Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Маршрут по Катеринбургу для туристів. Як дістатися з аеропорту Єкатеринбурга. Що можна побачити і де зупинитися в Екатерінбу

  1. 10 речей, які потрібно зробити в Єкатеринбурзі
  2. Де зупинитися в Єкатеринбурзі
  3. Діловий туризм в Єкатеринбурзі
  4. Скільки грошей взяти з собою в Єкатеринбург
  5. Як дістатися до Єкатеринбурга
  6. Аеропорти
  7. Як дістатися з аеропорту до центру Єкатеринбурга
  8. вокзали
  9. Як дістатися від ж / д вокзалу до центру Єкатеринбурга
  10. Транспорт в Єкатеринбурзі
  11. автобуси
  12. трамваї
  13. метро
  14. Варіанти проїзних для туристів
  15. таксі
  16. На своєму авто
  17. Що подивитися в Єкатеринбурзі
  18. пам'ятник клавіатурі
  19. Пам'ятник людині-невидимці
  20. Гребля Міського ставка на річці Ісеть
  21. Площа 1905 року
  22. Собор Олександра Невського
  23. Пам'ятник В. Н. Татіщеву і В. І. Генніну.
  24. Пам'ятник Володимиру Висоцькому і Марини Владі
  25. будинок Севастьянова
  26. Розваги в Єкатеринбурзі
  27. Де поїсти в Єкатеринбурзі
  28. Віза в Росію

З амечательний місто Єкатеринбург (з 1924 по 1991 рік носив назву Свердловськ) - столиця «гірського царства» Уралу, місто велике науки і негласна «третя столиця» Росії. Сьогодні Єкатеринбург є найбільшим російським промисловим, торговим, культурним, освітнім центром Свердловської області. Був заснований в 1723 році істориком В. Н. Татіщева, відправленим на Урал Петром I, і названий на честь дружини імператора Катерини Алексеееевни. У минулі століття Єкатеринбург був центром художньої обробки каменю, що дозволило йому в короткі терміни стати адміністративним ланкою краю. Зараз це - повний життя і енергії індустріальний центр, лідер в плані машинобудування, металургії та металообробки. Єкатеринбург подарував країні багато талановитих діячів, чиї імена знає навіть дитина - Б.Н.Ельцин, Д.Н.Мамина-Сибіряк, П.П.Бажов, Станіслав Говорухін, Олексій Балабанов; саме тут були засновані групи «Чайф», «Агата Крісті», «Наутілус Помпіліус», «Смислові галюцинації». З амечательний місто Єкатеринбург (з 1924 по 1991 рік носив назву Свердловськ) - столиця «гірського царства» Уралу, місто велике науки і негласна «третя столиця» РосіїРозташування

знаходиться в центральній частині Євразійського материка, на кордоні Європи та Азії, на східному схилі Уральських гір, на березі річки Ісеть в 1667 км від Москви Населення 1 312 346 чол. (2014 г.) Мова російська Валюта російський рубль Чим відомий місто свердловський рок, розстріл родини Миколи II, команда КВН «Уральські пельмені», завод Уралмаш Клімат помірно-континентальний, з різкою зміною погодних умов і яскраво вираженою сезонністю

10 речей, які потрібно зробити в Єкатеринбурзі

  • Побувати на Єкатеринбурзькій «фабриці зірок» - Свердловської кіностудії
  • Помилуватися на художнє лиття з чавуну в Екатеринбургском музеї образотворчих мистецтв
  • Заблукати в Літературному кварталі
  • Сфотографуватися біля пам'ятника гігантської клавіатурі і зі скульптурами легендарних The Beatles
  • Побачити будови епохи СРСР в знаменитому стилі «свердловський конструктивізм»
  • Вибрати спектакль в одному з театрів Екатрінбурга і не прогадати
  • Побувати в двох частинах світу, відвідавши один з прикордонних пам'ятників між Європою-Азією
  • Відвідати музей скульптора Ернста Невідомого
  • Прогулятися по місцевому «Арбату» - вулиці Вайнера і познайомитися з пам'ятниками на відрізку від вул.Леніна до вул.Куйбишева
  • Кинути монетку з найвищої будівлі - хмарочоса «Висоцький», щоб обов'язково повернутися

Коли їхати в Єкатеринбург

При плануванні поїздки в Єкатеринбург варто враховувати «сезон» і мети поїздки.

