Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Кращі гірськолижні курорти Швейцарії

  1. 1. Церматт
  2. 2. Вербье
  3. 3. Санкт-Моріц
  4. 4. Давос
  5. 5. Кран-Монтана
  6. 6. Гріндельвальд
  7. 7. Гштаад
  8. 8. Віллар
  9. 9. Андерматт
  10. 10. Мюррен

Широкий вибір швейцарських гірськолижних курортів просто не можуть залишити байдужими всіх цінителів зимового відпочинку в оточенні прекрасних пейзажів. На сьогоднішній день для туристів представлено безліч варіантів турів по самим різними цінами. Ми ж хотіли б перерахувати найбільш великі, кращі гірськолижні курорти Швейцарії і розповісти про їх особливості.

1. Церматт

Церматт

Церматт розташовується біля підніжжя іменитого Маттерхона (піку з висотою 4478 метрів). Це один з кращих гірськолижних курортів не тільки Швейцарії, але і всього світу. Тут першокласні траси і дивовижний сніжний покрив. Незважаючи на те, що Церматт не може похвалитися доступними цінами, від клієнтів круглий рік немає відбою. А слава про ресторанах курорту поширилася далеко за межі Швейцарії. Найкраще це місце підходить для досвідчених лижників, які пізнали всі ази. Початківцям тут буде важкувато.

Загальна протяжність трас в Церремате 320 км. До послуг лижників 69 синіх трас, 188 червоних і 56 чорних. З підйомників: 24 бугельних, 17 крісельних, 14 кабінних і 4 фунікулери. Сезон катання - листопад-травень.

2. Вербье

Вербье

Головна визначна пам'ятка курорту Вербье - цілинні поля і розкішна траса, яка простягається в Ле-Шаблі, мальовничу долину з протяжністю в п'ятнадцять кілометрів. Всі траси Вербье відрізняються широким розмаїттям і дивовижною красою. Тут буде комфортно відпочивати як новачкам-лижникам, так і професіоналам. Протяжність трас в Вербье становить 410 км і включає 77 синіх, 106 червоних і 22 чорні. Підйомники: 34 бугельних, 20 крісельних, 13 кабінних і 5 фунікелеров. Сезон триває листопада по квітень.

Сезон триває листопада по квітень

3. Санкт-Моріц

Санкт-Моріц

Санкт-Моріц відноситься до найдавніших швейцарським гірськолижним курортам. Він розташовується в Енгандині (долині з дивним кліматом). Його особливість полягає в тому, що кількість сонячних днів тут аж 321, а сезон катання триває з листопада по квітень. Сам курорт підрозділяється на дві частини: Санкт-Моріц-Бад, яка була заснована ще у вісімнадцятому столітті, і Санкт-Моріц-Дорф, засновану трохи менше двохсот років тому. Основна публіка курорту: аристократія, світові мільярдери, зірки і політики.

Лижників в Санкт-Моріц чекають 8 синіх, 16 червоних і 5 чорних трас загальною протяжністю 163 км. А також 22 підйомника: 5 бугельних, 2 крісельних, 1 кабінний і 4 фунікулера.

4. Давос

Давос

Давос відноситься до високогірних гірськолижних курортів, він знаходиться на висоті близько півтори тисячі метрів і підрозділяється на дві частини: західну і східну. Якість трас Давосу сподобається як новачкам, так і досвідченим лижникам. Крім цього, у всьому світі курорт цінується як місце для відновлення сил, відпочинку і лікування. Тут відкрито чимало профільних медичних центрів, профілюючі на захворюваннях шкіри і дихальної системи. Але головний плюс Давоса - безкоштовний скі-бас, а також тут функціонує шість фан-парків.

Для катання тут доступні 31 червона, 39 синіх і 12 чорних трас загальною довжиною 260 км. А також 42 підйомника. Сезон триває з листопада по квітень.

5. Кран-Монтана

Кран-Монтана

Гірськолижний курорт Кран-Монтана встиг завоювати відмінну репутацію і світову славу. Саме тут зазвичай проводять міжнародні симпозіуми, конференції і конгреси, а також найпрестижніші міжнародні змагання. А саме, тут щорічно проходить Кубок світу FIS. Структура Кран-Монтана включає два невеликих селища. Це Монтана і Кран, з яких і складається назва. Вони розташовуються в долині річки Рона, приблизно на відстані кілометра один від одного. Далі по річці, приблизно в 5 кілометрах від Кран і Монтана розташувався ще один селище з неймовірно приємними людьми, це Аміноне. Всі три об'єкти разом утворюють єдину гірськолижну зону. Щоб туристам було максимально зручно пересуватися з одного поселення в інше, на території курорту діє скі-бас.

