Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

ТОП-10 найбільш спокійних міст світу

  1. Грац
  2. Ганновер
  3. Штутгарт

У сьогоднішньому шаленому світі, де постійно оновлюється iPhone, авіакомпанії продають більше квитків, ніж місць у літаках, а новини змушують сивіти раніше, ніж вдається заробити на пенсію, дуже важливо знати місця, де не знають про слово «стрес», передають Весті.Економіка .

Подорожі завжди будуть нервовим справою для деяких, але різні подія, такі як тихі обіди, купання в лісі і навіть терапія за допомогою свиней або мініатюрні коні в аеропортах, допомагають мандрівникам розслабитися. І навіть подорож не є проблемою, якщо ви вже живете в місці, де інші планують відпустку мрії.

Згідно з останнім рейтингом Global Least & Most Stressful Cities від лондонській Zipjet найвільнішою від стресу країною є Німеччина, так як саме німецькі міста займають верхні рядки рейтингу міст, де забули про слово «стрес».

Дослідники для складання рейтингу розглядали такі фактори, як заробітна плата, рівень безробіття, трафік, проблеми психічного здоров'я, кількість зелених зон, рівень крадіжок і вбивств і відсоток сонячного годинника відносно 150 міст світу.

Сідней - найбільше місто Австралії. Місто Сідней знаменитий своїм оперним театром, мостом «Харбор-Брідж» і своїми пляжами. Житлові квартали Великого Сіднея оточені національними парками. Берегова лінія (як зовнішня «морська», так і внутріміська) вкрай порізана. Вона рясніє численними затоками, бухтами, островами і пляжами. Сідней є одним з найбільш багатокультурних і багатонаціональних міст світу, що викликано тим фактом, що місто є основним місцем проживання іммігрантів, що прибувають на постійне місце проживання в Австралію.

Сідней є одним з найбільш багатокультурних і багатонаціональних міст світу, що викликано тим фактом, що місто є основним місцем проживання іммігрантів, що прибувають на постійне місце проживання в Австралію

Це другий за величиною місто в Німеччині (після Берліна), сьомий за величиною в Європейському союзі і найбільш населене не столичний місто в Європейському союзі. Гамбург, один з найбільших портових міст в Європі, розташований біля впадіння річки Ельби в Північне море. Гамбург - це найбільший порт в Німеччині, другий за величиною в Європі, а в світі займає 9-е місце. Гамбург є важливим місцем цивільної аерокосмічної промисловості. У місті представлені дві компанії - це EADS і Airbus, який має складальний завод в Гамбурзі, на заводі працює понад 13 тис. Чоловік. Гамбург - центр машинобудування, легкої та поліграфічної промисловості. У місті розташовані знамениті видавництва преси: «Шпігель» і «Штерн». У місті також розташована штаб-квартира найбільшого в Європі концерну посилкової торгівлі «Отто».

У місті також розташована штаб-квартира найбільшого в Європі концерну посилкової торгівлі «Отто»

Едінбург - один з найбільш процвітаючих в економічному відношенні регіонів Великобританії. Найбільш розвинений сектор економіки Единбурга - це сфера послуг, а саме туризм , Банківська справа, освіта і розвиток високих технологій. Крім того, значний внесок в економіку міста приносить діловий туризм, а також проведення різних зустрічей на світовому рівні, наукових і дипломатичних конференцій, спортивних заходів та чемпіонатів, музичних і театральних фестивалів. Місто займає 2-е місце за якістю охорони здоров'я, а також 3-е місце серед найменш забруднених міст світу.

Місто займає 2-е місце за якістю охорони здоров'я, а також 3-е місце серед найменш забруднених міст світу

Грац

Грац - друге за величиною місто Австрії, що розташувався на південному сході країни. Населення становить всього 270 тис. Жителів, при цьому основою економіки є пивоваріння, машинобудування, хімічна, харчова і текстильна промисловість. Крім того, тут проходить міжнародний ярмарок, яка вважається важливим комерційним і промисловим подією в Південно-Східній Європі. Також в місті багато студентів за рахунок чотирьох університетів. Загальна чисельність студентів досягає 55 тис. Загальна спокійна атмосфера в поєднанні з досить високим рівнем життя робить Грац одним з тих міст, де жителі рідко зустрічаються зі стресом. Якщо вони, звичайно, не є студентами під час сесії.