Взимку в Єкатеринбурзі буває дуже холодно - до -30 С, теплішає лише в кінці квітня, а в травні жителів міста і приїжджих може раптово «порадувати» мокрий сніг.

Влітку в місті часто трапляються зливи (хоча буває і жарко - в липні-серпні можна навіть позасмагати), в жовтні можна застати перші нічні заморозки.

«Бабине літо» в Єкатеринбурзі прекрасно і славиться яскраво-червоними горобиною, глодом і зворушливо жовтіючими кленами. Звідси випливає висновок, що планувати поїздку краще з середини травня по вересень.

Де зупинитися в Єкатеринбурзі

Єкатеринбург займає одну з лідируючих позицій в Росії за рівнем розвитку сфери гостинності. Станом на початок 2013 року на території міста знаходиться 106 готелів . У 2012 році забезпеченість готельними місцями розміщення по Катеринбургу становила 5,9 місця на одну тисячу жителів. Що дозволяє вважати цей показник в 1,3 рази вище в порівнянні з середнім по Російської Федерації.

з п'ятизіркових готелів світових мереж тут представлена Готель Хаятт Рідженсі Єкатеринбург , готель Атріум Палас .

Готель Хаятт Рідженсі знаходиться в 5 хвилинах від міської площі, в безпосередній близькості від міської адміністрації, Храму-на-Крові і інших визначних пам'яток міста. Будучи першою міжнародною 5-зірковим готелем в Єкатеринбурзі і в Уральському регіоні, готель має в своєму розпорядженні 293 просторими номерами, включаючи 28 номерів категорії люкс. Готель надає також повний діапазон додаткових послуг для гостей, таких як паркінг, послуги трансферу в аеропорт, лімузин-сервіс. Готель Атріум Палас - сучасна бізнес-готель рівня 5 зірок в центрі Єкатеринбурга . Відмінною рисою готелю є наявність розвиненої внутрішньої інфраструктури і широкого спектра додаткових послуг для гостей. В Атріум Палас Готелі - 131 комфортний, обладнаний всім необхідним номер, від стандартного одномісного до президентських апартаментів. У вартість проживання входить сніданок (шведський стіл), відвідування сауни і фітнес-центру, парковка. Одна з незвичайних «п'ятірок» міста - готель «Висоцький» на 37-му поверсі однойменного бізнес-центру. Головна особливість готелю - розташування на верхніх поверхах найпівнічнішого хмарочоса світу, що дозволяє вважати «Висоцький» не тільки унікальною пам'яткою міста, а й самим висотним готелем в Європі. Всього в готелі 27 просторих звукоізольованих номерів, інтер'єр виконаний в класичному стилі c елементами арт-деко, плюс 46 апартаментів з вбудованою кухнею. У всіх номерах є панорамні вікна, з яких відкривається захоплюючий вид на місто.

з 4-зіркових готелів світових мереж тут представлені Парк Інн Єкатеринбург , Бізнес-готель «Сенатор» , Новотель , Готель Жовтневий і інші .

Чотиризіркові готелі мало в чому поступаються своїм п'ятизірковим «товаришам» і розраховані, в першу чергу, на бізнес-поїздки.

У готелях створені всі умови, щоб постояльці відчували себе комфортно, а в перелік додаткових послуг входять тренажерні зали, косметичні кабінети та індивідуальний сервіс.

Тим, хто подорожує не в рамках ділового туризму, а самостійно, напевно оцінять 3-зіркові готелі Єкатеринбурга. Вони, як правило, не є представниками міжнародних мереж, але володіють необхідним комфортом і індивідуальним стилем. У всіх готелях є безкоштовний доступ в інтернет, а десь - навіть обладнані кухні, де можна самостійно приготувати їжу. Вартість проживання в 3-зіркових готелях Єкатеринбурга - від 1500 до 3500 руб. за добу.

