Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

На лижі восени: 6 гірськолижних курортів з раннім снігом

  1. 1. Тінь (Tignes) у Франції
  2. 2. Зельден (Solden) в Австрії
  3. 3. Церматт (Zermatt) в Швейцарії
  4. 4. Валь-Торанс (Val Thorens) у Франції
  5. 5. Оре (Åre) в Швеції
  6. 6. Червиния (Cervinia) в Італії

Кататися на лижах в листопаді дешевше і зручніше, ніж в високий сезон. Багато станції відкриваються тільки в грудні, але ті, що розташовані на льодовику або на великій висоті, готові прийняти вас вже на початку листопада. Листопад - це низький сезон, а значить, ціни на готелі та скі-паси будуть нижче, а черг на підйомники і в пункти прийому НЕ буде зовсім. Якщо вам не терпиться стати на лижі, не чекаючи новорічних канікул, то ми підготували список кращих курортів Європи з раннім снігом.

1. Тінь (Tignes) у Франції

Тінь (Tignes) у Франції

Гірськолижний курорт Тінь лежить на високогір'ї, у льодовика Гранд-Мотт, оточеному горами висотою в 3030-3600 метрів. Завдяки льодовику і великій висоті, сніг в Тіні випадає вже в жовтні. На крутих і широких схилах знаходяться 20 кілометрів трас, з яких дві синіх (підійдуть навіть новачкам), дві червоні і одна чорна. На курорті є школи для дорослих і дітей, де малюків ставлять на сноуборд з 2,5 років. Тут є сноупарк з одним з найбільших і швидкісних халф-пайпов в світі і траси для фрірайду. Крім барів, клубів і ресторанів, в Тіні можна зануритися під лід озера і стрибнути з Баджо.

Сезон відкрили 29 вересня
Ціна скі-пасу на 1 день: 33 євро для дорослих, 27 євро для дітей до 23 листопада, з 24 листопада по 21 грудня - 45 євро для дорослих і 36 євро для дітей.
Сайт курорту: tignes.net

2. Зельден (Solden) в Австрії

Зельден (Solden) в Австрії

Зельден розташований в тірольської долині Ецталь, де 40 кілометрів відмінних трас пролягають між льодовиками Реттенбах і Тіфенбах. Спуски в Зельдені протяжні, з перепадом висот, більшість з них - простий і середньої складності. Досвідчені лижники воліють швидкісну трасу Гайслахкогль (Gaislachkogl). Для сноубордистів є окремий парк з трамплінами, Рейлі, фан-боксами і халф-пайпом. Крім лиж, сноуборду та альпінізму на курорті пропонують піші прогулянки, прокат сноумобіля, катання на санках і кегельбан. З розваг є кінотеатр, басейни з сауною, катки, клуби, ресторани і бари.

Відкриття сезону: 15 листопад
Ціна скі-пасу на 1 день: 53 євро для дорослих, 30 євро для дітей.
Сайт курорту: soelden.com

3. Церматт (Zermatt) в Швейцарії

Церматт (Zermatt) в Швейцарії

Фото: Dong liu / Shutterstock.com

Церматт, оточений гірськими піками Дюфур (4 654 м) і Маттерхорн (4 478 м), входить в десятку кращих альпійських курортів. Зона катання ділиться на 3 лижних сектора з 200-ми кілометрами трас всіх рівнів складності; в кожному секторі своя система підйомників. Більшість спусків - червоні і чорні, з різкими перепадами висоти. Крім лижних трас в Церматте є траси для могула, рівнинних лиж і санок. На льодовику Теодюль знаходиться Gravity Park Zermatt - найбільший сноупарк Європи, з Рейлі, кікер і двохсотметровий супер-пайпом. Після катання можна відправиться в басейни з саунами і парними лазнями, на тенісні корти, дискотеки і ресторани.

Сезон відкрили 27 жовтня
Ціна скі-пасу на 1 день: 75 євро для дорослих, 38 євро для дітей.
Сайт курорту: zermatt.ch

4. Валь-Торанс (Val Thorens) у Франції

Валь-Торанс (Val Thorens) у Франції

Валь-Торанс, самий високогірний гірськолижний курорт Європи, розташований на висоті 2300-3300 метрів. З 150 кілометрів трас 77 кілометрів - сині, 59 кілометрів - червоні і 14 кілометрів - чорні. У Валь-Торансе знаходиться унікальна 500-метрова траса Fun Slope з перешкодами - тунелями, мостами і спіралями, сноупарк з трамплінами та квотер-пайпом, траси для нічного катання і бігових лиж. Курорт дуже популярний у любителів фрірайду завдяки своїм величезним цілинних полях в районі льодовиків Торанс і Буше. У Валь-Торансе чимало розваг: Акваклуб з басейнами і джакузі, тенісні корти, майданчики для гольфу і баскетболу, ресторани і дискотеки.

Відкриття сезону: 17 листопад
Ціна скі-пасу на 1 день: 44 євро для дорослих і 35 євро для дітей.
Сайт курорту: valthorens.com

5. Оре (Åre) в Швеції

Оре (Åre) в Швеції

Оре - найбільший гірськолижний курорт Швеції, з 100 кілометрами трас, перепадом висоти в 900 метрів (374-1274 м) і 40 підйомниками, багато з яких високошвидкісні. Курорт складається з чотирьох окремих селищ, між якими ходить безкоштовний автобус. Чорних трас на курорті 5, червоних - 39, синіх - 39, зелених - 12. Багато трас відмінно освітлені і відкриті для нічних катань. На зелених трасах дозволено кататися на рівнинних і гірських лижах. Для сноубордистів відкриті всі траси, а також є фанпарк і сноукросс. Також в Оре можна стрибнути з парашутом, політати на дельтаплані, покататися на собачій упряжці і порибалити під льодом озера кричиш.

Відкриття сезону: 24 листопад
Ціна скі-пасу на 1 день: 45 євро для дорослих, 35 євро для дітей.
Сайт курорту: skistar.com

6. Червиния (Cervinia) в Італії

Червиния (Cervinia) в Італії

Червиния - високогірний курорт на південному схилі красивої гори Маттерхорн (4478 м) з 146 кілометрами трас і 23 підйомниками. Перепад висот - 1438 метрів (2050-3488 м). Більшість трас - червоні і сині. Для досвідчених лижників є кілька чорних трас, найскладніша з яких - Бардона. Сині траси Червинии приваблюють багатьох туристів з-за того, що вони проходять майже по всіх схилах, це дозволяє початківцям їздити по всьому курорту. Для фрістайлеров і сноубордистів є парк Indian Park з Рейлі і кікер, для любителів картингу - картодром On Ice з двома льодовими трасами. Червиния славиться відмінними ресторанами, також є бари, нічні клуби, боулінг і басейн.

Сезон відкрили 28 жовтня
Ціна скі-пасу на 1 день: 43 євро для дорослих, 31 євро для дітей.
Сайт курорту: cervinia.it

Новости