Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Буковель зсередини: що, де, почім? Або гірськолижний відпочинок в Україні від А до Я

Річна відвідуваність курорту - 1 млн. Чоловік, протяжність гірськолижних трас - більше 50 км, кількість схилів - 56. Плюс до всього приємний клімат, багато сонця і мальовнича природа. Все це про український Буковель . Білоруси обирають курорт через відносно близьке розташування, відсутності віз і грамотного співвідношення ціна-якість. Підкорювати гірські вершини українського гірськолижного курорту Holiday.by відправився разом з турфірмою «Колесо подорожей» . Про те, як це було - в нашому матеріалі. Річна відвідуваність курорту - 1 млн

Село Поляниця в 1.5. км від курорту Буковель

км від курорту Буковель

Перші приготування перед підкоренням схилів

ЯК ОРГАНІЗОВАНИЙ ВІДПОЧИНОК В БУКОВЕЛІ?

Бувалі туристи навряд чи заблукають в трасах, заплутаються в парковках, де зупинився автобус або куплять ski-pass без знижки ... А новачки цілком можуть собі таке дозволити. У нашій туристичній групі крім досвідчених лижників і сноубордистів були і початківці екстремали. На щастя, від багатьох помилок застерігав керівник групи Олексій Гончарик.

На щастя, від багатьох помилок застерігав керівник групи Олексій Гончарик

Крім досвідчених лижників і сноубордистів в нашій групі були і початківці екстремали

Корисні поради він почав давати ще в автобусі, коли ми тільки під'їжджали до Буковелю. Причому, слухали всі: і ті, хто їде на курорт вперше, і ті, хто буває там щороку.

Гід Олексій Гончарик

- Тим, хто їде на курорт без гривень, основну суму грошей (на ski-pass і оренду спорядження) краще міняти в самому Буковелі. У центрі курорту є безліч обмінників з хорошим курсом. Відразу після заселення і обіду, разом сходимо в хороший прокат, візьмемо потрібне спорядження. Моя вам порада, не брати кожен день різні лижі і черевики, тому що до них завжди доведеться звикати заново. Краще взяти амуніцію відразу на 5 днів, а в кінці катання це все справа здати. Що стосується ski-pass, то до 9.00 його можна купити за акції за 202 гривні ($ 24), після 9.00 - за 336 гривень ($ 40). Є можливість придбати абонемент. 5 днів катання коштуватимуть 1 132 гривні ($ 135).

В інфоцентрі Буковеля можна безкоштовно взяти карту схилів, в касах - купити ski-pass

В інфоцентрі Буковеля можна безкоштовно взяти карту схилів, в касах - купити ski-pass

Туристи слухають перші інструкції від професійного керівника групи турфірми "Колесо Подорожей" Олексія Гончарика

Туристи слухають перші інструкції від професійного керівника групи турфірми Колесо Подорожей Олексія Гончарика

Буковель. Україна. село Поляниця

село Поляниця

Прокат лиж в селі Полянцев. Тут можна взяти лижне спорядження дешевше, ніж в Буковелі

Після успішного заселення в готель і обіду всі бажаючі вирушили брати лижі в оренду. До цього Олексій, як і обіцяв, пройшовся по всьому прокат і вибрав кращий. Критерії відбору звичайному туристу зрозуміти складно, проте головне, як пояснив гід, щоб спорядження було відносно новим.
Крім лижників з нами вирушили і сноубордисти зі своїм спорядженням.

Хлопці думають, чи варто чи не варто користуватися послугами ski-сервісу

Хлопці думають, чи варто чи не варто користуватися послугами ski-сервісу

"Гаряча Заплавка парафіном" в Поляниці коштує дешевше, ніж на самому курорті

Гаряча Заплавка парафіном в Поляниці коштує дешевше, ніж на самому курорті

80 гривень - і ваш сноуборд знову як новий

Хтось хотів нагострити кант, хтось позбутися дрібних подряпин і щілин на поверхні сноуборду.

Працівники прокату встигали обслуговувати всіх, причому дружелюбно. Особливим попитом користувалася послуга «гаряча Заплавка парафіном». Тарифи на послуги ski-сервісу відрізняються в різних прокатах. У нашому (село Поляниця в 1.5 км від Буковеля) «гаряча Заплавка» коштувала 80 гривень ($ 9), в самому Буковелі - близько 120-150 ($ 13-17).

До слова, щоб взяти лижі або сноуборд в Буковелі напрокат потрібно залишити в заставу документ (паспорт або водійське посвідчення). За оренду лиж в Поляниці потрібно буде віддати 70 гривень ($ 8.3). У самому Буковелі це задоволення буде трохи дорожче, і обійдеться в 100 гривень ($ 12) за цілий день.