Для відпочинку курорт Кран-Монтана відкритий з листопада по травень. Гірськолижників тут порадують 160 км трас, що включають 20 синіх, 28 червоних і 2 чорні. Кількість підйомників - 23.

6. Гріндельвальд

Гріндельвальд

Гірськолижний курорт Гріндельвальд в Швейцарії серед місцевих жителів, так і серед іноземних туристів більш відомий як «Село льодовиків». Це один з найкрасивіших швейцарський курорт в Альпах, який працює з листопада і до квітня. Він розташовується в самому серці країни. З величних гір Юнгфрау тут до поселення спускаються льодовики. Цей унікальний курорт привертає увагу не тільки лижників зі стажем, а й просто людей, які люблять гірське повітря, прогулянки і чудові пейзажі Альп. Тут у великій кількості представлені фунікулери, маршрутні автобуси і канатні доріжки. Таким чином, створюються всі умови для максимального комфорту і зручності цінителів активного зимового відпочинку. А гірськолижників чекають 7 синіх, 6 червоних і 4 чорні траси загальною протяжністю 50 км.

А гірськолижників чекають 7 синіх, 6 червоних і 4 чорні траси загальною протяжністю 50 км

7. Гштаад

Гштаад

Це унікальний курорт для гірськолижного відпочинку, який знаходиться в місці стику чотирьох схилів гір. Якщо розглядати Гштаад, як офіційний курорт, то це об'єднання шести регіонів, в тому числі і льодовик Гласьер, який розташовується на висоті три тисячі метрів. Завдяки цьому льодовику, в Гштаад гарантовано забезпечено прекрасне катання з листопада по квітень, навіть в зими без снігу. Гштаад не можна назвати фешенебельним курортом або місцем для привілейованих груп. Це тихий, спокійний куточок з цікавими будиночками в стилі шале і архітектурою кінця минулого століття.

До послуг професійних гірськолижників і новачків тут представлені 220 км трас для катання, до складу яких входять 4 зелені, 50 синіх, 35 червоних і 11 чорних. А до вершин Вас готові доставити 52 підйомника різних типів.

8. Віллар

Віллар

Віллар є типовим представником швейцарських гірськолижних курортів, який більше відомий під гучним ім'ям дьяблере-Віллар. Льодовик, розташований неподалік, робить Віллар унікальним місцем, де кататися на лижах можна як взимку, так і влітку. Сезону тут цілих два: з червня по початок вересень і з жовтня по квітень. Віллар пропонує туристам 125 кілометрів першокласних трас, які найкраще підійдуть для початківців лижників, сімей з маленькими дітьми, а також поціновувачів сноуборду. Родзинка курорту - зручне розташування, зовсім поруч знаходиться Женева, Гштаад, Вербье.

Родзинка курорту - зручне розташування, зовсім поруч знаходиться Женева, Гштаад, Вербье

9. Андерматт

Андерматт

Андерматт славиться пухнастими сніговими вершинами, які вразять навіть самого вибагливого туриста надзвичайною красою, легкістю, захопливою сніжним блиском. Погода тут завжди м'яка, приємна. Андерматт - це справжній рай для любителів фрірайду, для тих, хто впевнено катається на лижах і вважає за краще нерозмічену траси. Якщо ви не можете віднести себе до їх числа, то для вас на курорті працює спеціальна школа, де вас обов'язково навчать азам і просунутим трюкам. Для інших є 9 синіх, 14 червоних і 9 чорних трас, загальною протяжністю 102 кілометри.

Для інших є 9 синіх, 14 червоних і 9 чорних трас, загальною протяжністю 102 кілометри

10. Мюррен

Мюррен

Мюррен - це невеликий гірськолижний курорт Швейцарії, розташований у високогір'ї Юнгфрау на висоті більш ніж півтори тисячі метрів. Після того, як в 1931 році англійці організували і провели тут перший Чемпіонат світу з катання на лижах, Мюррен став вважатися батьківщиною гірськолижних видів спорту. Також поширено думка, що саме Мюррен є тим місцем, де Арнольд Ланн вперше провів таке змагання, як слалом.

Маршрути для катання в Мюррене мають загальну довжину 50 км і включають 2 зелені, 8 синіх, 14 червоних і 5 чорних трас, а також 17 підйомників різних видів.

Маршрути для катання в Мюррене мають загальну довжину 50 км і включають 2 зелені, 8 синіх, 14 червоних і 5 чорних трас, а також 17 підйомників різних видів

Новости