Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Найдорожчі гриби |

  1. Найдорожчі гриби Не так давно, ми розмістили статтю про трюфелі, яка викликала питання. Зокрема...
  2. Найдорожчі гриби
  3. Найдорожчі гриби
  4. Найдорожчі гриби
  5. Найдорожчі гриби
  6. Найдорожчі гриби

Найдорожчі гриби

Не так давно, ми розмістили статтю про трюфелі, яка викликала питання. Зокрема про те, чи ростуть ці гриби в Україні, якщо "так", то "де?" і як їх шукати. Чесно кажучи я не знаю і з'ясовувати часу немає. Може комусь це відомо? Напишіть. Щоб підтримати інтерес до теми, привожу добірку інформації про трюфелі, в тому числі і кулінарної. М.П.

ТРЮФЕЛЬ БІЛИЙ (Tuber magnatum)
Аскоміцети / Трюфелевие / Трюфелевие / ТРЮФЕЛЬ БІЛИЙ
Ascomycetes / Tuberales / Tuberceae / Tuber magnatum


ТРЮФЕЛЬ БІЛИЙ (Tuber magnatum) один з найбільш поширених видів трюфелів. Плодові тіла білого трюфеля мають неправильно сплюснутую або округлу форму, з волокнистої жовтуватою або бурою поверхнею, що стає згодом повстяної. Тіло рівномірно біле, мучнистое, як у картоплі, з часом стає мармурове, з прожилками, оточеними безбарвними обідками, в зрілому стані жовтувато-буре. Сумки подовжено-мішковидні, з вісьмома кулястими суперечками, орнаментованими тупими шипиками. Білий трюфель широко поширений в Західній Європі, а також в нашій країні (на Україні, в Тульської, Орловської, Смоленської, Володимирській, Московській областях, в Середньому Поволжі). У північних областях він росте на піщаній і глинистому ґрунті, в соснових лісах, а також в листяних (серед беріз, осик), але найбільш цінні, високоякісні трюфелі ростуть в ліщині. Раніше цей трюфель в великих кількостях добували в околицях Загорська і Александрова, причому урожай їх збігався з урожаєм білих грибів. Збирають білі трюфелі з серпня по листопад. У трюфелів, зібраних в більш пізній час, плодові тіла крупніше і якість краща.

Що за гриб трюфель Що за гриб трюфель?

Найдорожчий гриб у світі - це білий трюфель. Не можна встановити якусь точну ціну за кілограм цього делікатесу, тому що майже кожен великий гриб продається з аукціону. Іноді це не йде на користь ні покупцям, ні товару.

Так, в 2004 році куплений за 28 тисяч фунтів стерлінгів гриб вагою в 850 грамів ... просто протух. Невтішний покупець закопав його саду в надії, що на його місці виросте новий гігант, але згодом був змушений передати останки на батьківщину покійного, до Тоскани.

В початку листопада 2007 року три гонконгських магната вскладчину придбали 750-грамовий гриб за 209 тисяч доларів. З цим екземпляром не сталося нічого страшного: його благополучно приготували і з'їли на ексклюзивному трюфельному банкеті, де зібралися сім'ї і друзі магнатів.

Трюфель (нім. Trüffel; лат. Tuber) - рід сумчастих грибів з підземними бульбоподібними м'ясистим плодовим тілами з порядку трюфелевих (Tuberales). Ростуть у лісах як сапрофіти або утворюють мікоризу з корінням дерев. Деякі плодові тіла на розрізі по малюнку нагадують мармур. Мало хто трюфелі їстівні. Найбільш цінний - французький чорний, або перигорский, або зимовий трюфель (Tuber brumale), дуже ароматний, зовні чорний, бородавчастий, всередині темно-сірий або червонувато-чорний зі світлими прожилками. У Росії один вид - трюфель річний (Tuber aestivum).

Зимовий трюфель є делікатесом. Зростає в дубових і букових гаях, головним чином в Південній Франції і Північної Італії, де він має велике промислове значення. Має смак гриба з присмаком глубокопрожаренних насіння або волоських горіхів. Вода, якщо в неї опустити і протримати трюфель, набуває присмак соєвого соусу. Культивувати трюфелі, на відміну від печериць, так і не вдалося. Трюфелі шукають у диких гаях за допомогою спеціально навчених пошукових собак і свиней, що володіють феноменально тонким нюхом. Самостійно під листям можна виявити трюфель, зауваживши, що рояться над ним мошок. Кількість видобуваються трюфелів з року в рік скорочується.

інші види інші види

Білий польський, або троїцький, трюфель (Choiromyces meandriformis) має плодове тіло зі світлою м'якоттю, схоже по зовнішнім виглядом і розмірами на картоплю; росте в лісах Західної Європи, України, Білорусі, зустрічається навіть в Московській області.

Деякі трюфелі відносять до порядку плектаскових - так звані степові трюфелі, «томболани» (Terfezia). Серед цих трюфелів також є їстівні, але вони менш цінні. Ростуть в Південній Європі, Північній Африці, Південно-Західній Азії - в Азербайджані і в Туркменістані. Іноді до трюфелів помилково відносять неїстівні базидіальних гриби з роду Scleroderma (порядок гастероміцетов), плодові тіла яких мають вигляд округлих і довгастих жовтуватих бульб довжиною 3-10 см; зустрічаються в лісах, парках; плодові тіла спочатку щільні, всередині чорнуваті зі світлими прожилками, неприємно пахнуть; пізніше їх вміст розпорошується.

Трюфель - найдорожчий і загадковий делікатес світової кулінарії Трюфель - найдорожчий і загадковий делікатес світової кулінарії. Непрезентабельна зовнішність цього гриба з лишком окупається унікальним смаком і яскравим, незрівнянним ароматом.

Олександр Дюма, не тільки письменник, але і знаменитий гастроном, писав про властивості трюфелів як афродизіаків: «Вони, за певних обставин, здатні зробити жінку більш лагідною, а чоловіка - більш гарячим».

Чому трюфелі так смачно пахнуть?

Трюфелі обрали власну стратегію виживання на нашій планеті. Ці гриби вважали за краще сховатися під землею.

Однак, з метою збереження виду, трюфелів необхідно розмножуватися. Для цього вони і придбали свій винятковий аромат, який служить їм для залучення тварин.

http://www.genon.ru/GetAnswer.aspx?qid=37118ada-62b1-48de-a3ec-c0c0d1909432

Найдорожчий гриб у світі, білий трюфель

Як відомо, найдорожчий гриб в світі - це білий трюфель. Не можна встановити якусь точну ціну за кілограм цього делікатесу, тому що майже кожен великий гриб продається з аукціону. Іноді це не йде на користь ні покупцям, ні товару. Так, в 2004 році куплений за 28 тисяч фунтів стерлінгів гриб вагою в 850 грамів ... просто протух. Невтішний покупець закопав його саду в надії, що на його місці виросте новий гігант, але згодом був змушений передати останки на батьківщину покійного, до Тоскани

В початку листопада 2007 року три гонконгських магната вскладчину придбали 750-грамовий гриб за 209 тисяч доларів (поки це найбільші гроші, які коли-небудь віддавали за трюфель). З цим екземпляром не сталося нічого страшного: його благополучно приготували і з'їли на ексклюзивному трюфельному банкеті, де зібралися сім'ї і друзі магнатів.

Трюфель (нім. Truffel) - сумчастий гриб з підземними бульбоподібними м'ясистим плодовим тілами. Більшість відноситься до порядку трюфелевих (Tuberales). Ростуть у лісах як сапрофіти або утворюють мікоризу з корінням дерев. Деякі плодові тіла на розрізі по малюнку нагадують мармур. Мало хто трюфелі їстівні. Найбільш цінний - французький чорний, або перигорский трюфель. (Tuber brumale), дуже ароматний, зовні чорний, бородавчастий, всередині темно-сірий або червонувато-чорний зі світлими прожилками. Білий трюфель- зростає під землею тільки в Італії, і сезон пошуків триває всього два місяці на рік.

Чим більше гриб, тим вище його ціна. Cамий великий в світі білий трюфель, знайдений 10 років тому в італійському місті Сан-Миниато, досягав 2,5 кг. Білий трюфель більш рідкісний і цінний, ніж найближчий його «родич» - чорний трюфель. Ціни на нього в цьому році стали захмарними. Так, тосканські трюфелі продаються за 4 тис. Євро за кілограм, що вдвічі дорожче, ніж в 2006 році. Ціна ж на трюфелі Альба з північної провінції П'ємонт, які називають «білими діамантами», може доходити до 7,5 тис. Євро.

http://www.goldengod.ru/camyj-dorogoj-grib-v-mire-belyj-tryufel/

Білий трюфель побив ціновий рекорд в Італії

Делікатеси ніколи не коштують дешево, але справжнім рекордсменом дуже часто стає трюфель. Черговий великою сумою, відданої за підземний гриб, ознаменувалася розпродаж в Італії, де за делікатес було викладено 150 тис. Доларів.

На 79-му Фестивалі білих трюфелів в місті Альба було виставлено багато цікавих екземплярів, однак саме 750-грамового трюфеля, знайдений на півночі Італії, був проданий за найвищою ціною, яка встановила місцевий рекорд. Покупець, який побажав залишитися невідомим, віддав за делікатес 100 тис. Євро (майже 150 тис. Доларів).

Пьемонтские tartufo bianco (білі трюфелі), вважаються одними з кращих в світі. Однак на фестивалі було продемонстровано не найвищий ціновий показник за всю історію існування цих делікатесів. Так, в 2007 році американський мільярдер Стенлі Хо віддав за білий трюфель вагою майже півкілограма 330 тис. Доларів.
делікатес, меню
17.11.2009 10:00:00 Джерело: luxuo.com
http://style.rbc.ru/menu/2009/11/17/100352.shtml

БІЛИЙ ТРЮФЕЛЬ ПРОДАЛИ ЗА $ 41000 БІЛИЙ ТРЮФЕЛЬ ПРОДАЛИ ЗА $ 41000

Власник нью-йоркського ресторану Франческо Джіамбеллі заплатив 41 тисячу доларів США за гігантський трюфель вагою 1.08 кг

85-річний власник ресторану переміг московського опонента в боротьбі за величезний трюфель. "Боротьба була дуже агресивною", сказав директор аукціону, - "Це найбільший гриб, який коли-небудь продавалася на аукціоні, і ніхто ще не платив за трюфель так багато".

