Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Робота за кордоном без знання мови, в т.ч. в Європі: чи можна знайти і на що орієнтуватися

  1. Чи можна взагалі працювати за кордоном без знання мови?
  2. Чого потрібно побоюватися при працевлаштуванні на роботу за кордоном (в т.ч. Європі)?

Навряд чи потрібно довго розписувати, які можливості надає навіть тимчасова робота за кордоном. Очевидно, що навіть короткий досвід повного занурення в реальне життя за кордоном стане не тільки способом грунтовно поповнити свій гаманець, але і відмінним досвідом. Крім того, що особливо важливо в світлі імміграції, навіть місяць, проведений в країні на правах робочої людини, часом стає непоганим «бонусом» при проходженні співбесіди, на якому вирішиться питання про отримання ВНЖ. Однак на шляху отримання жаданої роботи в США або Європі коштує чимало перешкод. І перш за все це - незнання (слабке знання) мови країни, куди ви зібралися.

Чи можна взагалі працювати за кордоном без знання мови?

Так можна. Це підтверджують хоча б студентські програми на кшталт Work and Travel - знання англійської начебто і потрібно, а на ділі - певний розмовний мінімум (Травень нейм із Ваня, Ай ем фром Рашен) швидко набирається на коротких курсах і в перші ж дні.Разумеется, потрібно розуміти, що таке місце роботи буде:

  1. Тимчасовим (принаймні такий статус буде у нього спочатку). Надалі, якщо себе покажете - можна піти на підвищення і завдяки повністю офіційним довготривалого працевлаштування отримати ПМЖ.
  2. Не завжди 100% офіційним. Про цей аспект проблеми нижче.
  3. Що не вимагає спілкування з клієнтами. Навряд чи потрібно довго розписувати, які можливості надає навіть тимчасова робота за кордоном

    Існує досить велика кількість робочих місць, де потрібні мінімальні знання мови

Найпоширеніші вакансії, на які влаштовуються гості з СНД - це робота на будівництвах, зборі врожаю, прибирання вулиць та приміщень і т.д. Втім, з цього правила бувають винятки, багато дівчат, не сильно набили руку в англійському, без проблем влаштовуються покоївками або навіть адміністраторами на літній сезон в готелях Америки чи Австралії.

Чого потрібно побоюватися при працевлаштуванні на роботу за кордоном (в т.ч. Європі)?

Основна проблема полягає в тому, що зазвичай дуже складно взяти і поїхати кудись на заробітки без чиєїсь допомоги. Кінцевий роботодавець на іншому краю планети навряд чи буде піклуватися про зручність вашого проїзду і утрясанням бюрократичних формальностей. Цим займаються спеціальні фірми, деякі з них надають і імміграційні послуги, а також послуги з отримання освіти. Інших варіантів, окрім звернення до такі компанії, в общем-то і немає (виняток - спеціальні студентські програми обміну, але це інша розмова).

Інших варіантів, окрім звернення до такі компанії, в общем-то і немає (виняток - спеціальні студентські програми обміну, але це інша розмова)

Всі двері світу відкриті перед вами

Тому головна небезпека в ході можливого працевлаштування - напоротися на фірму-шахрая. Наприклад, вона може просто обдурити вас при розрахунках, утримавши зайве. Або надати гірші умови, ніж було обещано.Особо ситуація погіршується, якщо на місці вас оформляють незаконно (або взагалі не оформляють) - тоді ви стаєте як би співучасником, а не тільки постраждалим - а це означає, що звернення в правоохоронні органи буде утруднено ( тим більше - без знання місцевої мови). Який вихід? Правильно - в виборі хорошої фірми . Детально - в статті за посиланням, а тут зазначимо лише, що ідеальний варіант - відносини з компанією, в яку вже успішно зверталися ваші знайомі.

Шукайте, пробуйте і вірте в свої сили - хто хоче, той завжди зможе знайти роботу до душі і за кордоном.

Чи можна взагалі працювати за кордоном без знання мови?
Чого потрібно побоюватися при працевлаштуванні на роботу за кордоном (в т.ч. Європі)?
Чи можна взагалі працювати за кордоном без знання мови?
Чого потрібно побоюватися при працевлаштуванні на роботу за кордоном (в т.ч. Європі)?
Який вихід?

Новости