Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Уральські схили готують до відкриття гірськолижного сезону: велика частина запрацює вже в середині листопада: Новини Накануне.RU

Уральські схили готують до відкриття гірськолижного сезону: велика частина запрацює вже в середині листопада

Повноцінний гірськолижний сезон на Уралі відкриється не раніше середини листопада. В даний час траси Середнього і Південного Уралу активно сніжниками і готують для гірськолижників і сноубордистів. Однак малі схили випробувати можна буде вже найближчим часом. Попит на такий вид відпочинку в останні роки помітно зріс, а на думку експертів, Челябінська область і зовсім стала "меккою" гірськолижного відпочинку в окрузі, передає кореспондент Накануне.RU .

Відкриття гірськолижного сезону на горі Їжачій недалеко від Єкатеринбурга і Нижнього Тагілу заплановано на 13 листопада. 25 жовтня на гірськолижному схилі почалося засніження трас.

У день відкриття на Їжачій працюватимуть підйомники і траси "Андрій" і "Бебі". Також буде доступний крісельний підйомник з викочуванням на трасу "Андрій". Комплекс буде працювати в звичайному режимі вихідного дня з 10.00 до 19.00. Однак, вже з 14 по 18 листопада ГЛК буде закритий і відкриється знову тільки 19 листопада. До цього часу, не виключено, що для катання будуть відкриті нові схили.

На Їжачій до відкриття сезону вже майже все готово

На Білій точні дати відкриття сезону поки не називаються - орієнтовно - середина листопада. В даний час там йде підготовка до сезону.

В даний час там йде підготовка до сезону

На Білій йде підготовка трас

Чи не називають точну дату і на Вовчисі, де 24 жовтня розпочався заснежка першого схилу. Аналогічна ситуація і на пильних, де також повним ходом йде підготовка трас.

Так сьогодні готують траси на Вовчисі ...

Так сьогодні готують траси на Вовчисі

... і пильних

В "Сонячній долині" в Міассі сезон планують відкрити 11 листопада. В цей день будуть працювати дві траси і навчальна.

В "Сонячній долині" в даний час йде активна підготовка схилів

Для сноубордистів і лижників курорт приготував відразу кілька нововведень. Наприклад, в цьому сезоні зміниться протяжність траси "Нульова": тепер покататися можна з самої вершини і до низу. Також додалася одна нова траса для бігових лиж протяжністю 20 км. А для тих, хто не має в своєму розпорядженні своїм автотранспортом з'явиться новий транспортний маршрут: квитки і скі-паси можна придбати на залізничному вокзалі Челябінська, на швидкісному поїзді доїхати до Миасса, потім пересісти на автобус прямо до ГЛК. Весь шлях займе 1,5 години. Квитки в обидва боки і шестигодинний скі-пас коштуватимуть 1,3 тис.руб. для дорослого і 500 руб. для дитини. Скі-пас і квитки на поїзд можна буде придбати і он-лайн через спеціальне мобільний додаток.

Скі-пас і квитки на поїзд можна буде придбати і он-лайн через спеціальне мобільний додаток

А так відкривали сезон в "Сонячній долині" в минулому році

На курорті "Лазневе" вже відкрито катання на малому комплексі. Він відкритий з 28 жовтня. В даний час активно засніжують траса №1, в черзі - №3 та №4. Офіційне відкриття сезону тут заплановано на 4 листопада.

Малий комплекс на банному вже відкрито

Відзначимо, як раніше повідомляло Накануне.RU , в Єкатеринбурзі вже відкритий для катання ГЛК "Уктус" . Відкриття сезону там відбулося 27 жовтня.

Тим часом, спостерігачі відзначають, що зростання інтересу до такого виду відпочинку зростає рік від року, відповідно зростає і попит. На думку експертів же, Челябінська область сьогодні вже завоювала собі славу "гірськолижної мекки", а ось Свердловської є куди рости.

"У Челябінській області сьогодні є два ключових напрямки: район Міас - Златоуст," Сонячна долина "та район Магнітогорська," Лазневе ". За дуже короткий час вони виконали виключно ефективний шлях, який привів до того, що Челябінська область на Уралі - гірськолижна мекка . Вона привертає жителів не тільки Уральського округу, а й жителів Башкирії та інших. Туди прилітають на вихідні і канікули з інших регіонів ", - зазначив у розмові з кореспондентом Накануне.RU виконавчий директор Уральської асоціації туризму Михайло Мальцев.

За його словами, в Свердловській області теж є позитивні приклади розвитку гірськолижних комплексів, наприклад, гора "Біла", "але відставання цілком очевидно".

"Тут неправильно було б списати все на рельєф і природні умови, тому що перепади висот Свердловської області нічим не поступаються Челябінської. У нас є і ряд переваг, наприклад, Єкатеринбург - столиця федерального округу, у нас більше населення і економічний стан краще. Розвиток того ж району Міас-Златоуст засноване на державно-приватне партнерство. Зараз там йде процес залучення в Челябінську область коштів по лінії федеральних цільових програм. Це говорить про те, що там створені ідеальні умови для розвинений я туризму по лінії ДПП. Адекватні власники, підтримка з боку муніципалітетів, дуже здорові голови міст, повна підтримка з боку міністерства культури, яке курирує туризм Челябінської області, і губернатора Дубровського, - таке поєднання призводить до такого результату: незважаючи на те, що Свердловська область є столицею федерального округу, у нас відчутне і помітне відставання ", - пояснив Михайло Мальцев.

Новости