Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Кращі пляжі Родосу, піщані або галькові - Греція - острів Родос - Казки про фотоподорожі від Сергія Петрова

  1. Загальна характеристика пляжів Родосу
  2. Кращі піщані пляжі Родосу
  3. Найкрасивіші пляжі Родосу
  4. Піщано-галькові пляжі Родосу

Об'їхавши майже всі пляжі острова Родос, я спробую дати свої поради: який пляж вибрати для проживання, а який обов'язково відвідати.

Загальна характеристика пляжів Родосу

Всі пляжі Родосу можна розділити на два типи: зі спокійною водою - знаходяться на схід від острова в Середземному морі і пляжі з хвилями і вітром - знаходяться з західного боку острова на Егейському морі. Вважається що води Середземного моря трохи прохолодніше, але цього, особисто я, скупавшись всюди, практично не помітив.

Зустрічаються піщані, галькові і піщано-галькові пляжі. Практично на всіх пляжу можна зустріти пісок, але тільки на деяких з них є піщаний вхід в море, тому що зазвичай навіть при піщаному пляжі вхід в море гальковий, що не дуже приємно для дітей, але вода в цьому випадку набагато чистіше. До речі діти були помічені на всіх пляжах, в тому числі і на галькових і на кам'яних. Мені здається їм абсолютно немає різниці, де плюхатися в воді. Ось тільки на піщаних можна ще ямки порити і побудувати замки з піску.

Під яскравими променями сонця пісок з галькою до обіду розжарюються і для переміщення до води буде потрібно одягати взуття. Для входу в море по гальці теж потрібно спеціальне взуття, яка продається у всіх прибережних магазинах.

Більшість пляжів Родосу обладнані лежаками і парасольками. Вартість 2-х лежаків і одного парасольки 8 євро в день. Гроші починають збирати зазвичай в 10-11 годин. Так як всі пляжі муніципальні, можна в будь-якому місці відпочивати зі своїм обладнанням або просто на рушниках.

Є дорогі готелі, або готелі на системі «все включено», які пропонують своїм гостям безкоштовні лежаки на пляжах.

На всіх основних пляжах острова є кабінки для переодягання, душі і навіть туалети. Так само досягнення цивілізації у вигляді душа можна зустріти і на диких пляжах. Тут ви ніколи не залишитеся голодними, так як всюди є кафе, і навіть на малолюдних пляжах можна зустріти мікрокафетерій під навісом.

Всі найцікавіші і красиві пляжі розташовані на східній стороні, яку омивають води спокійного Середземного моря. Серед скелястих гір ви знайдете мальовничі бухти з прозорою і смарагдовою водою. Ось тут вам знадобляться маска з трубкою, а може бути навіть і ласти, щоб побачити всю красу підводного світу. Це звичайно не Червоне море, але теж дуже заворожує.

Кращі піщані пляжі Родосу

пляж Фаліракі вважається самим тусовочним місцем, тут є все, щоб провести чудово свій відпочинок: готелі на будь-який смак і гаманець, магазини, ресторани, бари, кафе, нічні "клуби для дорослих", дискотеки, парк атракціонів, аквапарк, море водних розваг та екскурсій. Дуже зручне транспортне положення з автобусним і морським сполученням. І найголовніше для дітей - це не тільки пісок на пляжі, але і піщаний вхід в море.


Район Фаліракі розташувався уздовж моря і підходить для всіх. Тут не треба лазити по горах, а будь-який готель знаходиться недалеко від пляжу, якщо не на самому пляжі. Для любителів помилуватися підводним світом, тут теж знайдеться місце в море. Єдина категорія туристів, яким точно цей пляж не підходить - це серфери, тому що тут немає вітру.

В окремій бухті на краю курорту Фаліракі є навіть місце для любителів засмагати голими, він так і називається - нудистський пляж.

Рекомендую або забронювати в районі Фаліракі готель, або просто приїхати сюди для відпочинку днем або за нічними розвагами.

пляж Тсамбіка - один з найкрасивіших піщаних пляжів з золотистим піском, розташований біля підніжжя гори, на якій знаходиться монастир Тсамбіка. Вхід в море теж з піску і досить невеликий. У районі пляжу немає готелів та інших місць розміщення, тому він використовується тільки для денного відпочинку під променями теплого або навіть місцями жаркого сонця Родосу.

У районі пляжу немає готелів та інших місць розміщення, тому він використовується тільки для денного відпочинку під променями теплого або навіть місцями жаркого сонця Родосу

Тут є все необхідне для комфортного перебування: кілька кафе, лежаки з парасольками, туалети, кабінки для переодягання, душі, водні види розваги, включаючи надувний парк атракціонів для дітей.

