Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Міжнародний роумінг: вивчаємо тарифи 2017 року

  1. Білайн
  2. Мегафон
  3. МОТИВ
  4. МТС
  5. Tele2

Громадяни Росії стали частіше подорожувати за кордон - в першій половині поточного року кількість таких поїздок збільшилася на 24%. Найпопулярнішими напрямками при цьому стали Туреччина і країни Європи. Інтернет-проект «Будь мобільним» вирішив з'ясувати, скільки коштує мобільний зв'язок в міжнародному роумінгу на популярних курортах та країнах відпочинку, і як можна заощадити. Громадяни Росії стали частіше подорожувати за кордон - в першій половині поточного року кількість таких поїздок збільшилася на 24%

Кількість громадян Російської Федерації, які відправляються за кордон, за підсумками першого півріччя 2017 року розпочало зростати. Багато в чому це пов'язано зі стабілізацією курсу рубля щодо інших валют, а також з відкриттям ряду куротних напрямків, то ж Туреччини. Люди все охочіше виїжджають за межі Росії. Ясна річ, що в поїздках ніхто не хоче залишатися без зв'язку. Якраз до відпускного сезону 2017 року інтернет-проект «Будь мобільним» проаналізував тарифи на міжнародний роумінг найбільших російських операторів.

Білайн

id = "sub0">

За замовчуванням всі абоненти оператора «Білайн», які виїжджають за межі Росії, обслуговуються за тарифами послуги «Найвигідніший роумінг». З особливостей цієї пропозиції варто відзначити відсутність звичної щохвилинної тарифікації. Абонент сплачує одразу за пакет послуг за фактом їх використання.

Якщо ви виїжджаєте в країни СНД, включаючи Грузію, Абхазію і Україну, то при першому вхідному або вихідному дзвінку з вас знімуть 100 рублів. За цю суму до кінця поточного дня вам нададуть пакет з 10 вхідних і вихідних хвилин. Понад це пакета до кінця доби - по 10 рублів за хвилину. З настанням нового дня схема тарифікації повторюється. Таким чином, якщо ви будете розмовляти не більше 10 хвилин на добу, протягом тижня ви витратите 700 рублів.

Якщо ви подорожуєте в Європу, США, Канаду, Мексику, Ізраїль, Японію, Домінікану, Гонконг, ОАЕ і ряд інших країн (дивіться таблицю), то при першому вхідному або вихідному дзвінку з вас знімуть 200 рублів. За ці гроші буде надано 20 вхідних і вихідних хвилин до кінця доби. З настанням нового дня з вас знову спишуть 200 рублів при використанні голосових послуг і т.д. Понад блоку в 20 хвилин на добу діє тариф по 10 рублів за хвилину до кінця поточного дня. Таким чином, якщо ви будете розмовляти не більше 20 хвилин на добу, протягом тижня ви витратите 1400 рублів.

Мобільний інтернет тарифікується по 200 рублів за 40 Мбайт на добу за фактом першого виходу в Мережу, далі до кінця доби по 5 рублів за 1 Мбайт.

Відправлення SMS незалежно від країни перебування - 20 рублів.

