Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Країни світу - Греція: розташування, столиця, населення, пам'ятки, карта

  1. Розташування та географія Греції
  2. населення Греції
  3. Природа в Греції
  4. Кліматичні умови
  5. Мова
  6. кухня
  7. Валюта Греції
  8. час
  9. релігія
  10. свята
  11. Основні курорти Греції
  12. Визначні пам'ятки Греції

Розташування та географія Греції

Греція - держава в південній частині Європи, розташоване на Балканському півострові і прилеглих островах (Родос, Крит, Лесбос, Евбея і ін.), Всього їх більше 2000. Столиця - Афіни. Офіційна назва країни - Грецька Республіка, давньогрецькою мовою назва країни звучить як «Еллада». Має спільні кордони з Туреччиною , Македонією , Болгарією і Албанією , Омивається водами Егейського, Середземного, Іонічного і Критського моря. Загальна площа - близько 132 тис.кв.км.

населення Греції

Чисельність населення - понад 10 млн. Чол., За етнічним складом більшість населення становлять греки (понад 95%).

Природа в Греції

Грецький рельєф - це і скелясті гори (Олімп, Парнас, Пінд), долини, острова, бухти і протоки. Природа Греції дуже різноманітна. Річки країни гірські, вируючі з водоспадами і порогами (Альякмон, Нестос, Еврос, Ахелоос і ін), озера, тектонічного походження Тріхоніс, Вегорітіс, Волві, а також безліч карстових озер. Фауна і флора представлена ​​різноманітністю тварин, птахів, риб і молюсків, а також рослин.

Кліматичні умови

Клімат середземноморський, субтропічний з середньою температурою в січні - 5-12 ° C, влітку - до 30 ° C. У літню пору опадів практично немає, сезон дощів триває восени і взимку.

Мова

Офіційна мова країни - грецький. Для туризму характерно повсюдне вживання англійської мови.

кухня

Грецька кухня дотримується середземноморських традицій приготування їжі. У приготування практично всіх страв використовується оливкова олія. Дуже популярні різні овочі, риба і морепродукти, баранина, свинина, виноградне листя, маслини, сир Фета, оливки, мед, трави і різноманітні спеції.

Валюта Греції

Офіційна грошова одиниця - євро.

час

Різниця в часі з Москвою складає 1 годину (в Греції час на 1 годину раніше).

релігія

Більшість населення Греції дотримується православного віросповідання (близько 98%).

свята

Відзначаються державні та релігійні свята: 1 січня, 6 січня, 1 травня, 13 березня і 25 березня - День незалежності, в квітні - травні - Великдень, 28 жовтня - військове свято День «Охі», католицьке Різдво, дні шанування Святих, тритижневий карнавал в березні-квітні.

Основні курорти Греції

Завдяки географічному положенню в Греції безліч морських курортів, як на території півострова, так і на островах. Найбільш відомі і популярні: Родос, Закінф, Корфу, Кос, Міконос, Наксос, Крит, Парос, Санторіні, Евія. Також популярний гірськолижний курорт Вігла, і, безумовно, найбільші міста з багатовіковою культурою: Афіни, Кастор, область Аттика і багато інших.

Визначні пам'ятки Греції

Греція - приваблива європейська країна для туристів, які щороку їх налічується близько 10 млн.чол. Столиця країни, Афіни - місто з багатовіковою культурою, центр мистецтва античного світу, налічує величезну кількість пам'яток, найбільш відомі і відвідувані: Афінський акрополь, Парфенон, руїни храму богині Ніки, Метрополіс. Численні грецькі острови також привабливі для туристів і налічують величезну кількість пам'яток, пам'ятників культурної спадщини. Острів Крит, зі столицею Іракліон - прикрашений безліччю соборів (Собор Святого Тита, собор Святого Марка, собор Святого Міна), церков, фортецею Кулес, площею Львів. Кноським палацом, музеями, історичними та культурними пам'ятками. Острів Евія - відвідуємо Халкіда, руїни храмів, святилища Діоніса, театрів, монастир Іоанна Руського.

Карта Греції

Новости