Аукціон пройшов в неділю ввечері в замку Grinzane Cavour на північному заході Італії. Власники ресторанів з Нью-Йорка і Москви брали участь в ньому за допомогою супутникового зв'язку.

Цей щорічний аукціон проводиться в 6-й раз, але москвичі брали участь вперше. Аукціон зібрав 135 тисяч доларів від продажу 19 трюфелів. Весь дохід буде переданий благодійним організаціям в США, Італії та Росії.

Трюфелі є делікатесом з римських часів. Це підземний гриб, зростаючий на корінні дерев. Італійські білі трюфелі продаються в 10 разів дорожче, ніж французькі чорні трюфелі.

http://kuking.net/19_454.htm

трюфелі

Сумчасті підземні кореневі гриби, деякі види яких їстівні. Ці гриби належать до найбільш делікатесних завдяки дуже приємному і своєрідного аромату.

Трюфелі ростуть під землею на глибині 10-20 см. Їх розшукують по сильному специфічним запахом спеціально вимуштрувані собаки.

До кращих, найбільш цінним різновидам трюфелів відносять чорний трюфель - дуже великий гриб, що нагадує за зовнішнім виглядом темний бульба, покритий бородавками. Значно гіршим смаком володіє білий трюфель. За зовнішнім виглядом і забарвленням білий трюфель нагадує бульба картоплі.

Деякі різновиди білого трюфеля мають слабкий присмак часнику, внаслідок чого вони добре поєднуються з багатьма м'ясними стравами.

Трюфельний сезон в Європі триває з жовтня по грудень і в пов овремя трюфельні страви з'являються не тільки в престижних ресторанах, але і на самітах, дипломатичних прийомах, світських раутах.

http://kuking.net/18_1271.htm

Найдорожчі гриби

Не так давно, ми розмістили статтю про трюфелі, яка викликала питання. Зокрема про те, чи ростуть ці гриби в Україні, якщо "так", то "де?" і як їх шукати. Чесно кажучи я не знаю і з'ясовувати часу немає. Може комусь це відомо? Напишіть. Щоб підтримати інтерес до теми, привожу добірку інформації про трюфелі, в тому числі і кулінарної. М.П.

ТРЮФЕЛЬ БІЛИЙ (Tuber magnatum)
Аскоміцети / Трюфелевие / Трюфелевие / ТРЮФЕЛЬ БІЛИЙ
Ascomycetes / Tuberales / Tuberceae / Tuber magnatum


ТРЮФЕЛЬ БІЛИЙ (Tuber magnatum) один з найбільш поширених видів трюфелів. Плодові тіла білого трюфеля мають неправильно сплюснутую або округлу форму, з волокнистої жовтуватою або бурою поверхнею, що стає згодом повстяної. Тіло рівномірно біле, мучнистое, як у картоплі, з часом стає мармурове, з прожилками, оточеними безбарвними обідками, в зрілому стані жовтувато-буре. Сумки подовжено-мішковидні, з вісьмома кулястими суперечками, орнаментованими тупими шипиками. Білий трюфель широко поширений в Західній Європі, а також в нашій країні (на Україні, в Тульської, Орловської, Смоленської, Володимирській, Московській областях, в Середньому Поволжі). У північних областях він росте на піщаній і глинистому ґрунті, в соснових лісах, а також в листяних (серед беріз, осик), але найбільш цінні, високоякісні трюфелі ростуть в ліщині. Раніше цей трюфель в великих кількостях добували в околицях Загорська і Александрова, причому урожай їх збігався з урожаєм білих грибів. Збирають білі трюфелі з серпня по листопад. У трюфелів, зібраних в більш пізній час, плодові тіла крупніше і якість краща.

Що за гриб трюфель Що за гриб трюфель?

Найдорожчий гриб у світі - це білий трюфель. Не можна встановити якусь точну ціну за кілограм цього делікатесу, тому що майже кожен великий гриб продається з аукціону. Іноді це не йде на користь ні покупцям, ні товару.

Так, в 2004 році куплений за 28 тисяч фунтів стерлінгів гриб вагою в 850 грамів ... просто протух. Невтішний покупець закопав його саду в надії, що на його місці виросте новий гігант, але згодом був змушений передати останки на батьківщину покійного, до Тоскани.

В початку листопада 2007 року три гонконгських магната вскладчину придбали 750-грамовий гриб за 209 тисяч доларів. З цим екземпляром не сталося нічого страшного: його благополучно приготували і з'їли на ексклюзивному трюфельному банкеті, де зібралися сім'ї і друзі магнатів.

Трюфель (нім. Trüffel; лат. Tuber) - рід сумчастих грибів з підземними бульбоподібними м'ясистим плодовим тілами з порядку трюфелевих (Tuberales). Ростуть у лісах як сапрофіти або утворюють мікоризу з корінням дерев. Деякі плодові тіла на розрізі по малюнку нагадують мармур. Мало хто трюфелі їстівні. Найбільш цінний - французький чорний, або перигорский, або зимовий трюфель (Tuber brumale), дуже ароматний, зовні чорний, бородавчастий, всередині темно-сірий або червонувато-чорний зі світлими прожилками. У Росії один вид - трюфель річний (Tuber aestivum).

Зимовий трюфель є делікатесом. Зростає в дубових і букових гаях, головним чином в Південній Франції і Північної Італії, де він має велике промислове значення. Має смак гриба з присмаком глубокопрожаренних насіння або волоських горіхів. Вода, якщо в неї опустити і протримати трюфель, набуває присмак соєвого соусу. Культивувати трюфелі, на відміну від печериць, так і не вдалося. Трюфелі шукають у диких гаях за допомогою спеціально навчених пошукових собак і свиней, що володіють феноменально тонким нюхом. Самостійно під листям можна виявити трюфель, зауваживши, що рояться над ним мошок. Кількість видобуваються трюфелів з року в рік скорочується.

інші види інші види

Білий польський, або троїцький, трюфель (Choiromyces meandriformis) має плодове тіло зі світлою м'якоттю, схоже по зовнішнім виглядом і розмірами на картоплю; росте в лісах Західної Європи, України, Білорусі, зустрічається навіть в Московській області.

Деякі трюфелі відносять до порядку плектаскових - так звані степові трюфелі, «томболани» (Terfezia). Серед цих трюфелів також є їстівні, але вони менш цінні. Ростуть в Південній Європі, Північній Африці, Південно-Західній Азії - в Азербайджані і в Туркменістані. Іноді до трюфелів помилково відносять неїстівні базидіальних гриби з роду Scleroderma (порядок гастероміцетов), плодові тіла яких мають вигляд округлих і довгастих жовтуватих бульб довжиною 3-10 см; зустрічаються в лісах, парках; плодові тіла спочатку щільні, всередині чорнуваті зі світлими прожилками, неприємно пахнуть; пізніше їх вміст розпорошується.

Трюфель - найдорожчий і загадковий делікатес світової кулінарії Трюфель - найдорожчий і загадковий делікатес світової кулінарії. Непрезентабельна зовнішність цього гриба з лишком окупається унікальним смаком і яскравим, незрівнянним ароматом.

Олександр Дюма, не тільки письменник, але і знаменитий гастроном, писав про властивості трюфелів як афродизіаків: «Вони, за певних обставин, здатні зробити жінку більш лагідною, а чоловіка - більш гарячим».

Чому трюфелі так смачно пахнуть?

Трюфелі обрали власну стратегію виживання на нашій планеті. Ці гриби вважали за краще сховатися під землею.

Однак, з метою збереження виду, трюфелів необхідно розмножуватися. Для цього вони і придбали свій винятковий аромат, який служить їм для залучення тварин.

http://www.genon.ru/GetAnswer.aspx?qid=37118ada-62b1-48de-a3ec-c0c0d1909432

Найдорожчий гриб у світі, білий трюфель

Як відомо, найдорожчий гриб в світі - це білий трюфель. Не можна встановити якусь точну ціну за кілограм цього делікатесу, тому що майже кожен великий гриб продається з аукціону. Іноді це не йде на користь ні покупцям, ні товару. Так, в 2004 році куплений за 28 тисяч фунтів стерлінгів гриб вагою в 850 грамів ... просто протух. Невтішний покупець закопав його саду в надії, що на його місці виросте новий гігант, але згодом був змушений передати останки на батьківщину покійного, до Тоскани

В початку листопада 2007 року три гонконгських магната вскладчину придбали 750-грамовий гриб за 209 тисяч доларів (поки це найбільші гроші, які коли-небудь віддавали за трюфель). З цим екземпляром не сталося нічого страшного: його благополучно приготували і з'їли на ексклюзивному трюфельному банкеті, де зібралися сім'ї і друзі магнатів.

Трюфель (нім. Truffel) - сумчастий гриб з підземними бульбоподібними м'ясистим плодовим тілами. Більшість відноситься до порядку трюфелевих (Tuberales). Ростуть у лісах як сапрофіти або утворюють мікоризу з корінням дерев. Деякі плодові тіла на розрізі по малюнку нагадують мармур. Мало хто трюфелі їстівні. Найбільш цінний - французький чорний, або перигорский трюфель. (Tuber brumale), дуже ароматний, зовні чорний, бородавчастий, всередині темно-сірий або червонувато-чорний зі світлими прожилками. Білий трюфель- зростає під землею тільки в Італії, і сезон пошуків триває всього два місяці на рік.

Чим більше гриб, тим вище його ціна. Cамий великий в світі білий трюфель, знайдений 10 років тому в італійському місті Сан-Миниато, досягав 2,5 кг. Білий трюфель більш рідкісний і цінний, ніж найближчий його «родич» - чорний трюфель. Ціни на нього в цьому році стали захмарними. Так, тосканські трюфелі продаються за 4 тис. Євро за кілограм, що вдвічі дорожче, ніж в 2006 році. Ціна ж на трюфелі Альба з північної провінції П'ємонт, які називають «білими діамантами», може доходити до 7,5 тис. Євро.

http://www.goldengod.ru/camyj-dorogoj-grib-v-mire-belyj-tryufel/

Білий трюфель побив ціновий рекорд в Італії

Делікатеси ніколи не коштують дешево, але справжнім рекордсменом дуже часто стає трюфель. Черговий великою сумою, відданої за підземний гриб, ознаменувалася розпродаж в Італії, де за делікатес було викладено 150 тис. Доларів.