Тарифи оператора «Білайн» в міжнародному роумінгу

Країна Абхазія, Вірменія, Азербайджан, Білорусь, Грузія, Казахстан, Киргизстан, Молдова, Таджикистан, Узбекистан, Україна Австрія, Албанія, Бельгія, Болгарія, Боснія і Герцеговина, Ватикан, Великобританія, Угорщина, Німеччина, Гібралтар, Гренландія, Греція, Данія, Єгипет, Ірландія, Ісландія, Іспанія, Італія, Кіпр, Латвія, Литва, Ліхтенштейн, Люксембург, Македонія, Мальта, Норвегія, Нідерланди, острів Мен, Польща, Португалія, Румунія, Сан-Марино, Сербія, Словаччина, Словенія, Таїланд, Туреччина , Фінляндія, Франція, Хорватія, Чорногорія, Чехія, Швейцарія, Шве ція, Естонія, США, Нова Зеландія, Гонконг, Індонезія, Філіппіни, Шрі-Ланка, Ізраїль, Індія, Камбоджа, Канада, Катар, Малайзія, ОАЕ, Сінгапур, Тайвань, Японія, Австралія, Саудівська Аравія, Макао, Домініканська республіка, Бразилія , Мексика, Чилі, Перу, Коста Ріка, Колумбія Голосовий зв'язок 100 руб. / добу 200 руб. / добу Пакет хвилин, включений в щодобовий плату 10 хвилин 20 хвилин Ціна дзвінків після вичерпання пакета до кінця доби 10 рублів за хвилину вхідного / вихідного дзвінка Вихідні SMS 20 рублів Мобільний інтернет 200 рублів за 40 Мбайт на добу, далі до кінця доби по 5 рублів за 1 Мбайт

У таких країнах як Афганістан, Болівія, Ботсвана, Буркіна Фасо, Бурунді, Вануату, Віргінські острови, Східний Тимор, В'єтнам, Гайана, Гамбія, Гана, Демократична Республіка Конго, Замбія, Камерун, Кенія, Конго, Лаос, Лесото, Ліберія, Малаві , Малі, Мозамбік, Нігерія, о. Реюньон, Палау, Парагвай, Руанда, Самоа (Західне), Свазіленд, Північні Маріанські острови (Сайпан, Тініан), Тонга, Уганда, Уругвай, ЦАР, Чад, Еквадор, о. Майотта, Монако, Кувейт, Йорданія, Іран, Аргентина, Багамські о-ва, Беліз, Гаїті, Гватемала, Гайана, о-в Гернсі, Гондурас, о-в Джерсі, Кюрасао, Нікарагуа, Пуерто-Ріко, Сальвадор, Китай, Монголія , Алжир, Пакистан, Бангладеш, Туніс, Марокко, Південна Корея, ПАР голосовий зв'язок тарифікується по-іншому. Тут кожен вхідний дзвінок обійдеться в 25 рублів за хвилину, а вихідний - по 100 рублів за хвилину. Мобільний інтернет - по 90 рублів за Мбайт (крім Китаю, Монголії, Алжиру, Пакистану, Бангладеш, Тунісу, Марокко, Південної Кореї, ПАР).

Для Китаю, Монголії, Алжиру, Пакистану, Бангладеш, Тунісу, Марокко, Південної Кореї, ПАР мобільний інтернет тарифікується також, як в країнах СНД, Європі та країнах Північної Америки - по 200 рублів за 40 Мбайт на добу за фактом першого виходу в Мережу, далі до кінця доби по 5 рублів за 1 Мбайт.

Також абонентам «Білайн» доступна послуга безлімітного мобільного інтернету в роумінгу. У разі її підключення з вас будуть знімати 350 рублів на добу за фактом використання мобільного інтернету. У цю вартість входить пакет 100 Мбайт трафіку в добу без обмеження по швидкості, далі до кінця доби швидкість обмежується до 128 Кбіт / с. Послуга доступна в 90 країнах світу.

Мегафон

id = "sub1">

У «Мегафона» в міжнародному роумінгу діє звична тарифікація послуг зв'язку. Наприклад, в Європі, Туреччині всі вхідні стоять по 79 рублів за хвилину. Вихідні в Росію і на номери країни перебування - по 79 рублів за хвилину. Вихідні SMS - 25 рублів за повідомлення. Мобільний інтернет - 350 рублів на добу за фактом першого виходу в Мережу (за цю плату надається 70 Мбайт трафіку). Наведені ціни явно не відповідають цілям економії. У зв'язку з цим компанія дозволяє підключити декілька опцій, що знижують витрати на зв'язок в міжнародному роумінгу.

Так, опція «Весь світ» дозволяє приймати 40 безкоштовних вхідних хвилин на добу за абонентську плату 59 рублів на добу. Тарифікація інших напрямків і послуг відбувається за базовими цінами.