Тим, хто подорожує бюджетно і цінує затишок маленьких готелів, рекомендуємо звернути увагу на недорогі готелі Єкатеринбурга і міні-готелі Єкатеринбурга. Вартість таких номерів - від 450 руб. / Добу. Готелі пропонують парковку для гостей, безкоштовний доступ в інтернет і інші послуги в індивідуальному асортименті.

Студентам, невибагливої ​​молоді та тим, кому потрібно лише переночувати і піде собі геть, пропонуємо увазі список хостелів Єкатеринбурга . Вони розташовані як в центрі, так і на околицях міста, і пропонують своїм гостям окремі і загальні облаштовані номери зі свіжим ремонтом і обладнані кухні для самостійного приготування їжі. проживання в хостелах Єкатеринбурга починається від 350 рублів за ніч.

Діловий туризм в Єкатеринбурзі

У 2000-і роки Єкатеринбург став центром бізнесу, торгівлі та туризму. Зараз же все частіше столиця Уралу стає майданчиком для міжнародних політичних подій. У 2003 році тут пройшли відбулася зустріч Володимира Путіна з Герхардом Шредером у 2003 році, Дмитра Медведєва з Ангелою Меркель в 2010. У 2009 році в місті були проведені саміти ШОС і БРІК.

Єкатеринбург також становить значний інтерес для зарубіжних і російських ділових і економічних кіл. Ключовим фактом тут є те, що місто - не тільки найбільший за економічними показниками в регіоні, а й вигідно розташований на кордоні європейської та західносибірської частин Росії.

Згідно з дослідженнями, близько 85% гостей міста приїжджають в столицю Уралу з діловими цілями. Сам місто за обсягами регіонального бюджету займає 3-е місце по країні, пропустивши вперед Москву і Санкт-Петербург. Тут розташовані головні офіси великих компаній-значущих гравців ринку: концерн «Калина», «ЄЕС Росії», «сталепромислової компанія», «Уралсвязьинформ», «Руська мідна компанія» та інших.

Бізнес-поїздки в Єкатеринбург, як правило, пов'язані з відвідуванням профільних семінарів, проведенням переговорів або участі у виставках. У місті працює близько 40 майданчиків, здатних надати зали місткістю від 100 осіб (список постійно розширюється). У столиці Уралу щорічно проходить близько 400 великих конгресних заходів, в яких бере участь понад 100 тисяч осіб.

Скільки грошей взяти з собою в Єкатеринбург

Збираючись в Єкатеринбург, ознайомтеся з зразковими цінами на життя в Єкатеринбурзі:

проживання в хостелах - 350-1300 руб. / добу;

проживання в апартаментах - 180-4000 руб. / добу;

проживання в міні-готелях - 1800-3000 руб. / добу;

проживання в недорогих готелях - 350-1500 руб. / добу;

проживання в 5-зіркових готелях і вище - 4500-6000 руб. / добу.

проїзд в громадському транспорті - 24 руб. ;

чашка кави в кафе - 50 руб. ;

кружка пива 0,5 л - від 80 руб. (В залежності від марки);

квиток в кіно - 260 руб. ;

прийом їжі в кафе (кебаб, піца) - від 250 руб. / чол.;

обід в ресторані - від 00 руб. / чол. ;

сувеніри - від 50 руб / шт.

Як дістатися до Єкатеринбурга

Єкатеринбург є великим транспортним вузлом країни, тому дістатися туди не складе ніяких труднощів.

Аеропорти

З Москви рейси в Єкатеринбург відправляються з аеропорту Домодєдово, час в дорозі - 2 години. З Санкт-Петербурга - з Пулково, час польоту - 2,5 години.