Найзручніший і популярний спосіб дістатися до пляжу Тсамбіка - це автомобіль, взятий на прокат . Так само можна доїхати і на прямому автобусі з Родосу, або вийти на трасі на будь-якому попутному автобусі і пройти пішки 1,5 км, правда назад доведеться йти в гору.

Рекомендую, всім проживають на острові, обов'язково відвідати пляж Тсамбіка.

пляж Агати - ще один цікавий піщаний пляж, розташований у відокремленій бухті серед гір в 1,5 км від селища харак. Широка пляжна смуга з дрібного золотистого піску і поступовий вхід в море - головні визначні пам'ятки Агати.


Готелів так само на пляжі немає, але є все необхідне для відпочинку: кілька кафе, лежаки з парасольками, кабінки для переодягання, душі, туалети, прокат водного інвентарю і різні водні розваги.

Дістатися до пляжу Агати можна на машині, автобусом до харак і потім пішки, або вийшовши з автобуса на трасі і потім пішки з гірки.

Рекомендую відвідати любителям піщаних пляжів.

пляжу Ліндос

- шикарний піщаний пляж з дрібним золотистим піском і з приголомшливими видами на стародавнє місто Ліндос з його Акрополем, розташованому на вершині гори.


Готелів на пляжі немає, але є все необхідне для відпочинку: кілька кафе, лежаки з парасольками, кабінки для переодягання, душі, туалети і різні водні розваги.

Рекомендую обов'язково позасмагати на пляжі Линдоса любителям золотого пісочку.

пляж Прасонісі - один з найкрасивіших пляжів Родосу і один з найбільш відвідуваних серед туристів. Входить в список основних визначних пам'яток острова і так само в обов'язкову екскурсійну програму. Але не пісок приваблює сюди туристів, а прекрасні види злиття двох морів. Через піщаний перешийок, що з'єднує острів Родос і маленький острівець Прасонісі, намагаються "поцілуватися" спокійне Середземне море і бурхливе Егейське море.


Сильні вітри, що дмуть з боку Егейського моря, створюють сприятливі умови для заняття кайтінгом і віндсерфінгом, тому Пляж Прасонісі облюбували підкорювачі вітру. Купатися тут теж можна, але це не так комфортно як в інших місцях і досить небезпечно, тому що можна отримати дошкою по голові. На краю пляжу, в менш вітряному його ділянці, встановлені лежаки з парасольками, є душ і кабінка для переодягання, крім цього на пляжі розташовані школи по "управлінню вітром" і прокат устаткування. Є кілька готелів-апартаментів, магазинів і кафе.

Дістатися до пляжу Прасонісі можна на автомобілі або автобусі, що йде з Родосу і робить зупинки по східній стороні острова.

Рекомендую всім відпочиваючим на острові і любителям кайтинга і віндсерфінгу.

Найкрасивіші пляжі Родосу

У цю категорію я хочу віднести маленькі пляжики острова, розташовані у відокремлених і досить симпатичних бухтах, що знаходяться на східній стороні острова Родос, що омивається водами Середземного моря. Території у них обмежені зазвичай скелями, порослими зеленою рослинністю, вхід в море великий пісок або дрібна галька, за рахунок чого вода залишається прозорою, а на дні розташовані величезні камені, що створює додатковий інтерес для любителів поплавати з маскою і поспостерігати за тваринним і рослинним підводним світом.

Пляж Ентоні Куїнн - напевно найкрасивіший з пляжів Родосу, розташований неподалік від району Фаліракі і поруч із пляжем Ладик. Відпочиваючи на ньому, вас будуть оточувати чарівні гірські краєвиди, покриті хвойними деревами. Вода в морі настільки прозора, що крізь її товщі можна розглядати надзвичайно красиве і різноманітне морське дно. Пляж Ентоні Куїнн входить в усі екскурсійні програми морських подорожей уздовж острова.

Пляж Ентоні Куїнн входить в усі екскурсійні програми морських подорожей уздовж острова

Готелів біля пляжу немає, зате є всі умови для комфортного відпочинку днем: кафе, душ, лежаки, парасольки і дайвінг центр. Вхід в море пісок з дрібною галькою, але трохи глибше зустрічаються величезні камені, які створюють неповторний підводний ландшафт.

Дістатися до пляжу Ентоні Куїнн можна на автомобілі, автобусі або по морю.

Рекомендую побувати тут усім категоріям відпочиваючих, а особливо любителям підводного краси.

пляж Ладик - неймовірної краси місце з бірюзовою і прозорою водою, крізь яку просвічується зачаровує підводний пейзаж. Розміщено поряд із пляжу Ентоні Куїнна і так само є обов'язковим місцем відвідування туристів на морських прогулянках уздовж узбережжя острова.


