Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Рецепт печеня по-домашньому з куркою

Печеня по-домашньому - це одне з найпростіших, але в той же час дуже смачних і ситних страв Печеня по-домашньому - це одне з найпростіших, але в той же час дуже смачних і ситних страв. Приготувавши таке прекрасне страву, ви з легкістю попадете всім членам своєї сім'ї. Ще б! Хто ж зможе відмовитися від апетитною картопельки з ніжним, що тане в роті м'ясом!

Існує безліч рецептів приготування печені по-домашньому, адже кожна господиня (або кожен господар) обов'язково привнесе в свою страву якусь нову, особливу, не властиву іншим нотку.

Печеня по-домашньому можна приготувати абсолютно з будь-якого м'яса, орієнтуючись на переваги своєї сім'ї і на наявність даного продукту в холодильнику. Сьогодні ми з вами приготуємо чудове печеня по-домашньому з курочки.

Щоб приготувати печеня по-домашньому, вам знадобиться:

курка - 1,5 кг
картопля - 1,5 кг
цибуля ріпчаста - 1 шт.
морква - 1 шт.
часник - 3 зубчики
масло вершкове - 80 г
бульйонний кубик - ½ частина
грибна приправа - щіпка
лавровий лист - 3-4 шт.
перець чорний горошком - 1 ч.л.
сіль

Як приготувати печеня по-домашньому:

1. Курячу тушку добре промити під проточною водою і обсушити.
2. Підготовлену курку розділити на 12 порційних шматків (спинку і кінчики крил для приготування використовувати небажано, тому складаємо їх в пакетик і прибираємо в морозилку - стануть в нагоді для бульйону).
3. Картопля, морква, ріпчаста цибуля і часник почистити, потім нарізати великими шматочками.
4. У сковороді розтопити і добре розігріти 2/3 вершкового масла. Викласти шматочки курки і обсмажити до золотистого кольору.
5. Обсмажену птицю скласти в казан або глибокий сотейник (підійде і велика толстостенная каструля) і посолити за смаком.
6. На що залишився в сковороді вершкове масло обсмажити картоплю.
7. Зверху курки викласти в казан моркву, ріпчасту цибулю і часник. Додати чорний перець горошком і лавровий лист.
8. Останнім, верхнім шаром укласти в казан обсмажену картоплю, посипати розкришене половинкою бульйонні кубики і грибною приправою, покласти вершкове масло.
9. Залити спекотне склянкою окропу, закрити казан кришкою і поставити в духову шафу. Готувати блюдо приблизно 60 хвилин.
10. Через годину дістати печеня з духовки, зняти кришку і акуратно перемішати. Потім знову відправити страву в духовку і готувати ще хвилин 30, не закриваючи в цей раз кришкою.
11. Після закінчення приготування, вимкнути духовку, але спекотне не витягувати, а дати страві настоятися протягом 30-40 хвилин.

Якщо ви маєте в запасі достатньо часу, що залишилися після оброблення курячої тушки частини крилець і хребетну частина можна добре промити, покласти в каструлю, залити водою, додати спеції і зварити легкий бульйон. Ну а потім, в процесі приготування, використовувати цей самий курячий бульйон для гасіння страви (замість води).

У печеня по-домашньому можна додати і невелику кількість обсмажених грибочків (будь-яких, яким ви віддаєте перевагу). Просто відмінно, якщо є можливість використовувати для такої страви сушені гриби, адже настій, що залишився після їх замочування, володіє просто приголомшливим ароматом (тобто, його ви можете також додати замість простої води перед тим, як почати гасити страву в духовій шафі).

Печеня по-домашньому можна готувати як в одній великій ємності (казані, сотейнику, товстостінній каструлі, утятніце), так і в маленьких порційних горщиках.

Печеня по-домашньому слід подавати на стіл з великою кількістю зелені і зі сметаною. Прекрасним доповненням до такого страві стануть свіжі або консервовані овочі.

Приємного вам апетиту!

Матеріал належить сайту 1001eda.com
Автор рецепта Ольга Іванченко


Новости