На 79-му Фестивалі білих трюфелів в місті Альба було виставлено багато цікавих екземплярів, однак саме 750-грамового трюфеля, знайдений на півночі Італії, був проданий за найвищою ціною, яка встановила місцевий рекорд. Покупець, який побажав залишитися невідомим, віддав за делікатес 100 тис. Євро (майже 150 тис. Доларів).

Пьемонтские tartufo bianco (білі трюфелі), вважаються одними з кращих в світі. Однак на фестивалі було продемонстровано не найвищий ціновий показник за всю історію існування цих делікатесів. Так, в 2007 році американський мільярдер Стенлі Хо віддав за білий трюфель вагою майже півкілограма 330 тис. Доларів.
делікатес, меню
17.11.2009 10:00:00 Джерело: luxuo.com
http://style.rbc.ru/menu/2009/11/17/100352.shtml

БІЛИЙ ТРЮФЕЛЬ ПРОДАЛИ ЗА $ 41000 БІЛИЙ ТРЮФЕЛЬ ПРОДАЛИ ЗА $ 41000

Власник нью-йоркського ресторану Франческо Джіамбеллі заплатив 41 тисячу доларів США за гігантський трюфель вагою 1.08 кг

85-річний власник ресторану переміг московського опонента в боротьбі за величезний трюфель. "Боротьба була дуже агресивною", сказав директор аукціону, - "Це найбільший гриб, який коли-небудь продавалася на аукціоні, і ніхто ще не платив за трюфель так багато".

Аукціон пройшов в неділю ввечері в замку Grinzane Cavour на північному заході Італії. Власники ресторанів з Нью-Йорка і Москви брали участь в ньому за допомогою супутникового зв'язку.

Цей щорічний аукціон проводиться в 6-й раз, але москвичі брали участь вперше. Аукціон зібрав 135 тисяч доларів від продажу 19 трюфелів. Весь дохід буде переданий благодійним організаціям в США, Італії та Росії.

Трюфелі є делікатесом з римських часів. Це підземний гриб, зростаючий на корінні дерев. Італійські білі трюфелі продаються в 10 разів дорожче, ніж французькі чорні трюфелі.

http://kuking.net/19_454.htm

трюфелі

Сумчасті підземні кореневі гриби, деякі види яких їстівні. Ці гриби належать до найбільш делікатесних завдяки дуже приємному і своєрідного аромату.

Трюфелі ростуть під землею на глибині 10-20 см. Їх розшукують по сильному специфічним запахом спеціально вимуштрувані собаки.

До кращих, найбільш цінним різновидам трюфелів відносять чорний трюфель - дуже великий гриб, що нагадує за зовнішнім виглядом темний бульба, покритий бородавками. Значно гіршим смаком володіє білий трюфель. За зовнішнім виглядом і забарвленням білий трюфель нагадує бульба картоплі.

Деякі різновиди білого трюфеля мають слабкий присмак часнику, внаслідок чого вони добре поєднуються з багатьма м'ясними стравами.

Трюфельний сезон в Європі триває з жовтня по грудень і в пов овремя трюфельні страви з'являються не тільки в престижних ресторанах, але і на самітах, дипломатичних прийомах, світських раутах.

http://kuking.net/18_1271.htm

Найдорожчі гриби

Не так давно, ми розмістили статтю про трюфелі, яка викликала питання. Зокрема про те, чи ростуть ці гриби в Україні, якщо "так", то "де?" і як їх шукати. Чесно кажучи я не знаю і з'ясовувати часу немає. Може комусь це відомо? Напишіть. Щоб підтримати інтерес до теми, привожу добірку інформації про трюфелі, в тому числі і кулінарної. М.П.

ТРЮФЕЛЬ БІЛИЙ (Tuber magnatum)
Аскоміцети / Трюфелевие / Трюфелевие / ТРЮФЕЛЬ БІЛИЙ
Ascomycetes / Tuberales / Tuberceae / Tuber magnatum


ТРЮФЕЛЬ БІЛИЙ (Tuber magnatum) один з найбільш поширених видів трюфелів. Плодові тіла білого трюфеля мають неправильно сплюснутую або округлу форму, з волокнистої жовтуватою або бурою поверхнею, що стає згодом повстяної. Тіло рівномірно біле, мучнистое, як у картоплі, з часом стає мармурове, з прожилками, оточеними безбарвними обідками, в зрілому стані жовтувато-буре. Сумки подовжено-мішковидні, з вісьмома кулястими суперечками, орнаментованими тупими шипиками. Білий трюфель широко поширений в Західній Європі, а також в нашій країні (на Україні, в Тульської, Орловської, Смоленської, Володимирській, Московській областях, в Середньому Поволжі). У північних областях він росте на піщаній і глинистому ґрунті, в соснових лісах, а також в листяних (серед беріз, осик), але найбільш цінні, високоякісні трюфелі ростуть в ліщині. Раніше цей трюфель в великих кількостях добували в околицях Загорська і Александрова, причому урожай їх збігався з урожаєм білих грибів. Збирають білі трюфелі з серпня по листопад. У трюфелів, зібраних в більш пізній час, плодові тіла крупніше і якість краща.

Що за гриб трюфель Що за гриб трюфель?

Найдорожчий гриб у світі - це білий трюфель. Не можна встановити якусь точну ціну за кілограм цього делікатесу, тому що майже кожен великий гриб продається з аукціону. Іноді це не йде на користь ні покупцям, ні товару.

Так, в 2004 році куплений за 28 тисяч фунтів стерлінгів гриб вагою в 850 грамів ... просто протух. Невтішний покупець закопав його саду в надії, що на його місці виросте новий гігант, але згодом був змушений передати останки на батьківщину покійного, до Тоскани.

В початку листопада 2007 року три гонконгських магната вскладчину придбали 750-грамовий гриб за 209 тисяч доларів. З цим екземпляром не сталося нічого страшного: його благополучно приготували і з'їли на ексклюзивному трюфельному банкеті, де зібралися сім'ї і друзі магнатів.

Трюфель (нім. Trüffel; лат. Tuber) - рід сумчастих грибів з підземними бульбоподібними м'ясистим плодовим тілами з порядку трюфелевих (Tuberales). Ростуть у лісах як сапрофіти або утворюють мікоризу з корінням дерев. Деякі плодові тіла на розрізі по малюнку нагадують мармур. Мало хто трюфелі їстівні. Найбільш цінний - французький чорний, або перигорский, або зимовий трюфель (Tuber brumale), дуже ароматний, зовні чорний, бородавчастий, всередині темно-сірий або червонувато-чорний зі світлими прожилками. У Росії один вид - трюфель річний (Tuber aestivum).

Зимовий трюфель є делікатесом. Зростає в дубових і букових гаях, головним чином в Південній Франції і Північної Італії, де він має велике промислове значення. Має смак гриба з присмаком глубокопрожаренних насіння або волоських горіхів. Вода, якщо в неї опустити і протримати трюфель, набуває присмак соєвого соусу. Культивувати трюфелі, на відміну від печериць, так і не вдалося. Трюфелі шукають у диких гаях за допомогою спеціально навчених пошукових собак і свиней, що володіють феноменально тонким нюхом. Самостійно під листям можна виявити трюфель, зауваживши, що рояться над ним мошок. Кількість видобуваються трюфелів з року в рік скорочується.

інші види інші види

Білий польський, або троїцький, трюфель (Choiromyces meandriformis) має плодове тіло зі світлою м'якоттю, схоже по зовнішнім виглядом і розмірами на картоплю; росте в лісах Західної Європи, України, Білорусі, зустрічається навіть в Московській області.

Деякі трюфелі відносять до порядку плектаскових - так звані степові трюфелі, «томболани» (Terfezia). Серед цих трюфелів також є їстівні, але вони менш цінні. Ростуть в Південній Європі, Північній Африці, Південно-Західній Азії - в Азербайджані і в Туркменістані. Іноді до трюфелів помилково відносять неїстівні базидіальних гриби з роду Scleroderma (порядок гастероміцетов), плодові тіла яких мають вигляд округлих і довгастих жовтуватих бульб довжиною 3-10 см; зустрічаються в лісах, парках; плодові тіла спочатку щільні, всередині чорнуваті зі світлими прожилками, неприємно пахнуть; пізніше їх вміст розпорошується.

Трюфель - найдорожчий і загадковий делікатес світової кулінарії Трюфель - найдорожчий і загадковий делікатес світової кулінарії. Непрезентабельна зовнішність цього гриба з лишком окупається унікальним смаком і яскравим, незрівнянним ароматом.

Олександр Дюма, не тільки письменник, але і знаменитий гастроном, писав про властивості трюфелів як афродизіаків: «Вони, за певних обставин, здатні зробити жінку більш лагідною, а чоловіка - більш гарячим».

Чому трюфелі так смачно пахнуть?

Трюфелі обрали власну стратегію виживання на нашій планеті. Ці гриби вважали за краще сховатися під землею.

Однак, з метою збереження виду, трюфелів необхідно розмножуватися. Для цього вони і придбали свій винятковий аромат, який служить їм для залучення тварин.

http://www.genon.ru/GetAnswer.aspx?qid=37118ada-62b1-48de-a3ec-c0c0d1909432

Найдорожчий гриб у світі, білий трюфель

Як відомо, найдорожчий гриб в світі - це білий трюфель. Не можна встановити якусь точну ціну за кілограм цього делікатесу, тому що майже кожен великий гриб продається з аукціону. Іноді це не йде на користь ні покупцям, ні товару. Так, в 2004 році куплений за 28 тисяч фунтів стерлінгів гриб вагою в 850 грамів ... просто протух. Невтішний покупець закопав його саду в надії, що на його місці виросте новий гігант, але згодом був змушений передати останки на батьківщину покійного, до Тоскани

В початку листопада 2007 року три гонконгських магната вскладчину придбали 750-грамовий гриб за 209 тисяч доларів (поки це найбільші гроші, які коли-небудь віддавали за трюфель). З цим екземпляром не сталося нічого страшного: його благополучно приготували і з'їли на ексклюзивному трюфельному банкеті, де зібралися сім'ї і друзі магнатів.

Трюфель (нім. Truffel) - сумчастий гриб з підземними бульбоподібними м'ясистим плодовим тілами. Більшість відноситься до порядку трюфелевих (Tuberales). Ростуть у лісах як сапрофіти або утворюють мікоризу з корінням дерев. Деякі плодові тіла на розрізі по малюнку нагадують мармур. Мало хто трюфелі їстівні. Найбільш цінний - французький чорний, або перигорский трюфель. (Tuber brumale), дуже ароматний, зовні чорний, бородавчастий, всередині темно-сірий або червонувато-чорний зі світлими прожилками. Білий трюфель- зростає під землею тільки в Італії, і сезон пошуків триває всього два місяці на рік.