Аеропорт Кольцово був відкритий в 1928 році, статус міжнародного отримав в 1993 році. Знаходиться аеропорт в 20 км на південний схід від Єкатеринбурга, приймає і обслуговує повітряні судна 75 різних авіакомпаній. «Кольцово» займає 5-е місце в Росії за обсягом пасажирських перевезень (після трьох московських і петербурзького аеропортів) і є базовим для авіакомпанії "Уральські авіалінії». Рейси з аеропорту Кольцово відбуваються більш ніж в 100 напрямках по Росії і світу. Будівля аеропорту складається із зручних і високотехнологічних терміналів. Термінал А - хаб для внутрішніх рейсів, термінал B - для міжнародних, є ще термінал ділової авіації. Аеропорт оснащений всім необхідним для мандрівників: магазини, кафе і ресторани, зона duty free, банкомати, представництва авіакомпаній, аптека, два готелі. Тут є також безкоштовний доступ в Інтернет.

Адреса: ул.Спутніков, 6.

Як дістатися з аеропорту до центру Єкатеринбурга

Існує 4 варіанти трансферу з Кольцово до Єкатеринбурга: на автобусі (маршрутці), на таксі, на Аероекспрес і на машині.

Автобуси з Кольцово в напрямку міста ходять під №1, маршрутні таксі - під №26 і №39, кінцева зупинка - ж / д вокзал Єкатеринбурга, площа 1905 року і будівля Цирку.

Аероекспрес з Кольцово відправляються в напрямку ж / д вокзалу Єкатеринбург-Пасажирський. Вагони поїзда відрізняються комфортабельністю, а час у дорозі становить 40 хвилин. Вартість проїзду - від 22 до 50 рублів, квиток можна придбати в самому електропоїзді. Ходить експрес всього 4 рази на добу.

Офіційним перевізником аеропорту є таксі «Місто», машини краще замовляти на спеціальних стійках в залі аеропорту. Діє також багато неліцензованих перевізників.

На машині з Кольцово до міста можна дістатися за 20 хвилин по сучасній восьмисмуговий Новокольцовской трасі протяжністю 11 кілометрів, користуючись численними вказівниками.

Крім того, з Кольцово відправляються автобуси в довколишні міста Уралу - Челябінськ, Нижній Тагіл, Серов, Краснотурьинск, Каменськ-Уральський, Озерськ, Курган, Магнітогорськ.

вокзали

Єкатеринбург розташований на кордоні Європи та Азії, відповідно, залізничний вокзал міста, будучи одним з найбільших транспортних пунктів, приймає й обслуговує величезна кількість поїздів дальнього сполучення. У напрямку Єкатеринбурга відправляються і поїзда з багатьох міст Росії: Москви, Санкт-Петербурга, Красноярська, Хабаровська, Пермі, Новоросійська, Оренбурга, Адлера, Казані, Іжевська та інших міст. <. readability = "66.960549758208">

Ж / д вокзал міста Єкатеринбурга з ж / д станцією Єкатеринбург-Пасажирський є одним з найбільш великих вузлів Транссибірської ж / д магістралі. Ж / д комплекс знаходиться на Вокзальній площі, недалеко від ст.м.Уральская. Раніше вокзал називався Свердловськ-Пасажирський, але в 2010 році отримав оновлене назву. Стара будівля вокзалу, побудована в стилі «російський модерн», зараз є музеєм під відкритим небом, в якому проходять лекції та екскурсії по темі історії і техніки Свердловської залізниці.

Новий вокзал, не так давно піддався реконструкції, побудували в 191 4 році. Вокзальний комплекс обслуговує щорічно більше 115 тисяч пасажирів і відправляє 26 швидких поїздів і 180 приміських електричок. Каси приміських поїздів знаходяться в будівлі старого вокзалу, а каси поїздів далекого прямування - в оновленому приміщенні вокзалу. На електронних табло в залах нового вокзалу можна також знайти розклад поїздів далекого прямування.

Адреса: вул. Вокзальна, 22

Тел. : +7 (343) 358-32-10

Як дістатися від ж / д вокзалу до центру Єкатеринбурга

Метро: станція «Уральская», з 6:00 до 24:00.

