Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Робота в Данії для росіян, українців і білорусів в 2019 році

  1. Робота в Данії для росіян, українців і білорусів в 2019 році Королівство Данія розташовується в Північній...
  2. Варіанти трудової міграції в Данію
  3. Програма Позитивний список (The Positive List)
  4. Програма Граничний оклад (The Pay Limit)
  5. Працевлаштування в Данії. Пошук вакансії без посередників.
  6. Як знайти робоче місце на датському ринку праці
  7. Вивчіть популярні сайти Данії з пошуку роботи
  8. Переглядайте оголошення в датських газетах
  9. Вакансії і зарплата в Данії в 2019 році
  10. Робота в Данії для росіян, українців і білорусів в 2019 році
  11. Як виїхати на роботу в Данію
  12. Варіанти трудової міграції в Данію
  13. Програма Позитивний список (The Positive List)
  14. Програма Граничний оклад (The Pay Limit)
  15. Працевлаштування в Данії. Пошук вакансії без посередників.
  16. Як знайти робоче місце на датському ринку праці
  17. Вивчіть популярні сайти Данії з пошуку роботи
  18. Переглядайте оголошення в датських газетах
  19. Вакансії і зарплата в Данії в 2019 році
  20. Робота в Данії для росіян, українців і білорусів в 2019 році
  21. Як виїхати на роботу в Данію
  22. Варіанти трудової міграції в Данію
  23. Програма Позитивний список (The Positive List)
  24. Програма Граничний оклад (The Pay Limit)
  25. Працевлаштування в Данії. Пошук вакансії без посередників.
  26. Як знайти робоче місце на датському ринку праці
  27. Вивчіть популярні сайти Данії з пошуку роботи
  28. Переглядайте оголошення в датських газетах
  29. Вакансії і зарплата в Данії в 2019 році

Робота в Данії для росіян, українців і білорусів в 2019 році

Королівство Данія розташовується в Північній Європі і входить до складу так званих скандинавських країн. Дивно, що практично вся територія держави оточена водними масивами - Балтійським і Північним морями, навіть з найближчими сусідами - Норвегією і Швецією немає сухопутного кордону. Лише в південній частині Данія стикається з суші з Німеччиною.

Зручне географічне розташування між північними країнами і основною частиною Європи дає додаткові переваги для розвитку економіки цієї невеликої держави. Населення Данії в 2019 році становить всього 5,8 млн чоловік. Високий рівень доходів і соціальні стандарти, спрямовані на підвищення якості життя місцевих жителів, щорічно привертають в данське Королівство тисячі іноземців.

В принципі місцеве уряд не проти припливу іноземної робочої сили, але тільки в обмеженій кількості і необхідної кваліфікації. Зокрема, робота в Данії для українців, росіян і білорусів в 2019 році - це цілком досяжне завдання, причому, як для висококласних технічних фахівців, так і для сезонних працівників в сфері сільського господарства.

Безробіття в Данії складає 3,9%, а серед молоді трохи більше 9%. Це один з кращих показників в Європейському союзі. Країна стабільно розвивається в самих різних сферах, це і високі технології, і транспорт, і фармацевтична галузь і багато іншого. Про те як знайти роботу в Данії, доступних вакансіях і рівні заробітних плат в 2019 році, видах трудових імміграційних програм і способах пошуку робочого місця поговоримо далі в статті.

Про те як знайти роботу в Данії, доступних вакансіях і рівні заробітних плат в 2019 році, видах трудових імміграційних програм і способах пошуку робочого місця поговоримо далі в статті

Як виїхати на роботу в Данію

Працевлаштування в Данії іноземців, наприклад, громадян України або Росії, особливо на тривалий період (понад 3 місяців), за рідкісним винятком, передбачає попередній пошук підходящої вакансії і підписання трудового контракту з бельгійським роботодавцем. На цій підставі оформляється дозвіл на роботу і посвідку на проживання. Весь процес проходить в тісній співпраці з датським Консульством в своїй країні.

З метою заповнення прогалин на місцевому ринку праці та залучення кваліфікованих фахівців в Данії створені спеціальні програми (схеми) для трудових мігрантів з країн за межами Європейського союзу. Зупинимося детальніше на основних.