Також абонентам «Мегафона» доступні пакети голосових хвилин. 25 хвилин вхідних і вихідних хвилин в Європі і країнах СНД обійдуться в 329 рублів, 50 хвилин - 495 рублів. Для інших країн пакет 25 хвилин - 829 рублів, 50 хвилин - 1429 рублів.

Для подорожуючих в Абхазію передбачена спеціальна опція «У Абхазії як вдома», яка дозволяє користуватися послугами зв'язку за домашнім тарифами. Підключення опції - 30 рублів, абонентська палата - 30 рублів на добу.

Для користувачів мобільного інтернету в роумінгу надається дві опції. Перша - «Відпустка - Онлайн». Вона дозволяє виходити в Мережу за 15 рублів за 1 Мбайт в ряді країн, серед яких Австрія, Вірменія, Білорусія, Великобританія, Німеччина, Греція, Єгипет, Ізраїль, Ірландія, Іспанія, Італія, Латвія, Литва, Ліхтенштейн, ОАЕ, Португалія, Румунія , Туреччина, Україна, Фінляндія, Франція, Хорватія, Чеська Республіка, Швейцарія, Естонія, ПАР. Абонентської плати немає. Вартість підключення опції - 30 рублів.

Друга опція - «Світ онлайн». Вона надає безлімітний інтернет в роумінгу - 1 Гбайт в добу без обмеження по швидкості, далі швидкість обмежується до 64 Кбіт / с. При цьому для p2p-з'єднань обмеження по швидкості діє постійно. Опція не діє при використанні пристрою як точки доступу для роздачі інтернет-трафіку по Wi-Fi. Абонентська плата за безлімітний інтернет в міжнародному роумінгу - 600 рублів на добу. Список країн, де доступна опція, можна знайти на сайті оператора.

МОТИВ

id = "sub2">

У Мотиву в міжнародному роумінгу діє звична тарифікація послуг зв'язку. Наприклад, в Туреччині всі вхідні дзвінки будуть коштувати 26 рублів за хвилину, а вихідні в Росію - від 334 до 400 рублів за хвилину. SMS - 35 рублів за повідомлення.

Економити на дзвінках в міжнародному роумінгу абоненти «Мотиву» можуть за допомогою послуги «Роумінг НОН-Стоп». Вона знижує вартість вхідних дзвінків до 7,7 рублів за хвилину у всіх країнах світу. Підключення послуги обійдеться в 12 рублів. Абонентська плата 5 рублів на добу.

МТС

id = "sub3">

У МТС в міжнародному роумінгу діє звична тарифікація послуг зв'язку. Наприклад, в Туреччині всі вхідні стоять по 60 рублів за хвилину. Вихідні в Росію і на номери країни перебування - по 60 рублів за хвилину. Вихідні SMS - 19 рублів за повідомлення. Мобільний інтернет - 450 рублів на добу за фактом першого виходячи в Мережу (за цю плату надається безлімітний інтернет 100 Мбайт трафіку в добу без обмеження трафіку, далі швидкість обмежується 128 Кбіт / с). Наведені ціни не можна назвати ощадливими, скоріше, навпаки.

Серед тарифних опцій варто відзначити «Нуль без кордонів». За 95 рублів на добу абонент отримує 10 безкоштовних вхідних хвилин при кожному виклику. Однак в місяць можна скористатися не більше ніж 200 безкоштовних хвилин. При перевищенні цього обсягу всі вхідні тарифікуються по 25 рублів за хвилину.

