Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Відпочинок з дітьми на острові Кос: пляжі, готелі, пам'ятки

  1. Чим привабливий для відпочинку з дітьми цей грецький острів?
  2. Пляжі острова Кос
  3. Готелі для відпочинку з дітьми на острові Кос
  4. Кос
  5. Як дістатися до острова Кос?
  6. Особливість оформлення візи

Острів Кос називають «Садом Егейського моря». Таку назву він отримав за пишну зелень, розкішні сади і парки. Відпочиваючим з дітьми дуже подобається цей грецький острів з унікальною екологією і природою, піщаними пляжами на нескінченному березі з бірюзовою водою.

Місцеві жителі - визнані довгожителі. Вони ведуть спокійний розмірений здоровий спосіб життя. Правильно харчуються, вирощуючи екологічно чисті фрукти, овочі, оливки, збирають надзвичайно корисний мед, п'ють гарне вино, активні фізично, багато ходять пішки.

До речі, на острові улюблений вид транспорту - велосипед.

Потрапляючи в таку атмосферу, замучені стресом і скаженим міським ритмом життя туристи і самі стають набагато спокійніше, починають дихати рівніше і більше посміхатися.

І, звичайно, тут безліч визначних пам'яток і чимало туристичних центрів, з якими можна ознайомитися за два-три дні, об'їхавши весь острів по хороших дорогах на орендованій машині. А також познайомитися з його чудовими пляжами, мальовничими селами, старовинними замками, оборонними фортецями, рибальськими селищами.

А також познайомитися з його чудовими пляжами, мальовничими селами, старовинними замками, оборонними фортецями, рибальськими селищами

Сам острів знаходиться всього в 4 милях від турецьких берегів (до турецького Бодрума на швидкісному поромі можна дістатися за 30 хвилин). Розміри його вельми скромні: в довжину острів всього 50 кілометрів. Частиною Греції Кос став офіційно тільки в 1948 році. Місто Кос - столиця острова.

До речі, на цьому острові в Егейському морі народився Гіппократ.

Чим привабливий для відпочинку з дітьми цей грецький острів?

Причини ті ж, що і у всій Греції - чисті піщані пляжі і м'який клімат, розваги для дітей, різноманітне харчування, можливість вибрати відповідне житло. Кращі місяці для відпочинку на Косі - травень, червень і вересень, але купатися і відпочивати можна з травня по жовтень. Це ідеальне місце для здорового відпочинку: повітря найчистіше, вода прозора, їжа легка і поживна.

Пляжі острова Кос

Чудові пляжі в мальовничих бухтах вражають своєю різноманітністю: зовсім невеликі і протяжні, мелкогалечниє і золотисті, з чорним вулканічним або білим піском. Здебільшого вони повністю обладнані пляжним інвентарем, за який в основному завжди доводиться платити.

Найпопулярніші курорти і пляжі на острові:

В районі Мастіхарі пляжі з відмінним білим піском, аквапарком і шикарними готелями.

Курорт Мармарі з пляжем з дрібним піском, невеликою глибиною, зазначений «Блакитним прапором».

Тігакі з десятикілометровій знаменитим пляжем з білим піском, розташований на північному узбережжі острова. На цьому курорті, так само як і в Мармарі, майже завжди вітряно і ці місця обожнюють любителі вітрил і серфінгу.

В районі міста Коса море чисте і галькові пляжі.

Самий мальовничий курорт - Кефалос (43 км від столиці) розташований в західній частині острова. Пляж піщаний, але вода в цих місцях холодніше. Тут багато готелів різного рівня: і для сімейних туристів, і для прихильників VIP-відпочинку, і менш розкішних «четвірок» і «трійок», і приватних апартаментів.

Неподалік є ще одне курортне містечко з піщаним пляжем протяжністю в 5 кілометрів - курорт Камарі. Пляжі з дрібним пісочком, що простягнулися від Камарі до Лагадо, вважаються кращими на острові. Правда, потрапити на них можна тільки на автомобілі.