Варіанти трудової міграції в Данію

Програма Зелена карта (The Danish Green Card)

(Нові заявки не приймаються з 10 червня 2016 року)

Володар Зеленої карти має право отримати посвідку на проживання в Данії з правом працевлаштування без попереднього оформлення дозволу на роботу. Для цього передбачена спеціальна бальна система. Кандидат повинен в сумі набрати не менше 100 балів. Оцінюються такі показники:

  1. Освіта. Залежно від наукового ступеня - від бакалавра до кандидата наук, і відповідності диплома датським вимогам, можна набрати від 30 до 80 балів. Перевірити визнання іноземної кваліфікації в Данії можна тут . Також є можливість заробити додаткові бали (до 50), якщо спеціальність входить в список дефіцитних професій для данського ринку праці або диплом отриманий в одному з авторитетних навчальних закладів Данії або іншої країни за версією агентства QS World Ranking (ТОП-400).

  2. Мова. Документальне підтвердження володіння однією з іноземних мов можуть принести до 40 балів. Приймаються один зі скандинавських мов - датська, шведська, норвезька - і європейських - англійська або німецька.

  3. Адаптація. Можна отримати до 15 балів, якщо є досвід роботи або навчання в одній з країн ЄС або Швейцарії не менше одного року.

  4. Вік. Для різних вікових категорій передбачені наступні бали:

    • до 35 років - 15
    • 35-40 років - 10

Крім перерахованих вище вимог, для отримання Зеленої карти, іноземцю потрібно мати медичну страховку і документально підтвердити наявність фінансових засобів для життя в Данії перші 12 місяців. Для 2016 року ця сума становила не менше 131,6 тис. Датських крон (близько 17,5 тис. Євро).

Спочатку вид на проживання видається на 2 роки, з правом продовження ще на рік. Для цього необхідно знайти роботу в Данії з зарплатою не менше 319,7 тис. Крон на рік (42,5 тис. Євро). При достатньому рівні доходу, через 12 місяців після офіційного працевлаштування дозволяється перевезти сім'ю.

Програма Позитивний список (The Positive List)

У Данії існує офіційний перелік професій на які в певний момент часу є дефіцит. Якщо іноземець володіє необхідною кваліфікацією і досвідом є можливість отримати дозвіл на роботу і посвідку на проживання на термін дії робочого контракту плюс 6 місяців або на 4 роки, якщо тимчасові рамки працевлаштування не встановлені.

Заробітна плата і умови праці повинні відповідати данським нормам. Деякі спеціальності, наприклад, медичні вимагають проходження додаткових процедур реєстрації.

Програма Граничний оклад (The Pay Limit)

Найбільш доступний спосіб працевлаштування в Данії в 2019 році для кваліфікованих іноземних фахівців, яким місцеві роботодавці готові платити не менше 417,8 тис. Крон на рік (56 тис. Євро). Ніяких додаткових вимог, скажімо, до освіти, досвіду роботи і типу професії не передбачено.

Крім перерахованих вище варіантів трудової міграції, існує ще цілий ряд програм, які передбачають роботу і вид на проживання в Данії для іноземців:

  • для вчених;
  • для лікарів і стоматологів;
  • для стажистів;
  • роботи на нафтових вишках;
  • для спортсменів;
  • роботи в сільському господарстві.

Більш докладно з усіма програмами працевлаштування в Данії можна ознайомитися на офіційному сайті датського агентства з міжнародного найму і інтеграції.

Працевлаштування в Данії. Пошук вакансії без посередників.

Зрозуміло, для успішного пошуку вакансії в Данії в 2019 році, тим більше самостійного, потрібно тверезо оцінити свої шанси, мається на увазі навички та досвід, кваліфікацію і ступінь володіння іноземними мовами. Причому крім англійської, бажано підучити і данський. Робота в Данії без знання мови, як і в будь-який іншій європейській країні, це скоріше авантюра, ніж реальний спосіб імміграції та підвищення доходу.

Як знайти робоче місце на датському ринку праці

Насамперед відвідайте офіційний сайт центру зайнятості Данії, який спеціалізується на підборі висококваліфікованих іноземних фахівців для місцевих роботодавців. Крім самих вакансій, там можна знайти масу іншої корисної інформації з працевлаштування.

