Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Всі найцікавіші факти про Грецію

  1. Менталітет і особливості населення
  2. інші факти

Афіни, Греція   Про Греції в Росії знають досить багато, але головна фраза про те, що там «все є», знаходиться на першому місці за популярністю

Афіни, Греція

Про Греції в Росії знають досить багато, але головна фраза про те, що там «все є», знаходиться на першому місці за популярністю. Насправді ж, фактів про Грецію і народі, котра проживає в цієї найдавнішої європейської країні, набагато більше, і далеко не всі з них відомі більшості туристів.

Чим же греки відрізняються від інших європейців, і які маловідомі факти про Грецію часто дивують наших співвітчизників? Спробуємо розібратися.

Менталітет і особливості населення

  • Привітність - відмінна риса більшості греків. На відміну від італійських сусідів, турист для місцевих жителів - це, в першу чергу, гість, а вже потім джерело доходу.
  • Греки трепетно ставляться до свого здоров'я. Шкідлива їжа тут не в пошані, а кількість лікарень навіть в невеликих містах велике. Саме завдяки такому ставленню грецький народ лідирує в Європі за тривалістю життя.
  • У греків не прийнято скаржитися на життя. Будь-яка неприємність сприймається як дрібниця, яку потрібно з оптимізмом залишити в минулому.
  • Музика і танці - основа грецької культури. Навіть в будні дні з вікон багатьох будинків і квартир можна чути гучні національні мелодії або ж популярну музику, але строго - на грецькій мові.
  • Головний недолік середньостатистичного грека - легковажність. Місцеві жителі можуть не прийти на зустріч тільки тому, що забули про неї. З таким стикаються багато, але негативного ставлення до подібної рисі характеру ні у кого немає.
  • Важливо: грецькі дорожні інспектори пильно стежать за дотриманням правил туристами. За перехід в недозволеному місці можна отримати квитанцію на солідний штраф. Проте, самі греки не надто дотримуються швидкісного режиму і дорожні покажчики.

Проте, самі греки не надто дотримуються швидкісного режиму і дорожні покажчики

Дорога в Афінах

  • Ставлення до православ'я в Греції трепетне, але не фанатичне. Соборів і монастирів в країні дуже багато, але далеко не кожен грек поза Різдвяних або Великодніх служб з'являється в цих святинях.
  • Проте, в кожному храмі і святині існує дрес-код. Вирушаючи до церкви, потрібно максимально строго одягнутися, як чоловікам, так і жінкам. Одяг може бути легкою, але вона повинна закривати ноги, руки, плечі, а також волосся у жінок.
  • Розповіді про греків, як про саму ледачою нації Європи - «журавлина». Справа в тому, що життя багатьох жителів Балкан пов'язана з туризмом, тому сотні тисяч греків працюють всього 5-6 місяців в році, щоб заробити максимально багато грошей на мертвий сезон. З цієї причини, робочий день грека в теплі місяці триває до 12 годин, без вихідних.
  • Аналог іспанської сієсти є і у греків. На денний сон вони намагаються виділити час з 14:00 до 16:00. Знайти в ці години працює магазин або ресторан просто неможливо.
  • Товариськість греків можна оцінити вже в перші дні відпочинку. Часто до туристів, які говорять по-грецьки, підходять місцеві, щоб просто поговорити. Якщо співрозмовник греку подобається, то він відразу почне розповідати про свою сім'ю та дітей, або ж на іншу загальну тему.
  • Якщо ж грек назвав туриста своїм другом, то без запрошення в гості тут не обійтися. Відмовити - значить, страшно образити того, хто довірив вам свій домашній затишок на один вечір. Погоджуючись, будьте готові до того, що не можна йти в гості до грека з порожніми руками. Крім того, доведеться спробувати кожне блюдо, яке стоїть на столі.
  • Існує тільки один народ, до якого греки живлять відкриту неприязнь - це турки. В країні мізерно мала кількість кафе в східному стилі, та й в цілому упор в іміджі Греції робиться на власну автентичність.
  • Життєва опора будь-якого грека - сім'я. Відсоток розлучень в країні низький (згідно з останніми даними соціологів - на кожну 1000 весіль в Греції всього 5 розлучень), а в разі розірвання шлюбу, чоловік зобов'язується забезпечувати дітей і брати участь в їх вихованні, порівну розділивши обов'язки з колишньою дружиною.

