Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Як туристу за кордоном вигідніше залишатися на зв'язку

  1. ПОСЛУГИ МОБІЛЬНИХ ОПЕРАТОРІВ ДЛЯ ПОЇЗДОК ЗАКОРДОН
  2. МІЖНАРОДНІ ТУРИСТИЧНІ КАРТИ
  3. КАРТА МІСЦЕВОГО МОБІЛЬНОГО ОПЕРАТОРА
  4. ІНТЕРНЕТ-ЗВ'ЯЗОК І МОБІЛЬНІ ДОДАТКИ
  5. ОБЕРЕЖНО: ТЕЛЕФОН МОЖЕ «Є» ГРОШІ БЕЗ ДЗВІНКІВ

Період відпусток у розпалі, і тим, хто вирушає за кордон, потрібно подумати, як підтримувати зв'язок з рідними. Базовий роумінг вітчизняних мобільних операторів - задоволення дороге. Тому найпростіший спосіб не розорятися на загальних тарифах - дізнатися заздалегідь, що пропонують оператори для мандрівників. А це не тільки окремі пакети для туристів (наприклад, «Тур СІМ» від МТС), але і підключення додаткових послуг для роумінгу (див. Таблицю). Їх можна вибирати виходячи з того, який засіб комунікації ви віддаєте перевагу (дзвінки, смс або соцмережі).

За підключення деяких пакетів стягується плата, після чого можна користуватися вигідними тарифами (як в «Бон вояж»). Буває також підключення послуги безкоштовне, але кошти будуть списані відразу ж, як тільки ви почнете нею користуватися.

Так, «Вільний роумінг смс» за першу смс зніме 10,63 грн, але 9 наступних повідомлень будуть безкоштовними. Замовити пакет просто: потрібно набрати комбінацію цифр, зазначену на сайті або підказану на гарячій лінії. Зробити це можна як перебуваючи в Україні, так і за її межами.

ПОСЛУГИ МОБІЛЬНИХ ОПЕРАТОРІВ ДЛЯ ПОЇЗДОК ЗАКОРДОН

Клацніть по зображенню для збільшення Клацніть по зображенню для збільшення

МІЖНАРОДНІ ТУРИСТИЧНІ КАРТИ

Альтернативним варіантом не втрачати зв'язок і при цьому не переплачувати, можуть бути міжнародні туристичні сім-карти. Найпопулярніші з них TravelSiM, GlobalSIM, Simfortour і GSM-Travel. Їх можна придбати в магазинах мобільного зв'язку, а також замовити через інтернет. Вартість стартових пакетів різна і залежить від початкового балансу (грошей, які з'являться на рахунку). Наприклад, сім-карта TravelSiM з $ 5 на рахунку буде коштувати $ 12, GlobalSIM з $ 1 балансу - 75 грн, а Simfortour і GSM-Travel з нульовим балансом обійдуться в 60 і 35 грн відповідно. Головною перевагою таких карт є безкоштовні вхідні дзвінки з ряду країн (від 51 до 150, список країн вказано на сайтах операторів). Хоча тут же захований і мінус - дзвінок вам буде дорого обходитися звонящему (від 2,5-4 грн / хв). Тому для ваших рідних це буде не дуже економно. Варто відзначити, що після стрибка курсу валюти в Україні міжнародні карти частково втратили тарифну привабливість. Так, якщо ще минулого літа дзвінок, наприклад, з Франції по сім-карті коштував 3,96 грн / хв, то сьогодні хвилина коштує 5,88 грн.

КАРТА МІСЦЕВОГО МОБІЛЬНОГО ОПЕРАТОРА

Якщо ви збираєтеся за кордон надовго, а особливо з сім'єю або з друзями, то вигідніше буде придбати стартові пакети мобільного оператора тієї країни, де будете перебувати. Зв'язок між вами, швидше за все, буде безкоштовною або недорогий (на відміну від інших варіантів мобільного зв'язку). Наприклад, пакет Ballena від іспанського оператора Orange коштує € 12 на 30 днів. Він включає в себе 1 Гб трафіку, безкоштовні дзвінки всередині мережі (€ 0,18 за з'єднання) і смс по € 0,12. Якщо ви плануєте перебувати в країні більше місяця, то доведеться поповнити рахунок на € 8,95. У деяких країнах ціна стартового пакета може виявитися дуже дорогою (до $ 40), але в більшості розцінки все ж помірні. «Сім-карта місцевого оператора в Камбоджі коштує $ 5 (60 грн). При цьому розбивка така: $ 1 - сама сімка, $ 2 - 1 Гб 3G інтернету і $ 2 залишаються на рахунку для дзвінків », - розповідає мандрівниця Ірина. Тарифи щадні, наприклад, хвилина дзвінка в Україну з Камбоджі або Індії коштує менше 1 грн. Є один неприємний сюрприз, з яким ви можете зіткнутися, - картка може не заробити в українських телефонах і доведеться розщедритися ще й на іноземну апарат.

ІНТЕРНЕТ-ЗВ'ЯЗОК І МОБІЛЬНІ ДОДАТКИ

Але найдоступнішим способом спілкування досвідчені туристи називають зв'язок через інтернет (наприклад, в соцмережах) і за допомогою мобільних додатків: через Skype, Viber, Google voice, WhatsApp Messenger або ICQ / QIP. Головні умови: мати смартфон з викачаними додатками (важливо також, щоб вони були і у людини, якій ви збираєтеся дзвонити) і знайти безкоштовний Wi-Fi (на жаль, в Європі далеко не всі готелі та ресторани радують безкоштовним інтернетом, і за годину Wi -Fi іноді потрібно платити $ 3-3,5). Допомогти знайти найближчі точки доступу WiFi допоможуть додатки WiFi Map, WeFi Pro, WiFi Analyzer або Free Zone WiFi.

Якщо у вашого друга, наприклад, Skype немає, то зателефонувати йому через інтернет буде можливо, але дорого - від 7,2 грн / хв. Можна купити і один з трьох безлімітних планів (52-109 грн / міс). Та ж історія з Viber. При цьому тут періодично з'являються цікаві пропозиції. Наприклад, з червня за дзвінки з Viber на номер міжнародної карти «Сімфотур» при підключенні послуг плата не стягується, але власник «Сімфотур» заплатить 2,4-6 грн / хв.

ОБЕРЕЖНО: ТЕЛЕФОН МОЖЕ «Є» ГРОШІ БЕЗ ДЗВІНКІВ

Буває, що туристи, які не зробивши і не прийнявши жодного дзвінка за кордоном, повертаються з негативним балансом на рахунку. Це відбувається тому, що вони забувають відключати в смартфоні деякі функції. Наприклад, «мобільні дані» або GPS. Вони самі підключаються до інтернету і витрачають гроші. Ще потрібно відключити послугу умовної переадресації. Якщо вона включена, у вас знімуть гроші за вхідний і вихідний дзвінки. Також дзвінок краще ігнорувати, ніж скидати - є ймовірність, що при скиданні буде зарахована хвилина розмови.

Новости