Вивчіть популярні сайти Данії з пошуку роботи

job.jobnet.dk

jobindex.dk

ofir.dk

learn4good.com

stepstone.dk

Переглядайте оголошення в датських газетах

Politiken

Jyllands-posten

Copenhagen Post

Активно використовуйте професійну соціальну мережу - linkedin.com .

Іноді вакансії можуть не публікуватися у відкритих джерелах, тому можна спробувати звернутися до роботодавця безпосередньо або зв'язатися з одним з датських кадрових агентств. Для пошуку використовуйте це ресурс - Yellow Pages .

Вакансії і зарплата в Данії в 2019 році

Поряд з Люксембургом і Швецією, оплата праці в Данії вважається однією з найвищих в Європі і в усьому світі. Правда, рівень податків і цін також вельми значний. Офіційно мінімальна заробітна плата в країні не встановлена. Цей показник фіксується в колективних договорах між профспілками і роботодавцями.

Крім того, ставки можуть варіюватися в залежності від віку та досвіду фахівця. В середньому по різним секторам економіки датські працівники отримують мінімум 14,5 євро в годину без урахування податкових і пенсійних виплат. Середня зарплата в Данії в 2019 році становить близько 3100 євро на місяць чистими.

Середня   зарплата в Данії   в 2019 році становить близько 3100 євро на місяць чистими

При виборі доступною вакансії в Данії в 2019 році українцям, росіянам, білорусам та іншим іноземцям з країн СНД однозначно потрібно уважно вивчити список актуальних дефіцитних професій. Виділимо основні вакансії, які доречні для поточного року:

  • Інженери, в тому числі в сфері інформаційних технологій, будівництва і енергетики.
  • Медичний персонал, включаючи лікарів, медсестер, стоматологів і ветеринарів.
  • IT-фахівці.
  • Викладачі початкових і середніх шкіл.
  • Соціальні працівники.
  • Фармацевти.
  • Аудитори і юридичні консультанти.

Великою популярністю в іноземців, в тому числі громадян України і Росії, користується сезонна робота в Данії. Наприклад, на фермах і теплицях по збору ягід, фруктів, овочів та зернових культур. Зазвичай оплата праці тут погодинна, від 10 євро на годину, а якщо датський роботодавець укладає колективний договір, то не менше 14,5 євро.

Можуть платити і за кількість зібраного врожаю, як правило, це близько 1 євро за кілограм. Для працевлаштування буде потрібно знання англійської мови на мінімальному або середньому рівні. Сезонна робота в Данії в основному доступна в літній період, з травня по вересень. Крім сільського господарства, це може бути тимчасове працевлаштування в готелях, барах і ресторанах. В цьому випадку можуть знадобитися навички данської мови.

Робота в Данії для росіян, українців і білорусів в 2019 році

Королівство Данія розташовується в Північній Європі і входить до складу так званих скандинавських країн. Дивно, що практично вся територія держави оточена водними масивами - Балтійським і Північним морями, навіть з найближчими сусідами - Норвегією і Швецією немає сухопутного кордону. Лише в південній частині Данія стикається з суші з Німеччиною.

Зручне географічне розташування між північними країнами і основною частиною Європи дає додаткові переваги для розвитку економіки цієї невеликої держави. Населення Данії в 2019 році становить всього 5,8 млн чоловік. Високий рівень доходів і соціальні стандарти, спрямовані на підвищення якості життя місцевих жителів, щорічно привертають в данське Королівство тисячі іноземців.

В принципі місцеве уряд не проти припливу іноземної робочої сили, але тільки в обмеженій кількості і необхідної кваліфікації. Зокрема, робота в Данії для українців, росіян і білорусів в 2019 році - це цілком досяжне завдання, причому, як для висококласних технічних фахівців, так і для сезонних працівників в сфері сільського господарства.

Безробіття в Данії складає 3,9%, а серед молоді трохи більше 9%. Це один з кращих показників в Європейському союзі. Країна стабільно розвивається в самих різних сферах, це і високі технології, і транспорт, і фармацевтична галузь і багато іншого. Про те як знайти роботу в Данії, доступних вакансіях і рівні заробітних плат в 2019 році, видах трудових імміграційних програм і способах пошуку робочого місця поговоримо далі в статті.