Фешенебельна Кардамена з розкішними готельними комплексами по величині значиться другим курортом на острові після Кефалос. Розташований він близько від аеропорту (5 кілометрів) на півдні острова. Добре обладнаний пляж довжиною в кілька кілометрів, неглибокий захід у море, дрібний м'який пісок приваблює сюди багато відпочиваючих з дітьми.

З порту Кардама можна здійснити екскурсію на човні до діючого вулкану на острів Нисирос.

Курорт Псаліді з обладнаним піщано-галькові пляжем рекомендований для занять серфінгом. На пляжі є скелі і термальні джерела, тут дуже зручно займатися риболовлею зі списом.

Ламбі - одне з місць, в яких люблять відпочивати сім'ї з дітьми. Пляж з дрібним пісочком і з пологим заходом в море. Є невеликі скелі і майже завжди хвилі, що зручно для водних спортивних занять.

Агіос Фокас - змішаний пляж з галькою і чорним піском. Місце тихе, спокійне, велика глибина. Поруч знаходиться лікувальне джерело.

На самій західній точці острова розташований красивий дикий пляж Агреллія з різнобарвною галькою і скелями з піщанику і піщаним дном.

Готелі для відпочинку з дітьми на острові Кос

Для проживання на острові можна вибрати будь-яке місце. Завжди в зоні досяжності знайдуться організовані доглянуті пляжі або відокремлені місця.

Готелі тут різні: від найрозкішніших до скромніших і апартаментів. Готелів «четвірок» на острові мало, і вони практично по сервісу і умов не поступаються п'ятизірковим. Хіба що відрізняються тільки не такий великий територією і кількістю тематичних ресторанів.

Готелів 3 * набагато більше (понад 40). Послуг в них пропонується поменше, але номера досить комфортні і чисті. Частина готелів працюють за принципом «все включено». На все літо і навіть більш тривалий термін можна зняти віллу.

Пропонуємо добірку готелів «все включено», які найчастіше рекомендують відпочивальникам з дітьми експерти і туроператори:

Кос

  • Atlantis 4 *
  • Dimitra Beach 4 *
  • Oceanis Beach 4 *

Псаліді

  • Grecotel Kos Imperial Thalasso 5 *

Кардамена

  • Mitsis Norida Beach 5 *
  • Mitsis Blue Domes 5 *
  • Mitsis Family Village 4 *

Популярні готелі для сімейного відпочинку:

  • Aegean Houses 4 * (Кос, Ламбі)
  • Grecotel Royal Park 4 * (Мармарі)
  • Club Salut Sovereign Hotel 4 * (Кардамена)
  • Kipriotis Village Resort 4 * (Псаліді)
  • SunConnect Kipriotis Aqualand Hotel 4 * (Псаліді)
  • Peridis Family Resort 4 * (Кос)

Розваги і визначні пам'ятки острова Кос

Острів Кос з розкиданими тут і там невеликими селами, з пасуться поблизу кізочками, несучи розслабленого відпочинком на чудових пляжах і неспішними прогулянками серед руїн зруйнованих фортець притягує своєю простотою, створюється відчуття відпочинку десь в селі.

У той же час острів завжди привертав завойовників. Тут, по черзі змінюючи один одного, правили римляни, лицарі ордена Святого Іоанна, турки. І, безсумнівно, кожне правління залишило свій слід в культурі, архітектурі та історії Коса.

Є кілька пам'яток, які потрібно обов'язково відвідати, відпочиваючи на острові з дитиною.

Асклепион - храмовий комплекс античної епохи, присвячений богу-лікарю Асклепію - синові Аполлона (добре зберігся). Цей острів якимсь міфічним чином пов'язаний з медициною. Вважається, що саме тут Гіппократ колись відкрив свою медичну школу і навчав медиків мистецтву лікування.

