Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

12 кращих гірськолижних курортів для відпочинку з дітьми

  1. Няня на канікули та іграшки напрокат
  2. Водні гірки і лижні спуски
  3. Найкоротша метро і дитячий театр на лижах
  4. На ковзанах по озеру
  5. Бенкет під горою
  6. Карусель на лижах
  7. 425 км трас на всю сім'ю
  8. атмосфера казки
  9. Курорт з фантазією, як у Карлсона
  10. Біг на лижах і сніжна польова кухня
  11. Погоня за північним сяйвом
  12. Головний гірськолижний курорт Болгарії

Гірськолижний відпочинок - відмінний спосіб приборкати нескінченну енергію дітей. А спорт, гірське повітря і вітамін D щодня корисні в необмежених дозах і дорослим.

Перед вами список європейських курортів, які найкращим чином пристосовані для сімейного відпочинку. При виборі враховуються такі чинники, як зручна інфраструктура, різноманітність дитячих розважальних програм, наявність ресторанів і готелів, готових прийняти маленьких мандрівників, забезпечення безпеки. Експертами виступили головний редактор агентства гірськолижних новин Superski Аліна Трофімова, головний редактор сайту про подорожі в горах Роман Тюляка і головний редактор журналу «Вояж» Ольга Яківна, побувавши на безлічі європейських гірськолижних курортах особисто, а іноді і з дітьми.

Няня на канікули та іграшки напрокат

Віллар (Швейцарія).

Де залишити дитину: 3 дитячих садки, в тому числі ясла для дітей до 1 року
Де навчать дітей кататися: дві школи для дітей від 3 років
Абонемент на п'ять днів: безкоштовно для дітей до 9 років, € 118 - для дітей старшого віку, € 207 - для дорослих
Бонус: всього в 18 км знаходиться термальний курорт Les Bains de Lavey з самими гарячими джерелами в Швейцарії (температура води досягає 70 ° C). Правда, сюди пускають дітей тільки з 4 років.

Сонячний курорт Віллар затишно розташувався всього в 20 км від Женевського озера та 110 км від Женеви на висоті 1300 метрів над рівнем моря. Віллар історично створювався саме як сімейний курорт. За увагу до дітей він навіть відзначений престижним сертифікатом якості Families Welcome, який видається після багатоступінчастої експертизи комісії на чолі з федерацією туризму Швейцарії. У місті є п'ять великих міжнародних шкіл і шкіл-інтернатів, учні яких живуть тут майже цілий рік.

У Вілларе понад 225 км трас, з них більше половини - легкі: сюди можна їхати з дітьми майже будь-якого віку і рівня спортивної підготовки. Для початківців в центрі міста знаходиться безкоштовна зона катання з дитячим парком, будиночками, невеликою гіркою і стрічковими підйомниками. Знайдуться розваги і для тих, хто не тільки на лижах, але і на ногах ще не варто. У Вілларе є стежки для прогулянок з колясками, дитячі маршрути для прогулянок на снігоступах або на бігових лижах. У місцевому офісі по туризму є сервіс з пошуку нянь на курорті (правда, не російськомовних), а також велика колекція іграшок, які можна брати напрокат. У сусідній з Віллар селі Грійон можна орендувати стільчик, коляску, ліжко або манеж. Недалеко від Виллара розташувалися цілих п'ять парків атракціонів, в тому числі аквапарк «Кариби Женевського острова» і швейцарський парк паровозів. А дорослі, залишивши своїх чад в одному з місцевих садів, можуть сміливо підкорювати найскладніші траси регіону. Наприклад, на льодовик Glacier 3000 в Діаблере з Виллара можна дістатися на машині всього за 20 хвилин.

Водні гірки і лижні спуски

Лейкербад (Швейцарія)
Де залишити дітей: два дитячих садки для дітей від 18 місяців
Де дітей навчать кататися: дві школи, де займаються діти від 2,5 років
Скі-пас: безкоштовно для дітей молодше 8 років, дітям від 8 років - € 120, для дорослих - € 267 за п'ять днів катання. Є сімейні знижки та спеціальні пропозиції
Бонус: на курорті знаходяться найбільші альпійські термальні комплекси в Європі Bugerbad і Walliser Alpentherme & SPA

Найбільший термальний курорт в Альпах на висоті 1411 метрів в долині Вале створили ще римляни. На лижах вони не каталися, а любили приймати ванни. Сьогодні Лейкербад - популярний термальний і гірськолижний центр.

