Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Так ви в казку потрапили! 25 іграшкових міст світу

  1. Паган (Баган), М'янма
  2. Ческі-Крумлов, Чехія
  3. Халльштатт (Гальштат), Австрія
  4. Шавен (Шефшауен), Марокко
  5. Ротенбург-об-дер-Таубер, Німеччина
  6. Гереме, Каппадокія, Туреччина
  7. Читайте також:

У світі повно чудесних місць, знімками яких можна ілюструвати збірки казок. Там хочеться неспішно бродити по вуличках, із захватом розглядати кожну деталь і обережно вдихати чарівну пилок, розсіяну в повітрі. Скайсканер відшукав 25 міст в різних куточках планети, де до сих пір живе казка. У світі повно чудесних місць, знімками яких можна ілюструвати збірки казок

Іграшкові вілли, повиті пурпуровими квітами бугенвіллії, - солодкий сон будь-якого романтика. Приїжджайте до заходу до стін напівзруйнованій фортеці на Санторіні і загадувати бажання, поки тоне в Егейському морі сонце забарвлює все навколо в кремові відтінки.

Читайте також: 11 друзів Санторіні. Найкрасивіші острови Греції

Крихітний Суздаль - один з найбільш душевних міст Золотого кільця. Ось так надивишся на дерев'яні хатинки з різьбленими лиштвами - і душа негайно просить казок під чайок з самовара.

НЕ пропустіть: Кращі пам'ятки Золотого кільця Росії

НЕ пропустіть:   Кращі пам'ятки Золотого кільця Росії

Схоже, хтось нагорі загрався з коробкою фломастерів - так і вийшла італійська сільце Манарола. Якщо вистачить духу пройти по прямовисній гірській стежці, зможете похвалитися ефектними фотками різнокольорових будиночків, що нависають над морем.

Більше італійських красот: З Генуї в Чінкве-Терре: подорож по Італійської Рив'єрі

Паган (Баган), М'янма

Скільки б ви не терли очі, бірманський диво НЕ розсіється. Чари стародавнього Багана сильні: під враженням будете ходити до наступної відпустки. Особливо якщо побачите тисячі пагод, оповиті золотий серпанком, з висоти.

Ще по темі: 11 найбільших міст минулого, де цікаво досі

Затишний курорт Ровінь красується на більшості листівок з Хорватії. Під вікнами ошатних будиночків гойдаються на хвилях човни, а в центрі Cтарого міста височіє стародавня базиліка. З її даху дворики-колодязі і бруковані вулички, відшліфовані до блиску, здаються миліше у сто крат.

НЕ пропустіть: 16 місць в Хорватії, в які закохуєшся з першого погляду

фото: Renaud Cornu-Emieux , CC BY-NC-ND 3.0

Для шоколадно-марципанового Брюгге століття - як секунди. Цей бельгійське містечко солодко заснув в минулому: тут все так само тісняться вздовж каналів повиті плющем будиночки, а по бруківках дзвінко цокають копита коней.

Теж цікаво: Як закохатися в Брюссель за день і куди з'їздити поблизу

Теж цікаво:   Як закохатися в Брюссель за день і куди з'їздити поблизу

Джодхпур можна захоплюватися нескінченно: місто посеред висушеної пустелі сяє відтінками неба. Щоб побачити блакитні даху з висоти, підніміться на стіни стародавньої фортеці Мехрангарх, в музеї якої виблискують перлами мечі індійських правителів.

Дивіться також: Життя як у казці. 11 готелів в розкішних замках і палацах

У французького містечка Ансі відбою немає від фотографів. Ще б пак: уздовж витончених містків плавають лебеді, а за старовинними дахами красуються величні Альпи. Бонусом до фотогенічним видам йдуть пішохідні стежки до гірських озер, причому маршрути стартують прямо за околицею міста.

На французькій хвилі: 20 кращих пісень про кохання, романтики і Парижі

Ческі-Крумлов, Чехія

У Ческі-Крумлові легко повірити в чудеса. Одним чарівникам відомо, скільки загадок приховують гострі дахи Старого міста, містичний ліс і розкішний замок, де століттями бенкетували чеські аристократи.

Ще по темі: 10 ідей коротких подорожей з Праги

Хочете побачити, як живуть хоббіти з толкінівського книг, - їдьте в новозеландську Матамата, де знімали фільм «Володар кілець». Затишні норки в зелених пагорбах настільки реалістичні, що в будь-яку секунду чекаєш появи Більбо з трубкою в зубах.

Більше цікавого: Хоббіти, ківі і маорі: 14 унікальних речей в Новій Зеландії

Халльштатт (Гальштат), Австрія

З якого ракурсу не клацнеш гірський Халльштатт, вийде чарівно. У приціл об'єктива неодмінно потраплять засніжені схили і пряникові будиночки. Кращий спосіб зацінити все і відразу - покататися на човні по дзеркальній поверхні озера.

Теж красиво: 16 місць, де осінь особливо прекрасна

Середньовічний Альбаррасіна живе легендами про лицарів. Зубчаста кріпосна стіна на вершині пагорба - точь-в-точь Шпичаста спина поваленого дракона. Прикладіть вухо до дубових дверей: раптом там до сих пір святкують перемогу бочками хмільного пива!