Цікаво, що в набір для лижника входять, власне, лижі, черевики до них, лижні палиці і шолом. Це те, без чого на схил йти просто неможливо. А ось що стосується маски, то її потрібно брати в прокат окремо або купувати. Прокат коштує від 45 до 50 гривень в день ($ 6, залежить від місця оренди). Якщо брати відразу на кілька днів, вийде дешевше.

Якщо брати відразу на кілька днів, вийде дешевше

Лижне спорядження є, можна вирушати в готель

Лижне спорядження є, можна вирушати в готель

Крім лижних черевиків, палиць і, власне, лиж екстремалам знадобиться шолом. Його в прокаті теж ретельно підбирають

Екіпірування та спорядження є у кожного. Всі задоволені. Трохи прогулявшись по околицях, ми повернулися в готель. Місце проживання непогане, затишне. Ті, хто відпочивав в Буковелі в минулому році, відзначали, що рівень готельного комплексу «Марілен» на порядок вище приватного будинку "Гуцульський край", в якому вони були в минулому році. Однак головний мінус «Марілен» в тому, що обіцяний Wi-Fi з'являвся тут вельми рідко. Зловити інтернет в кращому випадку можна було або вночі, або рано вранці. Зате постояльці готелю могли буквально щовечора насолоджуватися співом самодіяльних колективів. Разом з туристами з сусідніх номерів ми якось послухали захоплюючу пісню колядників хлопців. Було весело.

Туристи легко розлучалися з грошима. Ще б пак, адже перед ними співали зовсім юні артисти

Ще б пак, адже перед ними співали зовсім юні артисти

Готельний комплекс «Марілен», село Поляниця поряд з Буковелем

Готельний комплекс «Марілен», село Поляниця поряд з Буковелем

Дерев'яний гостьовий будинок може вмістити 49 гостей

Ще один бонус від готелю - можливість купувати товари зі знижкою в найближчому магазині. Щоб скористатися цією послугою досить було назвати назву готелю в касі.

Їдальня в готельному комплексі "Марілен"

Велика перевага в організації відпочинку на місці належить агентству «Колесу подорожей» , Чий тур ми тестували на собі. Автобус доставляє туристів в Буковель і забирає їх з курорту двічі в день. Сніданки в готелі теж проходять у два етапи. Так, наприклад, туристи можуть поснідати в готелі раніше (о 7.50), виїхати в Буковель о 8.20, і кататися по ідеально підготовленим з ранку ратракамі трасах ( "відратрачені траси" - так говорять про ранкове катання професіонали на курорті). Ті ж, хто любить поспати, можуть встати пізніше, поснідати о 9.00 і приїхати в Буковель до 10.00. Відповідно перші бажаючі зможуть поїхати назад в готель о 15.00, другі - в 16.45. Спеціально для сонь є і третій варіант - їхати самостійно в будь-який час. Таксі з Поляниці до Буковеля обійдеться в 20-25 гривень ($ 3) за машину.

8.20 ранку - перші туристи завантажують спорядження в автобус. Скоро відправлення в Буковель

Скоро відправлення в Буковель

Перші посмішки в перший день катання

APRES-SKI ПО-ДОРОСЛОМУ АБО ЯК ОТДОХНУТЬ ПІСЛЯ КАТАННЯ В БУКОВЕЛІ

Втомитися від катання на лижах, звичайно, можна. Ось тільки втома ця дико приємна. Справжні лижники і сноубордисти не витрачають даремно жодної хвилини. Вони втрачають лік часу, змінюють траси, вдосконалюють елементи ... І все ж, сили не безмежні. Спеціально для тих, хто дозволяє собі відпочити або для сімей з дітьми поруч з 7 гірськолижним спуском розставлені зручні стільці. Тут можна перевести дух, випити чашку чаю (9 гривень, $ 1) або кава (15 гривень, $ 1.8), побалувати себе глінтвейном (12 гривень, $ 1.4) і свіжими пиріжками (20 гривень, $ 2). Причому, лижі зовсім не обов'язково носити з собою. На майданчику біля бару встановлені спеціальні тримачі для лижного спорядження. Ось тільки залишати його там без замка небезпечно - у одного з наших туристів вкрали лижні палиці. Кататися без них можна, але незручно. Довелося купувати нові.

Довелося купувати нові

Поруч з 7-м гірськолижним спуском розставлені зручні стільці ...

