Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Як дістатися до гірськолижних курортів Фінляндії

  1. На автомобілі до Фінляндії
  2. На автобусі до Фінляндії
  3. На поїзді до Фінляндії
  4. На літаку до Фінляндії

Існує безліч способів, як дістатися з будь-якої точки Росії до гірськолижних курортів Фінляндії .

Ми вирішили розповісти Вам про найбільш популярних способів подорожей до Фінляндії з Росії!

Транспортне сполучення між двома сусідніми країнами відмінно налагоджено. Регулярно розробляються нові маршрути і рейси, а кількість транспортних компаній, що пропонують свої послуги туристам, постійно збільшується, так що дістатися до будь-якого вподобаного курорту Фінляндії не важко!

На автомобілі до Фінляндії

Подорожуючи на автомобілі, кордон з Фінляндією можна перетнути через один з дев'яти міжнародних контрольно-пропускних пунктів:

  • Рая-Йоосеппі (Raja-Jooseppi) - Лотта
  • Келлоселкя (Kelloselkä) - Салла
  • Вартіус (Vartius) - Лютте
  • Ніірала (Niirala) - Вяртсиля
  • Куусамо (Kuusamo) - Суоперя
  • Іматранкоскі (Imatrankoski) - Святогірськ
  • Нуйямаа (Nuijamaa) - Брусничне
  • Вайніккала (Vainikkala)
  • Ваалімаа (Vaalimaa) - Торфяновка

Подорожуючи на особистому автомобілі, варто звернути увагу на правила провезення гірськолижного обладнання. Під час транспортування спортивний інвентар повинен зберігатися в спеціальному боксі, або бути надійно закріпленим на рейлінга на даху машини. Устаткування не повинно перевищувати обмежень по допустимому навантаженні на дах автомобіля, встановлених виробником.

Заздалегідь оцінити ситуацію на під'їздах до прикордонних пунктів і, таким чином, уникнути черг, допоможуть веб-камери, встановлені на кордонах e-finland.ru/webcamera .

На автобусі до Фінляндії

Автобусні рейси до Фінляндії здійснюються з декількох російських міст. Наприклад, з Санкт-Петербурга рейсові автобуси ходять до Гельсінкі, Лаппеенранта, Ювяскюля іТурку. З Мурманська здійснюються регулярні прямі рейси за маршрутом Мурманськ -Івано - Рованіємі. Подорож на рейсовому автобусі - це швидкий, надійний і недорогий спосіб дістатися до Фінляндії. Головна перевага цього виду транспорту полягає в тому, що рейсові автобуси проходять російсько-фінський кордон позачергово. Завдяки тому, що рейсові автобуси ходять строго за розкладом, можна чітко спланувати час у дорозі. Рейсові автобуси місткі і комфортні. У кожному є багажне відділення, в якому можна перевозити гірськолижне спорядження.

На поїзді до Фінляндії

З запуском швидкісного поїзда "Алегро", Санкт-Петербург і Гельсінкі стали близькі, як ніколи раніше. Час в дорозі на поїзді складає всього 3,5 години. Між Москвою і Гельсінкі курсує швидкісний нічний поїзд "Лев Толстой". Час у дорозі становить близько 13,5 годин. У поїздах пасажирам надається широкий асортимент послуг. Проходження прикордонних і таможенниx формальностeй відбувається під час шляху проходження.

Швидкісні поїзди курсують на далекі відстані також між містами Південної Фінляндії.

Прибувши з Росії до Фінляндії на поїзді, можна продовжити подорож далі по Фінляндії. Здійснити пересадку з поїзда на поїзд нескладно, а автобусне сполучення погоджено c распісаніeм поїздів. Розклад міжміських автобусів можна дізнатися на автобусних станціях або на сайті www.matkahuolto.fi

Залізничне сполучення всередині Фінляндії здійснюється поїздами різних типів. Сучасні поїзди "Pendolino" курсують між великими містами Фінляндії. Під час далеких подорожей враховані потреби сімей з дітьми. У поїздах "InterCity" є сімейні купе і ігровиe детскіe куточки.

Нічні поїзди, в яких існують умови для перевезення автомобілів, - отоічная можливість подорожувати протягом ночі через всю країну до півночі Фінляндії. У такому поїзді можна відпочити з комфортом і продовжити на наступний ранок подорож на особистому автомобілі. Нічні поїзди слідують за наступними напрямками: Гельсінкі-Рованіємі-Гельсінкі, Гельсінкі-Коларі-Гельсінкі, Гельсінкі-Оулу-Гельсінкі, Гельсінкі-Кемиярви-Гельсінкі, Тампере-Рованіємі-Тампере, Тампере-Коларі-Тампере, Турку-Рованіємі-Турку, Турку -Коларі-Турку.

Квитки на міжнародні або міжміські поїзди можна придбати в касах залізничних вокзалів або на сайті www.vr.fi .

На літаку до Фінляндії

Повітряний вид транспорту - найшвидший, але не найдешевший спосіб подорожі. Однак, авіакомпанії, найчастіше, пропонують туристам придбати квитки за спеціальними акціям або знижкам. На порівняльному сайті www.skyscanner.ru можна вибрати найбільш підходящий рейс, відповідно до вартості, часом відправлення та прибуття, кількістю пересадок, а також часом, проведеним в дорозі. Прямі рейси з Росії до Фінляндії здійснюють російські авіакомпанії Aeroflot, Rossiya Airlines, Severstal Aircompany, а також фінська авіакомпанія Finnair. Всі літаки приземляються в аеропорту Гельсінкі-Ванта, який розташований в 20 км від Гельсінкі. В аеропорту Гельсінкі-Вантаа можна пересісти на внутрішній рейс і відправитися далі, наприклад, в Північну або Центральну Фінляндію.

Слід звернути увагу на правила провезення гірськолижного спорядження в літаках. Багато авіакомпаній прирівнюють лижне спорядження до одного багажу. Збори за провезення лижного спорядження не завжди справляються. Все залежить від норми провозу, а також від кількості іншого багажу. Заздалегідь варто дізнатися максимально доступний на борту вага одного набору лижного спорядження. Необхідно пам'ятати, що у кожної авіакомпанії можуть бути свої правила.

Поїздку по Фінляндії тепер можна легко спланувати за допомогою планувальника маршруту і розкладів www.reittiopas.fi . Планувальник допоможе вибрати найшвидший маршрут або той, в який включено найменшу кількість пересадок. Планувальник дозволяє вибрати певний вид громадського транспорту, на якому ви хотіли б подорожувати, або зазначити всі можливі варіанти, щоб порівняти результати пошуку і вибрати найкраще відповідає вашим потребам.

Вибравши на курорті варіант розміщення , Розташований в віддаленості від гірськолижних схилів, не варто турбуватися про те, як дістатися до трас. На території курортів зазвичай курсують спеціальні автобуси, які доставлять Вас прямо до підніжжя сопок. У разі необхідності, можна завжди звернутися в одну з численних служб таксі, які працюють в Фінляндії 24 години на добу.

джерело: https://www.ski.fi/ru

Новости