Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Перевірка готовності закордонного паспорта РФ онлайн по інтернету

  1. Офіційний термін отримання закордонного паспорта
  2. Способи перевірки оформлення
  3. Портал МЗС РФ
  4. Портал ФМС РФ
  5. Перевірка готовності закордонного паспорта онлайн

Отримання паспорта, цивільного або закордонного, завжди асоціюється з великими часовими витратами і нервовими очікуваннями. Відвідування державних органів пов'язано з чергами, часом грубістю співробітників і непідготовленості потрібного пакету документів. Якщо все-таки зацікавленій особі вдавалося здати документи для отримання закордонного паспорта, термін отримання готового документа був тривалим.

Офіційний термін отримання закордонного паспорта

Офіційний термін отримання закордонного паспорта

Чи існує законодавчо встановлений термін видачі особистого посвідчення? Термін між подачею заяви і отримання закордонного паспорта не повинен перевищувати 30 днів. Це правило діє, якщо заяву подано за місцем реєстрації громадянина. Правила дозволяють звертатися в будь-яке відділення УФМС на території країни, але в цьому випадку термін може бути продовжений до 3-4 місяців.

Це пов'язано з тим, що запит буде перенаправлений по внутрішнім каналам за місцем реєстрації, потім почнеться перевірка і оформлення. Подаючи заяву, громадянин залишається в невіданні про проходження перевірки і етапів видачі документа. Він приходить через 30 днів за готовим документом, але може виявитися, що закордонний паспорт давно зроблений і лежить без руху або, навпаки, не готовий. Подібні ситуації зустрічаються повсюдно, часто порушують плани на відпочинок або відрядження.

Порушення термінів надання державної послуги вважається службовим проступком і карається в адміністративному порядку. Заявник має право подати скаргу вищестоящому керівництву про порушення регламенту. Не знаючи про свої права, громадяни пропускають важливі для себе заходи через відсутність закордонного паспорта. Часом бажано знати, як йдуть справи з оформленням, щоб раніше забрати готовий документ або поквапити співробітників.

Способи перевірки оформлення

Способи перевірки оформлення

Щоб дізнатися готовність особового посвідчення, зовсім не обов'язково приходити щодня в міграційний відділ. Порушувати свій розпорядок дня, заважати прийшли з важливих справ клієнтам служби і самим співробітникам не варто. Цими діями ви завдасте відчутної шкоди перш за все своїм інтересам, оскільки мимоволі викличте протест у виконавців.

Більш сучасний і затребуваний спосіб вирішити свої проблеми існує по інтернету. Зараз практично у кожного є доступ до онлайн послуг, тому оформлення закордонного паспорта не є винятком. Практично всі дії можна виконати, не виходячи з дому, і, що найголовніше, стежити за етапами перевірки даних і готовності потрібного посвідчення.

В даний час існують і мають законний обіг закордонні паспорти двох видів: старого і нового зразка. В оформленні є деякі відмінності, також є нюанси в подальшому використанні отриманого зразка. Тому попередньо слід дізнатися різницю і вирішити, який саме вид вам буде потрібно надалі.

Портал МЗС РФ

Портал МЗС РФ

Якщо громадянин вирішив оформити папери нового, біометричного зразка, то буде потрібно скористатися сайтом info.midpass.ru . На консульському порталі на сайті МЗС РФ, який за своїми службовими обов'язками оформляє закордонні паспорти, можна простежити шлях оформлення своїх паперів. Користувачам доступні деякі функції по перевірці документів, в тому числі готовності закордонного паспорта.

Правда, яка за запитом користувача форма містить три розділи: країна, місто і номер прийнятого у вас заяви. Номер або довідку видає підрозділ, яке прийняло ваш запит в роботу. При подачі заяви варто поцікавитися присвоєним номером, інакше отримати відомості в консульському відділі не вийде.

Портал ФМС РФ

Портал ФМС РФ

Якщо зацікавлена ​​особа оформляє закордонний паспорт первісного вигляду, без біометрії, то йому допоможе сайт міграційної служби . Офіційний ресурс надає актуальну інформацію, яку може отримати будь-який громадянин. При цьому відомості надаються без походу в офіс і стояння в чергах. Користування порталом просте, розраховане на контингент будь-якого рівня комп'ютерної грамотності.

На сайті міграційної служби можна отримати довідкову інформацію та відомості про законодавчі норми. Щодня інтернет майданчик відвідують тисячі користувачів, яким надається важлива для них інформація. Вибирається розділ, присвячений державних послуг. Потім слід зайти в меню «Закордонний паспорт», будуть надані відразу два варіанти документа.

Заповнюючи форму для більш раннього варіанта або біометричного примірника, слід уважно поставитися до інформації, що вводиться. Для біометрії необхідні відомості з внутрішнього цивільного паспорта. Набирається серія і номер, відправляється вимога. Помилки бути не повинно, оскільки запит буде відхилено після перевірки даних.

Застарілий варіант передбачає внесення відомостей в дві форми на сторінці. У першому випадку вводиться також серія і номер паспорта і відправляється на перевірку. Відповідь надходить відразу ж, не потрібно тривалого очікування. У другому випадку заявнику необхідно заповнити єдине поле даними з свідоцтва про народження або іншого особистого документа, що має латинську нумерацію і буквене позначення.

Перевірки покажуть, на якому етапі відбувається оформлення закордонного паспорта і коли, де його можна отримати. Крім інтернету, можна відвідати МФЦ, де в режимі єдиного вікна набагато простіше виконати всі необхідні операції. Не слід забувати, що в отриманні закордонного паспорта можуть відмовити з кількох причин, наприклад, прострочений цивільний документ не дозволить отримати закордонний паспорт.

Скористатися комерційними сайтами вкрай не рекомендується, оскільки можливі шахрайські дії. Надаючи особисту інформацію, користувач повинен бути впевнений в тому, що ця інформація є конфіденційною.

При оформленні закордонного паспорта слід бути уважним, щоб не довелося повторити всі дії знову і не втратити свого часу.

Перевірка готовності закордонного паспорта онлайн

Post Views: 19

Новости