Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Гірськолижний курорт Вуокатті

  1. гірськолижні траси
  2. Хафпайп на відкритому повітрі
  3. Хафпайп в тунелі для сноубордингу
  4. Скіпасс і час роботи підйомників
  5. Вартість скі-пасів на сезон 2018-2019
  6. багатоденні квитки
  7. Оренда спорядження
  8. лижна школа
  9. Контакти лижної школи
  10. Розміщення в Вуокатті - готелі та котеджі
  11. Розваги в Вуокатті
  12. Як дістатися до Вуокатті
  13. На поїзді
  14. Автомобілем

Вуокатті (Vuokatti) - популярний у молоді і сімей з дітьми гірськолижний курорт на північному сході Фінляндії. Найближче велике місто з аеропортом і залізничною станцією - Кайяні (Kajaani) знаходиться в 40 км.

У Вуокатті зручно починати навчання на довгих і пологих схилах для новачків, а завдяки широкій різноманітності схилів, курорт Вуокатті підійде лижникам будь-якого ступеня підготовки.

Сноубордистів і любителів трюків залучають суперпайп і слоупстайл, а цілорічний сніговий тунель з халфпайпом зробив цей курорт популярним місцем літніх тренувань сноубордистів.

Для дітей працює 150-метровий стрічковий підйомник «Чарівний килим», а в лижній школі пропонуються спеціальні програми, навчальні катання в ігровій формі.

Вуокатті займає одне з перших місць серед любителів бігових лиж через поєднання першокласної мережі лижних трас і глибокого зимового снігу. Загальна протяжність обробленої лижні становить понад 150 км, з яких 32 км освітлені. Цілорічний лижний тунель Вуокатті дозволяє кататися на лижах в будь-який час року. Температура в тунелі становить від -2 ° C до -7 ° C. Протяжність траси складає 2,4 кілометра.

Лижний сезон в Вуокатті починається з середини листопада і триває до середини квітня.

гірськолижні траси

гірськолижні траси

Схили Вуокатті залишаються улюбленим місцем лижників і шанувальників гірськолижного спорту на протязі декількох десятків років.

В даний час на курорті працюють 13 трас, з них 7 синіх, 5 червоних і 1 чорна. Максимальний перепад висот 174 м, максимальна протяжність траси 1110 м. До початку спусків вас доставлять 9 підйомників, серед яких два 4-місних крісельних підйомника, 3 якірних підйомника, 2 бугеля і 2 ескалатори.

Відповідні Олімпійським стандартам, а також стандартам FIS суперпайп і слоупстайл дозволяють відточувати трюки до досконалості.

Хафпайп на відкритому повітрі

• Висота стін 6,5 м
• Довжина 120 м
• Ширина 20 м
• Кут нахилу 19 градусів
• Лижний підйомник

Хафпайп в тунелі для сноубордингу

• Довжина 50 м
• Ширина 15 м
• Кут нахилу 14 градусів
• Температура -8 ° C
• Стрічковий підйомник

Панорама схилів гірськолижного курорту Вуокатті тут .

Скіпасс і час роботи підйомників

На території гірськолижного курорту Вуокатті використовуються системи скі-пасів SkiData і Handsfree
На території гірськолижного курорту Вуокатті використовуються системи скі-пасів SkiData і Handsfree. Доступ до витягів здійснюється за допомогою смарт-карт (ключів-карток), турнікети відкриваються автоматично.

Вартість смарт-карти становить 5 євро. Смарт-карти не підлягають поверненню і можуть бути знову використані після повернення на курорт Вуокатті.

Дітям до 6 років при наявності шолома і в супроводі дорослого скі-пас не потрібно.
Документи, що доводять вік повинні бути представлені на запит.
Карусельний підйомник на схилі 9 безкоштовний для всіх бажаючих.

Вартість скі-пасів на сезон 2018-2019

Тип квитка
(Вартість вказана в євро) Дорослі 13-64 років Діти 7-12 років
і дорослі 65+ Батьківський 3 години 35 € 24 € день (9: 30-19: 00) 41 € 27 € 68 € половина дня (12: 00-19: 00) 39 € 25 € Вечір (17: 00-19: 00) 27 € 19 € Дитячий квиток (Tenavarinteet, схил 8) 10 € 10 €

багатоденні квитки

Тип квитка (вартість вказана в євро) Дорослі 13-64 років Діти 7-12 років
і дорослі 65+ Батьківський 2 дня 78 € 50 € 132 € 3 дні 103 € 71 € 190 € 3 дні з 5 113 € 72 € 4 дня 126 € 90 € 228 € 5 днів 151 € 108 € 269 € 5 днів з 7 162 € 115 € 6 днів 166 € 121 € 294 € 7 днів 180 € 134 € 314 € 8 днів 195 € 147 € 9 днів 209 € 160 € 10 днів 224 € 173 € Сезонна карта Вуокатті 460 € 360 € Сезонна карта SkiOne 530 € 430 €

• Всі скі-паси є іменними і особистими.
• Для оформлення сезонних або багатоденних скі-пасів необхідна присутність власника майбутнього скі-пасу для фотографування на смарт-карту.
• Батьківський скі-пас дає право використовувати підйомники по черзі протягом дня. На скі-пассе відображені фото 2-х батьків.
• Багатоденні квитки діють з дати покупки.
• Сезонна карта SkiOne дає право на катання на схилах гірськолижних курортів Вуокатті, Тахко (Tahko) і Касур (Kasurila).
• Загублені скі-паси не можуть бути відновлені без наявності квитанції або чека на покупку.

Час роботи підйомників можна уточнити тут .