Пляж обладнаний всім необхідним для відпочинку, а вхід в море пісок з дрібною галькою.

Рекомендую пляж Ладик для всіх, в тому числі для любителів підводного світу.

Пляж Святого Павла - розташований в бухті, яка присутня у вигляді сердечка на всіх фотографіях туристів побували в Акрополі Ліндос. Насправді бухта має відкритий вихід в море і два піщані пляжі, відпочиваючи на яких ви будете насолоджуватися видами на старе місто Ліндос з його Акрополем. А прозора вода бухти дає чудову можливість в дослідженні морського дна з його мешканцями.


Основний контингент відвідувачів пляжу - це туристи, що зупинилися в Ліндос, але так само багато і які приїхали на автомобілях. На пляжі Святого Павла є кафе, лежаки, парасольки, душ, кабінки для переодягання і туалет.

Рекомендую всім відвідати пляж Святого Павла, в тому числі для любителів поплавати з маскою.

Пляж Каллифея SPA - розташований на території стародавнього термального джерела, який колись був чинним і володів цілющими властивостями. На даний момент територію терм відреставрували, і тут проводяться виставки та різні заходи. Красиві природні пейзажі, спокійна розслаблююча атмосфера і кристально чисте море дадуть вам насолодитися в історичному місці. Пляж в основному має кам'янисту структуру, але і є ділянка з піщаним входом в морі. Вхід платний.


Рекомендую бажаючим відвідати пляж Калітея і навіть поплавати з маскою.

Піщано-галькові пляжі Родосу

У цій групі я хочу описати пляжі, які знаходяться по обидва боки острова Родос і призначені в основному для проживаючих в готелях, розташованих поблизу цих пляжів. Вся готельна база острова, за винятком пляжу Фаліракі, побудована на піщано-галькових пляжах. Тобто сам пляж може складатися з піску, а вхід в море буде з гальки або навіть великої гальки. Деякі дорогі готелі намагаються постійно чистити свої ділянки від великих каменів. Тому для купання на таких пляжах може знадобитися спеціальне взуття, яка продається у всіх довколишніх супермаркетах. Всі пляжі мають необхідну туристичну інфраструктуру і обладнані лежаками, але практично в будь-якому місці можна розташуватися зі своїм парасолькою і рушником.

пляж Еллі - найбільш густонаселений пляж, тому що це єдиний пляж міста Родос, на якому немає хвиль і вітру. Розташований на самій півночі і користується великою популярністю у відпочиваючих в столиці острова.

Розташований на самій півночі і користується великою популярністю у відпочиваючих в столиці острова

пляж Псаропула - другий за популярністю з пляжів міста Родос, розташований вже з вітряної сторони острова, тому тут часто бувають хвилі і дме вітер. Пляж знаходиться через дорогу і променадну зону від міських готелів, постояльці яких і є основними відвідувачами пляжу Псаропула.

Пляж знаходиться через дорогу і променадну зону від міських готелів, постояльці яких і є основними відвідувачами пляжу Псаропула

пляж Колімбія - спокійний пляж в районі молодого курорту. В основному на пляжі пісок з галькою, але є чисто піщана окрема бухточка.

В основному на пляжі пісок з галькою, але є чисто піщана окрема бухточка

пляж харак - складається з галькової і піщаної частин і призначений для проживаючих в недорогих готелях і апартаментах селища харак.

пляж харак   - складається з галькової і піщаної частин і призначений для проживаючих в недорогих готелях і апартаментах селища харак

пляж Кіотарі - піщано-гальковий пляж, розташований досить далеко від столиці острова. Пляжем користуються проживають в досить дорогих готелях, які працюють за системою "все включено". Тому лежаки на пляжі - безкоштовні.

Тому лежаки на пляжі - безкоштовні

пляж Геннади - розташований майже найдалі, складається з піску і красивою гальки і користується популярністю тільки у відпочиваючих в даному районі. Тут знаходяться недорогі готелі та апартаменти.

Тут знаходяться недорогі готелі та апартаменти

пляж Теологос

- піщано-гальковий пляж, розташований на вітряної західній стороні острова, на південь від аеропорту і відсотків на 90 безлюдний, хоча є навіть душі, на всій його довжині. Так само в районі готелю Doreta Beach, розташована кайт і серф станція з прокатом обладнання та навчанням. Лежаки на пляжі так само безкоштовні, так як готелі працюють на "все включено".


пляж Ялісос - досить протяжний піщано-гальковий пляж, розташований в районі селища Ялісос. Безліч якісних і дорогих готелів розмістилися через дорогу від пляжу. Наявність постійного вітру посприяло розвитку активних водних видів спорту, таких як кайтинг і серфінг. Є й прокат обладнання і школи з навчання.

Розташування пляжів на карті острова Родос

Новости