Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

міста

  1. міста Криму

Міста Криму на мапі   міста Криму   Подорож по Криму можна порівняти з подорожжю по всьому світу, так як він різноманітний і багатоликий

Міста Криму на мапі

міста Криму

Подорож по Криму можна порівняти з подорожжю по всьому світу, так як він різноманітний і багатоликий. Крим ділиться на 14 адміністративних районів, в які входять 18 міст, 56 селищ міського типу та 957 сіл. Кожен населений пункт прекрасний і неповторний по-своєму.
Міста Кримського півострова територіально можна поділити на чотири частини: західне узбережжя, південний берег Криму, східне узбережжя і центральний Крим. Кожен приїжджий вибирає на свій смак місто, в якому хоче відпочити, набратися сил і енергії на весь рік вперед.

Західне побережжя насичене морським бризом і степовим повітрям, яке гармонійно поєднує аромати лаванди і полину. Сюди з'їжджаються від любителів мілководних пляжів, які чудово підходять для відпочинку з маленькими дітьми, до фанатів підводного полювання і дайвінгу.
Найбільшою популярністю на західному узбережжі користуються такі міста як: Євпаторія , Саки, Балаклава , Інкерман і Севастополь . Однак якщо Вам захочеться насолодитися піщаним пляжем і морем в спокійній обстановці, тоді варто відвідати невеликі селища, які здивують не тільки чарівними пейзажами, а й доступними цінами. Також західне узбережжя вабить обривистими скелями, з яких із задоволенням стрибають у море любителі адреналіну і гострих відчуттів.

Південний берег Криму є найбільш затребуваним серед відпочиваючих. Його різноманітність спостерігається в пейзажах і насиченості міст і селищ. Візитною карткою південного узбережжя є Ялта , Яка щорічно приймає величезну кількість туристів. Алушта привертає різноманіттям парків і буйством зелені. Також варто відзначити Форос, Сімеїз, Гурзуф , Алупку, які прекрасні своєю індивідуальністю і різноманітністю пам'яток. Південний берег Криму цікавий круглий рік. Наприклад, взимку можна відвідувати величні палаци і різноманітні музеї.

Східне узбережжя здавна вабила людей творчих і романтичних. щорічно в Коктебелі збиралася компанія поетів, художників, музикантів в будинку Максиміліана Волошина, який він побудував власноруч. У містах східного узбережжя проводяться різноманітні виставки та фестивалі, які завжди збирають велику кількість людей. Також варто відзначити численні екскурсії, як в містах, так і за їх межами. Найпопулярнішими містами східного узбережжя є Судак , Феодосія, Керч, Коктебель і Новий Світ .

Незважаючи на те що центральний Крим не має виходів до моря, він дуже колоритний і загадковий. Найбільш затребуваними містами з боку туристів є столиця Криму Сімферополь і старовинний Бахчисарай . Сімферополь підкорить своєю архітектурною задумкою і різноманітністю парків і музеїв. А Бахчисарай, в свою чергу, не залишить байдужим нікого, хто відвідає величний Ханський палац .
Незважаючи на те що   центральний Крим   не має виходів до моря, він дуже колоритний і загадковий
В незалежності від того яку частину Криму Ви виберете, там буде цікаво і незабутньо. Адже Крим - це своєрідна скарбничка, в яку поклали найчистіше повітря, море, неймовірні пейзажі і різноманітність флори і фауни.

Коментарі

Щиро вітаємо з ДРУЗЬЯМИ

Новости