Про те як знайти роботу в Данії, доступних вакансіях і рівні заробітних плат в 2019 році, видах трудових імміграційних програм і способах пошуку робочого місця поговоримо далі в статті

Як виїхати на роботу в Данію

Працевлаштування в Данії іноземців, наприклад, громадян України або Росії, особливо на тривалий період (понад 3 місяців), за рідкісним винятком, передбачає попередній пошук підходящої вакансії і підписання трудового контракту з бельгійським роботодавцем. На цій підставі оформляється дозвіл на роботу і посвідку на проживання. Весь процес проходить в тісній співпраці з датським Консульством в своїй країні.

З метою заповнення прогалин на місцевому ринку праці та залучення кваліфікованих фахівців в Данії створені спеціальні програми (схеми) для трудових мігрантів з країн за межами Європейського союзу. Зупинимося детальніше на основних.

Варіанти трудової міграції в Данію

Програма Зелена карта (The Danish Green Card)

(Нові заявки не приймаються з 10 червня 2016 року)

Володар Зеленої карти має право отримати посвідку на проживання в Данії з правом працевлаштування без попереднього оформлення дозволу на роботу. Для цього передбачена спеціальна бальна система. Кандидат повинен в сумі набрати не менше 100 балів. Оцінюються такі показники:

  1. Освіта. Залежно від наукового ступеня - від бакалавра до кандидата наук, і відповідності диплома датським вимогам, можна набрати від 30 до 80 балів. Перевірити визнання іноземної кваліфікації в Данії можна тут . Також є можливість заробити додаткові бали (до 50), якщо спеціальність входить в список дефіцитних професій для данського ринку праці або диплом отриманий в одному з авторитетних навчальних закладів Данії або іншої країни за версією агентства QS World Ranking (ТОП-400).

  2. Мова. Документальне підтвердження володіння однією з іноземних мов можуть принести до 40 балів. Приймаються один зі скандинавських мов - датська, шведська, норвезька - і європейських - англійська або німецька.

  3. Адаптація. Можна отримати до 15 балів, якщо є досвід роботи або навчання в одній з країн ЄС або Швейцарії не менше одного року.

  4. Вік. Для різних вікових категорій передбачені наступні бали:

    • до 35 років - 15
    • 35-40 років - 10

Крім перерахованих вище вимог, для отримання Зеленої карти, іноземцю потрібно мати медичну страховку і документально підтвердити наявність фінансових засобів для життя в Данії перші 12 місяців. Для 2016 року ця сума становила не менше 131,6 тис. Датських крон (близько 17,5 тис. Євро).

Спочатку вид на проживання видається на 2 роки, з правом продовження ще на рік. Для цього необхідно знайти роботу в Данії з зарплатою не менше 319,7 тис. Крон на рік (42,5 тис. Євро). При достатньому рівні доходу, через 12 місяців після офіційного працевлаштування дозволяється перевезти сім'ю.

Програма Позитивний список (The Positive List)

У Данії існує офіційний перелік професій на які в певний момент часу є дефіцит. Якщо іноземець володіє необхідною кваліфікацією і досвідом є можливість отримати дозвіл на роботу і посвідку на проживання на термін дії робочого контракту плюс 6 місяців або на 4 роки, якщо тимчасові рамки працевлаштування не встановлені.

Заробітна плата і умови праці повинні відповідати данським нормам. Деякі спеціальності, наприклад, медичні вимагають проходження додаткових процедур реєстрації.

Програма Граничний оклад (The Pay Limit)

Найбільш доступний спосіб працевлаштування в Данії в 2019 році для кваліфікованих іноземних фахівців, яким місцеві роботодавці готові платити не менше 417,8 тис. Крон на рік (56 тис. Євро). Ніяких додаткових вимог, скажімо, до освіти, досвіду роботи і типу професії не передбачено.

Крім перерахованих вище варіантів трудової міграції, існує ще цілий ряд програм, які передбачають роботу і вид на проживання в Данії для іноземців:

  • для вчених;
  • для лікарів і стоматологів;
  • для стажистів;
  • роботи на нафтових вишках;
  • для спортсменів;
  • роботи в сільському господарстві.

Більш докладно з усіма програмами працевлаштування в Данії можна ознайомитися на офіційному сайті датського агентства з міжнародного найму і інтеграції.

Працевлаштування в Данії. Пошук вакансії без посередників.