В ціну скі-пасу включають і відвідування гарячих джерел. У місті 30 відкритих і критих термальних басейнів, які підкорять і дітей, і дорослих. Є кілька спеціальних басейнів для дітей. Хіт - гідромасажні ванни і велика водна гірка.

Вершин, які можна підкорити, тут дві - розташовані один навпроти одного Гемма і Торрент. У Лейкарбаде відмінні траси для бігових лиж, прогулянок на снігоступах, гірки для катання на санях і більше 50 км гірськолижних трас.

Тут є все, що може знадобитися турботливим батькам: ігрові зони і спеціальне меню в ресторанах, ліжечка та іграшки в апартаментах, спеціальні сімейні тарифи і знижки, дитячий садок і няні.

Малюків від трьох років на цьому курорті ставити на лижі особливо зручно. У самому центрі містечка, на сонячній частині схилу розташувалася велика зона катання Erli: пологі схили, ідеальні для перших стартів, зручні стрічкові підйомники, ігровий майданчик, школа з російськомовними інструкторами. Щоп'ятниці тут проводять змагання. Поруч з лижної зоною знаходиться спортивна арена - критий комплекс, де діти теж знайдуть собі заняття до смаку.

Найкоротша метро і дитячий театр на лижах

Серфаус (Австрія)
Де залишити дітей: три дитячі садки для дітей від 0 місяців
Де дітей навчать кататися: дві школи, де займаються діти від 2,5 років
Скі-пас: безкоштовно для дітей до 8 років. Від 8 років - від € 107, дорослим - від € 185 за 5 днів катання. Є сімейні знижки та спеціальні пропозиції
Бонус: атракціон Skyswing, на якому можна випробувати стан невагомості

Тірольський курорт Серфаус-Фісс-Ладіс відрізняється від своїх гірських сусідів тим, що тут є найкоротший в світі метро (його протяжність - 1208 м). Місцева підземка складається з однієї гілки і чотирьох станцій, на початку гілки знаходиться велика парковка, в кінці - майданчик, звідки стартують одразу кілька канатних доріг.

Але їхати сюди варто, звичайно, не заради метро, ​​а заради атмосфери великого розважального комплексу для дітей в горах. Серфаус - пішохідний містечко, куди не можна заїжджати на машинах, а значить, дитини можна без страху відпускати на вулицю. Тут кілька великих дитячих центрів, головний з них - ігрова зона Кіндершнееальм (близько проміжній станції Компердель) з численними анімаційними програмами, з дитячої гірськолижної школою, містечками та дитячими ресторанами. Підйомник, який йде до дитячого містечка, пристосований для завантаження колясок. Ще одна велика дитяча зона - Мурмлі - знаходиться в самому центрі Серфаусе.

У Серфаусе багато комфортних широких трас, що особливо зручно в поїздці з дітьми. Є й оригінальні розваги: ​​дитячі паркур для катання на снігоходах, дитячий театр, поїздки на паровозі по снігу, пригодницькі маршрути для дітей, гірки і трампліни для початківців фрирайдеров, а також три дитячих ресторану для зголоднілих дослідників.

На ковзанах по озеру

Цель-ам-Зеє (Австрія)

Де залишити дітей: два дитячих садка для дітей від 18 місяців
Де дітей навчать кататися: дві школи, де займаються діти від 3 років
Скі-пас на 5 днів катання: безкоштовно для дітей до 8 років, страше - € 107 євро. Є сімейні знижки та спеціальні пропозиції.
Бонус: На висоті 3029 метрів знаходиться льодовик Кіцштайнхорнс з двома оглядовими майданчиками, які забезпечують кругову панораму, в тому числі Top of Salzburg - найвища точка в цьому краї

Цель-ам-Зеє - це доброзичливий і сонячний містечко в Альпах. Він знаходиться в австрійському регіоні Зальцбург, на березі красивого озера Целлер. Взимку на озері на ньому можна пограти в керлінг і покататися на ковзанах.

На об'єднаному з містечком Капрун - три зони катання, три різні гори і 138 км гірськолижних трас. Найскладніші траси знаходяться на льодовику. За більш простими спусками і широкими трасами для маленьких лижників варто вирушати на Майскогель і Шміттенхее. У місцевих гірськолижних школах проводять веселі заняття для самих маленьких і підлітків, які мріють освоїти складну техніку і відправитися з татом «по цілині». На курорті безліч готелів відмічені знаком Families Welcome, наприклад: Hagleitner Family Balance Hotel & Spa, Amiamo Familotel, Rudolfshof і інші. Після веселого дня туристів чекає великий водний комплекс Tauern Spa в Капруне або в критий спортивний басейн в центрі Цель-ам-Зеє.