Чим більше гриб, тим вище його ціна. Cамий великий в світі білий трюфель, знайдений 10 років тому в італійському місті Сан-Миниато, досягав 2,5 кг. Білий трюфель більш рідкісний і цінний, ніж найближчий його «родич» - чорний трюфель. Ціни на нього в цьому році стали захмарними. Так, тосканські трюфелі продаються за 4 тис. Євро за кілограм, що вдвічі дорожче, ніж в 2006 році. Ціна ж на трюфелі Альба з північної провінції П'ємонт, які називають «білими діамантами», може доходити до 7,5 тис. Євро.

http://www.goldengod.ru/camyj-dorogoj-grib-v-mire-belyj-tryufel/

Білий трюфель побив ціновий рекорд в Італії

Делікатеси ніколи не коштують дешево, але справжнім рекордсменом дуже часто стає трюфель. Черговий великою сумою, відданої за підземний гриб, ознаменувалася розпродаж в Італії, де за делікатес було викладено 150 тис. Доларів.

На 79-му Фестивалі білих трюфелів в місті Альба було виставлено багато цікавих екземплярів, однак саме 750-грамового трюфеля, знайдений на півночі Італії, був проданий за найвищою ціною, яка встановила місцевий рекорд. Покупець, який побажав залишитися невідомим, віддав за делікатес 100 тис. Євро (майже 150 тис. Доларів).

Пьемонтские tartufo bianco (білі трюфелі), вважаються одними з кращих в світі. Однак на фестивалі було продемонстровано не найвищий ціновий показник за всю історію існування цих делікатесів. Так, в 2007 році американський мільярдер Стенлі Хо віддав за білий трюфель вагою майже півкілограма 330 тис. Доларів.
делікатес, меню
17.11.2009 10:00:00 Джерело: luxuo.com
http://style.rbc.ru/menu/2009/11/17/100352.shtml

БІЛИЙ ТРЮФЕЛЬ ПРОДАЛИ ЗА $ 41000 БІЛИЙ ТРЮФЕЛЬ ПРОДАЛИ ЗА $ 41000

Власник нью-йоркського ресторану Франческо Джіамбеллі заплатив 41 тисячу доларів США за гігантський трюфель вагою 1.08 кг

85-річний власник ресторану переміг московського опонента в боротьбі за величезний трюфель. "Боротьба була дуже агресивною", сказав директор аукціону, - "Це найбільший гриб, який коли-небудь продавалася на аукціоні, і ніхто ще не платив за трюфель так багато".

Аукціон пройшов в неділю ввечері в замку Grinzane Cavour на північному заході Італії. Власники ресторанів з Нью-Йорка і Москви брали участь в ньому за допомогою супутникового зв'язку.

Цей щорічний аукціон проводиться в 6-й раз, але москвичі брали участь вперше. Аукціон зібрав 135 тисяч доларів від продажу 19 трюфелів. Весь дохід буде переданий благодійним організаціям в США, Італії та Росії.

Трюфелі є делікатесом з римських часів. Це підземний гриб, зростаючий на корінні дерев. Італійські білі трюфелі продаються в 10 разів дорожче, ніж французькі чорні трюфелі.

http://kuking.net/19_454.htm

трюфелі

Сумчасті підземні кореневі гриби, деякі види яких їстівні. Ці гриби належать до найбільш делікатесних завдяки дуже приємному і своєрідного аромату.

Трюфелі ростуть під землею на глибині 10-20 см. Їх розшукують по сильному специфічним запахом спеціально вимуштрувані собаки.

До кращих, найбільш цінним різновидам трюфелів відносять чорний трюфель - дуже великий гриб, що нагадує за зовнішнім виглядом темний бульба, покритий бородавками. Значно гіршим смаком володіє білий трюфель. За зовнішнім виглядом і забарвленням білий трюфель нагадує бульба картоплі.

Деякі різновиди білого трюфеля мають слабкий присмак часнику, внаслідок чого вони добре поєднуються з багатьма м'ясними стравами.

Трюфельний сезон в Європі триває з жовтня по грудень і в пов овремя трюфельні страви з'являються не тільки в престижних ресторанах, але і на самітах, дипломатичних прийомах, світських раутах.

http://kuking.net/18_1271.htm

Найдорожчі гриби

Не так давно, ми розмістили статтю про трюфелі, яка викликала питання. Зокрема про те, чи ростуть ці гриби в Україні, якщо "так", то "де?" і як їх шукати. Чесно кажучи я не знаю і з'ясовувати часу немає. Може комусь це відомо? Напишіть. Щоб підтримати інтерес до теми, привожу добірку інформації про трюфелі, в тому числі і кулінарної. М.П.

ТРЮФЕЛЬ БІЛИЙ (Tuber magnatum)
Аскоміцети / Трюфелевие / Трюфелевие / ТРЮФЕЛЬ БІЛИЙ
Ascomycetes / Tuberales / Tuberceae / Tuber magnatum


ТРЮФЕЛЬ БІЛИЙ (Tuber magnatum) один з найбільш поширених видів трюфелів. Плодові тіла білого трюфеля мають неправильно сплюснутую або округлу форму, з волокнистої жовтуватою або бурою поверхнею, що стає згодом повстяної. Тіло рівномірно біле, мучнистое, як у картоплі, з часом стає мармурове, з прожилками, оточеними безбарвними обідками, в зрілому стані жовтувато-буре. Сумки подовжено-мішковидні, з вісьмома кулястими суперечками, орнаментованими тупими шипиками. Білий трюфель широко поширений в Західній Європі, а також в нашій країні (на Україні, в Тульської, Орловської, Смоленської, Володимирській, Московській областях, в Середньому Поволжі). У північних областях він росте на піщаній і глинистому ґрунті, в соснових лісах, а також в листяних (серед беріз, осик), але найбільш цінні, високоякісні трюфелі ростуть в ліщині. Раніше цей трюфель в великих кількостях добували в околицях Загорська і Александрова, причому урожай їх збігався з урожаєм білих грибів. Збирають білі трюфелі з серпня по листопад. У трюфелів, зібраних в більш пізній час, плодові тіла крупніше і якість краща.

Що за гриб трюфель Що за гриб трюфель?

Найдорожчий гриб у світі - це білий трюфель. Не можна встановити якусь точну ціну за кілограм цього делікатесу, тому що майже кожен великий гриб продається з аукціону. Іноді це не йде на користь ні покупцям, ні товару.

Так, в 2004 році куплений за 28 тисяч фунтів стерлінгів гриб вагою в 850 грамів ... просто протух. Невтішний покупець закопав його саду в надії, що на його місці виросте новий гігант, але згодом був змушений передати останки на батьківщину покійного, до Тоскани.

В початку листопада 2007 року три гонконгських магната вскладчину придбали 750-грамовий гриб за 209 тисяч доларів. З цим екземпляром не сталося нічого страшного: його благополучно приготували і з'їли на ексклюзивному трюфельному банкеті, де зібралися сім'ї і друзі магнатів.

Трюфель (нім. Trüffel; лат. Tuber) - рід сумчастих грибів з підземними бульбоподібними м'ясистим плодовим тілами з порядку трюфелевих (Tuberales). Ростуть у лісах як сапрофіти або утворюють мікоризу з корінням дерев. Деякі плодові тіла на розрізі по малюнку нагадують мармур. Мало хто трюфелі їстівні. Найбільш цінний - французький чорний, або перигорский, або зимовий трюфель (Tuber brumale), дуже ароматний, зовні чорний, бородавчастий, всередині темно-сірий або червонувато-чорний зі світлими прожилками. У Росії один вид - трюфель річний (Tuber aestivum).

Зимовий трюфель є делікатесом. Зростає в дубових і букових гаях, головним чином в Південній Франції і Північної Італії, де він має велике промислове значення. Має смак гриба з присмаком глубокопрожаренних насіння або волоських горіхів. Вода, якщо в неї опустити і протримати трюфель, набуває присмак соєвого соусу. Культивувати трюфелі, на відміну від печериць, так і не вдалося. Трюфелі шукають у диких гаях за допомогою спеціально навчених пошукових собак і свиней, що володіють феноменально тонким нюхом. Самостійно під листям можна виявити трюфель, зауваживши, що рояться над ним мошок. Кількість видобуваються трюфелів з року в рік скорочується.

інші види інші види

Білий польський, або троїцький, трюфель (Choiromyces meandriformis) має плодове тіло зі світлою м'якоттю, схоже по зовнішнім виглядом і розмірами на картоплю; росте в лісах Західної Європи, України, Білорусі, зустрічається навіть в Московській області.

Деякі трюфелі відносять до порядку плектаскових - так звані степові трюфелі, «томболани» (Terfezia). Серед цих трюфелів також є їстівні, але вони менш цінні. Ростуть в Південній Європі, Північній Африці, Південно-Західній Азії - в Азербайджані і в Туркменістані. Іноді до трюфелів помилково відносять неїстівні базидіальних гриби з роду Scleroderma (порядок гастероміцетов), плодові тіла яких мають вигляд округлих і довгастих жовтуватих бульб довжиною 3-10 см; зустрічаються в лісах, парках; плодові тіла спочатку щільні, всередині чорнуваті зі світлими прожилками, неприємно пахнуть; пізніше їх вміст розпорошується.

Трюфель - найдорожчий і загадковий делікатес світової кулінарії Трюфель - найдорожчий і загадковий делікатес світової кулінарії. Непрезентабельна зовнішність цього гриба з лишком окупається унікальним смаком і яскравим, незрівнянним ароматом.

Олександр Дюма, не тільки письменник, але і знаменитий гастроном, писав про властивості трюфелів як афродизіаків: «Вони, за певних обставин, здатні зробити жінку більш лагідною, а чоловіка - більш гарячим».

Чому трюфелі так смачно пахнуть?

Трюфелі обрали власну стратегію виживання на нашій планеті. Ці гриби вважали за краще сховатися під землею.