Поруч з 7-м гірськолижним спуском розставлені зручні стільці

Ближче до обіду людей біля 7-го підйомника стає все більше

Ближче до обіду людей біля 7-го підйомника стає все більше

До вечора знову можна знайти вільні місця

До вечора знову можна знайти вільні місця

На майданчику біля бару встановлені спеціальні тримачі для лижного спорядження

На майданчику біля бару встановлені спеціальні тримачі для лижного спорядження

Такі ж власники є на схилах і біля магазинів

Гурманам теж буде ніколи нудьгувати. Кафе і ресторанів в Буковелі багато. Найбільш багатолюдні місця: «Кнайпа» і «Bugi.l». Ці кафешки знаходяться прямо в центрі гірськолижного курорту і працюють за системою самообслуговування (як мінське «Лідо», наприклад). Пообідати можна швидко і недорого. Повноцінний обід: перше, друге і сік обійдеться в середньому в 100 гривень ($ 12). Якщо з'їсти тільки друге і випити сік, то віддати потрібно близько 60 гривень ($ 7). Під час обіду можна зв'язатися з рідними, Wi-Fi працює відмінно.

Кафе «Кнайпа» пропонує всім туристам знижку на меню (10%) до 9.00

00

Пообідати можна як всередині кафе, так і на вулиці

Бари і кафе, до речі, є і на схилах. «Simka bar» пропонує туристам кава і чай за 20 гривень ($ 2), пиріжки з вишнею за 25 гривень ($ 2.5), глінтвейн за 20 гривень ($ 2). У «Кебаб de luxe» меню серйозніше, але є доведеться на вулиці. Борщ, курячий бульйон або картопля фрі обійдуться в 20 гривень ($ 2), кебаб в - 40-45 гривень ($ 4), круасан - в 12 гривень ($ 1.4). Чай буде коштувати 15 гривень ($ 1.7), кава - 12 ($ 1.4), медовий глінтвейн - 25 ($ 2.5).

Втомитися від катання на лижах, звичайно можна. Ось тільки втома ця дико приємна!

Крім катання на лижах і їжі туристи в Буковелі можуть зайнятися масою інших приємних речей.

Наприклад, зробити відмінні знімки, піднявшись на схили на другому підйомнику. Він пішохідний, тому за камеру можна не переживати. Причому, сюди не можна, а потрібно підніматися без лиж. Ціна питання - 35 гривень ($ 4). Ті, у кого діє ski-pass, куплений на день або тиждень, додатково нічого не оплачують.

Ті, у кого діє ski-pass, куплений на день або тиждень, додатково нічого не оплачують

Багато хто вибирає кафе прямо на схилі гори

Багато хто вибирає кафе прямо на схилі гори

На схилах в Буковелі є можливість не тільки погрітися гарячим чаєм, але повноцінно пообідати

На схилах в Буковелі є можливість не тільки погрітися гарячим чаєм, але повноцінно пообідати

Ось такий прекрасний вид відкривається з другого пішохідного підйомника курорту

Ще одне місцеве розвага - відвідування сувенірного ринку.

Місце легко знайти за вказівниками від центру Буковеля. Місцеві жителі радять купувати тут гуцульські чаї і теплі устілки. Насправді сувенірів тут безліч: від магнітиків і hand-made іграшок до солом'яних оберегів і хутряних жилетів. Ціни тут, до речі, набагато приємніше, ніж в сувенірних магазинах. Одні і ті ж магнітики можна купити на 5-10 гривень ($ 1) дешевше, ніж в магазині.

Одні і ті ж магнітики можна купити на 5-10 гривень ($ 1) дешевше, ніж в магазині

Місцеві жителі радять купувати на сувенірному ринку гуцульські чаї і теплі устілки

Місцеві жителі радять купувати на сувенірному ринку гуцульські чаї і теплі устілки

Одні і ті ж магнітики можна купити на 5-10 гривень (1 $) дешевше, ніж в магазині

Одні і ті ж магнітики можна купити на 5-10 гривень (1 $) дешевше, ніж в магазині

Hand-made іграшки та солом'яні обереги з Буковеля

Hand-made іграшки та солом'яні обереги з Буковеля

Такими солом'яними баранчиками можна прикрасити дачну ділянку

Однак і це ще не все, чим можна зайнятися в Буковелі крім лиж.

У центрі гірськолижного курорту до послуг туристів - розважальний центр «Бука». Тут можна пограти в боулінг (від 180 до 290 гривень / $ 21-34 на годину за доріжку), більярд (100-150 гривень / $ 12-18 на годину), сходити в нічний клуб (50 гривень / $ 6 за вхід з людини) або поспівати в караоке (вхід - 100 гривень / $ 12).

Як розповіла адміністратор Наталя, найпопулярніше час відпочинку - вечір і ніч. Саме тому краще заздалегідь бронювати собі місця. Можна, наприклад, зайти в «Буку» під час обідньої перерви і замовити доріжку в боулінг або попередньо зателефонувати.