Бенкет під горою

Мадонна ді Кампільо (Італія)

Де залишити дітей: два дитячих садки для дітей від трьох місяців
Де дітей навчать кататися: одна школа, де займаються з дітьми від трьох років
Скі-пас на п'ять днів катання: безкоштовно для дітей до 8 років, безкоштовний прокат шоломів для дітей до 11 років. Для дітей старше 8 років - від € 88. Дорослим - від € 176
Бонус: 32 ресторану і 24 бару курорту варті того, щоб на вечір попросити друзів залишитися з дітьми і відправитися на дегустацію кращих італійських страв та коктейлів

Всього в 220 км від Мілана, серед найкрасивіших Доломітових Альп регіону Трентіно розташувався затишний курорт Мадонна ді Кампільо. Тут буде цікаво і просунутим, і початківцям, і самим маленьким. Впевнено стоїть на лижах підліткам напевно сподобаються величезні сноу-парки (над курортом їх цілих три) і широкі, не дуже складні траси. А для малюків підійдуть навчальні зони катання зі смішними персонажами. Дитячі майданчики розкидані по всій зоні катання, найвища на станції Валь Мастелліна: тут все задоволення для майбутніх лижників, і невеликі спуски, і чарівні килими-транспортери, і забавні будиночки. Для дітей регулярно проводять змагання. А для дорослих з 19 по 22 грудня проходив етап Кубка Світу з гірських лиж, в решту часу по найцікавішій трасі для слалому можуть покататися усі бажаючі.

Карусель на лижах

Кронплатц (Італія)
Де залишити дітей: два дитячих садка для дітей від 18 місяців
Де дітей навчать кататися: п'ять шкіл, в тому числі школа бігових лиж і біатлону, де займаються діти від трьох років
Скі-пас на п'ять днів: при покупці дорослого (від € 170) дитячий (молодше 8 років) видається безкоштовно. Для дітей до 16 років - від € 119 до € 148 (низький-високий сезон). Зверніть увагу на спецпропозиція Dolomiti Super Kids для сімей, яке діє на період російських дитячих канікул
Бонус: можливість відвідати колоритний середньовічний місто Бруніко в 20 км від Кронплатц

Добротний сімейний курорт Кронплатц в італійському Південному Тіролі об'єднує відразу 14 містечок і селищ, розташованих на висотах від 786 до 1650 метрів над рівнем моря. Всі разом вони входять в регіон катання Dolomiti Superski і відмінно пристосовані для сімейного відпочинку в будь-якому складі (наприклад, тут менше крісельних підйомників і набагато більше кабінок). У Кронплатц, як і на інші курорти в доломіту, можна приїжджати з підлітками і молодшими школярами, яким вже нудно на зовсім пологих трасах. Їм буде цікаво в величезному сніговому парку, на не найпростішим трасі для скі-кросу.

Для дітей поменше є прості траси, веселий Kids Safety Park (вниз від підйомника Olang), де знайомлять з правилами поведінки на горі, а також найрізноманітніші розваги: ​​катання на санках, каруселі, парки з анімацією і навіть дитячий ресторан Kroni, куди можна дістатися на гондолі і таким же чином спуститися без лиж назад.

425 км трас на всю сім'ю

Лез Арк і Ла Плань (Франція)

Де залишити дитину: в кожному селищі є свій сад і ясла для дітей від 9 місяців
Де дітей навчать кататися: дві школи для дітей від трьох років
Скі-пас на п'ять днів катання: безкоштовно для дітей до 6 років. Є сімейні скі-паси, розраховані на 1-3 дітей. Для дітей від 6 до 13 років - € 199, для дорослих - € 265.
Бонус: якщо дитина і батьки морозостійкі, можна залишитися на ніч в побудованої з снігу хатині голку. Тиха зоряна ніч, вид на Монблан, даний Савойське фондю, особлива техніка сну в спальному мішку на сніговій ліжка стануть незабутньою пригодою.

Французькі Лез Арк, Ла Плань і пейз-Валландрі, які об'єдналися в один регіон катання Paradiski в цьому році відзначають спільний ювілей. 10 років тому вперше запрацювала найбільша в світі канатна дорога - Vanoise Express, яка зв'язала обидва курорту і перетворила Лез Арк і Ла Плань у другу за величиною у Франції зону катання.

