Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Пам'ятка туриста Греції

  1. Загальна інформація
  2. митниця
  3. столиця
  4. Валюта. Грошова одиниця
  5. клімат
  6. Мова
  7. час
  8. Віза
  9. релігія
  10. Куди дзвонити, якщо що
  11. На чому їздити
  12. Що можна і що заборонено законом?
  13. Жінкам не прийнято цілувати руку.
  14. Медицина

Загальна інформація   Греція - одна з улюблених напрямків туристів з усього світу

Загальна інформація

Греція - одна з улюблених напрямків туристів з усього світу. Тут можна проводити час активно, оглядаючи пам'ятки, або ліниво ніжитися на сонечку на пляжі. Все тут несе насолоду: їжа, сонце, море, культура, місцеві мешканці та розваги. Все і одразу.

митниця

Ввезення і вивіз валюти не обмежений, але суми, що перевищують 10 000 євро в еквіваленті, підлягають декларуванню. Також в декларації необхідно вказувати ювелірні вироби. Безмитно дозволено ввезення 200 сигарет і до одного літра алкогольних напоїв з вмістом спирту до 22%, більше 22% - не більше двох літрів.

Заборонено ввезення м'ясо-молочної продукції, товарів тваринного і рослинного походження без відповідного висновку санітарної служби.

столиця

Афіни

Валюта. Грошова одиниця

Валюта Греції: євро. Обмін валюти відбувається тільки в банках або офіційних обмінних пунктах. При цьому стягується податок в розмірі 1-2% від суми. Банки в будні дні відкриті з 8,30 до 14,00. У туристичних районах великі банки також працюють в другу половину дня з 15,00 до 21,00. У вихідні дні не працюють. У країні досить багато банкоматом - не виникає проблем з зі зняттям готівки. Практично скрізь можна розрахуватися кредитною карткою, приймають карти всіх міжнародних операторів. Дорожні чеки можна обміняти в банку або спеціалізованих організаціях, але комісія при цьому досить велика. Луше всього здійснювати покупки в євро.

клімат

У Греції субтропічний середземноморський клімат. У північній частині країни найбільш холодними місяцями вважаються січень і лютий, а найтеплішими - липень і серпень. У центральній частині клімат майже такий же, як в північних регіонах. А ось на півдні Греції традиційно холодними місяцями вважаються січень і лютий, а найтеплішим - липень.

Середня температура влітку в Греції - + 33С, взимку - + 1-3с.

На островах денна спека полегшується легким бризом, а ось вночі буває досить душно. Купальний сезон в Греції стартує в травні і триває до вересня-жовтня.

Мова

Офіційна мова держави - грецький (новогрецька). Незважаючи на свою багатовікову історію, новогрецька діалект порівняно недавно сформувався.

час

В Алмати на три години більше, ніж в Афінах.

Афіни: Часовий пояс UTC +03.00
Алмати Часовий пояс UTC +06.00

Віза

Греція є країною-членом Шенгенської угоди. Громадянам Казахстану для в'їзду в Грецію потрібно Шенгенська віза. Для туристичних цілей відкривається шенгенська короткострокова віза типу С. Подача документом на візу подібного типу проводиться не раніше, ніж за три місяці до планованої поїздки і не пізніше, ніж за 15 днів до дати відправлення.

релігія

У Греції офіційною релігією є православне християнство. Понад 98% місцевого населення є православними.

Куди дзвонити, якщо що

Пожежна служба - 199
Швидка допомога - 166
Поліція - 100
Посольство Казахстану в Греції:
Адреса: Ymittou 122, Papagou 15669, Athens
Тел .: + 30-210-6515643
Факс: + 30-210-6516362
E-mail: [email protected]
Телефон чергового дипломата для екстрених випадків: + 30-690-7482555

На чому їздити

Громадський транспорт в Греції представлений в основному автобусами, трамваями, тролейбусами і метро (в Афінах). Автобусне сполучення організовано з 5 ранку до півночі, в нічний час також є чергові рейси. Наземний вид транспорту коштує 0,3 євро за поїздку, квитки продають у спеціалізованих квиткових кіосках. Квитки продаються по десять штук, при цьому ніяких знижок немає. Якщо на автобусі ваш маршрут проходить по одній лінії, то ви можете зробити пересадку по одному квитку, що не набуваючи нового.

Також існують місячні проїзні квитки. Коштують вони 15-20 євро. Можна придбати місячний проїзний квиток на всі види транспорту, крім метро.

Квиток при посадці компостується із зазначенням маршруту і дати. Штраф за безквитковий проїзд близько трьох євро.

Таксі в Греції не дороге. Викликати можна прямо з готелю. За посадку стягується 0,7 євро, за кілометр шляху - 0,1-0,5 євро залежно від автомобіля. Вночі тарифи на 50% збільшуються.

Також можна взяти авто в оренду. В Афінах існує забавне обмеження на в'їзд автомобілів у центр міста: по непарних днях можу в'їжджати тільки авто з непарними номерами, а по парних - відповідно з парними.

Що можна і що заборонено законом?

Греція - цивілізована країна, тому не варто торгуватися навіть на відкритих ринках. Так, спробувати можна, але вас можуть вважати невігласом. У магазинах ціни і зовсім фіксовані.

У монастирі і церкви відповідно до православних канонів заборонений вхід в міні-спідницях і шортах.

Якщо місцеві жителі хочуть вас пригостити, то відмова може бути розцінений, як образу. Також майте на увазі, що греки хоч і люблять покритикувати свою країну, але вашу критику можуть розцінити, як образу.

Відвідуючи історичні спадщини ні в якому разі не намагайтеся забрати з собою камінчик або уламок. В іншому випадку Вам буде загрожувати великий штраф. Пам'ятайте також, що не можна на шпильках відправлятися на екскурсію по історичних пам'ятках.

У Греції образливим жестом вважається розкрита долоня, а також «коза». Не натискайте сильно вказівний палець до губ, «тихіше», тому як греки подумають, що ви навпаки маєте намір їм щось розповісти. Помах рукою, яке у нас розцінюється, як прощання, греками сприймається, як прохання підійти ближче. А «клас» з відстовбурченою пальцем - вимога замовкнути.

В післяобідній час місцеві не турбують один одного з діловими питаннями, тому і ви їх не обтяжуйте.

Жінкам не прийнято цілувати руку.

У Греції досить дружелюбно ставляться до туристів і тут створені всі умови для дикого відпочинку - табори, безліч готелів. Але намети розбивати заборонено.

Як і в інших європейських країнах, заборонено куріння в публічних місцях. Також введено заборону на відеоігри в інтернет кафе.

Медицина

Для туристів, які вирушають до Греції, обов'язковою вимогою Шенгенської угоди є наявність медичної страховки. Сума, на яку ви страхуєтеся на весь період перебування в Греції, повинна бути не менше 30 000 євро.

Що можна і що заборонено законом?

Новости