Зрозуміло, для успішного пошуку вакансії в Данії в 2019 році, тим більше самостійного, потрібно тверезо оцінити свої шанси, мається на увазі навички та досвід, кваліфікацію і ступінь володіння іноземними мовами. Причому крім англійської, бажано підучити і данський. Робота в Данії без знання мови, як і в будь-який іншій європейській країні, це скоріше авантюра, ніж реальний спосіб імміграції та підвищення доходу.

Як знайти робоче місце на датському ринку праці

Насамперед відвідайте офіційний сайт центру зайнятості Данії, який спеціалізується на підборі висококваліфікованих іноземних фахівців для місцевих роботодавців. Крім самих вакансій, там можна знайти масу іншої корисної інформації з працевлаштування.

Вивчіть популярні сайти Данії з пошуку роботи

job.jobnet.dk

jobindex.dk

ofir.dk

learn4good.com

stepstone.dk

Переглядайте оголошення в датських газетах

Politiken

Jyllands-posten

Copenhagen Post

Активно використовуйте професійну соціальну мережу - linkedin.com .

Іноді вакансії можуть не публікуватися у відкритих джерелах, тому можна спробувати звернутися до роботодавця безпосередньо або зв'язатися з одним з датських кадрових агентств. Для пошуку використовуйте це ресурс - Yellow Pages .

Вакансії і зарплата в Данії в 2019 році

Поряд з Люксембургом і Швецією, оплата праці в Данії вважається однією з найвищих в Європі і в усьому світі. Правда, рівень податків і цін також вельми значний. Офіційно мінімальна заробітна плата в країні не встановлена. Цей показник фіксується в колективних договорах між профспілками і роботодавцями.

Крім того, ставки можуть варіюватися в залежності від віку та досвіду фахівця. В середньому по різним секторам економіки датські працівники отримують мінімум 14,5 євро в годину без урахування податкових і пенсійних виплат. Середня зарплата в Данії в 2019 році становить близько 3100 євро на місяць чистими.

Середня   зарплата в Данії   в 2019 році становить близько 3100 євро на місяць чистими

При виборі доступною вакансії в Данії в 2019 році українцям, росіянам, білорусам та іншим іноземцям з країн СНД однозначно потрібно уважно вивчити список актуальних дефіцитних професій. Виділимо основні вакансії, які доречні для поточного року:

  • Інженери, в тому числі в сфері інформаційних технологій, будівництва і енергетики.
  • Медичний персонал, включаючи лікарів, медсестер, стоматологів і ветеринарів.
  • IT-фахівці.
  • Викладачі початкових і середніх шкіл.
  • Соціальні працівники.
  • Фармацевти.
  • Аудитори і юридичні консультанти.

Великою популярністю в іноземців, в тому числі громадян України і Росії, користується сезонна робота в Данії. Наприклад, на фермах і теплицях по збору ягід, фруктів, овочів та зернових культур. Зазвичай оплата праці тут погодинна, від 10 євро на годину, а якщо датський роботодавець укладає колективний договір, то не менше 14,5 євро.

Можуть платити і за кількість зібраного врожаю, як правило, це близько 1 євро за кілограм. Для працевлаштування буде потрібно знання англійської мови на мінімальному або середньому рівні. Сезонна робота в Данії в основному доступна в літній період, з травня по вересень. Крім сільського господарства, це може бути тимчасове працевлаштування в готелях, барах і ресторанах. В цьому випадку можуть знадобитися навички данської мови.

Робота в Данії для росіян, українців і білорусів в 2019 році

Королівство Данія розташовується в Північній Європі і входить до складу так званих скандинавських країн. Дивно, що практично вся територія держави оточена водними масивами - Балтійським і Північним морями, навіть з найближчими сусідами - Норвегією і Швецією немає сухопутного кордону. Лише в південній частині Данія стикається з суші з Німеччиною.

Зручне географічне розташування між північними країнами і основною частиною Європи дає додаткові переваги для розвитку економіки цієї невеликої держави. Населення Данії в 2019 році становить всього 5,8 млн чоловік. Високий рівень доходів і соціальні стандарти, спрямовані на підвищення якості життя місцевих жителів, щорічно привертають в данське Королівство тисячі іноземців.

