Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Золота долина - гірськолижний курорт в Коробицино

  1. Про курорті «Золота долина» «Золота долина» - чудовий гірськолижний курорт, центр відпочинку в будь-який...
  2. Що і скільки коштує?
  3. Де зупинитися?
  4. Інші послуги
  5. Відео прогулянка по схилах Золотий долини

Про курорті «Золота долина»

«Золота долина» - чудовий гірськолижний курорт, центр відпочинку в будь-який час року, що розкинувся в Ленінградській області. Знаходиться «Золота долина» в ста кілометрах від Санкт-Петербурга, в курорті Коробіцина , Де розмістилося ще два гірськолижні курорти - червоне озеро і Сніговий.

У зимову пору року, коли сніг покриває круті пагорби, тут відкривається гірськолижний центр, а в теплі літні дні в «Золоту долину» приїжджають на рибну ловлю, дихати свіжим повітрям і просто насолоджуватися чудовою місцевою природою.

Сезон катання на сноубордах і лижах зазвичай починається в «Золотий долині» в кінці листопада і не закінчується до самого квітня: зима в Ленінградській області м'яка і довга. Сонце тут буває рідко, а небо зазвичай затягнуто сніговими хмарами: в зимові місяці сніг випадає часто, а температура тримається в межах 6-10 градусів нижче нуля. Товщина снігу на землі зазвичай близько 40 см - прекрасні умови для катання на лижах.

Дістатися до комплексів в Коробицино можна з Санкт-Петербурга, рухаючись по Виборзькій трасі аж до Мічурінського шосе. Звідти по шосе потрібно дістатися до Коробіцина. Всього в дорозі туристу доведеться провести приблизно 1,5 години. Це загублене в лісах місце, порадує різноманітністю схилів і красивих пейзажів.

Схили і траси «Золотий долини»

Перших відпочиваючих гірськолижні траси в «Золотий долині» побачили понад 50 років тому: в 60-х роках на цьому місці був відкритий гірськолижний центр. Сьогодні на схилах курорту знаходяться 12 трас з різноманітним рівнем складності: перепади висот тут досягають 105 метрів, а протяжність найдовшою траси - 1 кілометр і 100 метрів.

Сьогодні на схилах курорту знаходяться 12 трас з різноманітним рівнем складності: перепади висот тут досягають 105 метрів, а протяжність найдовшою траси - 1 кілометр і 100 метрів

1 2 Траси на першому і другому схилах припадуть до вподоби лижникам і більш досвідченим відпочиваючим: довжина трас складає 500 метрів, а перепад висот на них - 105 метрів. Також, на викотив першого схилу знаходиться дитяче містечко з бебі-ліфт, де малюків навчають кататися на лижах.

3 Третій гірськолижний схил - улюблене місце для катання шанувальників екстремального проведення часу, сноубордів і ньюскул. Третя траса досить крута: при довжині в 500 метрів перепад її висот становить 95 метрів. А це немало!

П'ять ліній обладнані всім необхідним для справжнього екстриму: трубами і трамплінами, боксами і Рейлі, і, що найцікавіше, величезним трампліном зі столом 8-12 метрів. Однак призначена ця траса не тільки для досвідчених спортсменів: для новачків є спеціальна невелика траса з невисокими боксами і маленькими трамплінами, і навіть пневматичної подушкою, яка допоможе мінімізувати ризики отримання травм при падінні.

Але і це не все, що припасено в «Золотий долині» для любителів екстриму: на самому верху п'ятого схилу знаходиться халф-пайп: висота стінки - 3 метри, а довжина становить 80 метрів.

4 Четвертий схил в парку - схил з найкрутішими перепадами висоти: тут тренуються професійні спортсмени і проводяться міжнародні змагання. Довжина цієї траси - 500 метрів, а перепад висот на ній - 110 метрів.

На п'ятому схилі в «Золотий долині» катаються початківці і недосвідчені відпочиваючі і діти: схил досить пологий і без крутих перепадів висот. Уздовж п'ятого схилу йде лінія одиночного бугельного витягу. Довжина траси на п'ятому схилі - 800 метрів, а перепад висоти становить 95 метрів. На викотив цього схилу знаходиться невелика траса для навчання довжиною всього 70 метрів, обладнана безкоштовним підйомником.