Опція «Вільне подорож» дозволяє приймати і здійснювати дзвінки в межах 60 хвилин на добу безкоштовно за 190 рублів абонентної плати на добу. Безкоштовні хвилини в рамках опції «Вільне подорож» надаються при знаходженні в міжнародному роумінгу на території наступних країн: Австралія, Австрія, Вірменія, Бельгія, Бразилія, Великобританія, Угорщина, Німеччина, Греція, Данія, Єгипет, Ізраїль, Індія, Індонезія, Ірландія, Іспанія, Італія, Казахстан, Канада, Кіпр, Корея Південна, Ліхтенштейн, Люксембург, Мальта, Мексика, Молдова, Нідерланди, Норвегія, ОАЕ, Польща, Португалія, Румунія, Словаччина, США, Таджикистан, Тайвань, Таїланд, Туреччина, Україна, Франція , Чехія, Швейцарія, Швеція, Шрі-Ла нка, ПАР, Японія. Таким чином, тижневе використанні опції обійдеться в 1330 рублів, при цьому клієнт зможе дзвонити і приймати виклики загальною тривалістю до 60 хвилин на добу.

Користувачам мобільного інтернету в міжнародному роумінгу є три опції. Перша - «БІТ за кордоном». Абонентська плата 450 рублів на добу. У цю вартість включений безлімітний інтернет. Перші 100 Мбайт на добу без обмеження по швидкості, далі швидкість обмежується до 128 Кбіт / с.

Опція «Максі БІТ за кордоном» надається за 700 рублів на добу і також дає безлімітний мобільний інтернет. Правда, в цьому випадку пакет без обмеження швидкості складає 200 Мбайт на добу.

Є в лінійці МТС і повний безліміт на мобільний інтернет в міжнародному роумінгу - опція «Супер БІТ в роумінгу». Абонентська плата за використання становить 1600 рублів на добу.

Також варто відзначити новий тариф МТС «Забугоріще», який діє в 29 країнах: Абхазія, Австралія, Вірменія, Болгарія, Великобританія, Угорщина, Німеччина, Греція, Єгипет, Ізраїль, Індія, Іспанія, Італія, Канада, Мальта, Нідерланди, ОАЕ, Португалія, Румунія, США, Таїланд, Тайвань, Туреччина, Україна, Франція, Чорногорія, Чехія, Швейцарія, ПАР. Абоненти можуть продовжувати користуватися пакетами включених послуг за додаткову плату 290 рублів на добу крім абонентської плати основного тарифу.

Tele2

id = "sub4">

Як і у випадку з іншими операторами, міжнародний роумінг у Tele2 тарифікується щохвилини. Наприклад, в Європі і Туреччині всі вхідні стоять по 15 рублів за хвилину. Вихідні в Росію і на номери країни перебування - по 15 рублів за хвилину. Вихідні SMS - 6 рублів за повідомлення. Мобільний інтернет - 25 рублів за Мбайт.

Заощадити на міжнародному роумінгу можна з послугою «Розмови без кордонів». При підключенні послуги всі вхідні дзвінки тарифікуються по 5 рублів за хвилину. Вихідні - за роумінговими тарифами. Абонентська плата за користування послугою - 5 рублів на добу. Послуга діє у всіх країнах світу за винятком таких: Алжир, Ангола, Андорра, Ірак, Ліван, Мальдівські та Сейшельські острови, Сирія, Туніс, Туркменістан.

Заощадити на мобільному інтернеті в міжнародному роумінгу можна за допомогою послуги «Інтернет за кордоном». При підключенні послуги з вас будуть списувати плату в розмірі 100 рублів на добу. За ці гроші надається пакет - 10 Мбайт на добу, далі понад пакет тарифікація 10 рублів за Мбайт.

Мобільний інтернетУ країнах СНД і ЄвропіЗа межами СНД і Європи

Абонентська плата 100 руб. / Добу 300 руб. / Добу Пакет трафіку в день 10 Мбайт 10 Мбайт 1 Мбайт понад пакет 10 руб. 30 руб.

У висновку відзначимо, що альтернативою міжнародного роумінгу можуть стати туристичні і спеціальні міжнародні сім-карти. Огляд тарифів і пропозицій по ним можна прочитати тут.

Схожі сюжети / 7

Новости