В принципі місцеве уряд не проти припливу іноземної робочої сили, але тільки в обмеженій кількості і необхідної кваліфікації. Зокрема, робота в Данії для українців, росіян і білорусів в 2019 році - це цілком досяжне завдання, причому, як для висококласних технічних фахівців, так і для сезонних працівників в сфері сільського господарства.

Безробіття в Данії складає 3,9%, а серед молоді трохи більше 9%. Це один з кращих показників в Європейському союзі. Країна стабільно розвивається в самих різних сферах, це і високі технології, і транспорт, і фармацевтична галузь і багато іншого. Про те як знайти роботу в Данії, доступних вакансіях і рівні заробітних плат в 2019 році, видах трудових імміграційних програм і способах пошуку робочого місця поговоримо далі в статті.

Про те як знайти роботу в Данії, доступних вакансіях і рівні заробітних плат в 2019 році, видах трудових імміграційних програм і способах пошуку робочого місця поговоримо далі в статті

Як виїхати на роботу в Данію

Працевлаштування в Данії іноземців, наприклад, громадян України або Росії, особливо на тривалий період (понад 3 місяців), за рідкісним винятком, передбачає попередній пошук підходящої вакансії і підписання трудового контракту з бельгійським роботодавцем. На цій підставі оформляється дозвіл на роботу і посвідку на проживання. Весь процес проходить в тісній співпраці з датським Консульством в своїй країні.

З метою заповнення прогалин на місцевому ринку праці та залучення кваліфікованих фахівців в Данії створені спеціальні програми (схеми) для трудових мігрантів з країн за межами Європейського союзу. Зупинимося детальніше на основних.

Варіанти трудової міграції в Данію

Програма Зелена карта (The Danish Green Card)

(Нові заявки не приймаються з 10 червня 2016 року)

Володар Зеленої карти має право отримати посвідку на проживання в Данії з правом працевлаштування без попереднього оформлення дозволу на роботу. Для цього передбачена спеціальна бальна система. Кандидат повинен в сумі набрати не менше 100 балів. Оцінюються такі показники:

  1. Освіта. Залежно від наукового ступеня - від бакалавра до кандидата наук, і відповідності диплома датським вимогам, можна набрати від 30 до 80 балів. Перевірити визнання іноземної кваліфікації в Данії можна тут . Також є можливість заробити додаткові бали (до 50), якщо спеціальність входить в список дефіцитних професій для данського ринку праці або диплом отриманий в одному з авторитетних навчальних закладів Данії або іншої країни за версією агентства QS World Ranking (ТОП-400).

  2. Мова. Документальне підтвердження володіння однією з іноземних мов можуть принести до 40 балів. Приймаються один зі скандинавських мов - датська, шведська, норвезька - і європейських - англійська або німецька.

  3. Адаптація. Можна отримати до 15 балів, якщо є досвід роботи або навчання в одній з країн ЄС або Швейцарії не менше одного року.

  4. Вік. Для різних вікових категорій передбачені наступні бали:

    • до 35 років - 15
    • 35-40 років - 10

Крім перерахованих вище вимог, для отримання Зеленої карти, іноземцю потрібно мати медичну страховку і документально підтвердити наявність фінансових засобів для життя в Данії перші 12 місяців. Для 2016 року ця сума становила не менше 131,6 тис. Датських крон (близько 17,5 тис. Євро).

Спочатку вид на проживання видається на 2 роки, з правом продовження ще на рік. Для цього необхідно знайти роботу в Данії з зарплатою не менше 319,7 тис. Крон на рік (42,5 тис. Євро). При достатньому рівні доходу, через 12 місяців після офіційного працевлаштування дозволяється перевезти сім'ю.

Програма Позитивний список (The Positive List)

У Данії існує офіційний перелік професій на які в певний момент часу є дефіцит. Якщо іноземець володіє необхідною кваліфікацією і досвідом є можливість отримати дозвіл на роботу і посвідку на проживання на термін дії робочого контракту плюс 6 місяців або на 4 роки, якщо тимчасові рамки працевлаштування не встановлені.

Заробітна плата і умови праці повинні відповідати данським нормам. Деякі спеціальності, наприклад, медичні вимагають проходження додаткових процедур реєстрації.

