Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Індонезія

  1. Географія Індонезії
  2. держава
  3. Мова
  4. релігія
  5. Валюта
  6. Історія Індонезії
  7. Популярні пам'ятки
  8. Туризм в Індонезії
  9. Популярні готелі
  10. чайові
  11. Віза
  12. Години роботи установ
  13. сувеніри
  14. Медицина
  15. екстрені телефони
  16. Національні особливості Індонезії. Традиції
  17. Питання та відгуки про Індонезію

Корисні дані для туристів про Індонезію, містах і курортах країни. А так же інформація про населення, валюті Індонезії, кухні, особливості візових і митних обмежень Індонезії.

Географія Індонезії

Республіка Індонезія - держава в Південно-Східній Азії, на островах Малайського архіпелагу і західній частині о. Нова Гвінея (Іріан-Джая). Межує з Малайзією, Папуа-Нова Гвінея. До складу Індонезії входить 18 108 островів, з яких близько 1000 мають постійне населення.

Більше половини території Індонезії займають гори. Найвища точка країни - гора Джая (5029 м) знаходиться на острові Нова Гвінея. Всього вулканів налічується близько 400, з них 80 діючих. Особливо багато вулканів на острові Ява, а найвищий з діючих вулканів, Керінчі (висота - 3800 м), розташований на Суматрі.

Близько третини всієї території країни покрито вологими тропічними лісами.


держава

Державний устрій

Індонезія - республіка. Глава держави і уряду - президент. Законодавчий орган - парламент (Рада народних представників). Вищий орган державної влади - Народний консультативний конгрес.

Мова

Державна мова: індонезійська

У країні використовується понад 250 мов і діалектів. Частина населення говорить по-китайськи, молодь говорить по-англійськи.

релігія

Велика частина населення Яви, Мадуро і Суматри - мусульмани (87%), поширене християнство (протестантизм і католицизм) - 9%, а також індуїзм (особливо на Балі) і буддизм.

Валюта

Міжнародна назва: IDR

Ходіння мають банкноти номіналом 100, 500, 1 000, 5 000, 10 000, 20 000 і 50 000 і монети: 25 і 50 рупій.

Обмінювати гроші рекомендується в банках, де найвигідніший обмінний курс. Зберігайте квитанції при обміні валюти, тому що вони можуть знадобитися при виїзді для обміну індонезійських рупій на іншу валюту. Туристичні чеки можуть бути обмінені в банках або обмінних пунктах, а також прийняті в деяких магазинах. Основні види кредитних карт приймаються до оплати в основному в дорогих готелях, ресторанах і магазинах.

Історія Індонезії

У далекій давнині ця острівна область стала одним з центрів формування людини сучасного типу, хоча в пізніший час постійно піддавалася расовою змішання з австрало-негроїдними племенами і монголоїдної расою Індокитаю.

У II-V століттях нашої ери на островах активно йшов процес утворення перших держав. У VII столітті Індонезія була вже серйозним посередником у міжнародній торгівлі далекосхідних регіонів з індо-арабським світом. Приплив капіталу і до того ж вигідне стратегічне положення сприяли створенню могутньої суматранської імперії Шривиджайя, що досягла слави в VIII столітті. Її головним політичним опонентом стало яванське держава Матарам, незабаром відступила все пріоритетні позиції Шрівіджайї. У IX столітті настав занепад і цього царства. Лідерство перейшло до іншого яванський князівства - Кедірі, так само розпався, але вже в XIII столітті. На його місці виникла чергова яванський держава - Маджапахіт, яка була найбільшим середньовічним загальноіндонезійської державою, що стала з XIV століття провідником ісламу на островах. Але нової релігії не вдалося зміцнити політичну єдність країни, і в XIV столітті вона розпалася.

У XVII столітті португальці і голландці колонізували індонезійські острови, наслідком чого стало поступове закабалення раніше вільних земель. До початку XX століття вся територія сучасної Індонезії стала майже суцільний зоною голландських колоній.