Відсоток розлучень в країні низький (згідно з останніми даними соціологів - на кожну 1000 весіль в Греції всього 5 розлучень), а в разі розірвання шлюбу, чоловік зобов'язується забезпечувати дітей і брати участь в їх вихованні, порівну розділивши обов'язки з колишньою дружиною

греки

інші факти

  • Греція не обділена увагою іноземних гостей, щороку сюди стікається близько 17 мільйонів туристів, це основне джерело поповнення скарбниці держави, на ньому будується 16% ВВП.
  • Основна частина населення Греції зосереджена в Афінах - більше 40% громадян.
  • У Греції важко потрапити на похмурі дні, адже понад 250 днів за рік небо чисте. Завдяки такій географічній особливості країна може дозволити собі використання сонячних батарей повсюдно в цілях економії на електроенергії.
  • Греки ретельно стежать за екологічною ситуацією в країні, майже кожен острів має вітряної електростанцією.
  • Країна поки не вдавалася до будівництва АЕС на своїй території, однак в Греції активно експлуатується кілька ТЕЦ. Вони функціонують на вугіллі, яке видобувають на півночі країни кар'єрним способом.
  • Метрополітен є лише в столиці, і ще на етапі будівництва в Салоніках. Він не може похвалитися видатними розмірами, але зате на деяких станціях можна побачити стародавні знахідки, виявлені в ході будівництва. & Nbsli;
  • Греція поставляє на світовий ринок близько 7 відсотків загального обсягу видобутку мармуру.
  • Берегова лінія Греції не віддаляється від будь-якої точки країни далі 137 кілометрів.
  • У подорожують до Греції є на вибір цілих п'ять морів: Егейське, Фракійське, Іонічне, Середземне і Крітське.
  • Одним з найцікавіших місць Греції є острів Родос. Він примітний тим, що на ньому знаходиться так звана долина метеликів, куди в літній період злітається дуже багато видів цих комах. Ще тут надзвичайно чисті водойми, можна без зусиль розгледіти крабів на дні.
  • Часом не тільки метелики люблять прилітати до Греції. На зимівлю сюди стікається близько ста тисяч пернатих гостей з Азії та північної Європи з метою перезимувати. Вони вибирають, як правило, заболочені території.
  • У Греції немає непрестижних професій. Будь-яка робота в цій країні приносить цілком стабільний дохід. На посаді вчителя або продавця частенько можна побачити представника сильної статі.
  • У грецьких школах обов'язкове вивчення англійської мови, так що проблем із порозумінням під час відпустки бути не повинно. В якості другого мови учні зазвичай вибирають будь-якої з європейських.
  • Прийом їжі в Греції відбувається 4 рази на день: легкий сніданок, перекус, щільний обід і вечерю.
  • Асортимент грецької кухні представлений переважно жирними і пряними стравами. Основним інгредієнтом національних страв, як правило, виступає баранина або телятина.
  • Популярний грецький алкогольний напій - метакса, суміш мускатного вина і бренді.

Популярний грецький алкогольний напій - метакса, суміш мускатного вина і бренді

Метакса

  • У Греції практикується дуже цікавий спосіб частування, званий «Мезі». Полягає він в широкому асортименті рибних і м'ясних страв під різними соусами, які гості можуть спробувати. Він є батьком популярного «шведського столу».
  • У країні надзвичайно популярний фаст-фуд. Місцеві забігайлівки пропонують своїм відвідувачам покуштувати гіро і сувлаки (подобу шаурми). Грецький фаст-фуд відрізняється високою якістю.
  • Одним з кращих періодів для відвідування Греції є середина січень-березень. В цей час в країні проходять щорічні карнавали.

В цей час в країні проходять щорічні карнавали

Грецький фаст-фуд - Гіро

Греція - безсумнівно, дивовижна країна з давньою історією. І якщо після прочитання цих фактів у вас виникло бажання з'їздити туди в найближчу відпустку, то чому б і ні? Зараз Греція вельми доступна російським туристам - вам достатньо просто зателефонувати нам за безкоштовним номером 8-800-100-30-24 для підбору туру або залишити заявку місцевим турфірмам.

Чим же греки відрізняються від інших європейців, і які маловідомі факти про Грецію часто дивують наших співвітчизників?
І якщо після прочитання цих фактів у вас виникло бажання з'їздити туди в найближчу відпустку, то чому б і ні?

Новости