Тролейбус: № 1, 3, 5, 9, 11, 15, 17, 18, 19 (зупинки «Готель Свердловськ» або «Ж / д вокзал»)

Трамваї: № 3, 5, 7, 21, 23, 27, 32, А (зупинка «Ж / д вокзал»)

Автобуси: № 1, 21, 23, 31 (зупинка «Ж / д вокзал»)

Маршрутки: 05А, 025, 028, 034, 035, 045, 052, 055, 056.

Автовокзали Єкатеринбурзі

Єкатеринбург з передмістями, а також містами Свердловській, Челябінській, Курганській, Тюменській областей, Пермського краю і навіть з Казахстаном з'єднують автобусні маршрути. Відправлення здійснюється з Північного автовокзалу і Південного автовокзалу.

Північний автовокзал обслуговує, в основному, автобуси північного напрямку: Нижній Тагіл, Алапаевск, Сєров, Снежинськ, Тюмень. Будівля автовокзалу вдало розташоване зліва від залізничного вокзалу, на Вокзальній вулиці, навпроти входу в станцію метро «Уральская». Поруч зупиняються всі види транспорту.

З Південного автовокзалу автобуси відходять переважно в південному напрямку: в Челябінську і Курганську області, в республіку Башкирія.

</.>

Транспорт в Єкатеринбурзі

У місті широко представлені всі види громадського транспорту. Пізніше, в 1929 році були запущені трамвайні лінії, а в 1943 році стали працювати тролейбусні маршрути. Пізніше до них додалися метро, ​​маршрутні таксі і міська електрички.

автобуси

Система автобусного транспорту називається «Єкатеринбурзький автобус». Перший автобус почав обслуговувати населення міста ще в 1913 році. А регулярне автобусне сполучення відкрилося в Єкатеринбурзі в 1924 році. Мережа автобусних маршрутів в Єкатеринбурзі відносно рівномірно охоплює всі райони, крім Уралмаша та Ельмаше, де основними є трамвайний і тролейбусний транспорт. Міське автобусне сполучення повністю відсутня в мікрорайонах Єлизавету і Хіммаш.

трамваї

Трамваї і тролейбуси умовно об'єднані в єдину систему, якою управляє організація ЕМУП «ТТУ» (Трамвайно-тролейбусне управління). Дане підприємство здійснює близько 60% пасажирських перевезень Єкатеринбурга, розподіляючи 544 одиниці рухомого складу по 30 трамвайних і 19 тролейбусних маршрутах.

Трамвайна система Єкатеринбурга - найбільша в Росії - після Москви і Санкт-Петербурга. Загальна протяжність трамвайних колій у Єкатеринбурзі: 185,5 км, тролейбусних - 168, 4 км.

У місті налічується 3 трамвайних і 2 тролейбусних депо. Маршрути трамваїв і тролейбусів Єкатеринбурга можна відстежити онлайн.

метро

У 1991 році в Єкатеринбурзі почав свою роботу метрополітен. На той момент Єкатеринбурзький метро було найкоротшим у світі (3 станції протяжністю 3,2 км). Зараз в місті налічується 1 гілка і 9 станцій метрополітену (Проспект Космонавтів, Уралмаш, Машинобудівників, Динамо, Площа 1905 року, Геологічна, Чкаловська, Ботанічна). Найоптимальніший варіант, при якому краще користуватися метро - якщо вам потрібно дістатися з одного на інший кінець міста. Час проходження від однієї кінцевої станції до іншої - близько 20 хвилин. Найближчим часом планується будівництво другої гілки, яка простягнеться із заходу на схід.

Приміські електрички Єкатеринбурга

Запуск міської електрички став одним із заходів, прийнятих владою для зниження трафіку і боротьби з напруженим рухом в місті.

Шлях проходження електрички з району Сортування - ЖД вокзал, Центр, Піонерський район, Ботанічний район, Єлизавету - м Сисерть. Вартість повного квитка - 55 рублів.

Варіанти проїзних для туристів

Проїзд в трамваях, тролейбусах, автобусах і метро Єкатеринбурга коштує однаково - 23 рубля (на 2014 рік).

