Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Поїздка в Росію на автобусі: що потрібно знати мандрівникові?

  1. Термін перебування в РФ і правила для окремих категорій громадян
  2. Як подорожувати з дітьми
  3. Кому заборонений в'їзд в РФ

Правила перетинів кордонів між Україною і Російською Федерацією і Україною постійно змінюються. Багато мандрівники не знають, який пакет документів слід надати, тому INFOBUS вирішив пролити світло на це питання


Зовсім недавно ми підготували аналогічний матеріал по порядку перетину кордону з Європейським Союзом. Ознайомитися з ним можна тут .

На ділі порядок в'їзду в Росію зараз практично такий же, як в 2013 році. Зміни, навпаки, торкнулися лібералізації в'їзду в РФ для окремих категорій українців. У той же самий час, росіянам в Україні зараз в'їхати складніше. Але про порядок перетину кордону з Росії в Україну для іноземців ми розповімо в одній з наступних статтею.

Всупереч прогнозам, візовий режим між Україною і Російською Федерацією не був введений. Перетин кордону як і раніше можливо і по внутрішньому українському паспорту. Але якщо у внутрішньому паспорті дані написані від руки, а не машинописним способом, то у в'їзді можуть відмовити. Тому, про всяк випадок, краще при собі мати і закордонний паспорт.

Кожному українцеві під час подорожі буде видана спеціальна міграційна карта. На цьому бланку вказуються паспортні дані і термін перебування. На міграційну карту ставиться штамп прикордонної служби. Зберігати карту слід протягом усього перебування на території Росії, інакше, в'їжджаючи в Україну назад, доведеться заплатити штраф від 2 до 5 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. У крайніх випадках вас можуть депортувати з країни.

Міграційну карту необхідно заповнити російською мовою, але допускається латинська транслітерація. Ніхто не має права забрати оригінал міграційної карти, на вимогу можна надати тільки ксерокопію. При виїзді карту необхідно пред'явити службі контролю. Бланки міграційної карти будуть надані пасажирам співробітниками Infobus. Міграційна карти виглядає так: Міграційну карту необхідно заповнити російською мовою, але допускається латинська транслітерація

Слід відповідально поставитися до вказівкою в карті мети візиту, оскільки співробітники прикордонної служби можуть зажадати довести достовірність цих даних.

Крім закордонного і внутрішнього паспорта, в Росію пускають по службовому або дипломатичним паспортом, а також паспортом моряка і посвідчення члена екіпажу. Проте, більше 90% мандрівників в'їжджають в РФ відповідно до внутрішньодержавного або закордонними паспортами.

Термін перебування в РФ і правила для окремих категорій громадян

Як і раніше, термін перебування без реєстрації не може перевищувати 90 днів (3 місяців) один раз в 180 днів. Якщо ви хочете пробути в Росії довше, необхідно буде отримати дозвіл в російській міграційній службі. Там ви можете отримати дозвіл на проживання в РФ, роботу або трудової патент.

Для жителів 8 населених пунктів на території України, які перебувають на кордоні з РФ, подорожі зовсім прості. Досить пред'явити паспорт з пропискою. Пом'якшена процедура реєстрації передбачена в 2017 році також для жителів Луганської, Донецької областей та Криму.

Якщо ви порушили термін перебування в Російській Федерації, вас притягнуть до адміністративної відповідальності. Санкції в залежності від виду та ступеня тяжкості порушення можуть бути різними - від штрафу до заборони в'їжджати в РФ на якийсь термін.

Як подорожувати з дітьми

У зв'язку з останніми подіями на південному сході України в порядок перетину російського кордону з дітьми був внесений ряд змін. Одному з батьків дітей зони АТО і Криму не потрібно нотаріально завірений дозвіл другого з батьків на вивіз дитини. Тобто, наприклад, якщо мама їде з дитиною, то нотаріально завірений дозвіл тата брати не потрібно.

Що ж стосується жителів інших областей України, то діти віком до 14 років можуть супроводжуватися законним представником при наявності свідоцтва про народження, проїзного документа і довіреності від батьків (якщо дитина подорожує з одним з батьків або з родичами). Якщо дитина подорожує не з близьким родичем (бабусею, дідусем, дядьком, тіткою, братом, сестрою), то необхідно додати детальний маршрут поїздки. Згідно із законодавством України, діти, які досягли 14 років, можуть подорожувати без супроводу старших. Для цього працівник прикордонної служби необхідно буде пред'явити довіреність від батьків і паспорт з пропискою.

Кому заборонений в'їзд в РФ

Правила перетинання державного кордону громадянами України, які затверджені Постановою Кабінету Міністрів України від 27.01.1997 року № 57, обмежують виїзд з країни тільки тим особам, які:

  • мають невиконані зобов'язання перед державою;
  • є хранителями державної таємниці України (моніторинг таких осіб здійснюється українськими органами прикордонної служби);
  • ухиляються від виконання зобов'язань, покладених на них за рішенням суду; - підлягають призову на строкову військову службу;
  • свідомо повідомили про себе неправдиві відомості;
  • є особами, проти яких порушено кримінальну справу;
  • засуджені за вчинення злочину;
  • є відповідачами в чинному цивільному судовому процесі;
  • відносяться до категорії небезпечних рецидивістів або перебувають під адміністративним наглядом міліції.

Також існують списки депутатів і представників громадських організацій, яким не можна перетинати російський кордон з політичних причин. Але заборона на в'їзд можна оскаржувати згідно із законодавчим порядком.

Медична страховка

Оформлення медичної страховки не є обов'язковим для відвідування Російської Федерації. Але в разі виникнень екстреної ситуації можна розраховувати на виклик служби швидкої допомоги та надання платних медичних послуг. Тому, якщо ви в'їжджаєте в Росію на тривалий термін, краще подбати щодо страховки.

Крім вищеописаного, ніяких додаткових довідок про доходи, запрошень від друзів і родичів, а також інших документів надавати не потрібно.

На сайті INFOBUS . Ми пропонуємо 3199 автобусних рейсів в системі від 214 перевізників, а також найвигідніші ціни на квитки. Дізнатися про популярних автобусних маршрутах з України в Росію, а також порівняти ціни на квитки можна за цим посиланням . Також ви можете знаходити і купувати квитки на автобус за допомогою мобільного додатка INFOBUS .

До Росії INFOBUS може запропонувати вам 5-6 альтернативних варіантів рейсів від різних перевізників по кожному напрямку. За допомогою пошукової форми INFOBUS ви можете порівнювати ціни на квитки, а також умови, які вам пропонують різні перевізники, зокрема, наявність кондиціонера або Wi Fi. Якщо у вас є будь-які питання, пов'язані з поїздкою або купівлею квитків, зверніться в службу підтримки INFOBUS . Наші фахівці вам із задоволенням допоможуть.

Теги: квитки з України в Росію, поїздка в РФ, перетин кордону РФ
Переглядів: 7100

Новости