Однак, з метою збереження виду, трюфелів необхідно розмножуватися. Для цього вони і придбали свій винятковий аромат, який служить їм для залучення тварин.

http://www.genon.ru/GetAnswer.aspx?qid=37118ada-62b1-48de-a3ec-c0c0d1909432

Найдорожчий гриб у світі, білий трюфель

Як відомо, найдорожчий гриб в світі - це білий трюфель. Не можна встановити якусь точну ціну за кілограм цього делікатесу, тому що майже кожен великий гриб продається з аукціону. Іноді це не йде на користь ні покупцям, ні товару. Так, в 2004 році куплений за 28 тисяч фунтів стерлінгів гриб вагою в 850 грамів ... просто протух. Невтішний покупець закопав його саду в надії, що на його місці виросте новий гігант, але згодом був змушений передати останки на батьківщину покійного, до Тоскани

В початку листопада 2007 року три гонконгських магната вскладчину придбали 750-грамовий гриб за 209 тисяч доларів (поки це найбільші гроші, які коли-небудь віддавали за трюфель). З цим екземпляром не сталося нічого страшного: його благополучно приготували і з'їли на ексклюзивному трюфельному банкеті, де зібралися сім'ї і друзі магнатів.

Трюфель (нім. Truffel) - сумчастий гриб з підземними бульбоподібними м'ясистим плодовим тілами. Більшість відноситься до порядку трюфелевих (Tuberales). Ростуть у лісах як сапрофіти або утворюють мікоризу з корінням дерев. Деякі плодові тіла на розрізі по малюнку нагадують мармур. Мало хто трюфелі їстівні. Найбільш цінний - французький чорний, або перигорский трюфель. (Tuber brumale), дуже ароматний, зовні чорний, бородавчастий, всередині темно-сірий або червонувато-чорний зі світлими прожилками. Білий трюфель- зростає під землею тільки в Італії, і сезон пошуків триває всього два місяці на рік.

Чим більше гриб, тим вище його ціна. Cамий великий в світі білий трюфель, знайдений 10 років тому в італійському місті Сан-Миниато, досягав 2,5 кг. Білий трюфель більш рідкісний і цінний, ніж найближчий його «родич» - чорний трюфель. Ціни на нього в цьому році стали захмарними. Так, тосканські трюфелі продаються за 4 тис. Євро за кілограм, що вдвічі дорожче, ніж в 2006 році. Ціна ж на трюфелі Альба з північної провінції П'ємонт, які називають «білими діамантами», може доходити до 7,5 тис. Євро.

http://www.goldengod.ru/camyj-dorogoj-grib-v-mire-belyj-tryufel/

Білий трюфель побив ціновий рекорд в Італії

Делікатеси ніколи не коштують дешево, але справжнім рекордсменом дуже часто стає трюфель. Черговий великою сумою, відданої за підземний гриб, ознаменувалася розпродаж в Італії, де за делікатес було викладено 150 тис. Доларів.

На 79-му Фестивалі білих трюфелів в місті Альба було виставлено багато цікавих екземплярів, однак саме 750-грамового трюфеля, знайдений на півночі Італії, був проданий за найвищою ціною, яка встановила місцевий рекорд. Покупець, який побажав залишитися невідомим, віддав за делікатес 100 тис. Євро (майже 150 тис. Доларів).

Пьемонтские tartufo bianco (білі трюфелі), вважаються одними з кращих в світі. Однак на фестивалі було продемонстровано не найвищий ціновий показник за всю історію існування цих делікатесів. Так, в 2007 році американський мільярдер Стенлі Хо віддав за білий трюфель вагою майже півкілограма 330 тис. Доларів.
делікатес, меню
17.11.2009 10:00:00 Джерело: luxuo.com
http://style.rbc.ru/menu/2009/11/17/100352.shtml

БІЛИЙ ТРЮФЕЛЬ ПРОДАЛИ ЗА $ 41000 БІЛИЙ ТРЮФЕЛЬ ПРОДАЛИ ЗА $ 41000

Власник нью-йоркського ресторану Франческо Джіамбеллі заплатив 41 тисячу доларів США за гігантський трюфель вагою 1.08 кг

85-річний власник ресторану переміг московського опонента в боротьбі за величезний трюфель. "Боротьба була дуже агресивною", сказав директор аукціону, - "Це найбільший гриб, який коли-небудь продавалася на аукціоні, і ніхто ще не платив за трюфель так багато".

Аукціон пройшов в неділю ввечері в замку Grinzane Cavour на північному заході Італії. Власники ресторанів з Нью-Йорка і Москви брали участь в ньому за допомогою супутникового зв'язку.

Цей щорічний аукціон проводиться в 6-й раз, але москвичі брали участь вперше. Аукціон зібрав 135 тисяч доларів від продажу 19 трюфелів. Весь дохід буде переданий благодійним організаціям в США, Італії та Росії.

Трюфелі є делікатесом з римських часів. Це підземний гриб, зростаючий на корінні дерев. Італійські білі трюфелі продаються в 10 разів дорожче, ніж французькі чорні трюфелі.

http://kuking.net/19_454.htm

трюфелі

Сумчасті підземні кореневі гриби, деякі види яких їстівні. Ці гриби належать до найбільш делікатесних завдяки дуже приємному і своєрідного аромату.

Трюфелі ростуть під землею на глибині 10-20 см. Їх розшукують по сильному специфічним запахом спеціально вимуштрувані собаки.

До кращих, найбільш цінним різновидам трюфелів відносять чорний трюфель - дуже великий гриб, що нагадує за зовнішнім виглядом темний бульба, покритий бородавками. Значно гіршим смаком володіє білий трюфель. За зовнішнім виглядом і забарвленням білий трюфель нагадує бульба картоплі.

Деякі різновиди білого трюфеля мають слабкий присмак часнику, внаслідок чого вони добре поєднуються з багатьма м'ясними стравами.

Трюфельний сезон в Європі триває з жовтня по грудень і в пов овремя трюфельні страви з'являються не тільки в престижних ресторанах, але і на самітах, дипломатичних прийомах, світських раутах.

http://kuking.net/18_1271.htm

Найдорожчі гриби

Не так давно, ми розмістили статтю про трюфелі, яка викликала питання. Зокрема про те, чи ростуть ці гриби в Україні, якщо "так", то "де?" і як їх шукати. Чесно кажучи я не знаю і з'ясовувати часу немає. Може комусь це відомо? Напишіть. Щоб підтримати інтерес до теми, привожу добірку інформації про трюфелі, в тому числі і кулінарної. М.П.

ТРЮФЕЛЬ БІЛИЙ (Tuber magnatum)
Аскоміцети / Трюфелевие / Трюфелевие / ТРЮФЕЛЬ БІЛИЙ
Ascomycetes / Tuberales / Tuberceae / Tuber magnatum


ТРЮФЕЛЬ БІЛИЙ (Tuber magnatum) один з найбільш поширених видів трюфелів. Плодові тіла білого трюфеля мають неправильно сплюснутую або округлу форму, з волокнистої жовтуватою або бурою поверхнею, що стає згодом повстяної. Тіло рівномірно біле, мучнистое, як у картоплі, з часом стає мармурове, з прожилками, оточеними безбарвними обідками, в зрілому стані жовтувато-буре. Сумки подовжено-мішковидні, з вісьмома кулястими суперечками, орнаментованими тупими шипиками. Білий трюфель широко поширений в Західній Європі, а також в нашій країні (на Україні, в Тульської, Орловської, Смоленської, Володимирській, Московській областях, в Середньому Поволжі). У північних областях він росте на піщаній і глинистому ґрунті, в соснових лісах, а також в листяних (серед беріз, осик), але найбільш цінні, високоякісні трюфелі ростуть в ліщині. Раніше цей трюфель в великих кількостях добували в околицях Загорська і Александрова, причому урожай їх збігався з урожаєм білих грибів. Збирають білі трюфелі з серпня по листопад. У трюфелів, зібраних в більш пізній час, плодові тіла крупніше і якість краща.

Що за гриб трюфель Що за гриб трюфель?

Найдорожчий гриб у світі - це білий трюфель. Не можна встановити якусь точну ціну за кілограм цього делікатесу, тому що майже кожен великий гриб продається з аукціону. Іноді це не йде на користь ні покупцям, ні товару.

Так, в 2004 році куплений за 28 тисяч фунтів стерлінгів гриб вагою в 850 грамів ... просто протух. Невтішний покупець закопав його саду в надії, що на його місці виросте новий гігант, але згодом був змушений передати останки на батьківщину покійного, до Тоскани.

В початку листопада 2007 року три гонконгських магната вскладчину придбали 750-грамовий гриб за 209 тисяч доларів. З цим екземпляром не сталося нічого страшного: його благополучно приготували і з'їли на ексклюзивному трюфельному банкеті, де зібралися сім'ї і друзі магнатів.

Трюфель (нім. Trüffel; лат. Tuber) - рід сумчастих грибів з підземними бульбоподібними м'ясистим плодовим тілами з порядку трюфелевих (Tuberales). Ростуть у лісах як сапрофіти або утворюють мікоризу з корінням дерев. Деякі плодові тіла на розрізі по малюнку нагадують мармур. Мало хто трюфелі їстівні. Найбільш цінний - французький чорний, або перигорский, або зимовий трюфель (Tuber brumale), дуже ароматний, зовні чорний, бородавчастий, всередині темно-сірий або червонувато-чорний зі світлими прожилками. У Росії один вид - трюфель річний (Tuber aestivum).

Зимовий трюфель є делікатесом. Зростає в дубових і букових гаях, головним чином в Південній Франції і Північної Італії, де він має велике промислове значення. Має смак гриба з присмаком глубокопрожаренних насіння або волоських горіхів. Вода, якщо в неї опустити і протримати трюфель, набуває присмак соєвого соусу. Культивувати трюфелі, на відміну від печериць, так і не вдалося. Трюфелі шукають у диких гаях за допомогою спеціально навчених пошукових собак і свиней, що володіють феноменально тонким нюхом. Самостійно під листям можна виявити трюфель, зауваживши, що рояться над ним мошок. Кількість видобуваються трюфелів з року в рік скорочується.

інші види інші види

Білий польський, або троїцький, трюфель (Choiromyces meandriformis) має плодове тіло зі світлою м'якоттю, схоже по зовнішнім виглядом і розмірами на картоплю; росте в лісах Західної Європи, України, Білорусі, зустрічається навіть в Московській області.