Читайте також: 43 місця, де знімали «Гру престолів»

Шавен (Шефшауен), Марокко

Марокканський Шавен до країв наповнений синявою. В небесний відтінок розфарбовані стіни, віконні рами і сходи. За легендою, п'ятдесят відтінків синього повинні нагадувати місцевим жителям про їх іудейських коренях.

НЕ пропустіть: 13 кращих занять в Марокко

Швейцарське село Церматт, курорт номер один для фанатів лиж і сноуборду, знаменитий на весь світ казковими пейзажами. Суворий пік Маттерхорн, який височіє над іграшковими дахами, буде снитися вам в романтичних снах ще довго.

Це корисно знати: Де недорого покататися на лижах і сноуборді за кордоном

Ротенбург-об-дер-Таубер, Німеччина

Щоб опинитися в ляльковому будиночку, не потрібен пряник з написом «З'їж мене». Просто приїжджайте в фахверковий містечко Ротенбург-об-дер-Таубер. Від цукерок, вафель і брецелів не відкрутитися: вони тут спокушають буквально з кожної вітрини!

Ще чудесатее: 15 найкрасивіших різдвяних ярмарків Європи

Глибоко в японських горах ховається світла село Сіракава-го: її похилі даху не відрізнити від складених у молитві рук. Найбільше туристів приїжджає сюди після рясних снігопадів: з кучугурами по коліно затишність японського гірського села злітає до небес.

Дізнайтеся більше про Країну сонця, що сходить: 16 способів розгадати Японію

У арктичний селище Лонгйір на 78 градусах північної широти варто з'їздити, навіть якщо це буде поїздка в стилі «три дні лісом і два дні полем». Фантастичні спалахи північного сяйва вирують над різнокольоровими будиночками кілька місяців поспіль. А ще тут зберігають все-все-все насіння на випадок апокаліпсису і катають на пухнастих хаскі на вічній мерзлоті.

Дивіться також: 10 кращих місць, де можна побачити північне сяйво - в Росії і за кордоном

Гереме, Каппадокія, Туреччина

Химерний скельний містечко Гереме - явно з іншого виміру. Самий неземної вигляд на каплиці, вирубані в печерах, відкривається на світанку з кошика повітряної кулі - дерзайте!

Печерна життя: Дивовижні скельні міста з усієї планети

У Кольмаре можна охати і ахати на кожному кроці. Чарівні будиночки туляться один до одного на брущатих мостових, а кожен місток заставлений вазонами з геранню. Ідеальне побачення - плисти на човні по «маленької Венеції» і слухати розповіді гондольєрів, навіть якщо ні слова не розумієш по-французьки.

Ще по темі: Париж: 10 кроків назустріч романтику

У перекладі з китайського Фенхуан значить «місто Фенікса». З назвою китайці не прогадали: містечко нібито відродився з далекого минулого. Атмосферний всього тут вранці, коли хатини на дерев'яних стовпах огортає туман, і в сутінках, коли вздовж річки запалюються червоні ліхтарики.

НЕ пропустіть: Свята та фестивалі, які не можна пропустити в Китаї

Різнобарвний острів Бурано нагадує скріншот з мультика. Саме час зануритися в дитинство: веселіться, робіть смішні Селфі і наминати пісочне печиво Буранеллі, розсипаючи крихти по бруківці!

Читайте також: 15 ненудних справ у Венеції і на островах лагуни

Романтичний Хойан рясніє неймовірними локаціями для фотосесій. Під вікнами кав'ярень прив'язані «окаті» човна, а через канали перекинуті витіюваті містки. Щоб відчути себе місцевим у в'єтнамській казці, надіньте конічну капелюх нонла і випийте чашку міцної кави на набережній з приголомшливим видом.

Більше цікавого: 13 способів зрозуміти В'єтнам

У колоритною Сигишоаре стрілка годинника зупинилася пару століть назад. Неквапливо походіть по кам'яних мостовим і помилуйтеся красивими каплицями. В антикварних крамничках на міській площі повно незліченних скарбів - ніякі блошині ринки і поряд не стоять.

Ще по темі: 11 кращих занять в Румунії

У Виборзі зберігся дух середньовічної Європи. Кращі види на черепичні дахи відкриваються з веж могутнього Виборзького замку. А під час історичних фестивалів, коли місто наповнюють мечники в обладунках, межа між минулим і сьогоденням стирається зовсім.

НЕ пропустіть: Найкрасивіші місця Росії, які повинен побачити кожен

Старе місто Несебра до божевілля прекрасний. Обов'язково зробіть Селфі на тлі вітряка і відвідайте хоча б дві-три милих церкви. В погожий день біля берегів півострова можна розглянути «підводний Несебр», який пішов під воду після землетрусу.

Дивіться також: 12 найяскравіших місць Болгарії

Читайте також:

Печерна життя: найдивовижніші скельні міста світу

20 чарівних містечок світу

На межі: найдивовижніші висячі будинку з усієї планети

10 найяскравіших міст світу

9 чарівних місць на землі

Новости