Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Зимові види спорту

  1. Досліджуйте засніжену природу на бігових лижах
  2. Рушайте в дорогу по засніженому полю
  3. Зійдіть в долину по сніжній цілині
  4. Зима - час адреналіну
  5. Ласкаво просимо на санки
  6. Вода прямо під ногами

Досліджуйте засніжену природу на бігових лижах   Коли снігом покриваються луки, поля і ліси, в багатьох куточках Словенії готують траси для катання на бігових лижах

Досліджуйте засніжену природу на бігових лижах

Коли снігом покриваються луки, поля і ліси, в багатьох куточках Словенії готують траси для катання на бігових лижах. Підготовлену лижню ви зможете знайти як поруч з центрами гірськолижного спорту, так і на просторах незайманої природи. Подорож по засніженому краю на бігових лижах - це подія, яким може насолодитися вся сім'я. Особлива чарівність - катання на бігових лижах вночі по спеціально підготовлених трасах під променями прожекторів. Якщо ви готові перевірити себе, вирушайте на траси, де тренуються і змагаються професійні спортсмени. У Словенії ви можете кататися на бігових лижах навіть влітку.

Дізнатися більше

Дізнатися більше

Рушайте в дорогу по засніженому полю

Що може бути краще, ніж потрапити в оточення привітної природи далеко від міської суєти? Одягніть снігоступи і рушайте в похід по сніжній цілині. Нехай ваш маршрут пройде між дрімаючих пастуших колиб на Великої Планіне , Загляньте в незаймані засніжені куточки Блед і Бохінь . Відкрийте для себе красу засніжених гір в Бовца і Краньской Горе . Насолоджуйтеся зимовою природою - вас чекають Голті , Рогла , Крвавец , Копе і Похорье .

Насолоджуйтеся зимовою природою - вас чекають   Голті   ,   Рогла   ,   Крвавец   ,   Копе   і   Похорье

Зійдіть в долину по сніжній цілині

Тиша і спокій далеко від жвавої повсякденності гірськолижних трас, задоволення від підйому вгору і ще більше - від спуску по непокірним кручах - рай для тих, хто наважиться з'їхати на лижах по природному ландшафту. Найкраще це зробити в Єзерський , в Логарской долині , На схилах, що оточують Тржіч . Справжньою «Меккою» для любителів такого спорту - як лижників, так і сноубордистів - вважається Канін , Краса Юліанських Альп і чудовий вид на Триглав і Бохіньскім озеро вам відкриються на Воглом . Прекрасної стартовою точкою стануть також круті схили в околицях Краньской Гори , Поклюці , Крвавца і Голті . Треба лише пам'ятати: щоб розваги на снігу були дійсно приємними і безпечними, необхідно заздалегідь дізнатися, яка погода чекає на вас в горах.

Зима - час адреналіну

Скучили за зимовим подій, що заряджає адреналіном? На Рогле можна «з вітерцем» прокататися на аеросанях або собачій упряжці , Не забудеться і лижна прогулянка на кінському буксирі . Випробуйте свою майстерність, осідлавши гірський велосипед і з'їхавши на ньому по засніженому гірському схилу. Велосипедні задоволення на снігу чекають вас і в Краньской Горе , і на Крвавце . У Бохинь ви зможете насолодитися сніговим рафтингом по нерівностях гірських схилів.

Для тих, хто твердому грунті під ногами воліє підкорення стрімких скель, знайдеться чимало замерзлих водоспадів, за якими можна здійснити «крижане сходження». При сприятливих погодних умовах вгризатися «кішками» в лід можна в таких популярних у альпіністів місцях як Тамар і околиці Матулькa, Трента і Логарска долина . Користується популярністю і штучний крижаний полігон каньйон Млачца при Мойстрані .

Користується популярністю і штучний крижаний полігон   каньйон Млачца при Мойстрані

Ласкаво просимо на санки

Катання на санках - одне з наших улюблених розваг, йому всі віки покірні. Можливість скотитися з гірки на санях в Словенії вам випаде на кожному кроці. Рушайте покататися на Велику Планину , Відкрийте для себе санні траси на Поклюці, масиві Сорішка Планина і в інших місцях в околицях Бохінь . Перед вами відкриється шикарний вид на Крвавец , Мерехтливий тисячами вогників, в невимовний захват вас приведуть також Краньська Гора , Голті , Рогла, Похорье і т.д.

Вода прямо під ногами

Після того як встановиться температура нижче нуля, озера покриваються кіркою льоду. Коли лід стає досить міцним, озеро перетворюється в прекрасний каток - тут можна помилуватися природою, причому з великою користю для здоров'я. Особливою популярністю у ковзанярів користується Планшарско озеро в Єзерський , З усіх боків оточене горами - в цьому таїться його особливий шарм. Незвичайним враженням стане катання на ковзанах або просто прогулянка по льоду на озері Блед - ви зможете пішки дійти до острівця, зрозуміло, якщо шар льоду буде досить товстим. Цікаво покататися на ковзанах і на Церкнішком озері . У Краньской Горе природний каток можна знайти в Ясне по шляху до перевалу Вршич.

А щоб наші задоволення не залежали від примх зими, в багатьох містах і місцях, відвідуваних туристами, влаштовані штучні катки, що приносять радість усім від мала до велика, - тут можна покататися під музику, після чого зігрітися гарячим чаєм.

Новости