Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Російсько-український кордон

  1. Формування Кримського ділянки кордону [ правити | правити код ]

Матеріал з Вікіпедії - вільної енциклопедії

Поточна версія сторінки поки не перевіряв досвідченими учасниками і може значно відрізнятися від версії , Перевіреної 29 травня 2019; перевірки вимагають 2 правки . Поточна версія сторінки поки не перевіряв досвідченими учасниками і може значно відрізнятися від версії , Перевіреної 29 травня 2019; перевірки вимагають 2 правки .

Російсько-український кордон - державний кордон між Україна і російською Федерацією . Формально існує з моменту припинення існування Радянського Союзу , Тобто від 26 грудня 1991 року , До того була адміністративним кордоном РРФСР і української РСР як республік СРСР . Сухопутний кордон є найдовшою в Європі . Кордон охороняється. На більшості дільниць встановлено прикордонні стовпи, на окремих ділянках штучні загородження. Перетин кордону дозволяється тільки в пунктах пропуску, кількість яких обмежена. Багато місцевих дороги в сільській місцевості на кордоні перекопані і перегороджені глухими загородженнями. територіальна суперечка щодо належності кримського півострова не врегульовано. З 2018 року громадяни РФ можуть в'їхати на Україну тільки при наявності біометричного закордонного паспорта .

Кордон в основному (за винятком спірного з 2014 року кримського ділянки) успадкувала своє розташування від кордону між УРСР і РРФСР. До приєднання Криму мала довжину 2295,04 км і простягалася від точки в чорному морі в 22,5 км на південь від Керченської протоки , Де стикалися вперше територіальні води обох держав, йшла на північ до цього протоці, проходячи його - йшла по Азовського моря до точки на узбережжі, де переходить в сухопутний кордон і так до троїстої точки з Республікою Білорусь на півночі. Довжина морської частини - 321 км, сухопутної - 1974,04 км. Протяжність спірною з 2014 року кордони суміжній з Кримом - по суші (22 км), по лиманах Сиваша (146 км) і приблизно 600 км по акваторії Чорного та Азовського морів [2] .

Регіони Російської Федерації, які межують з Україною: Регіони Російської Федерації, які межують з Україною:

Регіони України, які межують з Російською Федерацією: Регіони України, які межують з Російською Федерацією:

Прикордонні території в Криму

Формування Кримського ділянки кордону [ правити | правити код ]

після приєднання Криму до Росії фактичної державним кордоном між Росією і Україною в цьому регіоні стала склалася до цього часу адміністративний кордон АР Крим, на території якої згідно з позицією Росії був утворений суб'єкт Російської Федерації - Республіка Крим, - і Херсонській області [5] , Протяжністю приблизно 170 км по суші і в озерах Азовського моря [6] ; деяке відхилення лінії розмежування від цієї межі на користь Росії [A] зберігалося до кінця 2014 року. З 2014 року між Кримом і Україною з кримського боку відкрита державний кордон Росії [7] і встановлені межі фактичної прикордонної зони в Республіці Крим [8] , А перші українські контрольно-пропускні пункти на лінії розмежування з Кримом були розгорнуті ще на початку березня 2014 року [9] . При цьому Україна не визнає приєднання Криму до Росії, і відповідно до її позиції на півострові розташована межує по морю з Краснодарським краєм Росії Автономна Республіка Крим , окупована російською Федерацією [10] , А межа між контрольованою Росією територією і Херсонською областю є адміністративною [11] .

У серпні 2014 року Верховною Радою України був прийнятий закон про створення вільної економічної зони в Криму, який встановив на кордоні з Кримом митний режим [12] . Відповідно до нього, з 27 вересня 2014 року українська митниця працювала з Кримом як з іноземною державою - при вивезенні товарів з України в Крим на них оформлялася експортна декларація, при ввезенні з Криму на Україну - імпортна [13] [14] .

19 листопада 2014 року Кабінет Міністрів України прийняв рішення затвердити указ Петра Порошенко про одностороннє позначенні українсько-російського кордону. Проект отримав назву « Європейський вал » [15] .

28 грудня 2018 року прес-служба прикордонного управління ФСБ Росії по Республіці Крим і Севастополю повідомила про завершення будівництва загород на кордоні Криму з Херсонською областю [16] [17] .

Новости