Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Крим перетворять на гірськолижний курорт

Плато Ай-Петрі в Криму має ряд сприятливих умов та переваг для розвитку зимових видів спорту та гірськолижного курорту.
Такі висновки були зроблені за результатами комплексного дослідження, проведеного НАН України.
За словами міністра курортів і туризму АРК Олександра Лієва, на першому етапі роботи було проведено комплексний аналіз існуючих кліматологічних факторів і умов, необхідних для розвитку зимових видів спорту на Ай-Петрі. «В ході роботи були зроблені висновки, що плато Ай-Петрі в своєму розпорядженні ряд сприятливих умов та переваг для розвитку зимових видів спорту: є схили різної складності, обладнано бугельний підйомник, надаються послуги інструкторів, прокат техніки, проводяться змагання з лижного фрістайлу», - зазначив міністр.
Глава курортного відомства Криму дав високу оцінку перспективам розвитку гірськолижного курорту на Ай-Петрі.
«Дослідження показують, що плато Ай-Петрі цілком підходить для створення гірськолижного курорту, який буде функціонувати, як мінімум, 4 місяці на рік. Це дає можливість будувати там успішні комерційні проекти з цілком прийнятними для українського бізнесу строками окупності », - резюмував Олександр Лієв.
За його словами, остаточні висновки досліджень будуть готові на початку 2013 року. Плато Ай-Петрі в   Криму   має ряд сприятливих умов та переваг для розвитку зимових видів спорту та гірськолижного курорту Версія для друку

Новости