У Єкатеринбурзі також працює система єдиного проїзного на всі види транспорту під назвою «Е-карта». Е-карта пропонує різні тарифи в залежності від того, як часто і яким видом транспорту користуються пасажири. Знижки дійсні для школярів, студентів, пенсіонерів та інших пільгових категорій громадян.

Купити Е-карту можна в будь-якому кіоску Союздруку, в пунктах продажів Е-карт на зупинках і в спеціалізованих терміналах на станціях метро. Поповнити картку можна через термінали оплати. Також доступна можливість прив'язати Е-карту до рахунку банківської карти.

таксі

У Єкатеринбурзі велика кількість компаній, що надають послуги з доставки та транспортуванні. Одним з найбільш відомих і недорогих є таксі «Три десятки». Офіційним таксі аеропорту «Кольцово» є таксі «Місто» (замовлення ведеться при дзвінку, або на стійках в аеропорту).

Маршрутне таксі Єкатеринбурга

Маршрутне таксі в Єкатеринбурзі існує з середини 20-го століття, але активно розвиватися початок в кінці 1990-х - початку 2000-х. На сьогоднішній день маршрутне таксі представлено декількома приватними перевізниками і має розвинену мережу, що складається з більш ніж 70 ліній. Маршрутні таксі не тільки доповнюють стандартні лінії громадського транспорту, але і розвивають нові шляхи. Всі мікроавтобуси, як правило, жовтого або білого кольору - їх легко побачити на вулиці.

На своєму авто

До Єкатеринбурга на автобусі або автомобілі можна доїхати з таких міст, як Перм, Челябінськ, Уфа, Казань, Тюмень, Новосібірскпо наступним трасах:

• Траса М5 (федеральна траса «Урал»): примикає з півдня, на підході до міста називається Челябинским трактом;

• Шосейна дорога Р242 на Перм: примикає із заходу, на підході до міста називається Новомоськовським трактом;

• Шосейна дорога Р351 на Тюмень: примикає зі сходу, на підході до міста переходить в дублер Сибірського тракту;

• Шосейна дорога Р352 на Нижній Тагіл і Сєров: примикає з північного заходу, на підході до міста називається Серовский трактом;

• Шосейна дорога Р354 на Шадринськ і Курган: примикає зі сходу, на підході до міста переходить в дублер Сибірського тракту;

• Шосейна дорога Р355 на Польовськой: примикає з південного заходу, на підході до міста називається полівські трактом.

Що подивитися в Єкатеринбурзі

Храм на крові

Храм-на-Крові - сумнозвісний в історії Росії храм, який побудований на місці будинку купця Іпатьєва Храм-на-Крові - сумнозвісний в історії Росії храм, який побудований на місці будинку купця Іпатьєва. У 1918 році на цьому місці було вбито члени сім'ї останнього російського імператора Миколи II. У 2000 році царська сім'я була канонізована російською православною церквою, а з 2000 по 20003-й рік йшло будівництво храму в пам'ять «невинно убієнних». Сьогодні собор являє собою велике місце паломництва віруючих з усього світу. Сама будова з п'ятьма куполами виконано в російсько-візантійському стилі. Територіально Храм поділений на 2 частини: верхню і нижню. Верхній храм використовується для служінь і щодня приймає прихожан. Нижній храм, заупокійний, одночасно є музеєм. Тут відтворено «розстрільна кімната» з реальними архітектурними елементами підвалу Будинку Іпатьєва і скульптурною композицією, яка зображує спускаються на розстріл Романових. Адреса: ул.Толмачева, 34А.

пам'ятник клавіатурі

Пам'ятник клавіатурі був відкритий в 2005 році, знаходиться на набережній річки Ісеть Пам'ятник клавіатурі був відкритий в 2005 році, знаходиться на набережній річки Ісеть. Монумент став першою ландшафтної скульптурою в Єкатеринбурзі і являє собою копію клавіатури з бетону в масштабі 30: 1. Складається найбільша в світі клавіатура з 86 клавіш, маса кожної клавіші складає близько 80 кг. Кожна кнопка бетонної клавіатури є одночасно і імпровізованій лавкою. Кажуть, що якщо загадати бажання і пропригать кожну його букву на клавіатурі, то воно обов'язково збудеться. Адреса: другий ярус набережній річки Ісеть, з боку вулиці Гоголя.

