Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Гірськолижний курорт Воробйови Гори (Vorob'evy Gory) в Москві і Підмосков'ї на порталі Паблік Тревел Кіров

Гірськолижний курорт Воробйови Гори (Vorob'evy Gory) в Москві і Підмосков'ї

«Ленгори», «Вороб'ївка» -саме те місце, звідки почалася історія російських гірських лиж. З давніх, мабуть навіть довоєнних років, місце лихих спусків «ненормальних» на дивовижних лижах, оббитих сталевими смужками.

Гірськолижний курорт Воробйови Гори (Vorob'evy Gory) в Москві і Підмосков'ї

Більше 60 років на схилах пагорбів, що спускаються до Москви-ріки, молоді і літні люди, у вихідні та будні, катаються тут на гірських лижах. Тепер і на сноубордах. На Воробйових горах тренуються дитячі спортивні школи, взимку регулярно проводяться професійні та аматорські гірськолижні змагання.

Гірськолижний курорт Воробйови Гори (Vorob'evy Gory) в Москві і Підмосков'ї

До «розкрутки» Крилатского були місцем ближнього катання москвичів у вихідний день (коли не вдавалося з'їздити в «Турист» з суботи на неділю). В даний час тут катаються в основному любителі з довколишніх районів і ... розминаються перед серйозними спусками фрірайдери, пролітаючи між досить густо дерев, що ростуть по дуже навіть хорошому «пухлячку", не вбитому плужащімі «чайниками».

Москва - це країна, яка добре відома тим, що там є велика кількість гірських систем. Відповідно, в горах є велика кількість гірськолижних курортів, ну і, звичайно ж, є схили, за якими люди катаються на гірських лижах, сноуборді і санках.

До основних гірськолижних схилів в Москві ставляться: Коломенське, Куркино, Ново-Передєлкіно, Північне Бутово, Снежком.ком і Воробйови гори. Але це совесм не означає, що крім цих схилів, інших немає. Є ще багато різних гірськолижних схилів, на яких можна покататися.

Отже, розглянемо ці слони.

Коломенське. Цей невеликий гірськолижний схил перебувати за півкілометра від Історико-архітектурного музею-заповідника, який розташований на високому правому березі Москви-ріки. Тут можна покататися, як в яру, так і з крутих схилів, які мають протяжність до 200 метрів і перепад висот 35-40 метрів. Вони обслуговуються двома бугельні підйомники, які працюють тільки у вихідні дні.

Природним гірськолижним схилом є схил Куркино, який розташований в пріродоохраняемих зоні в долині річки Східної. Досить велику популярність цей гірськолижний курорт придбав у жителів міста Химки, причому популярність його не згасає вже протягом декількох десятків років. Тут дуже велика увага приділяється атмосфері комфортного відпочинку. Якщо Ви хочете добре відпочити, то у Вас для цього будуть створені всі умови: кваліфіковані інструктори, затишні кафе і досить якісне освітлення схилу.

Одним з схилів, який розташований в екологічно чистому районі Москви є Ново-Передєлкіно. Розташований він не далеко від села Орлово. Ново-Передєлкіно - це траси, які облаштовані нема на природних схилах, а на схилі, який повністю є штучним. Умови, які тут створені, просто ідеально підходять для сімейного відпочинку. Крім того, тут добре поєднуються ціни і якість.

Гірськолижний схил «Північне Бутово» знаходиться в одному з нових кварталів столиці, який називається «Синій птах». Цей схил дуже добре підходить тим людям, які тільки починають кататися на гірських лижах, а також для малюків і тих людей, які просто хочуть удосконалити свою техніку. Головною специфікою схилу «Північне Бутово» є те, що тут йде цілорічний навчальний процес по гірському спорту з дітьми від 3 до 17 років. Для любителів просто покататися на гірських лижах чи сноуборді, спеціально складається графік вільного катання.