Бажання звільнити свою батьківщину призвело до створення в 1927 році Національної партії на чолі з Сукарно, перейменованої в 1931 році в Партіндо і отримала найбільшу популярність в народі. Розпочата в 1939 році Друга світова війна ускладнила становище патріотичних сил. У 1942 році Індонезія була захоплена Японією, після поразки останньої в 1945 році - англійськими і потім голландськими військами, що прагнули утримати острова в колоніальній залежності. Успішна революційно-визвольна боротьба індонезійців змусила «Круглий стіл» ООН в 1949 році оголосити про виникнення Республіки Індонезії. Але їй потрібні були ще довгі роки для боротьби з Нідерландами за повернення всіх територій і за утвердження в суспільстві принципу «справедливої ​​держави».

приховати текст

У далекій давнині ця острівна область стала одним з центрів формування людини сучасного типу, хоча в пізніший час постійно піддавалася расовою змішання з австрало-негроїдними племенами і монголоїдної расою Індокитаю ....

Показати весь текст




Популярні пам'ятки

Всі пам'ятки Індонезії
  1. Корисні дані для туристів про Індонезію, містах і курортах країни

    храм Боробудур

  2. мечеть Істікляль

  3. озеро Тоба

  4. морський музей

  5. Кафедральний собор Джакарти

  6. Храм Танах Лот

  7. музей Індонезії

  8. Національний музей Індонезії


Туризм в Індонезії

Де зупинитися

Індонезію щорічно відвідує понад 100 000 туристів. Приваблює їх сюди як чудова природа, м'який клімат, так і цілком доступні ціни на проживання. Готелі Індонезії цілком відповідає європейській якості. Градація категорій готелів також відповідає загальноприйнятій і налічує від однієї до п'яти зірок.

У цій країні представлені практично всі відомі світові готельні мережі. Ви можете комфортно розташуватися в одному з готелів InterContinental, Holiday Inn і інших. Такі готелі розташовані, як правило, уздовж узбережжя Індійського океану і мають у власності великі території. Крім того, до послуг проживаючих на території готелю діють басейни, дитячі майданчики, поля для гольфу, тенісні корти і багато іншого. Варто врахувати, що багато готелів практикують стягування з туристів застави, який повертають під час виселення - це своєрідний гарант за можливе нанесення збитку майну готелю.

Для тих, хто віддає перевагу усамітнення, є можливість орендувати віллу, розташовану в мальовничому куточку на одному з островів. Це може бути як розкішна вілла, так і цілком доступне за ціною і комфортне житло.

В Індонезії можна знайти і бюджетний варіант відпочинку. Тільки врахуйте, що такі готелі, як правило, розташовані біля галасливих вулиць. Пансіони, лосмен і пенгінапан (дешеві готелі) підходять більше для тих, хто не боїться спартанських умов. Врахуйте, що традиційна індонезійська ванна (манді) - це кімната з цементною підлогою і діркою в ньому для зливу брудної води. Обмивання відбувається за допомогою пластикового ковша і відра з водою самостійно. Традиційні європейські ванні і туалет можна знайти у всіх готелях на острові Балі.


Відпочинок в Індонезії за найкращою ціною

Пошук і порівняння цін по всіх провідних світових систем бронювання. Знайдіть для себе кращу ціну і заощаджуйте до 80% від вартості туристичних послуг!


Популярні готелі



Екскурсії та пам'ятки в Індонезії

Індонезія - найбільша в світі острівна держава, омивається водами Тихого і Індійського океанів. Ця прекрасна екзотична країна подарує своїм гостям масу вражень і незабутніх миттєвостей. Відпочинок в Індонезії - це чудові пляжі і приголомшливі природні ландшафти, унікальний рослинний і тваринний світ, велика кількість історичних і культурних пам'яток і, звичайно ж, колоритна індонезійська кухня.

Столиця Індонезії Джакарта розташована на узбережжі острова Ява і є важливим економічним і культурним центром країни. Величезний сучасний мегаполіс зі своєю багатою історією і безліччю цікавих місць не змусить нудьгувати навіть самих вибагливих туристів. Екскурсію по Джакарті найкраще починати з історичного центру міста, а саме - з площі Таман Фатахіллах і розташованої тут знаменитої гармати Сі Яго (символ плодючості). У будівлі старої ратуші сьогодні знаходиться Історичний музей Джакарти. Також на площі ви побачите Музей ваянг і Музей образотворчих мистецтв. З найбільш популярних пам'яток столиці варто виділити Палац Мердека, Кафедральний собор Джакарти, мечеть Істікляль, церква Гереджа Сіон, Національний музей, Національну галерею мистецтв, Морський музей, Національний монумент і хмарочос Wisma 46. Цікавими є й такі місця як Парк «Міні-Індонезія», зоопарк Рангунан, Акваріум «Морський світ» і Парк мрій в Анчоле.