Населення Мюнхена посилання - 1 542 886 чоловік. Таким чином, він є найбільшим містом Баварії і третім, після Берліна і Гамбурга, містом Німеччини. У Мюнхені знаходиться уряд Баварії, уряд округу Верхня Баварія, а також уряд мюнхенського міського округу. Мюнхен славиться своїми пивоварними традиціями. У місті знаходяться шість великих пивоварень, які постачають пивом знаменитий на весь світ «Октоберфест» - свято пива, кренделів, смажених курочок і каруселей, щорічно проводиться в кінці вересня-початку жовтня на Терезиному лузі. Сучасний Мюнхен не тільки зосередження культурних та музейних цінностей, а й великий промисловий і дослідницький центр.

Берн - місто федерального значення, фактична столиця Швейцарії. Берн є політичним центром Швейцарії, де розміщуються уряд, парламент і центральний банк. Місцезнаходження штаб-квартир Всесвітнього поштового союзу і Швейцарських залізниць. Тут розвинене сільське господарство, а також традиційні промисли. Тут дуже низький рівень безробіття - всього 3,3%. Тому Берн - один з кращих для життя міст, який приваблює безліч талановитих людей з усього світу.

Люксембург - одна з найбагатших країн Європи з високим рівнем життя. У місті Люксембург розташовуються багато організацій ЄС. Основу економіки перш за все становить розвинена сфера послуг, в тому числі у фінансовій області. Майже вся енергія, споживана в Люксембурзі, імпортується, включаючи нафту, природний газ, кам'яне вугілля. Банківська справа і фінансові послуги стали основним видом економічної діяльності. Завдяки вигідним умовам і офшорній зоні в столиці розміщені близько 1 тис. Інвестиційних фондів і понад 200 банків - більше, ніж в будь-якому іншому місті світу. Люксембург традиційно займає високі місця серед найщасливіших і здорові країн. ВВП на душу населення в цій країні відіграє провідну роль у визначенні місця країни в таких рейтингах. Цей показник в Люксембурзі - $ 101 936, за ним країна займає 2-е місце в світі.

Ганновер

Ганновер є головним містом Нижньої Саксонії з населенням близько 515 тис. Жителів. Тут проводяться щорічні промислові ярмарки, найбільшими з яких є Hannover Messe і CeBIT. Ганновер має репутацію нудного міста, тому не дивно, що люди тут рідко стикаються зі стресом. Крім того, тут поширені коні, що, судячи з усього, також знижує загальний рівень стресу. Майже половина міської території зайнята парками, лісопосадками і водоймами, велика кількість пам'яток також робить місто досить популярним у туристів.

Бордо - центр історичної області Аквітанія і сучасного департаменту Жиронда, місто на південному заході Франції. Населення становить близько 285 тис. Чоловік. При цьому тут є велике число передмість, тому агломерація досягає 750 тис. Чоловік, що робить Бордо п'ятим найбільшим містом Франції. Клімат тут є перехідним від помірного морського до середземноморського. За рахунок цього жителі Бордо живуть при м'якій і теплій зимі, але сонячному і помірно спекотне літо. Бордо також є світовою винної столицею, в безпосередній близькості знаходяться великі виноробні господарства. Місто щорічно приймає близько 2,5 млн туристів, будучи в тому числі важливим портовим центром Франції і промисловим містом.

Штутгарт

Штутгарт - один з найбільших індустріальних центрів країни. Тут дуже високий рівень зайнятості, а економічна ситуація в цілому оцінюється як сприятлива. Незважаючи на те що це місто займає лише 6-е місце серед найбільших міст в своїй країні, Штутгарт є лідером в країні з експорту, в основному пов'язаного з найбільшими промисловими компаніями. Серед компаній, штаб-квартири або представництва яких розташовані в Штутгарті, можна виділити Porsche, Daimler, IBM, Bosch і Hewlett-Packard. Крім того, аналітики компанії 2thinknow відзначають, що це місто займає 5-е місце за кількістю патентів, які видаються, серед усіх міст, які потрапили в дослідження.

Версія для друку

Новости