Північне Бутово - це схил, який працює не тільки взимку. У літню пору тут проводяться тренування на велосипедах, роликах, а до всього іншого ще і організовуються спортивні табори для учнів.

Першим позасезонним гірськолижним комплексом є комплекс Снеж.ком. Загальна площа цього схилу становить 24000 квадратних метрів. У сніговій зоні комплексу підтримується температура близько -4, -5 С °. Штучний сніг, який тут всюди має постійний склад і його товщина сягає приблизно 100 см. На цьому гірськолижному схилі можна кататися на гірських лижах, як і взимку, так і влітку.

На березі, в закруті Москви-ріки, навпроти Лужників і поруч зі Оглядовий Майданчиком розташовані Воробйови гори. Верхня частина цієї траси дуже крута для початківця гірськолижника. Схили тут мають систему штучного засніження і завжди готуються ратраком. Також, траса має сертифікат FIS. Крім того, тут є прокат лиж, сноубордів і гірськолижного обладнання, а також є досвідчені інструктори, які допоможуть Вам освоїти ази катання на гірських лижах.

Як висновок можна сказати, що гірськолижні схили є мальовничим місцем з чистим, свіжим і морозним повітрям. Вони допоможуть кожному відпочиваючому відволіктися від міської суєти і набратися сил перед важкою робочим тижнем.

Довжина трас на Воробьевке - 150 - 300 м, перепад висот до 60 м. На схилах встановлені 4 безопорний бугельні витяги (рекомендується захопити власний бугель), а в 2002 році за підтримки Уряду Москви заробила двокрісельному канатна дорога, відкривши тим самим непогану трасу «уздовж себе », придатну навіть для проведення етапів чемпіонату Росії по слалому (довжина 300 м, перепад 55 м).

Гірськолижний курорт Воробйови Гори (Vorob'evy Gory) в Москві і Підмосков'ї

Для новачків хороших трас немає, зате є цікаві схили для досвідчених гірськолижників. Один з спусків повністю знаходиться в лісі.

Гірськолижний центр «Воробйови гори» розташований на більш високому березі Москви-ріки поряд зі старим будинком Московського Державного університету. Местоположеніе- основна перевага центру. Дістатися сюди можна просто пішки від однієї зі станцій московського метро. При настанні темряви траси освітлюються, працює прокат спорядження - таким чином будь-який бажаючий може покататися на гірських лижах безпосередньо після роботи або у вихідний день. До того ж ціна за підйом більш ніж демократична. З верхньої точки відкривається незабутній вид на Москву - недалеко знаходиться знаменита оглядовий майданчик.
Гірськолижний центр «Воробйови гори» пропонує Вашій увазі три траси різної протяжності (довжина їх невелика) і ступеня складності. Всі вони мають сертифікат FIS, що говорить про їх чудовому стані. Працюють підйомники і система штучного снегообразованія. Є навчальний схил, на якому зазвичай тренуються юні спортсмени зі спортивної школи «Воробйови гори».
Досвідчені інструктори готові надати Вам всю необхідну допомогу.

Є штучна траса і для тренувань влітку. Єдиним недоліком є відносно коротка довжина всіх схилів.

Гірськолижний курорт Воробйови Гори (Vorob'evy Gory) в Москві і Підмосков'ї

Правда, якщо почати спуск від верхньої станції ескалатора, а закінчити його біля підніжжя великого трампліну, виходить вельми пристойний спуск по «чорної» трасі. До речі, зверху відкривається знаменита панорама-прекрасний вид на всю столицю.

Гірськолижний курорт Воробйови Гори (Vorob'evy Gory) в Москві і Підмосков'ї

Недарма саме Воробйови гори ось уже багато років-одна з головних оглядових майданчиків, куди екскурсоводи призводять групи туристів. За два кроки звідси працює ресторан «Лицарський клуб», є туалети.

Гірськолижний курорт Воробйови Гори (Vorob'evy Gory) в Москві і Підмосков'ї

Новости