Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Головна площа в Мілані і собор Дуомо. Це цікаво знати

  1. Собор будувався на кошти звичайних городян:
  2. Страхітливі статуї:
  3. Купіль, в якій був хрещений Sant'Agostino:
  4. Позбавлення жінок від безпліддя:
  5. Священна реліквія- Гвоздь:
  6. Розміри собору:

Кафедральний собор Дуомо - одна з головних визначних пам'яток італійської столиці моди. Величний собор воістину є перлиною Мілана, собор таїть в собі величезну історію і легенди.

Собор будувався на кошти звичайних городян:

Виявляється, що будівництво головного собору Мілана Дуомо здійснювалося головним чином на пожертвування звичайних людей, а не знатних осіб. Внести свій вклад в будівництво вважалося почесним справою для кожного міланців.
Церква зберегла записи про добровільні пожертвування на свою будову, серед яких зустрічаються дуже навіть незвичайні історії бідних людей, які жертвували все те, що мали, аж до продуктів харчування, люди також пропонували свою допомогу в будівництві. Помітний внесок у будівництво вніс знатний купець Marco Carelli, віддавши все своє майно в Fabbrica del Duomo. На ці гроші було зведено перший шпиль під назвою Guglia Carelli.

Усередині Собору в правому проході розташовується гробниця Carelli, над якою видніється напис "... Il mercante che da ricco si fece povero lasciando al Duomo 35.000 ducati d'oro." ( "... багатий купець, який з багатого перетворився в бідного, пожертвувавши на Дуомо 35 000 золотих дукатів. ")

Страхітливі статуї:

Як пояснити той факт, що на Дуомо так багато страхітливих скульптур? Згідно з легендою, Gian Galeazzo Visconti побажав присутність такої кількості гротескних статуй. Кажуть, що одного разу йому уві сні явився диявол, який зажадав, щоб йому в місті була присвячена церква, і, якщо тодішній правитель не дотримає його указ, то душа його потрапить в пекло.

А взагалі, для готичного оформлення церкви дуже поширеним була наявність у зовнішньому оформленні страхітливих скульптур і істот А взагалі, для готичного оформлення церкви дуже поширеним була наявність у зовнішньому оформленні страхітливих скульптур і істот. Вони, як вірні атрибути готики, угнездились на стінах будівлі, відганяючи нечисть.

Купіль, в якій був хрещений Sant'Agostino:

Колись на місці собору розташовувалася стародавня церква Санта-Марія Маджоре. Тут в день Пасхи 387 м був хрещений Sant'Agostino. Мова йде про Battistero di San Giovanni alle Fonti.

Позбавлення жінок від безпліддя:

Собор Дуомо присвячений Різдву Пресвятої Діви Марії. Існує легенда про те, що міланський Собор був побудований на честь Мадонни, яка допомагала рятувати жінок від безпліддя.

Дивує також той факт, що рельєфи над склепінням Дуомо оповідають про історії, пов'язані з жінками: Ester ad Assuero, Sisara і Giaele, створення Єви, як Giuditta обезголовлює Oloferne, Salomone і Saba Дивує також той факт, що рельєфи над склепінням Дуомо оповідають про історії, пов'язані з жінками: Ester ad Assuero, Sisara і Giaele, створення Єви, як Giuditta обезголовлює Oloferne, Salomone і Saba.

Священна реліквія- Гвоздь:

У соборі Дуомо зберігається реліквія- цвях, який, згідно з легендою, був забитий в розп'яття Христа. Важко уявити, що за дві тисячі років цей цвях зберігся і був доставлений в собор. Щорічно його дістають з вівтаря і показують віруючим в очікуванні дива.

Розміри собору:

Розміри собору вражають. Собор є четвертим за величиною в Європі після соборів Святого Петра у Ватикані, Святого Павла в Лондоні і Севільського собору в Севільї. За місткості поступається серед готичних храмів тільки Севільському, а серед італійських храмів - тільки собору Святого Петра в Римі. Одних тільки статуй в соборі налічується 3400.

Висота найвищої шпиля 106 метрів, на якому була встановлена ​​в 1769 р статуя Мадонни з бронзи з позолотою Висота найвищої шпиля 106 метрів, на якому була встановлена ​​в 1769 р статуя Мадонни з бронзи з позолотою. Після цього з'явився декрет, що жодна будівля в Мілані не повинно перевищувати висоту шпиля зі святою покровителькою міста, тому навіть Torre Branca і Torre Velasca не перевищили цю величину. А, щоб вшанувати традицію, на хмарочосі Pirelli (50-е роки), який на 20 метрів вище найвищого шпиля Дуомо, встановили точну масштабну копію статуї Мадонни, яка в 2010 році була перевезена в Palazzo Lombardia (161 м.). На даний момент найвищий будинок міста-нова вежа Torre Isozaki, яка також має копію Мадонни.
До речі, Дуомо в Мілане- це єдиний в Європі біломармуровий готичний собор, який будувався кілька століть.

До речі, Дуомо в Мілане- це єдиний в Європі біломармуровий готичний собор, який будувався кілька століть

Пішохідна площа Дуомо і білосніжний мармуровий фасад готичного собору є ареною для проведення урочистих заходів культурного характеру, а також обов'язковим місцем відвідування кожного туриста!

PS: До речі, з недавніх пір вхід в собор Дуомо став платним, однак, для віруючих відведений спеціальний вхід збоку, через який можна потрапити безкоштовно!

Новости