Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Острів Кріт у Греції - пам'ятки.

  1. Знайомство з островом
  2. Популярні пам'ятки Криту
  3. Поради туристам
  4. Відео пам'яток острова Крит

Острів Кріт у Греції є одним з найбільш відвідуваних курортних островів. Щороку заради незабутнього відпочинку та нових вражень від визначних пам'яток сюди приїжджають сотні тисяч туристів.

Розвинена на високому рівні місцева інфраструктура дозволяє тут відпочити людям з різними потребами і фінансовими можливостями - в розкішному готелі , Кемпінгу або дикуном на відокремленому пляжі. Чим же так приваблює Крит відпочиваючих?

Знайомство з островом

Острів Кріт у Греції є одним з найбільш відвідуваних курортних островів

Загальна площа Криту - 8335 км2, його історія налічує більше 5000 років. Максимум розваг і визначних пам'яток сконцентрований на північному узбережжі острова Кріт у Греції.

Тим, хто приїхав на острів з метою відпочити від суєти і великого скупчення людей, варто відвідати південне узбережжя, що славиться своїми затишними безлюдними пляжами. Взагалі, атмосфера умиротворення і спокою панує абсолютно на всьому острові.

Клімат Криту помірний. Так, тут сухе, спекотне літо і дощова зима, але в різних частинах острова клімат може трохи відрізнятися. Так, чи не рідкісним випадком в гірській частині Криту є сильні снігопади, що радують любителів зимових видів спорту аж до червня.

Пік напливу туристів припадає на червень, коли на острові встановлюється спекотна погода.

Популярні пам'ятки Криту

Обов'язковим елементом відпочинку на острові Крит має бути відвідування екскурсій. Тут можна побачити безліч цікавих речей, захоплюючих дух.

Перерахувати всі визначні пам'ятки Греції на острові Крит складно, достатньо зупинитися на найвідоміших.

Найбільшу увагу туристів привертають палаци Криту. Найпопулярніші з них - палаци Агіа Тріада, Кноський, Фестоса.

Найпопулярніші з них - палаци Агіа Тріада, Кноський, Фестоса

Любителям старовини припаде до душі Гортіна. На цій місцевості знаходиться музей під відкритим небом, який демонструє туристам руїни древніх споруд. Він приваблює не тільки археологів та істориків, а й просто туристів, охочих доторкнутися до будівлями, створеними в IХ столітті до н. е.

Безліч історичних пам'яток розташована також в містечках Криту Ханья і Ретімно. Велика частина з них була споруджена під час венеціанського і турецького панування.

Ще одне вражаюче місце - місто минойцев Гурни. Тут можна ознайомитися з повсякденним життям людей, що населяють острів в цю епоху.

Тут можна ознайомитися з повсякденним життям людей, що населяють острів в цю епоху

Також впритул наблизитися до минулого можна відвідавши археологічний музей Іракліона на Криті, який володіє великою колекцією найдавніших артефактів.

На півострові Акротірі-Ханья розташовуються монастирі Гоувернето і Агіа Тріада, що зберегли свій первозданний вигляд.

Крім пам'ятників архітектури і історії, Крит приваблює і більш сучасними визначними пам'ятками. Так, прихильникам екотуризму варто побувати в «Самарії ущелині» - національному парку Криту.

На заході острова розташовується мальовнича бухта Криту - Балос. Свого часу це була гавань для піратів. Зараз це улюблене місце дайверів, так як під водою поблизу бухти ховаються руїни затонулого корабля і древнього замку.

Для відпочиваючих, які прибули на острів з дітьми і просто любителів активного відпочинку, функціонує безліч аквапарків. Також Крит радує великою кількістю різноманітних акваріумів, які рясніють підводними істотами.

Поради туристам

Плануючи поїздку, бажано заздалегідь познайомитися з місцевими звичками і звичаями. В цілому, корінні жителі доброзичливо ставляться до приїжджих, а обслуговуючий персонал максимально чемний і ввічливий.

В цілому, корінні жителі доброзичливо ставляться до приїжджих, а обслуговуючий персонал максимально чемний і ввічливий

Провідна релігія Криту - християнство. Релігійні свята тут відзначають з широким розмахом. Так що, вибираючи дату поїздки, можна грунтуватися на календарі релігійних свят - це відмінна можливість взяти участь в народних гуляннях, стати свідком безлічі цікавих подій.

Туристам слід враховувати, що багато важливих заклади закриваються дуже рано. Так, велика частина банків працює до 14.00. Магазини та АЗС (за винятком кількох цілодобових) закриваються близько 22.00.

Дістатися на острів гранично легко - теплоходом або за допомогою літака. У розпорядженні туристів на території Криту знаходиться 3 аеропорти.

При бажанні відвідати всі визначні пам'ятки кріта самостійно на машині, ви можете скористатися сервісом прокату машини, де добу вам обійдуться близько 50 євро.

Відео пам'яток острова Крит

Щоб зрозуміти, на скільки Крит прекрасний і яке безліч на ньому незабутніх пам'яток, пропонуємо вам подивитися відео з підбіркою фотографій найцікавіших місць для відвідування.

Щоб зрозуміти, на скільки Крит прекрасний і яке безліч на ньому незабутніх пам'яток, пропонуємо вам подивитися відео з підбіркою фотографій найцікавіших місць для відвідування

Відвідавши Крит, кожен знайде для себе щось цікаве - руїни древніх міст, самобутні споруди, розкішні пляжі , Затишні гавані, аквапарки, ярмарки, нічні клуби і багато іншого.

Той, хто хоч раз побував на цьому острові, вже не проміняє його на будь-який інший світовий курорт. Крит вабить, затягує і інтригує.

Тим, хто вже побував на цьому острові або тільки планує поїздку, рекомендуємо залишити свої питання, відгуки або побажання, скориставшись спеціальною формою для коментарів.

Чим же так приваблює Крит відпочиваючих?

Новости