Оренда спорядження

Пункти прокату Вуокатті розташовані в будівлях північній і західній лижних станцій біля підніжжя схилів. Тут також надаються послуги з технічного обслуговування спорядження і екіпірування. Спортивні магазини SportShop, розташовані в пунктах прокату, пропонують широкий асортимент спорядження та екіпіровки, а також взуття та одягу для активного відпочинку.

Пункт на західних схилах в лижному тунелі відкритий цілий рік.

Вартість прокату спорядження для гірськолижного спорту, сноуборду, телемарка і катання на бігових лижах сезон 2018-2019 можна подивитися тут .

лижна школа

лижна школа

На курорті Вуокатті працює друга найстаріша лижна школа Фінляндії, заснована в 1958 році. Більше 60 кваліфікованих інструкторів, які отримали освіту в Фінської Національної Асоціації Гірськолижних Інструкторів, допоможуть вам поліпшити навички катання на гірських лижах чи сноуборді.

Лижна школа пропонує широкий вибір курсів навчання гірським лижам, сноуборду та телемарк для всієї родини. Курси Werneri, складені в ігровій формі, пропонують навчання катанню дітей. Дорослі можуть замовити індивідуальні курси, освоїти новий вид катання або відточити техніку катання.

Заняття з російськомовними гірськолижними інструкторами рекомендується бронювати заздалегідь.

Контакти лижної школи

e-mail: [email protected] (англійською)
e-mail: [email protected] (російською)
телефон: +358 44 4148 880

Розміщення в Вуокатті - готелі та котеджі

Гірськолижний курорт Вуокатті пропонує численні варіанти розміщення на будь-який смак, від комфортабельних номерів готелів, до просторих апартаментів і затишних котеджів.

На території курорту Вуокатті протягом всього гірськолижного сезону працює автобус, за допомогою якого можна без зусиль дістатися до основних гірськолижних схилів, готелів, ресторанів та інших послуг і пам'яток. Крім цього, на курорті можна орендувати автомобіль або скористатися послугами таксі по телефону: +358 600 398 200.

Ви можете знайти сотні котеджів на сайті Lomarengas . Лише кілька прикладів відмінних варіантів для відпочинку (натисніть на фото, щоб переглянути деталі):

Лише кілька прикладів відмінних варіантів для відпочинку (натисніть на фото, щоб переглянути деталі):

Aateli Amiraali, котедж в Вуокатті Aateli Amiraali, котедж в Вуокатті   Iida 21 - котедж в Вуокатті   Lumikellomaa - котедж в Вуокатті Iida 21 - котедж в Вуокатті Lumikellomaa - котедж в Вуокатті

Або подивіться варіанти на booking.com:

Booking.com

Розваги в Вуокатті

Вуокатті надає широкі можливості для занять активними видами спорту. Крім гірських і бігових лиж та сноуборду, на курорті є цілорічний критий каток, а протягом усього зимового сезону до ваших послуг траса для катання на ковзанах по природному льоду на озері Нуас'ярві довжиною 1,5 кілометра, що пролягає від берега Вуокатінмаа до СПА-комплексу Holiday Club Katinkulta. Траса доступна для всіх бажаючих абсолютно безкоштовно, за умови відповідної для катання погоди і товщини льоду.

При бажанні можна відправитися на сафарі на снігоходах або собачих упряжках, і навіть на підлідну риболовлю. На курорті Вуокатті розташована ферма їздових собак хаскі, де живуть близько 80 доброзичливих вихованців, а протяжність трас для снігоходів в регіоні складає більше 250 кілометрів. Програми сафарі на снігоходах включають все необхідне спорядження та екіпіровку, а також детальний інструктаж.
Відпочивши на природі, можна розслабитися і приємно провести час в аквапарку Katinkulta і СПА-салоні, зіграти в боулінг або відвідати в парк пригод SuperPark з безліччю розваг для дітей і дорослих.

У Вуокатті є все для повноцінного відпочинку всією сім'єю - магазини, торгові центри, ресторани і кафе. При необхідності гості курорту можуть скористатися послугами трансферу і автосервісу. На схилах до послуг відпочиваючих - ресторани À la Katti, Pirtti, Hesburger і Kuppila Ripa, де можна розслабитися і перекусити в перерві між катанням.

Як дістатися до Вуокатті

Літаком

У Кайяні можна дістатися літаком з Москви і Санкт-Петербурга авіакомпанії Finnair.

Між аеропортом Кайяні і Вуокатті регулярно курсують автобуси. Розклад автобусів тут .

На поїзді

Найближча до Вуокатті залізнична станція також знаходиться в Кайяні. Щодня в місто прибуває кілька поїздів з великих міст Фінляндії. З Москви і Санкт-Петербурга можна доїхати на потягах Лев Толстой і алегро з пересадкою в Коуволі на місцевий потяг, який прямує до Кайяні.

З Кайяні в Вуокатті ходять рейсові автобуси.

Карта автобусних зупинок Вуокатті тут .

Також від залізничного вокзалу Кайяні в Вуокатті можна дістатися на таксі. Вартість близько 50 євро. Замовлення таксі по телефону +358 600 398100.

Автомобілем

Відстань від Санкт-Петербурга складає близько 600 км, від Москви - 1300 км. При в'їзді до Фінляндії, слідуйте по трасі 6. Перший великий орієнтир - місто Йоенсуу (Joensuu), далі Нурмес (Nurmes) - далі Кайяні (Kajaani). Не доїжджаючи Кайяні, почнуться покажчики на Вуокатті. Не забудьте прочитати нашу статтю про поїздку до Фінляндії на автомобілі .

Адреса: Veikontie 3, 88610 Vuokatti

схоже

Новости