Деякі трюфелі відносять до порядку плектаскових - так звані степові трюфелі, «томболани» (Terfezia). Серед цих трюфелів також є їстівні, але вони менш цінні. Ростуть в Південній Європі, Північній Африці, Південно-Західній Азії - в Азербайджані і в Туркменістані. Іноді до трюфелів помилково відносять неїстівні базидіальних гриби з роду Scleroderma (порядок гастероміцетов), плодові тіла яких мають вигляд округлих і довгастих жовтуватих бульб довжиною 3-10 см; зустрічаються в лісах, парках; плодові тіла спочатку щільні, всередині чорнуваті зі світлими прожилками, неприємно пахнуть; пізніше їх вміст розпорошується.

Трюфель - найдорожчий і загадковий делікатес світової кулінарії Трюфель - найдорожчий і загадковий делікатес світової кулінарії. Непрезентабельна зовнішність цього гриба з лишком окупається унікальним смаком і яскравим, незрівнянним ароматом.

Олександр Дюма, не тільки письменник, але і знаменитий гастроном, писав про властивості трюфелів як афродизіаків: «Вони, за певних обставин, здатні зробити жінку більш лагідною, а чоловіка - більш гарячим».

Чому трюфелі так смачно пахнуть?

Трюфелі обрали власну стратегію виживання на нашій планеті. Ці гриби вважали за краще сховатися під землею.

Однак, з метою збереження виду, трюфелів необхідно розмножуватися. Для цього вони і придбали свій винятковий аромат, який служить їм для залучення тварин.

http://www.genon.ru/GetAnswer.aspx?qid=37118ada-62b1-48de-a3ec-c0c0d1909432

Найдорожчий гриб у світі, білий трюфель

Як відомо, найдорожчий гриб в світі - це білий трюфель. Не можна встановити якусь точну ціну за кілограм цього делікатесу, тому що майже кожен великий гриб продається з аукціону. Іноді це не йде на користь ні покупцям, ні товару. Так, в 2004 році куплений за 28 тисяч фунтів стерлінгів гриб вагою в 850 грамів ... просто протух. Невтішний покупець закопав його саду в надії, що на його місці виросте новий гігант, але згодом був змушений передати останки на батьківщину покійного, до Тоскани

В початку листопада 2007 року три гонконгських магната вскладчину придбали 750-грамовий гриб за 209 тисяч доларів (поки це найбільші гроші, які коли-небудь віддавали за трюфель). З цим екземпляром не сталося нічого страшного: його благополучно приготували і з'їли на ексклюзивному трюфельному банкеті, де зібралися сім'ї і друзі магнатів.

Трюфель (нім. Truffel) - сумчастий гриб з підземними бульбоподібними м'ясистим плодовим тілами. Більшість відноситься до порядку трюфелевих (Tuberales). Ростуть у лісах як сапрофіти або утворюють мікоризу з корінням дерев. Деякі плодові тіла на розрізі по малюнку нагадують мармур. Мало хто трюфелі їстівні. Найбільш цінний - французький чорний, або перигорский трюфель. (Tuber brumale), дуже ароматний, зовні чорний, бородавчастий, всередині темно-сірий або червонувато-чорний зі світлими прожилками. Білий трюфель- зростає під землею тільки в Італії, і сезон пошуків триває всього два місяці на рік.

Чим більше гриб, тим вище його ціна. Cамий великий в світі білий трюфель, знайдений 10 років тому в італійському місті Сан-Миниато, досягав 2,5 кг. Білий трюфель більш рідкісний і цінний, ніж найближчий його «родич» - чорний трюфель. Ціни на нього в цьому році стали захмарними. Так, тосканські трюфелі продаються за 4 тис. Євро за кілограм, що вдвічі дорожче, ніж в 2006 році. Ціна ж на трюфелі Альба з північної провінції П'ємонт, які називають «білими діамантами», може доходити до 7,5 тис. Євро.

http://www.goldengod.ru/camyj-dorogoj-grib-v-mire-belyj-tryufel/

Білий трюфель побив ціновий рекорд в Італії

Делікатеси ніколи не коштують дешево, але справжнім рекордсменом дуже часто стає трюфель. Черговий великою сумою, відданої за підземний гриб, ознаменувалася розпродаж в Італії, де за делікатес було викладено 150 тис. Доларів.

На 79-му Фестивалі білих трюфелів в місті Альба було виставлено багато цікавих екземплярів, однак саме 750-грамового трюфеля, знайдений на півночі Італії, був проданий за найвищою ціною, яка встановила місцевий рекорд. Покупець, який побажав залишитися невідомим, віддав за делікатес 100 тис. Євро (майже 150 тис. Доларів).

Пьемонтские tartufo bianco (білі трюфелі), вважаються одними з кращих в світі. Однак на фестивалі було продемонстровано не найвищий ціновий показник за всю історію існування цих делікатесів. Так, в 2007 році американський мільярдер Стенлі Хо віддав за білий трюфель вагою майже півкілограма 330 тис. Доларів.
делікатес, меню
17.11.2009 10:00:00 Джерело: luxuo.com
http://style.rbc.ru/menu/2009/11/17/100352.shtml

БІЛИЙ ТРЮФЕЛЬ ПРОДАЛИ ЗА $ 41000 БІЛИЙ ТРЮФЕЛЬ ПРОДАЛИ ЗА $ 41000

Власник нью-йоркського ресторану Франческо Джіамбеллі заплатив 41 тисячу доларів США за гігантський трюфель вагою 1.08 кг

85-річний власник ресторану переміг московського опонента в боротьбі за величезний трюфель. "Боротьба була дуже агресивною", сказав директор аукціону, - "Це найбільший гриб, який коли-небудь продавалася на аукціоні, і ніхто ще не платив за трюфель так багато".

Аукціон пройшов в неділю ввечері в замку Grinzane Cavour на північному заході Італії. Власники ресторанів з Нью-Йорка і Москви брали участь в ньому за допомогою супутникового зв'язку.

Цей щорічний аукціон проводиться в 6-й раз, але москвичі брали участь вперше. Аукціон зібрав 135 тисяч доларів від продажу 19 трюфелів. Весь дохід буде переданий благодійним організаціям в США, Італії та Росії.

Трюфелі є делікатесом з римських часів. Це підземний гриб, зростаючий на корінні дерев. Італійські білі трюфелі продаються в 10 разів дорожче, ніж французькі чорні трюфелі.

http://kuking.net/19_454.htm

трюфелі

Сумчасті підземні кореневі гриби, деякі види яких їстівні. Ці гриби належать до найбільш делікатесних завдяки дуже приємному і своєрідного аромату.

Трюфелі ростуть під землею на глибині 10-20 см. Їх розшукують по сильному специфічним запахом спеціально вимуштрувані собаки.

До кращих, найбільш цінним різновидам трюфелів відносять чорний трюфель - дуже великий гриб, що нагадує за зовнішнім виглядом темний бульба, покритий бородавками. Значно гіршим смаком володіє білий трюфель. За зовнішнім виглядом і забарвленням білий трюфель нагадує бульба картоплі.

Деякі різновиди білого трюфеля мають слабкий присмак часнику, внаслідок чого вони добре поєднуються з багатьма м'ясними стравами.

Трюфельний сезон в Європі триває з жовтня по грудень і в пов овремя трюфельні страви з'являються не тільки в престижних ресторанах, але і на самітах, дипломатичних прийомах, світських раутах.

http://kuking.net/18_1271.htm

Найдорожчі гриби

Не так давно, ми розмістили статтю про трюфелі, яка викликала питання. Зокрема про те, чи ростуть ці гриби в Україні, якщо "так", то "де?" і як їх шукати. Чесно кажучи я не знаю і з'ясовувати часу немає. Може комусь це відомо? Напишіть. Щоб підтримати інтерес до теми, привожу добірку інформації про трюфелі, в тому числі і кулінарної. М.П.

ТРЮФЕЛЬ БІЛИЙ (Tuber magnatum)
Аскоміцети / Трюфелевие / Трюфелевие / ТРЮФЕЛЬ БІЛИЙ
Ascomycetes / Tuberales / Tuberceae / Tuber magnatum


ТРЮФЕЛЬ БІЛИЙ (Tuber magnatum) один з найбільш поширених видів трюфелів. Плодові тіла білого трюфеля мають неправильно сплюснутую або округлу форму, з волокнистої жовтуватою або бурою поверхнею, що стає згодом повстяної. Тіло рівномірно біле, мучнистое, як у картоплі, з часом стає мармурове, з прожилками, оточеними безбарвними обідками, в зрілому стані жовтувато-буре. Сумки подовжено-мішковидні, з вісьмома кулястими суперечками, орнаментованими тупими шипиками. Білий трюфель широко поширений в Західній Європі, а також в нашій країні (на Україні, в Тульської, Орловської, Смоленської, Володимирській, Московській областях, в Середньому Поволжі). У північних областях він росте на піщаній і глинистому ґрунті, в соснових лісах, а також в листяних (серед беріз, осик), але найбільш цінні, високоякісні трюфелі ростуть в ліщині. Раніше цей трюфель в великих кількостях добували в околицях Загорська і Александрова, причому урожай їх збігався з урожаєм білих грибів. Збирають білі трюфелі з серпня по листопад. У трюфелів, зібраних в більш пізній час, плодові тіла крупніше і якість краща.

Що за гриб трюфель Що за гриб трюфель?

Найдорожчий гриб у світі - це білий трюфель. Не можна встановити якусь точну ціну за кілограм цього делікатесу, тому що майже кожен великий гриб продається з аукціону. Іноді це не йде на користь ні покупцям, ні товару.

Так, в 2004 році куплений за 28 тисяч фунтів стерлінгів гриб вагою в 850 грамів ... просто протух. Невтішний покупець закопав його саду в надії, що на його місці виросте новий гігант, але згодом був змушений передати останки на батьківщину покійного, до Тоскани.

В початку листопада 2007 року три гонконгських магната вскладчину придбали 750-грамовий гриб за 209 тисяч доларів. З цим екземпляром не сталося нічого страшного: його благополучно приготували і з'їли на ексклюзивному трюфельному банкеті, де зібралися сім'ї і друзі магнатів.

Трюфель (нім. Trüffel; лат. Tuber) - рід сумчастих грибів з підземними бульбоподібними м'ясистим плодовим тілами з порядку трюфелевих (Tuberales). Ростуть у лісах як сапрофіти або утворюють мікоризу з корінням дерев. Деякі плодові тіла на розрізі по малюнку нагадують мармур. Мало хто трюфелі їстівні. Найбільш цінний - французький чорний, або перигорский, або зимовий трюфель (Tuber brumale), дуже ароматний, зовні чорний, бородавчастий, всередині темно-сірий або червонувато-чорний зі світлими прожилками. У Росії один вид - трюфель річний (Tuber aestivum).