Шанувальників фрі-райда порадує лісова траса: її довжина - 500 метрів, а перепад висот становить 85 метрів.

У темний час доби всі траси в «Золотий долині» добре освітлюються, а щоночі, після того, як останній лижник відправиться відпочивати, схили обкатують спеціальні машини ратраки - ущільнювачі снігу.

Що і скільки коштує?

У центрі відпочинку «Золота долина» можна вибрати найбільш підходящий тип оплати підйомника: платити за один підйом, за годину використання або за цілий день.

Один підйом для дітей і дорослих в будь-який день обійдеться в 150 рублів. Година катання в будній день для дитини коштує 300 рублів, для дорослого - 400 рублів, у вихідний день годину катання обійдеться в 450 рублів дитині і в 650 рублів дорослому. Оплата використання підйомника за цілий день становить 900 рублів за дитину і 1100 рублів за дорослого (у вихідні дні 1100 рублів і 1400 рублів відповідно).

Туристи, які приїхали кататися без власного спорядження, можуть взяти його напрокат в «Золотий долині»; вартість прокату варіюється в залежності від часу використання обладнання і терміну його служби. Так, за сноубордический набір з торішніх колекцій, орендований на день, відпочивальник заплатить 1200 рублів, за набір з колекції 2013 року - 1450 рублів.

Так, за сноубордический набір з торішніх колекцій, орендований на день, відпочивальник заплатить 1200 рублів, за набір з колекції 2013 року - 1450 рублів

Новачкам на гірськолижному курорті будуть цікаві послуги інструктора. Так, вартість годинного навчання однієї особи становить півтори тисячі рублів, двох осіб - 2700 рублів, трьох осіб - 3600 рублів, а за кожну наступну особу з групи доплата складе 1000 рублів.

На курорті можна придбати сезонні абонементи на катання: сезонна особиста карта для дорослої людини обійдеться в 20 тисяч рублів, дитяча карта - в 15 тисяч рублів, а карти, які використовуються в будні дні, будуть коштувати своєму власнику в 7000 рублів.

Де зупинитися?

У комплексі «Золота долина» побудована дерев'яна готель: до послуг відпочиваючих два корпуси і 32 затишних номера. Кожен номер має власний вихід на вулицю, терасу, ванну кімнату і сушильну шафу. Оселитися можна в Стандартному або комфортних номерах, в Комфорт-плюсі ​​або в одному з двох Люкс-номерів.

Забронювати номер в готелі можна по одному з телефонів: (812) 702-78-78, 972-23-83, 371-87-80.

Для житла можна вибрати і один з комфортних котеджів: сімейний, для невеликої компанії або галасливого відпочинку з великою кількістю людей.

Інші послуги

В курорті «Золота долина» відпочиваючих чекають не тільки цікаві траси і затишні номери, але і смачна кухня. Ресторан «Суонтака» розташувався в теперішньому фінському будинку, колись привезеному з далекої північної країни.

Дорослих очікує приголомшлива європейська кухня, а дітей - особливе дитяче меню, папір і олівці для малювання. А щоранку тут накривають великий шведський стіл з смачними сніданками.

Шанувальників італійської кухні порадують піцерія, кафе і кондитерська, поруч з якими знаходиться теплий і затишний бар.

Любителів зігрітися після дня на гірських схилах чекає банний комплекс, бізнесменів - конференц-зал.

Відео прогулянка по схилах Золотий долини

А тепер пропонуємо прокотитися віртуально по цьому прекрасному гірськолижного комплексу, подивившись це відео.

Ось така вона, «Золота долина» ... А ви відпочивали в цьому комплексі? Розкажіть про свої враження нижче в коментарях! У ціні будь-які відгуки, головне, щоб вони передавали ваш настрій і враження від перебування на курорті!

Що і скільки коштує?
Де зупинитися?
Що і скільки коштує?
Де зупинитися?
А ви відпочивали в цьому комплексі?

Новости