Пам'ятник людині-невидимці

Перший в світі пам'ятник Людині-невидимці побудований на честь відомого героя твору Герберта Уеллса Перший в світі пам'ятник Людині-невидимці побудований на честь відомого героя твору Герберта Уеллса. Був відкритий в 1999 році. Монумент являє собою плиту розмірами 1мх1м з написом: «Перший в світі пам'ятник Людині-невидимці, герою новели Герберта Уеллса». На бронзовій плиті видно відбитки двох ступень: лівої - 43-го, правою - 41-го розміру. Монумент вважається першим в місті пам'ятником літературного героя. Адреса: вул. Бєлінського, д.15.

Гребля Міського ставка на річці Ісеть

Гребля Міського ставка на річці Ісеть - гидротехничеких спорудження з багатою історією, побудоване в 1723 році, і згодом багаторазово перебудовувалася Гребля Міського ставка на річці Ісеть - гидротехничеких спорудження з багатою історією, побудоване в 1723 році, і згодом багаторазово перебудовувалася. Свого часу гребля дала механічну енергію для приведення в дію механізмів знову заснованого Єкатеринбурзького заводу і послужила початком будівництва міста. До сих пір місце є традиційним для проведення масових народних гулянь і свят.

Площа 1905 року

Площа 1905 року - головна площа в центрі Єкатеринбурга Площа 1905 року - головна площа в центрі Єкатеринбурга. Сучасного вигляду набула в 1930 році, після знесення стояв тут Богоявленського собору, як спільний простір двох раніше існуючих площ.

Собор Олександра Невського

Собор Олександра Невського був закладений в 1814 році на честь перемоги над Наполеоном Собор Олександра Невського був закладений в 1814 році на честь перемоги над Наполеоном. Собор побудований за проектом М.П.Малахова і вважався одним з найкращих будівель Єкатеринбурга XIX століття. У соборних стін поховані багато чудових люди міста, в тому числі і сам М.П.Малахов. Адреса: вул. Зелений гай, 1.

Пам'ятник В. Н. Татіщеву і В. І. Генніну.

У Єкатеринбурзі можна зустріти безліч пам'ятників, присвячених людям, чиї життя і творчість виявилися пов'язані з цим містом У Єкатеринбурзі можна зустріти безліч пам'ятників, присвячених людям, чиї життя і творчість виявилися пов'язані з цим містом. Серед них на особливу увагу заслуговує пам'ятник засновнику Єкатеринбурга В. Н. Татищеву і В. І. Генніну. Адреса: Площа Праці.

Пам'ятник Володимиру Висоцькому і Марини Владі

Пам'ятник Володимиру Висоцькому і Марини Владі - пам'ятник, встановлений в Єкатеринбурзі поруч з головним входом в ТРЦ «Антей» Пам'ятник Володимиру Висоцькому і Марини Владі - пам'ятник, встановлений в Єкатеринбурзі поруч з головним входом в ТРЦ «Антей». Висоцького звикли зображати борцем і бунтарем: він кудись рветься, з чимось не згоден. Однак на цьому пам'ятнику він як зображений спокійним, умиротвореним, співаючим Марині одну зі своїх песен.Адрес: вул. Червоноармійська, д. 10. Варто зауважити, що найвища будівля в місті - хмарочос в 54 поверху - також носить ім'я Висоцького. На оглядовому майданчику хмарочоса на місто з висоти пташиного польоту може подивитися кожен охочий.

будинок Севастьянова

Будинок Севастьянова - будинок уральського підприємця Миколи Івановича Севастьянова Будинок Севастьянова - будинок уральського підприємця Миколи Івановича Севастьянова. Будова є єдиним зразком готично-мавританського архітектурного стилю в Урало-Сибірському регіоні. Адреса: проспект Леніна, 35 (перетин з вул.Горького).

