Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Гірськолижні курорти та комплекси Челябінської області

Літо давно закінчилося, попереду довга зима, але душа вимагає розваг Літо давно закінчилося, попереду довга зима, але душа вимагає розваг! Тому варто задуматися, де провести зимові канікули або просто активно відпочити на вихідних в зимовий час. У Челябінській області безліч курортів, які пропонують послуги катання на гірських лижах і сноуборді. Головне - визначитися з вибором!

Якщо ви і ваші діти вже не новачки в катанні, то Вам до смаку припаде курорт в селищі Сиростан (м Міас) під назвою "Сонячна долина" , Що має круті схили: 11 трас з перепадом висот 230 м. Є тут і траси для тільки осягають ази катання, траси для сноубордистів, а також контр-уклону і трампліни для просунутих екстрималів. Для дітей є крісельна канатна дорога.

Для гостей, які віддають перевагу більш спокійні види зимових розваг є тюбінгового траса, а також працює пункт прокату бігових лиж і ковзанів. Якщо Ви любите борознити снігові замети - то можна скористатися квадроциклом або снігоходів.

Захотіли перекусити або навіть щільно поїсти - місць громадського харчування тут предостатньо: ресторани, кафе і мангальні зони для самостійного приготування шашликів. Якщо ви приїхали не на один день, то зупинитися можна в готелі, попередньо забронювавши номер.

Гірськолижний комплекс   «Аджігардак»   недалеко від міста Аша нагадує по клімату і пейзажу європейські Карпати або Альпи, пропонуючи гостям 10 трас загальною протяжністю понад 12,5 км Гірськолижний комплекс «Аджігардак» недалеко від міста Аша нагадує по клімату і пейзажу європейські Карпати або Альпи, пропонуючи гостям 10 трас загальною протяжністю понад 12,5 км. Є прості схили для новачків, середньої складності для любителів і підвищеної складності для професіоналів катання. Якщо у Вас немає лиж або сноуборда, то зневірятися не варто - на території комплексу працює пункт прокату спортивного інвентарю.

Для новачків в катанні відмінним вибором може стати гірськолижний комплекс «У виляти» в п.Чулковая Саткінского району. На його території є дві прості траси, пункт прокату спортінвентарю і кімната відпочинку.

Якщо лижі та сноуборд не для Вас і довгі поїздки неабияк втомлюють, то прекрасною альтернативою може стати катання на тюбінги поблизу Челябінська: на відвалах Коркинський розрізу працює траса «Снігові пагорби» протяжністю 70 метрів. Є також 2 лижні траси: основна і навчальна. А в Копейске функціонує тюбінгового траса «Гірка».

Для тих, хто вже не новачок у справах зимового катання і цінує екстрим, хорошим вибором стане гірськолижний центр «Миньяр» поруч з м Сім. Для гостей центру пропонується 7 трас з перепадами висот від 60 до 350 м і протяжністю до 1 км. Є 1 траса для новачків. Основне катання проходить по 2-м схилах: північним та південним. Розваг і точок харчування трохи ... У березні на території центру проходить гірськолижний карнавал :) Якщо планіруте залишитися з ночівлею, то краще заздалегідь забронювати номер в готелі «Затишок» біля підніжжя гори, так як місць часто не вистачає.

Якщо у Вас є маленькі діти, то найкращим варіантом, мабуть, стане відпочинок на гірськолижному комплексі «Абзаково», розташованому на території Башкортостану Якщо у Вас є маленькі діти, то найкращим варіантом, мабуть, стане відпочинок на гірськолижному комплексі «Абзаково», розташованому на території Башкортостану. Тут є 15 трас, найдовша з яких має протяжність 18 км. Кожен знайде розвагу на свій смак: є зоопарк, каток, аквапарк, нічний клуб, готелі, ресторани, магазини, оздоровчі центри. Потребувати чимось Ви точно не будете!

Крім перерахованих вище досить великих комлексов, на території Челябінської області є і безліч дрібних, не настільки розрекламованих і відомих, але цілком заслуговують на увагу!

У Златоусті в гірськолижному комплексі «Балашиха» функціонує спортивний клуб «Екстрим», а в Міассі є досить недорогий гірськолижний центр «Райдер». У місті Юрюзань розташований ГЛК «Кам'яна квітка», а в сусідньому м Трехгорний працює «Завьяліха». На горі Вишнева в селищі Вішневогорск є кілька лижних трас.

Що взяти з собою і в що одягнутися Що взяти з собою і в що одягнутися

Отже, Ви вже визначилися з вибором курорту і почали збори. Головне не забути зробити наступне:

1) Придбати гірськолижний костюм, тому що в звичайному пуховику кататися буде жарко і він не дасть такої свободи в рухах, як спеціальна гірськолижна куртка.

2) Візьміть кілька пар рукавичок, тому що з мокрими і замерзлими від снігу і падінь руками кататися буде не дуже комфортно.

3) Не забудьте гірськолижні окуляри або, на поганий кінець, хоча б сонячні, тому що в горах багато снігу і відбивається від нього сонячне світло дуже сліпить очі.

4) Знеболюючі мазі обов'язково покладіть в свою аптечку, особливо якщо ви початківець гірськолижник. Падінь і ударів не вдається уникнути практично нікому!

Відмінного катання і сніжної зими!

Інші статті розділу:

Залиште свій коментар чи задайте питання:

Новости