Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Кращі гірськолижні курорти Болгарії

  1. 1. Банско
  2. 2. Боровець
  3. 3. Вітоша
  4. 4. Пампорово
  5. 5. Добрініште
  6. 6. Чепеларе

Завдяки розвиненим гірськолижним курортам Болгарія є привабливим місцем не тільки для пляжного відпочинку, але і для зимового. Нижче розглянемо свого роду рейтинг найпопулярніших болгарських гірськолижних курортів.

1. Банско

Банско

Банско є найкращим гірськолижним курортом Болгарії. Він розділений на т ри зони катання, в залежності від ступеня складності. Якщо Шилігарніка пропонується до освоєння тим, хто досить впевнено почуває себе на лижах, то Чалін-Валон спеціально обладнаний для початківців гірськолижників, а Бандерішка Поляна найбільше сподобається любителям бігових лиж. Загальна протяжність трас становить 56 км. Сезон в Банско триває з листопада по квітень, в цей час крім основного заняття, за заради якого все прибувають на гірськолижні курорти, можна відвідати місцеві пам'ятки - музеї, монастирі і стародавнє містечко. Для осіб, злегка втомлених від катання по високогірних трасах, пропонується розслаблення у вигляді відвідування місцевих лікувальних джерел. Банско досить лояльний до туриста і пропонує безліч готелів, ресторанів і тихих кафе з місцевим колоритом.

Банско досить лояльний до туриста і пропонує безліч готелів, ресторанів і тихих кафе з місцевим колоритом

2. Боровець

Боровець

Це найстаріший і, відповідно, найбільший з болгарських гірськолижних курортів. Дістатися до нього можна автобусом або на особистому транспорті з Софії. Для зручності всіх бажаючих між готелями і підйомниками на схили курсують безкоштовні автобуси. Безпосередньо зони катання курорту діляться на легку, придатну для навчання Ситняково, а також більш складні Ястребец і Маркуджіка. Є в Боровця траси з протяжністю в двадцять кілометрів для тих, хто вважає за краще бігові лижі, а також серйозні трампліни для стрибків довжиною в п'ятдесят і сімдесят п'ять метрів. Крім лижних розваг бажаючим пропонується екскурсія по місцевим найпрекраснішим озерам, а також гірських вершин в супроводі досвідчених провідників. Для любителів Селфі і Instagram існує спеціальне розвага - сафарі.

Для любителів Селфі і Instagram існує спеціальне розвага - сафарі

3. Вітоша

Вітоша

Щоб дістатися до цього місця необхідно витратити в підйомнику двадцять п'ять хвилин. Гора Вітоша є високо розташованим гірськолижним курортом і за сумісництвом національним парком Болгарії. Основний сезон тут проходить в грудні і січні, але для всіх охочих триває до квітня. Чотири з половиною тисячі метрів - ось загальна протяжність всіх трас розташованих на території курорту. Найдовший схил досягає майже трьох тисяч метрів. Проживання на курорті забезпечується кількома місцевими готелями з пристойною ступенем комфортності, а також знімним житлом від місцевих жителів - сільські будинки і навіть хатини, для любителів екстремального проведення часу. На час сезону місцева адміністрація влаштовує карнавали на догоду приїжджим, тому в перервах між освоєнням чергового засніженого схилу можна взяти участь в одному з свят, щоб ознайомитися з культурою та колоритом місцевих жителів.

На час сезону місцева адміністрація влаштовує карнавали на догоду приїжджим, тому в перервах між освоєнням чергового засніженого схилу можна взяти участь в одному з свят, щоб ознайомитися з культурою та колоритом місцевих жителів

4. Пампорово

Пампорово

Пампорово - відмінний до урорт Болгарії для гірськолижного відпочинку з м'яким зимовим кліматом і великою кількістю сонячних днів на сезон. Понад два десятки готелів відкривають свої гостинні двері, в той час як спраглі гірських схилів спрямовуються на місцеві траси, загальна довжина яких становить 25 км (плюс 30 км для бігових лиж). Цілих чотири траси обладнані спеціально для тих, хто вперше вирішив звернутися до лижних справах і не зовсім впевнено почуває себе на снігових дорогах. Однак не забула адміністрація курорту і про впевнених користувачів - гора Снежанка підходить тим, хто вже стійко стоїть на лижах і впевнено розгортає по гірських схилах, тоді як професіонали можуть перевірити себе на трасі Стената. Крім основних занять, якими є лижні розваги, Пампорово пропонує до відвідування різноманітні торгові точки в центральному готелі «Перелик», а також екскурсії в довколишні міста і поселення, включаючи етнічні села і замки з монастирями.

Крім основних занять, якими є лижні розваги, Пампорово пропонує до відвідування різноманітні торгові точки в центральному готелі «Перелик», а також екскурсії в довколишні міста і поселення, включаючи етнічні села і замки з монастирями

5. Добрініште

Добрініште

За дванадцять кілометрів від Банско знаходиться інший хороший гірськолижний курорт Болгарії, який крім катання пропонує відвідувачам ще й безліч спа-процедур - це Добрініште. При загальній довжині трас в сім кілометрів, розділяють чотири основні траси з різним ступенем крутості спуску, довжини і нахилу. Крім того, Добрініште готове викласти ази гірськолижного катання початківцям відвідувачам, аж до дітей - є кілька лижних шкіл. Мінеральні джерела і національний парк «Безбог» - ось те, що оточує курорт. І до основної спрямованості у вигляді гірських лиж додаються розваги у вигляді безлічі ресторанів і закладів з місцевою кухнею, спробувати яку повинен кожен, а також бари, кафе і нічні клуби - для тих, хто не готовий надовго відриватися від міської суєти.

І до основної спрямованості у вигляді гірських лиж додаються розваги у вигляді безлічі ресторанів і закладів з місцевою кухнею, спробувати яку повинен кожен, а також бари, кафе і нічні клуби - для тих, хто не готовий надовго відриватися від міської суєти

6. Чепеларе

Чепеларе

Це наймолодший з болгарських гірськолижних курортів, але це зовсім не означає, що він не становить гідну конкуренцію своїм старшим і досвідченим товаришам. Триста сонячних днів в році - чи не це головна визначна пам'ятка Чепеларе? Сім гірськолижних трас в сукупності дають дванадцять кілометрів загальної протяжності. Траси обладнані як для початківців, так і для тих, хто професійно стоїть на лижах. Лижна школа і бігові траси - гідне доповнення до схилів. Комфортабельні готелі курорту Чепеларе готові прийняти достатню кількість бажаючих, ось тільки якщо Вам необхідні розваги крім лиж - потрібно буде відправлятися в найближче велике поселення. Це місце розраховане на тих, хто приїхав кататися.

Це місце розраховане на тих, хто приїхав кататися

Триста сонячних днів в році - чи не це головна визначна пам'ятка Чепеларе?

Новости