Зимовий трюфель є делікатесом. Зростає в дубових і букових гаях, головним чином в Південній Франції і Північної Італії, де він має велике промислове значення. Має смак гриба з присмаком глубокопрожаренних насіння або волоських горіхів. Вода, якщо в неї опустити і протримати трюфель, набуває присмак соєвого соусу. Культивувати трюфелі, на відміну від печериць, так і не вдалося. Трюфелі шукають у диких гаях за допомогою спеціально навчених пошукових собак і свиней, що володіють феноменально тонким нюхом. Самостійно під листям можна виявити трюфель, зауваживши, що рояться над ним мошок. Кількість видобуваються трюфелів з року в рік скорочується.

інші види інші види

Білий польський, або троїцький, трюфель (Choiromyces meandriformis) має плодове тіло зі світлою м'якоттю, схоже по зовнішнім виглядом і розмірами на картоплю; росте в лісах Західної Європи, України, Білорусі, зустрічається навіть в Московській області.

Деякі трюфелі відносять до порядку плектаскових - так звані степові трюфелі, «томболани» (Terfezia). Серед цих трюфелів також є їстівні, але вони менш цінні. Ростуть в Південній Європі, Північній Африці, Південно-Західній Азії - в Азербайджані і в Туркменістані. Іноді до трюфелів помилково відносять неїстівні базидіальних гриби з роду Scleroderma (порядок гастероміцетов), плодові тіла яких мають вигляд округлих і довгастих жовтуватих бульб довжиною 3-10 см; зустрічаються в лісах, парках; плодові тіла спочатку щільні, всередині чорнуваті зі світлими прожилками, неприємно пахнуть; пізніше їх вміст розпорошується.

Трюфель - найдорожчий і загадковий делікатес світової кулінарії Трюфель - найдорожчий і загадковий делікатес світової кулінарії. Непрезентабельна зовнішність цього гриба з лишком окупається унікальним смаком і яскравим, незрівнянним ароматом.

Олександр Дюма, не тільки письменник, але і знаменитий гастроном, писав про властивості трюфелів як афродизіаків: «Вони, за певних обставин, здатні зробити жінку більш лагідною, а чоловіка - більш гарячим».

Чому трюфелі так смачно пахнуть?

Трюфелі обрали власну стратегію виживання на нашій планеті. Ці гриби вважали за краще сховатися під землею.

Однак, з метою збереження виду, трюфелів необхідно розмножуватися. Для цього вони і придбали свій винятковий аромат, який служить їм для залучення тварин.

http://www.genon.ru/GetAnswer.aspx?qid=37118ada-62b1-48de-a3ec-c0c0d1909432

Найдорожчий гриб у світі, білий трюфель

Як відомо, найдорожчий гриб в світі - це білий трюфель. Не можна встановити якусь точну ціну за кілограм цього делікатесу, тому що майже кожен великий гриб продається з аукціону. Іноді це не йде на користь ні покупцям, ні товару. Так, в 2004 році куплений за 28 тисяч фунтів стерлінгів гриб вагою в 850 грамів ... просто протух. Невтішний покупець закопав його саду в надії, що на його місці виросте новий гігант, але згодом був змушений передати останки на батьківщину покійного, до Тоскани

В початку листопада 2007 року три гонконгських магната вскладчину придбали 750-грамовий гриб за 209 тисяч доларів (поки це найбільші гроші, які коли-небудь віддавали за трюфель). З цим екземпляром не сталося нічого страшного: його благополучно приготували і з'їли на ексклюзивному трюфельному банкеті, де зібралися сім'ї і друзі магнатів.

Трюфель (нім. Truffel) - сумчастий гриб з підземними бульбоподібними м'ясистим плодовим тілами. Більшість відноситься до порядку трюфелевих (Tuberales). Ростуть у лісах як сапрофіти або утворюють мікоризу з корінням дерев. Деякі плодові тіла на розрізі по малюнку нагадують мармур. Мало хто трюфелі їстівні. Найбільш цінний - французький чорний, або перигорский трюфель. (Tuber brumale), дуже ароматний, зовні чорний, бородавчастий, всередині темно-сірий або червонувато-чорний зі світлими прожилками. Білий трюфель- зростає під землею тільки в Італії, і сезон пошуків триває всього два місяці на рік.

Чим більше гриб, тим вище його ціна. Cамий великий в світі білий трюфель, знайдений 10 років тому в італійському місті Сан-Миниато, досягав 2,5 кг. Білий трюфель більш рідкісний і цінний, ніж найближчий його «родич» - чорний трюфель. Ціни на нього в цьому році стали захмарними. Так, тосканські трюфелі продаються за 4 тис. Євро за кілограм, що вдвічі дорожче, ніж в 2006 році. Ціна ж на трюфелі Альба з північної провінції П'ємонт, які називають «білими діамантами», може доходити до 7,5 тис. Євро.

http://www.goldengod.ru/camyj-dorogoj-grib-v-mire-belyj-tryufel/

Білий трюфель побив ціновий рекорд в Італії

Делікатеси ніколи не коштують дешево, але справжнім рекордсменом дуже часто стає трюфель. Черговий великою сумою, відданої за підземний гриб, ознаменувалася розпродаж в Італії, де за делікатес було викладено 150 тис. Доларів.

На 79-му Фестивалі білих трюфелів в місті Альба було виставлено багато цікавих екземплярів, однак саме 750-грамового трюфеля, знайдений на півночі Італії, був проданий за найвищою ціною, яка встановила місцевий рекорд. Покупець, який побажав залишитися невідомим, віддав за делікатес 100 тис. Євро (майже 150 тис. Доларів).

Пьемонтские tartufo bianco (білі трюфелі), вважаються одними з кращих в світі. Однак на фестивалі було продемонстровано не найвищий ціновий показник за всю історію існування цих делікатесів. Так, в 2007 році американський мільярдер Стенлі Хо віддав за білий трюфель вагою майже півкілограма 330 тис. Доларів.
делікатес, меню
17.11.2009 10:00:00 Джерело: luxuo.com
http://style.rbc.ru/menu/2009/11/17/100352.shtml

БІЛИЙ ТРЮФЕЛЬ ПРОДАЛИ ЗА $ 41000 БІЛИЙ ТРЮФЕЛЬ ПРОДАЛИ ЗА $ 41000

Власник нью-йоркського ресторану Франческо Джіамбеллі заплатив 41 тисячу доларів США за гігантський трюфель вагою 1.08 кг

85-річний власник ресторану переміг московського опонента в боротьбі за величезний трюфель. "Боротьба була дуже агресивною", сказав директор аукціону, - "Це найбільший гриб, який коли-небудь продавалася на аукціоні, і ніхто ще не платив за трюфель так багато".

Аукціон пройшов в неділю ввечері в замку Grinzane Cavour на північному заході Італії. Власники ресторанів з Нью-Йорка і Москви брали участь в ньому за допомогою супутникового зв'язку.

Цей щорічний аукціон проводиться в 6-й раз, але москвичі брали участь вперше. Аукціон зібрав 135 тисяч доларів від продажу 19 трюфелів. Весь дохід буде переданий благодійним організаціям в США, Італії та Росії.

Трюфелі є делікатесом з римських часів. Це підземний гриб, зростаючий на корінні дерев. Італійські білі трюфелі продаються в 10 разів дорожче, ніж французькі чорні трюфелі.

http://kuking.net/19_454.htm

трюфелі

Сумчасті підземні кореневі гриби, деякі види яких їстівні. Ці гриби належать до найбільш делікатесних завдяки дуже приємному і своєрідного аромату.

Трюфелі ростуть під землею на глибині 10-20 см. Їх розшукують по сильному специфічним запахом спеціально вимуштрувані собаки.

До кращих, найбільш цінним різновидам трюфелів відносять чорний трюфель - дуже великий гриб, що нагадує за зовнішнім виглядом темний бульба, покритий бородавками. Значно гіршим смаком володіє білий трюфель. За зовнішнім виглядом і забарвленням білий трюфель нагадує бульба картоплі.

Деякі різновиди білого трюфеля мають слабкий присмак часнику, внаслідок чого вони добре поєднуються з багатьма м'ясними стравами.

Трюфельний сезон в Європі триває з жовтня по грудень і в пов овремя трюфельні страви з'являються не тільки в престижних ресторанах, але і на самітах, дипломатичних прийомах, світських раутах.

http://kuking.net/18_1271.htm

Найдорожчі гриби

Не так давно, ми розмістили статтю про трюфелі, яка викликала питання. Зокрема про те, чи ростуть ці гриби в Україні, якщо "так", то "де?" і як їх шукати. Чесно кажучи я не знаю і з'ясовувати часу немає. Може комусь це відомо? Напишіть. Щоб підтримати інтерес до теми, привожу добірку інформації про трюфелі, в тому числі і кулінарної. М.П.

ТРЮФЕЛЬ БІЛИЙ (Tuber magnatum)
Аскоміцети / Трюфелевие / Трюфелевие / ТРЮФЕЛЬ БІЛИЙ
Ascomycetes / Tuberales / Tuberceae / Tuber magnatum


ТРЮФЕЛЬ БІЛИЙ (Tuber magnatum) один з найбільш поширених видів трюфелів. Плодові тіла білого трюфеля мають неправильно сплюснутую або округлу форму, з волокнистої жовтуватою або бурою поверхнею, що стає згодом повстяної. Тіло рівномірно біле, мучнистое, як у картоплі, з часом стає мармурове, з прожилками, оточеними безбарвними обідками, в зрілому стані жовтувато-буре. Сумки подовжено-мішковидні, з вісьмома кулястими суперечками, орнаментованими тупими шипиками. Білий трюфель широко поширений в Західній Європі, а також в нашій країні (на Україні, в Тульської, Орловської, Смоленської, Володимирській, Московській областях, в Середньому Поволжі). У північних областях він росте на піщаній і глинистому ґрунті, в соснових лісах, а також в листяних (серед беріз, осик), але найбільш цінні, високоякісні трюфелі ростуть в ліщині. Раніше цей трюфель в великих кількостях добували в околицях Загорська і Александрова, причому урожай їх збігався з урожаєм білих грибів. Збирають білі трюфелі з серпня по листопад. У трюфелів, зібраних в більш пізній час, плодові тіла крупніше і якість краща.