Після активного катання в Буковелі саме час піти в місцевий розважальний центр "Бука"

Ті, кому до вподоби національні страви, танці і кальян можуть відправитися в «Колибу». Таких диво-хаток в Буковелі багато. Раніше так називали сезонне житло пастухів і лісорубів. Зараз - це місце дозвілля туристів. У центрі залу як правило є камін, а поруч розташовуються затишні столики.

Кімната страху сама виглядає страхітливо

Кімната страху сама виглядає страхітливо

Extreme-park в Буковелі з цього сезону працює тільки влітку

Extreme-park в Буковелі з цього сезону працює тільки влітку

Виявляється, кататися на схилах можна не тільки на лижах і сноуборді, а й на такому "снеговелосіпеде"

Туристи також можуть сходити в кімнату страху (50 гривень / $ 6 - дорослий квиток, 30 гривень / $ 4 - дитячий), побалувати себе 5D-кіно (40 гривень / $ 5), спробувати виграти приз в тирі (10 пострілів - 15 гривень / $ 1.7) . Spa-салон буде коштувати в середньому - 1 160 гривень / $ 138, прокат ковзанів - 40 гривень / $ 5, соляна кімната з кисневим коктейлем - 50 гривень / $ 6 за годину. Є ще сауна (50 гривень / $ 6 за годину), масаж (100 гривень / $ 12), кінні прогулянки (від 120 гривень / $ 14) ... Загалом, можливостей маса, головне наявність грошей!

ГОВОРЯТЬ ТУРИСТИ

Ближче до кінця подорожі Holiday.by поцікавився у туристів, наскільки цікавою і корисною була поїздка. Хтось був у захваті від краси українських пейзажів, але повністю не задоволений їжею в готелі. Іншим, навпаки, дуже сподобалася їжа і особливо домашнє вино. Однак, в загальному, туристи зійшлися на думці, що Буковель пропонує відмінний зимовий гірськолижний відпочинок.

Буковель пропонує відмінний зимовий відпочинок

Володимир Зайцев, досвідчений лижник (Білорусь)

- У Буковелі я вже вдруге. Катаюся п'ятий сезон поспіль. Вперше приїжджав сюди в позаминулому році. Курорт подобається не тільки якістю схилів, але і тим, що він постійно розвивається. У минулому році був в Закопане ( Польща ). Проживання там відмінне, але ось гори розташовані дуже далеко один від одного. У Буковелі в цьому плані мені більше подобається. Із задоволенням прокотився по всіх трасах, крім чорних.

Із задоволенням прокотився по всіх трасах, крім чорних

Автобус з білоруськими туристами відправляється назад в готель

Надія Гринник, сноубордистка (Білорусь)

- Ми з чоловіком приїхали в Буковель вперше. Сама катаюся на сноуборді, він - на лижах. Курорт нам дуже подобається. І взагалі, вважаю, що зимовий відпочинок набагато краще річного. Він активніше і цікавіше. Ми ось, наприклад, були і в Туреччини , І в Єгипті , І в Криму . Сонце - це звичайно добре, але рух взагалі вище всіх похвал. Ми задоволені відпочинком в Буковелі.

Ми задоволені відпочинком в Буковелі

Буковель чекає вас, друзі!

Ірина Деменкова, лижниця зі стажем (Росія)

- Катаюся 4 роки. починала в Силич , Але ось уже другий рік поспіль приїжджаю в Буковель. Курорт подобається тим, що тут багато підйомників, велика протяжність трас. В цьому році мені пощастило менше, їхала з чорного схилу, впала, порвала зв'язки на нозі. Тому раджу всім лижникам робити перерву від катання в середині тижня. Тоді впевненість трохи спадає, і на наступний день ти як і раніше обережний. Думаю, буде менше травм.

Буковель чекає вас, приємного відпочинку, друзі!

Дякуємо туристичну компанію "Колесо Подорожей" за надану можливість протестувати гірськолижний тур в Буковель.

Найдоступніші гірськолижні курорти в каталозі Holiday.by

Тури в Буковель від $ 300 на Holiday.by

Читайте також:

Тест Holiday.by. Автобусний тур очима водія або 850 км шляху без сучка і задирки

Буковель для дитини: екіпірування, навчання, розваги

Тест Holiday.by Лижне хрещення в Буковелі або як український курорт новачків приймає

Євген Апанасевіч про відпочинок в Буковелі, гуцульської культури і відмінності від конкурентів

Огляд скі-пасів гірськолижних курортів Європи: скільки коштує абонемент на підйомник?

Скільки коштує недорогий гірськолижний відпочинок в Західній Європі?

У Норвегії немає снігу, а Північна Корея запрошує на перший зимовий курорт

Дешево покататися на лижах - до Італії та Австрії!

Скільки коштує недорогий гірськолижний відпочинок в Західній Європі?

Новости