На острові Ява знаходяться відомі на весь світ храмові комплекси Боробудур і Прамбанан. Досить популярні і храми Суравана, Самбісарі, Гебанг. Також неодмінно варто відвідати Палац султана, Водяний замок Таман Сарі, мечеть Агунг Демак, Національний парк Уджунг-Кулон, Ботанічний сад "Кебун-Рая", водоспад Даго і багато іншого.

Серед найбільш популярних туристичних напрямків особливе місце займає індонезійський острів Балі. Це «перлина» Індонезії і один з найкрасивіших куточків світу. Приголомшливі пляжі, мальовнича природа, гірські озера і цілющі джерела, комфортабельні готелі і цікаві пам'ятки приваблюють сюди величезну кількість відпочиваючих. Тут варто відвідати Храм Матері, Храм Танах Лот, Храм Лухур Улувату, Храм Улун дано, Храм Пура Джагатнахта, культурний центр Таман Будая, музей Балі в Денпасарі, музей Ле Майер в Санур і палац Убуда. Не менш цікаві будуть і Парк птахів, Зоопарк Балі, Слонячі печери, Парк Гаруда Вішну Кенсан, Аквапарк «Уотерборн» і парк «Мавпячий ліс».

Острів Суматра славиться своїми приголомшливими природними красотами. Серед безлічі мальовничих озер найбільш знаменито - озеро Тоба. Водойма знаходиться в кальдері стародавнього вулкана, вибух якого, на думку вчених, 73 тис. Років тому привів до тривалого льодовикового періоду. Довжина озера становить 100 км. До найпопулярніших визначних пам'яток Суматри відносять Палаци Маймун і Пагаруйюнг, Церква Пресвятої Діви Марії в Медане, Мечеть Байтуррахман Рая, Національні парки Гунунг-Лусеро і Керінчі Себлат.

Також серед численних індонезійських островів досить популярні такі острова як Батам, Бінтан, Калімантан, Ломбок і Сулавесі.



чайові

Чайові складають 5-10% від вартості послуги. Носильникові дають 500 - 1000 рупій за кожне місце багажу (близько 10 центів), водієві 3 000 рупій (близько 40 центів), гіда 4000 - 5000 рупій (близько 70 центів).

Віза

Для в'їзду потрібна віза. Як отримати візу в Індонезію

Години роботи установ

Банки відкриті з 8 до 15 год щодня, в п'ятницю - з 8 до 11.30. Вихідний - субота і неділя. Іноземні банки зазвичай працюють по буднях з 8 до 14 год.

Магазини відкриті щодня з 9 до 18, багато відкриті і до 21-ї години.

сувеніри

Найбільш часто туристи купують вироби з каменю, дерева, срібла, батіки, різнокольорові домоткані тканини з-Лешті, Борто і Яви, плетені, ювелірні, шкіряні і текстильні вироби. Вироби з дерева краще купувати в галереях або торгових центрах великих готелів, щоб не придбати підробку.

Медицина

Рекомендується вакцинація проти гепатиту А і Б, жовтої лихоманки. Питну воду краще купувати в пляшках.

екстрені телефони

Швидка допомога - 118.
Поліція - 110.
Пожежна служба - 113.
Червоний хрест - 2-64-65.

Національні особливості Індонезії. Традиції

Індонезія переважно мусульманська країна, і тому слід дотримуватися таких правил: не можна носити занадто короткі шорти і спідниці, засмагати без верхньої частини купальника, голосно говорити під час релігійних церемоній. У державних установах і мечетях одяг повинна прикривати коліна. Не можна показувати на когось пальцем і стосуватися його голови. Уникати проявів ніжності на людях, класти ногу на ногу, виставивши ногу в чиюсь сторону.



Питання та відгуки про Індонезію


Задати питання добавть відгук

Новости