Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Різдво в Греції

  1. Злим духам тут не місце!
  2. Колядки: обдарувати солодким
  3. За музеям і виставковим залам


Перед настанням світлого свята в Греції прийнято сьогодні наряджати ялинку. А колись господар будинку відправлявся в ліс і приносив міцну ялина або оливу, щоб протягом декількох днів від Різдва до Водохреща палити дерево в домівку і відганяти злих духів. Якщо хочете дізнатися, які ще святкові звичаї шанують сучасні греки, вирушайте на зимові канікули в цю чудову країну і відсвяткуйте Різдво в Греції.

Злим духам тут не місце!

Одна зі збережених грецьких традицій - чистка камінів. Перед тим, як Різдво в Греції настане, господині запрошують сажотрусів і позбавляються від старої золи і сажі в димоході. Вважається, що це не дає злим духам проникнути в будинок.
Різдво - відмінний привід зібратися всією сім'єю біля запаленого каміна і покуштувати найкращі страви, приготовані для святкового столу. Головне - це особливий хліб і свинина. Вони є символами благополуччя і достатку. Поважають греки також запечену індичку з каштанами, печеня з дикого кабана, мариновану капусту і голубці з виноградного листя. На десерт господині подають курабье і діплес і сиропом і горіхами.

Колядки: обдарувати солодким

Старовинна традиція на Різдво в Греції - ходити з колядками по домівках. Рано вранці дітлахи збираються невеликими компаніями і відправляються по сусідах. Вони виконують пісеньки на біблійні сюжети і дзвенять ТРИГОН - спеціальними металевими трикутниками. Цей дзвін, на думку місцевих жителів, розганяє недобрі сили і очищає будинку. Всі залишаються задоволеними: власники осель чарівної «прибиранням», а їхні гості солодкими подарунками.

За музеям і виставковим залам

Поїздку на Різдво в Греції можна присвятити і огляду визначних пам'яток, яких в країні не злічити. Афіни - це справжній музей під відкритим небом і тут кожному є, що подивитися. Наприклад, її церкви: Велику Метрополію, яка є Кафедральним Собором, і храм Св. Федоров.
Давньогрецькі пам'ятники - це важлива частина грецької і світової культури, а тому тур в Грецію повинен включати в себе пару днів в столиці. Замовити оглядову екскурсію по Афінам можна в турагентстві в Росії або прямо на місці, в Греції. Як правило, вона проводиться на автобусі, який зупиняється біля найголовніших міських визначних пам'яток.
Різдво в Греції можна і потрібно побачити своїми очима, щоб зануритися в атмосферу дивного єднання людей. Їм не страшні труднощі і негаразди, вони пережили багато воєн і потрясінь, але крізь століття змогли пронести тепло своїх сердець і унікальне гостинність, що дозволяє кожному туристу приїжджати до Греції гостем, а залишати її добрим другом.


Автор: ВОтпуск.ру
Дата публікації: 29.05.2014


Фотографії Різдва в Греції

Популярні статті



Новости