Розваги в Єкатеринбурзі

З пошуком розваг в Єкатеринбурзі не виникає проблем, місто досить великий і може запропонувати чимало альтернатив проведення часу своїм гостям.

Для стійких любителів нічного життя тут є як традиційні нічні клуби з модними ді-джеями, так і «альтернативні» клуби-місце проживання різних субкультур - хіпстера, рокерів, металістів і т.д. Є як нішеві закладу з ухилом в бік інтелектуального відпочинку і нальотом елітарності, так і закладу рангу «для всіх».

Бажаючим культурно відпочити в Єкатеринбурзі - суцільне роздолля, адже вони виявилися в місті театральних і культурних традицій. Тут діють консерваторія і філармонія, театр опери та балету, драматичний театр і театр юного глядача. Найзнаменитіший - Оперний театр - працює з 1912 року. Театральні постановки тут будуть цікаві як початківцям театралам, так і найдосвідченішим глядачам.

Прихильники «інтелектуального» відпочинку і ті, хто любить дізнаватися щось нове під час подорожей, напевно будуть раді вибрати зі значного списку музеїв. У Єкатеринбурзі привітно відкривають свої двері Картинна галерея Єкатеринбурга, Музей ВДВ, Уральський мінералогічний музей, Музей кіно і мультфільмів, Музей історії та археології, Музей Свердловської залізниці і багато інших, різного профілю і змісту. У місті діють також кілька літературних музеїв: музей імені Д. Н. Маміна-Сибіряка, Будинок-музей П. П. Бажова.

Перебування в Єкатеринбурзі з дітьми можна урізноманітнити відвідуванням парків розваг - «Лімпопо», «Галілео», Аквагалереі, Єкатеринбурзького Зоопарку та інших.

Прихильники спокійного відпочинку знайдуть гармонію і абстрагування від міської суєти в міських і приміських парках - Центральному парку культури і відпочинку, Парку живих метеликів, Ботанічному саду, дендрологічні парки та інших.

Любителі шопінгу знайдуть розвагу у відвідуванні численних торгових центрів - «Мега», «Парк-Хаус», «Карнавал», «Дирижабль» та інших.

Де поїсти в Єкатеринбурзі

З вибором місць, де поїсти, в такому різнобічному місті як Єкатеринбург також не повинно виникнути проблем (хіба що проблема вибору). Тут можна знайти кафе та ресторани на будь-який смак і гаманець - від студентських бюджетних їдалень, до ресторанів з авторською кухнею і унікальних закладів місцевої їжі.

З общtізвестних закладів швидкого харчування в Єкатеринбурзі представлені Subway, Mc'Donalds, Burger King, KFC. З загальноросійських мереж кав'ярень - Traveler's Coffee, Кофе Хауз, Times Cafe. Широко поширені також закусочні-чебуречні і пельменні.

Для любителів ексклюзивного харчування в Єкатеринбурзі представлені японська, сербська, бразильська, італійська, узбецька, грузинська, європейська та інші кухні.

А для сімейної трапези підійдуть ресторани, серед яких можна назвати «The Перчик», кафе «Redis», «Венеція», «Демидов» та інші.

Віза в Росію

Росіянам віза для відвідин Єкатеринбурга, природно, не потрібно. Іноземним громадянам варто оформити візу в Посольствах РФ в своїй країні або в інших органах МЗС РФ. Безвізовий режим з Росією діє з жителями країн СНД. В аеропортах і на деяких прикордонних пунктах можна оформити російську візу, згідно з постановою уряду РФ. Однак така віза обходиться досить дорого і вимагає запрошення. Візи такого типу (Kaliningrad 72 Hour Express Visa) видають на кордоні з Калінінградською областю, в аеропорту Храброво або на польському кордоні в пунктах пропуску Багратионовск і Мамоново. Візу на кордоні можуть отримати тільки громадяни країн Шенгенської зони, Великобританії та Японії.

Новости