Вважається, що саме тут Гіппократ колись відкрив свою медичну школу і навчав медиків мистецтву лікування

Лицарський замок-фортеця, побудований давним-давно для захисту від нападників ворогів. Фортеця непогано збереглася, і по внутрішній обстановці можна навіть уявити собі, як жили лицарі кілька століть назад.

Біля входу в цей замок зростає древній платан Гіппократа. Це ще одна місцева знаменитість. Експерти стверджують, що йому більше 2000 років і що посадив його сам Гіппократ. Сьогодні це величезне дерево з окружністю стовбура більше 10 метрів і гігантськими гілками, що дають тінь всій площі.

Стародавнє місто з дорическим храмом давніх еллінів, вівтарем Діоніса, ринком, святилищем Геркулеса і портовим святилищем, римськими лазнями і римськими будівлями з мозаїчними кольоровими статями, римської консерваторією - місце, де можна блукати годинами.

Мечеть дефтердар - дуже красива споруда з сліпуче білими стінами, прикрашеними в арабському стилі, розташована в центрі Старого Коса.

Мечеть Хаджі Хасана XVIII століття представляє культуру, релігію і мистецтво Османської імперії.

Також варто відвідати Археологічний музей з колекцією мозаїчних підлог з древніх римських будинків, статуями і доісторичними предметами.

Варто побувати і в мальовничій грецькому селі Зія в густому кедровому бору, щоб побачити невелику церкву при монастирі Спондон і випити місцевого домашнього лимонаду, приготованого за оригінальним рецептом з м'яти, огірка і лимона.

Варто побувати і в мальовничій грецькому селі Зія в густому кедровому бору, щоб побачити невелику церкву при монастирі Спондон і випити місцевого домашнього лимонаду, приготованого за оригінальним рецептом з м'яти, огірка і лимона

Можна відправитися на екскурсію на сусідні острови: Калімнос (місце видобутку морських губок) і Нисирос (острів-вулкан).

Аквапарк Lido Water Park - найбільший в Греції з різноманітними атракціонами і гірками для відвідувачів від 5 до 55 років. Розташований в містечку Мастіхарі.

Особливість відпочинку на острові - діти разом з батьками можуть тут досхочу покататися на спеціально облаштованих доріжках на велосипедах.

Як дістатися до острова Кос?

Прямим рейсом можливо долетіти до острова Кос тільки в туристичний високий сезон (травень-жовтень), коли запускається чартерна програма з Москви і Санкт-Петербурга. Час у польоті - 3,5 години.

В інший час дістатися можна через Родос або Афіни (переліт з Москви до Афін - 3,5 години і близько 50 хвилин на внутрішньому рейсі до острова Кос). Або ж поромом з Родосу або Афін (в Греції дуже добре розвинене поромне сполучення, і всі прибережні міста і острови пов'язують між собою пороми).

Особливість оформлення візи

Для відвідування острова Кос візу потрібно оформляти, так само як і для відвідування будь-якого іншого курорту Греції, або через турфірму, або самостійно. Але можна отримати грецьку візу на 15 днів, якщо прибути на острів Кос (а також Родос , Самос, Лесбос, Хіос, Сімі, Кастелорізо) з території Туреччини морським шляхом. Час дії цього правила - з 7 червня по 30 вересня.

Якщо вам захочеться поєднати хороші умови для сімейного відпочинку з доступними цінами, то острів Кос з сімейними готелями і маленькими затишними апартаментами - це саме те, що вам потрібно. До того ж навіть за час короткої відпустки через невеликій території цього острова, скориставшись першокласним транспортним сполученням, можна ознайомитися з усіма визначними пам'ятками і курортами Коса і навіть побувати на екскурсії на сусідніх островах і навіть у Туреччини . Приємного відпочинку!

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями:

Чим привабливий для відпочинку з дітьми цей грецький острів?
Чим привабливий для відпочинку з дітьми цей грецький острів?
Як дістатися до острова Кос?
Сподобалася стаття?

Новости