Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Стан усіх постраждалих на гірськолижному курорті Гудаурі стабільно

Їх життя небезпека не загрожує Їх життя небезпека не загрожує   Фото: ТАСС, Михайло Джапарідзе   Москва

Фото: ТАСС, Михайло Джапарідзе

Москва. 17 березня. INTERFAX.RU - В Національному медичному центрі в Тбілісі (Грузія), куди були доставлені семеро постраждалих під час аварії в п'ятницю на канатній дорозі в Гудаурі, заявляють, що всі вони контактні і їхньому життю нічого не загрожує.

"Стан усіх пацієнтів стабільний, у більшості з них легкі ушкодження. Порівняно у важкому стані турист з України і громадянка Швеції, 30-річна жінка, у якої при падінні був пошкоджений диск хребта, і потрібна була операція", - сказав журналістам начальник департаменту анестезії критичної медицини центру Ніколоз Карцівадзе.

При цьому він зазначив, що всі постраждалі перебувають під пильним наглядом лікарів, їхньому життю нічого не загрожує, але на цьому етапі говорити про те, хто з них і коли може бути виписаний з клініки поки рано.

Як повідомлялося, в результаті аварії на канатній дорозі в Гудаурі постраждали 11 осіб - шість громадян Росії, четверо громадян України і одна громадянка Швеції.

За попередньою інформацією, на канатній дорозі відключилася електроенергія, після чого крісла раптом стрімко почали скочуватися тому і врізалися один в одного, в результаті чого люди стали падати з висоти на сніг.

У зв'язку з тим, що сталося МВС Грузії розпочало слідство за статтею 275 КК Грузії "порушення правил безпеки руху або експлуатації залізничного, повітряного або підвісного транспорту".

Гудаурі є одним з найбільш популярних гірськолижних курортів Грузії. Він розташований поблизу дороги, що веде до грузино-російському кордоні, на висоті більше 2 тис. Метрів над рівнем моря. Висота снігового покриву на схилах досягає 1,5 метра. Більшість гірськолижних трас на курорті розраховані на новачків, дітей та любителів, але є траси і для професіоналів.

Новости