Paradiski включає 20 селищ, розкиданих по різних схилах двох гір, що стоять один навпроти одного. Це понад 425 км трас на будь-який смак і на будь-який вік. З малюками краще вирушати в тихий пішохідний Арк з прекрасним видом на Монблан. Тут є дитячий садок і ясла, невеликі схили, відмінна гірка для санок, красива площа, практично немає машин - гості курорту залишають автомобілі на гігантській підземній парковці.

З дітьми старшого віку краще вибрати Ла Плань. Тут більше розваг для підлітків, ширше розмаїття трас для впевнених лижників. У Ла Плани можна, наприклад, покататися по бобслейній трасі.

атмосфера казки

Морзін (Франція)
Де залишити дитину: чотири сади, в тому числі ясла для дітей до року
Де навчать дітей кататися: дві школи, де займаються діти від 3 років; приватні заняття для дітей молодше
Скі-пас на п'ять днів: для дітей до 5 років - безкоштовно. Для дітей до 12 років - від € 111, для дорослих - від € 148.
Бонус: для безстрашних батьків - найскладніша траса курорту, практично вертикальна Swiss Wall

Морзін розташувався на кордоні Швейцарії і Франції, в 35 км від Женеви, в регіоні з теплою назвою Ворота Сонця.

Колоритному старому місту регіону Верхня Савойя пощастило: його не стали забудовувати бетонними багатоповерхівками, як роблять на багатьох французький курортах. Тому тут збереглася старовинна архітектура та атмосфера старої доброї Європи - казки, яка особливо сподобається дітям. Старий ринок, міська площа, кам'яний міст через річку Дрансі заслуговують пішохідної екскурсії. При цьому Морзін - повноцінний містечко зі справно працюють автобусним сполученням. Тут є кінотеатри, каток, бари, ресторани, вулицями ходить невеликий екскурсійний поїзд для дітей.

Єдина зона катання Portes du Soleil включає 13 курортів у Франції і Швейцарії, 650 км трас і 228 підйомників. Ніяких дитячих канікул не вистачить випробувати все.

Сам Морзін відмінно підійде для маленьких підкорювачів трас. Саме тут стали активно привчати до лижного відпочинку не тільки дітей від 3-4 років, але і зовсім малюків за допомогою винаходу Babysnow. Це щось середнє між великою лижею і самокатом з кермом управління. Дошка дозволяє дітям, які вже можуть стояти на ногах, встати на лижі і отримати задоволення від ковзання по снігу. Досвідчені інструктори Французької лижної школою (ESF) пояснять і покажуть, як працює Babysnow.

Сусідній з Морзіна курорт Авориаз підійде більше для підлітків, тут багато фанпарк для фрістайлу і крутих трас.

Курорт з фантазією, як у Карлсона

Оре (Швеція)

Де залишити дитину: один дитячий сад для дітей від 3 років з англомовними вихователями
Де навчать дітей кататися: дві школи, де займаються діти від 3 років
Скі-пас на п'ять днів: безкоштовно для дітей до 7 років. Для дітей до 12 років - від € 150, для дорослих-€ 208.
Бонус: Після поїздок на оленячих упряжках можна відправитися в ресторан за свежекопченая лососем або дичиною. Найцікавіше місце - хатинка в лісі Carins Stuga, куди можна дістатися лише в собачій упряжці або на снігоході. Тут немає електрики, а в меню страви з дичини, приготовані на відкритому вогні.

Головний шведський курорт, де відпочиває королівська родина і панує атмосфера справжньої казки. Тутешні гори нижче Альп, а катання трохи простіше. Оре знаходиться біля підніжжя лісистих гір, найвища з яких Орескутан (1429 м). Зате кількість розваг на схилах і можливостей для екскурсій порадує найактивніших батьків. Катання на собачих і оленячих упряжках, дитяче містечко шахтарів, ігровий міні-ліс, екскурсії до замерзлому водоспаду і крижаному готелю - це далеко не повний список.

На курорт варто вирушати з дітьми, які ще не освоїли найважчі спуски: тут їм буде легко відточити майстерність. У місцевих школах 15-ти рівнева система класів, щоб домогтися у всіх учнів однакового рівня катання можна було максимально точно. З трьох курортів Оре сім'ям з дітьми найкраще підійде Оре Б'ерн з дитячим майданчиком і спеціальної дитячої трасою ведмедика Тедді, яка проходить через мальовничий ліс.

