Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Гірськолижний курорт табаган. Алмати

  1. Інформація про курорт
  2. Гірськолижний сезон
  3. Як дістатися
  4. Траси курорту табаган
  5. Вартість послуг
  6. де зупиниться
  7. Табаган з висоти пташиного польоту - відео

Спортивно-розважальний центр «табаган» розташований далеко від міської суєти, трохи на південний схід від міста Алмати. Відкритий він всього кілька років тому (у 2005 році), але встиг стати улюбленим місцем відпочинку багатьох гірськолижників.

Інформація про курорт

Спортивно-розважальний центр «табаган» розташований далеко від міської суєти, трохи на південний схід від міста Алмати

Гірськолижний курорт табаган відноситься до Талгарського району Алматинської області. Розташований спортивно-розважальний комплекс поблизу від Ілі-Алатаутского національного заповідника - яскравою природної пам'ятки Казахстану.

Відкрито гірськолижний комплекс був в 2005 році, і з тих пір кожен рік на курорті з'являються все нові розваги і атракціони:

  • водно-оздоровчий комплекс «Акваландия», дитячий ігровий майданчик;
  • пейнтбол-клуб, пункти прокату снігоходів, снегокатов (а в літній час - квадроциклів і гірських велосипедів);
  • тир, тенісний корт, школа парапланеризму і багато іншого.

І це ще не межа - планується розширити скалодром і обладнати додаткові траси.

Гірськолижний сезон

Гірськолижний сезон на курорті «табаган» наближений до стандартного - з кінця листопада до середини квітня Гірськолижний сезон на курорті «табаган» наближений до стандартного - з кінця листопада до середини квітня.

Клімат на гірськолижному курорті сприяє відпочинку: температура взимку в межах від +5 до -10 градусів, але зате бувають рясні снігопади.

Траси упорядковуються спеціальною технікою, а системи штучного засніження майже не задіюються.

Курорт обладнаний веб-камерами, тому на офіційному сайті можна подивитися, що в даний момент робиться на схилах.

Як дістатися

Знаходиться курорт табаган в передмісті міста Алмати.

Адреса: Алматинська область, Талгарскій район, селище Бескайнар.

Добиратися до курорту найпростіше автомобілем з Алмати - для цього потрібно виїхати на автомобільну трасу, що йде через селище Талгар (колишній Дзержинський) і селище Бескайнар.

Траси курорту табаган

Сам курорт поділений на 2 зони катання - верхню і нижню, розділяє їх асфальтована дорога. Між цими терасами прокладені зручні сходи. Нижня зона катання призначена для новачків - на цих трасах мінімальний перепад висоти, а самі трас більш пологі і рівні.

Нижня зона катання призначена для новачків - на цих трасах мінімальний перепад висоти, а самі трас більш пологі і рівні

Всього на курорті 11 трас, з них:

  • зелених - 2 траси;
  • синіх - 3 траси;
  • червоних - 4 траси;
  • чорних - 2 траси.

Найвища точка гори знаходиться на позначці 1600 метрів над рівнем моря, тому підніматися на вершину не рекомендується людям, що мають проблеми з серцем або з тиском.

Найдовша траса має протяжність близько 2100 метрів, а максимальний перепад висоти складає 500 метрів.

Ті, хто любить кататися в вечірні години, не будуть розчаровані - траси спортивно-розважального комплексу висвітлюються в темний час доби, тому катання можливе майже до 22 годин.

На випадок непередбачених ситуацій на трасах чергують рятувальники, але як правило, нічого екстраординарного не відбувається завдяки грамотним діям інструкторів.

Вартість послуг

До трасах ведуть 3 підйомника - 2 бугельних і 1 канатно-крісельний.

Вартість одного підйому - 70-80 рублів, у вихідні та святкові дні - 100 рублів.

Для тих, хто встає на лижі в перший раз, працює школа гірськолижників, досвідчені інструктори якої навчають азам катання. Більш досвідчені лижники можуть навчитися у інструкторів особливим гірськолижним трюкам і хитрощів. Вартість 1 години занять для дорослої людини - 250 рублів, для дітей - 180 рублів.

Вартість 1 години занять для дорослої людини - 250 рублів, для дітей - 180 рублів

На території гірськолижного центру знаходиться 3 ресторани: «Табаландія» (на 200 посадкових місць) і «Табакерка» (на 80 посадкових місць) і ресторан іспанської кухні «Таперіас» (на 24 персони).

У затишних залах можна не тільки смачно і щільно пообідати, але і провести якийсь урочистий захід, забронювавши заздалегідь зали ресторанів.

Вартість середнього чека за обід - 450 рублів на людину. У ресторанах можна спробувати традиційну страву - бешбармак, прісні коржі, м'ясні закуски.

Телефон для довідок: 7 (727) 237-5107 (адміністратор). За цим телефоном можна довідатися про ціни на ті чи інші послуги курорту табаган в передмісті Алмати.

де зупиниться

Гірськолижний комплекс «табаган» пропонує своїм гостям різні варіанти розміщення - в готелях Алмати, в приватних готелях і міні-готелях довколишніх котеджних селищах.

Гірськолижний комплекс «табаган» пропонує своїм гостям різні варіанти розміщення - в готелях Алмати, в приватних готелях і міні-готелях довколишніх котеджних селищах

  • Село «Березовий» - 2 упорядкованих котеджу, в кожному з них - по 10 номерів (2 одномісні номери та 8 двомісних). Кожен номер забезпечений душем, санвузлом, телефоном, холодильників, проведено кабельне телебачення.
  • Село «Смерекова», «Кленова» - котеджі з двомісними номерами.
  • «Бузкова» - кілька невеликих шале. На території села є справжня російська лазня.
  • «Сосновий» - 2 великих котеджу, є камінний зал в середньовічному стилі і вітальня поменше. У кожному номері - балкон. Номери обладнані телевізорами, музичними центрами, мікрохвильовою піччю. Назва селища говорить сама за себе - вся територія селища оточена соснами.
  • Село «Рябиновая» на 3 поверхи, з одномісними і двомісними номерами. Кожен номер - з балконом. Є 2 фінські сауни, купелі в яких виготовлені з цього дуба. У готелі є невеликий конференц-зал, де можна провести виїзний семінар або невелику конференцію, форум, тренінг.

Проживання в комплексі «табаган» має свої особливості, що вигідно відрізняють курорт від інших. Заселення і виселення відбувається в будь-який зручний для проживаючих час. При необхідності в номера ставиться додаткове спальне місце, на проживання з дітьми надаються знижки.

Ціни на проживання в комплексі табаган варіюється в межах від 780 до 1900 рублів за номер. Забронювати номер можна за телефонами: + 7 (727) 274 40 94, + 7 (727) 329 68 10

Табаган з висоти пташиного польоту - відео

Пропонуємо вам поглянути на цей курорт з висоти пташиного польоту, що допоможе вам оцінити всю красу цієї місцевості і схили, які там розташувалися.

Курорт сподобається як молодіжним компаніям, так і сім'ям. Завдяки лояльну цінову політику курорт є вельми привабливий, а рівень сервісу нітрохи не поступається багатьом «зоряним» готелям. Різноманітність розваг і атракціоном робить курорт привабливим для туристів цілий рік.

Якщо ви вже встигли побувати в Табагане, залиште свої відгуки в поді для коментарів. Вони будуть корисні новим відвідувачам курорту.

Новости