Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Вуличні художники з Новосибірська «вивели» на барнаульський проспект мамонта

4 серпня в Барнаулі завершила свій тур по містах Сибіру команда художників графіті з Новосибірська «Такнадо!». Молоді люди прикрасили величезним зображенням мамонта арку біля «Байк-бару» на проспекті Червоноармійському, а також розповіли ІА «Банкфакс» про особливості сибірського стилю стріт-арту.

За словами одного з п'ятьох учасників команди Івана Fans, в Барнаулі вони втретє, але вперше виступили саме як художники. Як полотно для величезної «картини» друзі новосибірських граффитистов з «Байк-бару» запропонували їм сусідню арку на проспекті Червоноармійському. Ніякого додаткового узгодження з міською адміністрацією або керуючою компанією, яка обслуговує будинок, їм не знадобилося. Ескіз малюнка був підготовлений співрозмовником заздалегідь в рамках проекту «Сибірський стиль» і представля л собою зображення голови мамонта, що схопив хоботом частина дерева.

У планах художників під час подорожі по сибірських містах було отрисовать образи трьох тварин. Один з них залишився в самому початку шляху в Новосибірську (ведмідь, що виглядає з кущів), інший - в Шерегеше (хаскі в лижних окулярах), третій - дістався Барнаулу. Кожен з малюнків позначений логотипом спонсора художників - магазину MySiberia. Крім нього, кошти на тур граффітістам надали сервіс пошуку попутників BlaBlaCar, а також виробник спеціальної фарби для стріт-арту Montana Cans.

Кожен із спонсорів виділив команді «Такнадо!» Близько 100 тисяч рублів, однак їх вистачило лише на проїзд і проживання, яке обійшлося новосибирцам досить дорого. Як розповіла ІА «Банкфакс» ще одна представниця команди Марина Ягода, фарбу та інші необхідні матеріали, інструменти вони купували за власні кошти. Для нанесення зображення розміром 3х 5 м в Барнаулі знадобилося кілька коробок з балончиками фарби, кожен з яких за оптовою ціною обійшовся в 250 рублів.

Працювати художники почали 4 серпня в 11:00 і завершили процес через 8-9 годин. В арці з'явилася не тільки голова мамонта, яку майстри стріт-арту припускали зобразити спочатку, але і квіткова мандала. «Ми досить часто використовуємо їх у своїй творчості, вони символізують розвиток, цвітіння, життя. В інших містах Сибіру ми робили щось схоже, вирішили і Барнаулу залишити гарний візерунок. Зазвичай ми імпровізуємо в роботі і на ходу створюємо щось цікаве, хотілося додати до основної задумом щось особливе, яке прийшло по натхненню », - поділився Іван Fans.

Головною метою поїздки художники позначили пошук сибірського стилю в стріт-арт, що навіть визначило назву проекту. Барнаул став заключним етапом, який дозволив підвести якісь попередні підсумки.

Марина Ягода, художник графіті з Новосибірська:

Складно сказати, щось конкретне, ось сибірський стиль це те-то і те-то. Але можу з упевненістю заявити, що особливості його, перш за все, в людях, які відрізняються своєю привітністю, гостинністю, стійкістю, мужністю і завжди щиро посміхаються своїм землякам. Не уявляєте, яке це задоволення спілкуватися з сибіряками, неважливо Кемерово це, Новокузнецьк або Барнаул. За час своєї поїздки ми не зіткнулися ні з одним негативним відгуком або поглядом, у нас в кожному сибірському місті багато друзів, а тепер їх стало ще більше. У Барнаулі ми були всього три дні, звичайно, складно ось так відразу сказати про особливості самого міста, але люди у вас чудові. Якщо ви говорите, що Барнаульская молодь готова за закрашене графіті влаштувати акцію протесту, чого в Новосибірську не буває в принципі, то я зайвий раз переконуюся, що поціновувачів стріт-арту в вашому місті багато. Ми займаємося цим уже понад 12 років, беремо участь в масі проектів та фестивалів. Ось наш головний мандрівник Fans тільки повернувся з Лондона, зустрічався там з місцевими майстрами, а відразу після «Сибірського стилю» він летить до Німеччини, щоб пізнати особливості і таємниці «німець» (сміється). У нас теж маса планів і задумів, тому впевнена, що в Барнаул ми ще обов'язково повернемося і порисуємо.

Решта учасників команди підтримали думку дівчини про пошуки сибірського стилю, додавши, що шукати його можна нескінченно довго. «Адже ми мало до розчаруванню не прийшли, коли, переїжджаючи з міста в місто не могли виокремити, щось спільне, що їх об'єднує, але знаєте, шукати все ж потрібно, що ми і продовжуємо робити. А люди в Сибіру дійсно справжні і привітні, цього не відняти », - підтвердив організатор команди« Такнадо! »Іван Ягода.

Нагадаємо, в кінці липня перед поїздкою в Барнаул новосибірські граффітники побували в Горно-Алтайську, де вони облюбували стіну стадіону «Динамо» і нанесли на неї відразу кілька зображень, в тому числі образ алтайської дівчата, гори і ведмедя. Всього ж учасники туру відвідали вісім сибірських міст (Новосибірськ, Томськ, Кемерово, Новокузнецьк, Гірничо-Алтайськ, Барнаул і ін.), В кожному з яких на пам'ять місцевим жителям залишилося маленький витвір мистецтва.

Реклама: Діти - ті ще непосиди, постійно граються, бігають, стрибають і т. Д. Часом буває складно змусити їх всидіти на одному місці. Батутов.рф

Фото: Катерина Бугоркова

Новости