Програма Граничний оклад (The Pay Limit)

Найбільш доступний спосіб працевлаштування в Данії в 2019 році для кваліфікованих іноземних фахівців, яким місцеві роботодавці готові платити не менше 417,8 тис. Крон на рік (56 тис. Євро). Ніяких додаткових вимог, скажімо, до освіти, досвіду роботи і типу професії не передбачено.

Крім перерахованих вище варіантів трудової міграції, існує ще цілий ряд програм, які передбачають роботу і вид на проживання в Данії для іноземців:

  • для вчених;
  • для лікарів і стоматологів;
  • для стажистів;
  • роботи на нафтових вишках;
  • для спортсменів;
  • роботи в сільському господарстві.

Більш докладно з усіма програмами працевлаштування в Данії можна ознайомитися на офіційному сайті датського агентства з міжнародного найму і інтеграції.

Працевлаштування в Данії. Пошук вакансії без посередників.

Зрозуміло, для успішного пошуку вакансії в Данії в 2019 році, тим більше самостійного, потрібно тверезо оцінити свої шанси, мається на увазі навички та досвід, кваліфікацію і ступінь володіння іноземними мовами. Причому крім англійської, бажано підучити і данський. Робота в Данії без знання мови, як і в будь-який іншій європейській країні, це скоріше авантюра, ніж реальний спосіб імміграції та підвищення доходу.

Як знайти робоче місце на датському ринку праці

Насамперед відвідайте офіційний сайт центру зайнятості Данії, який спеціалізується на підборі висококваліфікованих іноземних фахівців для місцевих роботодавців. Крім самих вакансій, там можна знайти масу іншої корисної інформації з працевлаштування.

Вивчіть популярні сайти Данії з пошуку роботи

job.jobnet.dk

jobindex.dk

ofir.dk

learn4good.com

stepstone.dk

Переглядайте оголошення в датських газетах

Politiken

Jyllands-posten

Copenhagen Post

Активно використовуйте професійну соціальну мережу - linkedin.com .

Іноді вакансії можуть не публікуватися у відкритих джерелах, тому можна спробувати звернутися до роботодавця безпосередньо або зв'язатися з одним з датських кадрових агентств. Для пошуку використовуйте це ресурс - Yellow Pages .

Вакансії і зарплата в Данії в 2019 році

Поряд з Люксембургом і Швецією, оплата праці в Данії вважається однією з найвищих в Європі і в усьому світі. Правда, рівень податків і цін також вельми значний. Офіційно мінімальна заробітна плата в країні не встановлена. Цей показник фіксується в колективних договорах між профспілками і роботодавцями.

Крім того, ставки можуть варіюватися в залежності від віку та досвіду фахівця. В середньому по різним секторам економіки датські працівники отримують мінімум 14,5 євро в годину без урахування податкових і пенсійних виплат. Середня зарплата в Данії в 2019 році становить близько 3100 євро на місяць чистими.

Середня   зарплата в Данії   в 2019 році становить близько 3100 євро на місяць чистими

При виборі доступною вакансії в Данії в 2019 році українцям, росіянам, білорусам та іншим іноземцям з країн СНД однозначно потрібно уважно вивчити список актуальних дефіцитних професій. Виділимо основні вакансії, які доречні для поточного року:

  • Інженери, в тому числі в сфері інформаційних технологій, будівництва і енергетики.
  • Медичний персонал, включаючи лікарів, медсестер, стоматологів і ветеринарів.
  • IT-фахівці.
  • Викладачі початкових і середніх шкіл.
  • Соціальні працівники.
  • Фармацевти.
  • Аудитори і юридичні консультанти.

Великою популярністю в іноземців, в тому числі громадян України і Росії, користується сезонна робота в Данії. Наприклад, на фермах і теплицях по збору ягід, фруктів, овочів та зернових культур. Зазвичай оплата праці тут погодинна, від 10 євро на годину, а якщо датський роботодавець укладає колективний договір, то не менше 14,5 євро.

Можуть платити і за кількість зібраного врожаю, як правило, це близько 1 євро за кілограм. Для працевлаштування буде потрібно знання англійської мови на мінімальному або середньому рівні. Сезонна робота в Данії в основному доступна в літній період, з травня по вересень. Крім сільського господарства, це може бути тимчасове працевлаштування в готелях, барах і ресторанах. В цьому випадку можуть знадобитися навички данської мови.

Новости