Біг на лижах і сніжна польова кухня

Гейло (Норвегія)

Де залишити дитину: три саду, в тому числі ясла для дітей до року
Де навчать дітей кататися: три школи, де займаються діти від 3 років
Скі-пас на п'ять днів: безкоштовно для дітей до 7 років. Для дітей від 7 до 15 років - від € 80, для дорослих - від € 160
Бонус: Гейло з його вітрами - одне з кращих місць для cноукайтінга і парапланеризму

Тихе містечко Гейло розташувався на висоті 800 метрів над рівнем моря біля підніжжя найбільшого в Норвегії гірського плато - Хардангервідда. Найвища точка курорту знаходиться на висоті 1178 м.

У Гейло безліч трас, придатних для сімейного катання, деякі з них висвітлюються ночами. На курорті є найрізноманітніші зимові розваги для дітей: полювання за скарбами в лісі з тролями, орієнтування на бігових лижах, майстер-класи з будівництва сніговиків і випічці снігових пирогів. Напевно сподобається і дітям, і дорослим місцевий винахід - велика повітряна подушка, на яку можна стрибати на лижах (дозволено навіть дітям від 4 років). І звичайно, тут ідеальні траси для бігових лиж, які в Норвегії популярнішим гірських.

У Гейло багато затишних апартаментів, чотири великих супермаркету, а ціни не набагато вище, ніж в інших європейських країнах.

Погоня за північним сяйвом

Леві (Фінляндія)

Де Залишити дитину: два дитячих садка для дітей від 0 місяців
Де дітей навчаюсь кататися: две школи, де займаються діти від 3 років
Скі-пас на п'ять днів: для дітей ВІКОМ до 12 років - € 82 за 5 днів, для дітей старше 12 років - від € 130 до € 150, для дорослих - від € 138
Бонус: шанс побачити Північне сяйво . Щоб не помилитися з датами, можна звіритися з сервісом прогнозів.

Цей курорт знаходиться за Полярним колом, в Лапландії, але завдяки близькості Гольфстріму клімат тут м'який.

Курорт виглядає як прикрашена до Різдва село, та й до резиденції Санта-Клауса звідси всього година їзди. Навколо села - сопки з круглими верхівками, провідні з них траси прості і короткі, є кілька виділених навчальних спусків, величезна дитяча зона з безкоштовними підйомниками, школи і ясла ясел для маленьких гірськолижників (до речі, проблем з російськомовними інструкторами не буває). Кожен день тут проходять змагання для юних гонщиків. Є великий аквапарк з гірками і термальними басейнами. А також найрізноманітніші розваги: ​​парк з собаками-хаскі, ферма з оленями, сніговий містечко, крижана галерея, а також безліч дитячих розважальних зон. Окремий плюс - від Санкт-Петербурга до Леві можна дістатися на машині за 12 годин (якщо, звичайно, пощастить на митниці).

Головний гірськолижний курорт Болгарії

Банско (Болгарія)

Де залишити дітей: один дитячий сад для дітей від 3 років
Де навчать дітей кататися: дві школи, де займаються діти від 4 років
Скі-пас на три дні: для дітей віком до 12 років - € 62, для школярів і студентів - € 77, для дорослих - € 86
Бонус: В Банско можна покататися на бігових лижах на професійно підготовленій трасі. Тут є біатлонний стадіон, де часто проходять етапи Кубка Європи з біатлону.

Банско - головний гірськолижний курорт в Болгарії. Він знаходиться біля підніжжя Піринський гір оточений трьома вершинами - Пірін, Ріла і Родопи. Банско за останні роки завдяки потужним інвестиціями перетворився в сучасний гірський курорт, по частині інфраструктури і сервісу цілком можна порівняти з альпійськими. Тут сучасні підйомники, нескладні і доглянуті траси протяжністю 70 км, велика частина яких розташована на сонячній стороні і захищена від вітру лісом.

У містечку є великі готелі, багато розраховані на сім'ї з дітьми. Наприклад, в місцевому Kempinski є свій дитячий клуб Kids Club, в інших готелях обладнані ігрові кімнати. У Банско величезний приватний сектор - апартаменти з власними кухнями і трансфером до підйомника, що дуже зручно для сімейного відпочинку. І більше 100 таверен з живою музикою і відмінним меню.

Плюсів у відпочинку в Болгарії багато: короткий переліт, проста і зрозуміла кухня зі смачними молочними продуктами та без зайвих спецій, практично повна відсутність мовних проблем, доступні ціни.

джерело: http://www.fresher.ru

Новости