Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Де знаходиться Кіпр?

  1. Розташування Кіпру
  2. Чи є Кіпр частиною Греції?
  3. Як розділений Кіпр?
  4. рельєф Кіпру
  5. Екскурсії з Кіпру до Ізраїлю і Грецію
  6. Отже ...

У школі ми всі вивчали географію, детально досліджуючи карту світу. Але шкільні знання з часом забуваються, і виникають питання: «Де ж розташований Кіпр на карті світу ? »,« Що це за держава? »І« Грецький це острів (Кіпр дуже багато хто плутає з Критом) або турецька? ». Давайте спробуємо разом згадати географію.

Розташування Кіпру

Кіпр - острівна держава, яка розташована в північно-східній частині Середземного моря. За розміром острів займає третє місце в Середземномор'ї.

По сусідству з Кіпром знаходиться Туреччина (відстань від північного берега Кіпру близько 75 км), Сирія (на відстані близько 100 км), грецькі острови і Ізраїль.

Острів займає площу 9 тис. 251 кв. км, більшу його частину займають гори. Найвідомішими гірськими масивами на Кіпрі є Тродос (Троодос) і Кіренія, а найвища точка - гора Олімп або Хьоністра (як її називають кіпріоти, в перекладі з грецького означає «сніжна») - розташована на висоті 1 тис. 952 м над рівнем моря.

952 м над рівнем моря

У горах взимку випадає сніг, тут встановлені підйомники для любителів гірських лиж. На саму вершину гори туристам вхід заборонено, оскільки там встановлено британський військовий радар - величезний білий кулю, який можна побачити здалеку.

Багато хто цікавиться, чи є Кіпр частиною Греції, як Кріт, Родос і інші острови, або це - окрема держава? Деякі навіть, роблячи запит, вказують «Кіпр Греція». Насправді, Кіпр - це незалежна держава, яка до 1960 року було британською колонією.

У 1974 році північ Кіпру був окупований турецькими військами. З тих пір острів розділений на дві частини - Республіку Кіпр (незалежна держава, член ЄС) і так званий Північний Кіпр (невизнана держава, окупована територія).

Чи є Кіпр частиною Греції?

Іноді Республіку Кіпр (Південний Кіпр) називають «грецької» Іноді Республіку Кіпр (Південний Кіпр) називають «грецької». Дійсно, основним народом, що населяють Південний Кіпр, є греки, точніше сказати, греко-кіпріоти. Історично Кіпр дуже близький Греції: в усі століття Кіпр з Грецією об'єднували культурні та ділові зв'язки.

З 1925 по 1960 рік Кіпр був британською колонією, а до цього часу перебував спочатку під контролем імперії оттоманів, а з 1878 року під адміністративним контролем Великобританії.

В даний час між Кіпром і Грецією існують значні зв'язку в банківській сфері, тому грецька фінансова криза справляє помітний вплив і на економіку острова. Але в інших сферах економіка двох держав більш незалежна.

Як розділений Кіпр?

Юридично острів розділений на чотири частини: Юридично острів розділений на чотири частини:

  • південь острова, що знаходиться під контролем Республіки Кіпр;
  • північ острова, який знаходиться під контролем Туреччини, названий Турецькою Республікою Північного Кіпру і визнаний тільки Туреччиною;
  • Зелена Лінія (Green Line), яка розділяє Південний і Північний Кіпр і знаходиться під контролем миротворчих сил ООН;
  • території двох британських військових баз (Декелія і Акротірі), які відповідно до Постанови про заснування Республіки було виділено Великобританії. Площа зазначених територій становить близько 3% від загальної площі Кіпру.

рельєф Кіпру

Найчастіше місцеві жителі порівнюють контури Кіпру з падінням в море листом. І, дійсно, милуючись островом з пташиного польоту, можна побачити численні затоки і бухти, які надають Кіпру обриси золотисто-смарагдового листка.

Майже на 150 км уздовж узбережжя на півночі простягнувся хребет Кирінія (найвища точка якого розташована на висоті 1 тис. 23 м над рівнем моря), на якому виділяються гора Пентадактилос або «п'ятипала» і хребет Карпас (що досягає висоти 364 м над рівнем моря) .

У центральній і південно-західній частинах острова розташований гірський масив Тродос, з найвищою точкою - вершиною Олімпос (1 тис. 952 м треба рівнем моря). Південна і Північна частини Кіпру розділені широкої рівниною Масаорія.

Прибережна лінія Кіпру покрита нескінченними піщаними і гальковими пляжами, багато з яких отримали «Блакитний прапор» за найчистішу воду і високий рівень безпеки.

Екскурсії з Кіпру до Ізраїлю і Грецію

Великою популярністю серед туристів користуються   екскурсії з Кіпру до Ізраїлю   або на грецькі острови Великою популярністю серед туристів користуються екскурсії з Кіпру до Ізраїлю або на грецькі острови.

В Ізраїль можна відправитися на 2-3 дні на круїзному судні або літаку. При цьому віза в Ізраїль російським туристам не потрібна, а повернутися на Кіпр можна по провізію. Вартість подібної екскурсії становить близько 250-300 євро на людину.

Також з Кіпру можна відправитися в захоплюючу подорож по грецьких островах. Залежно від ваших фінансових можливостей ви можете орендувати яхту для здійснення тижневої подорожі і відвідати Санторіні, Родос, Кос та інші острови за вашим вибором, або вибрати менш витратний варіант: авіапереліт в Грецію, Також з Кіпру можна відправитися в захоплюючу подорож по грецьких островах наприклад, компанією Rainair, що здійснює перельоти з Кіпру в більшість європейських країн в форматі лоукостера. За даними компанії Rainair, вартість квитка з Кіпру до Греції становить від 12 євро (без урахування аеропортові збори). Зверніть увагу, що для відвідування Греції вам необхідна шенгенська віза.

Отже ...

Кіпр - це незалежна держава, що має широкі зв'язки з європейськими та азіатськими країнами. Його міста-космополіти ( Лімассол , пафос , Нікосія , Ларнака ) Гостинно відкривають двері і тим, хто хоче просто відпочити на острові, і тим, хто вибирає острів в якості постійного місця проживання.

Як розділений Кіпр?
»,« Що це за держава?
»І« Грецький це острів (Кіпр дуже багато хто плутає з Критом) або турецька?
Багато хто цікавиться, чи є Кіпр частиною Греції, як Кріт, Родос і інші острови, або це - окрема держава?
Чи є Кіпр частиною Греції?
Як розділений Кіпр?

Новости