Що за гриб трюфель Що за гриб трюфель?

Найдорожчий гриб у світі - це білий трюфель. Не можна встановити якусь точну ціну за кілограм цього делікатесу, тому що майже кожен великий гриб продається з аукціону. Іноді це не йде на користь ні покупцям, ні товару.

Так, в 2004 році куплений за 28 тисяч фунтів стерлінгів гриб вагою в 850 грамів ... просто протух. Невтішний покупець закопав його саду в надії, що на його місці виросте новий гігант, але згодом був змушений передати останки на батьківщину покійного, до Тоскани.

В початку листопада 2007 року три гонконгських магната вскладчину придбали 750-грамовий гриб за 209 тисяч доларів. З цим екземпляром не сталося нічого страшного: його благополучно приготували і з'їли на ексклюзивному трюфельному банкеті, де зібралися сім'ї і друзі магнатів.

Трюфель (нім. Trüffel; лат. Tuber) - рід сумчастих грибів з підземними бульбоподібними м'ясистим плодовим тілами з порядку трюфелевих (Tuberales). Ростуть у лісах як сапрофіти або утворюють мікоризу з корінням дерев. Деякі плодові тіла на розрізі по малюнку нагадують мармур. Мало хто трюфелі їстівні. Найбільш цінний - французький чорний, або перигорский, або зимовий трюфель (Tuber brumale), дуже ароматний, зовні чорний, бородавчастий, всередині темно-сірий або червонувато-чорний зі світлими прожилками. У Росії один вид - трюфель річний (Tuber aestivum).

Зимовий трюфель є делікатесом. Зростає в дубових і букових гаях, головним чином в Південній Франції і Північної Італії, де він має велике промислове значення. Має смак гриба з присмаком глубокопрожаренних насіння або волоських горіхів. Вода, якщо в неї опустити і протримати трюфель, набуває присмак соєвого соусу. Культивувати трюфелі, на відміну від печериць, так і не вдалося. Трюфелі шукають у диких гаях за допомогою спеціально навчених пошукових собак і свиней, що володіють феноменально тонким нюхом. Самостійно під листям можна виявити трюфель, зауваживши, що рояться над ним мошок. Кількість видобуваються трюфелів з року в рік скорочується.

інші види інші види

Білий польський, або троїцький, трюфель (Choiromyces meandriformis) має плодове тіло зі світлою м'якоттю, схоже по зовнішнім виглядом і розмірами на картоплю; росте в лісах Західної Європи, України, Білорусі, зустрічається навіть в Московській області.

Деякі трюфелі відносять до порядку плектаскових - так звані степові трюфелі, «томболани» (Terfezia). Серед цих трюфелів також є їстівні, але вони менш цінні. Ростуть в Південній Європі, Північній Африці, Південно-Західній Азії - в Азербайджані і в Туркменістані. Іноді до трюфелів помилково відносять неїстівні базидіальних гриби з роду Scleroderma (порядок гастероміцетов), плодові тіла яких мають вигляд округлих і довгастих жовтуватих бульб довжиною 3-10 см; зустрічаються в лісах, парках; плодові тіла спочатку щільні, всередині чорнуваті зі світлими прожилками, неприємно пахнуть; пізніше їх вміст розпорошується.

Трюфель - найдорожчий і загадковий делікатес світової кулінарії Трюфель - найдорожчий і загадковий делікатес світової кулінарії. Непрезентабельна зовнішність цього гриба з лишком окупається унікальним смаком і яскравим, незрівнянним ароматом.

Олександр Дюма, не тільки письменник, але і знаменитий гастроном, писав про властивості трюфелів як афродизіаків: «Вони, за певних обставин, здатні зробити жінку більш лагідною, а чоловіка - більш гарячим».

Чому трюфелі так смачно пахнуть?

Трюфелі обрали власну стратегію виживання на нашій планеті. Ці гриби вважали за краще сховатися під землею.

Однак, з метою збереження виду, трюфелів необхідно розмножуватися. Для цього вони і придбали свій винятковий аромат, який служить їм для залучення тварин.

http://www.genon.ru/GetAnswer.aspx?qid=37118ada-62b1-48de-a3ec-c0c0d1909432

Найдорожчий гриб у світі, білий трюфель

Як відомо, найдорожчий гриб в світі - це білий трюфель. Не можна встановити якусь точну ціну за кілограм цього делікатесу, тому що майже кожен великий гриб продається з аукціону. Іноді це не йде на користь ні покупцям, ні товару. Так, в 2004 році куплений за 28 тисяч фунтів стерлінгів гриб вагою в 850 грамів ... просто протух. Невтішний покупець закопав його саду в надії, що на його місці виросте новий гігант, але згодом був змушений передати останки на батьківщину покійного, до Тоскани

В початку листопада 2007 року три гонконгських магната вскладчину придбали 750-грамовий гриб за 209 тисяч доларів (поки це найбільші гроші, які коли-небудь віддавали за трюфель). З цим екземпляром не сталося нічого страшного: його благополучно приготували і з'їли на ексклюзивному трюфельному банкеті, де зібралися сім'ї і друзі магнатів.

Трюфель (нім. Truffel) - сумчастий гриб з підземними бульбоподібними м'ясистим плодовим тілами. Більшість відноситься до порядку трюфелевих (Tuberales). Ростуть у лісах як сапрофіти або утворюють мікоризу з корінням дерев. Деякі плодові тіла на розрізі по малюнку нагадують мармур. Мало хто трюфелі їстівні. Найбільш цінний - французький чорний, або перигорский трюфель. (Tuber brumale), дуже ароматний, зовні чорний, бородавчастий, всередині темно-сірий або червонувато-чорний зі світлими прожилками. Білий трюфель- зростає під землею тільки в Італії, і сезон пошуків триває всього два місяці на рік.

Чим більше гриб, тим вище його ціна. Cамий великий в світі білий трюфель, знайдений 10 років тому в італійському місті Сан-Миниато, досягав 2,5 кг. Білий трюфель більш рідкісний і цінний, ніж найближчий його «родич» - чорний трюфель. Ціни на нього в цьому році стали захмарними. Так, тосканські трюфелі продаються за 4 тис. Євро за кілограм, що вдвічі дорожче, ніж в 2006 році. Ціна ж на трюфелі Альба з північної провінції П'ємонт, які називають «білими діамантами», може доходити до 7,5 тис. Євро.

http://www.goldengod.ru/camyj-dorogoj-grib-v-mire-belyj-tryufel/

Білий трюфель побив ціновий рекорд в Італії

Делікатеси ніколи не коштують дешево, але справжнім рекордсменом дуже часто стає трюфель. Черговий великою сумою, відданої за підземний гриб, ознаменувалася розпродаж в Італії, де за делікатес було викладено 150 тис. Доларів.

На 79-му Фестивалі білих трюфелів в місті Альба було виставлено багато цікавих екземплярів, однак саме 750-грамового трюфеля, знайдений на півночі Італії, був проданий за найвищою ціною, яка встановила місцевий рекорд. Покупець, який побажав залишитися невідомим, віддав за делікатес 100 тис. Євро (майже 150 тис. Доларів).

Пьемонтские tartufo bianco (білі трюфелі), вважаються одними з кращих в світі. Однак на фестивалі було продемонстровано не найвищий ціновий показник за всю історію існування цих делікатесів. Так, в 2007 році американський мільярдер Стенлі Хо віддав за білий трюфель вагою майже півкілограма 330 тис. Доларів.
делікатес, меню
17.11.2009 10:00:00 Джерело: luxuo.com
http://style.rbc.ru/menu/2009/11/17/100352.shtml

БІЛИЙ ТРЮФЕЛЬ ПРОДАЛИ ЗА $ 41000 БІЛИЙ ТРЮФЕЛЬ ПРОДАЛИ ЗА $ 41000

Власник нью-йоркського ресторану Франческо Джіамбеллі заплатив 41 тисячу доларів США за гігантський трюфель вагою 1.08 кг

85-річний власник ресторану переміг московського опонента в боротьбі за величезний трюфель. "Боротьба була дуже агресивною", сказав директор аукціону, - "Це найбільший гриб, який коли-небудь продавалася на аукціоні, і ніхто ще не платив за трюфель так багато".

Аукціон пройшов в неділю ввечері в замку Grinzane Cavour на північному заході Італії. Власники ресторанів з Нью-Йорка і Москви брали участь в ньому за допомогою супутникового зв'язку.

Цей щорічний аукціон проводиться в 6-й раз, але москвичі брали участь вперше. Аукціон зібрав 135 тисяч доларів від продажу 19 трюфелів. Весь дохід буде переданий благодійним організаціям в США, Італії та Росії.

Трюфелі є делікатесом з римських часів. Це підземний гриб, зростаючий на корінні дерев. Італійські білі трюфелі продаються в 10 разів дорожче, ніж французькі чорні трюфелі.

http://kuking.net/19_454.htm

трюфелі

Сумчасті підземні кореневі гриби, деякі види яких їстівні. Ці гриби належать до найбільш делікатесних завдяки дуже приємному і своєрідного аромату.

Трюфелі ростуть під землею на глибині 10-20 см. Їх розшукують по сильному специфічним запахом спеціально вимуштрувані собаки.

До кращих, найбільш цінним різновидам трюфелів відносять чорний трюфель - дуже великий гриб, що нагадує за зовнішнім виглядом темний бульба, покритий бородавками. Значно гіршим смаком володіє білий трюфель. За зовнішнім виглядом і забарвленням білий трюфель нагадує бульба картоплі.

Деякі різновиди білого трюфеля мають слабкий присмак часнику, внаслідок чого вони добре поєднуються з багатьма м'ясними стравами.

Трюфельний сезон в Європі триває з жовтня по грудень і в пов овремя трюфельні страви з'являються не тільки в престижних ресторанах, але і на самітах, дипломатичних прийомах, світських раутах.

http://kuking.net/18_1271.htm

Зокрема про те, чи ростуть ці гриби в Україні, якщо "так", то "де?
Може комусь це відомо?
Що за гриб трюфель?
Чому трюфелі так смачно пахнуть?
Aspx?
Зокрема про те, чи ростуть ці гриби в Україні, якщо "так", то "де?
Може комусь це відомо?
Що за гриб трюфель?
Чому трюфелі так смачно пахнуть?
Aspx?

Новости