Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Про нас

Санаторій «Блакитні озера» (на 450 місць) - цілорічний, розташований далеко від промислових центрів, на півдні Псковської області (в 250 км на південь від Пскова, 25 км від м Невеля, в 55 км від м Великі Луки, в 600 км на південь від Санкт-Петербурга, в 600 км на захід від Москви). Знаходиться в сосновому бору на березі найчистішого мальовничого озера Малий Іван, плавно переходить в озеро Великий Іван (а це вже просто місцеве море). В озерах водиться риба, навіть вугор (а це показник чистоти води). Грунт піщаний, боліт немає, навколо соснові і мішані ліси, де багато грибів, ягід (суниці, чорниці, брусниці). Гуляючи по навколишніх лісах, час від часу потрапляєш до чергового лісового озера; і які зворушливі у них назви: Красотуля, Тихе, Дзеркальне.

Перебування в санаторії дає можливість на прекрасний відпочинок на воді (рибна ловля, човни, водні велосипеди, купання), на «тихе полювання» (по ягоди, гриби), а взимку - лижі, санки, зимова риболовля.
Ви можете відвідати місцеві пам'ятки:
- Псков - "Місто військової слави";
- Пушкінський заповідник (Михайлівське, Тригорське, Святогірський монастир, біля стін якого покоїться прах великого А. С. Пушкіна;
- Музей-садиба М.П. Мусоргського, його родовий маєток в с.Наумово-Карево (це єдиний в світі музей, присвячений життю великого композитора);
- Будинок-музей С. Ковалевської в м Великі Луки та інші екскурсії.

1948 році відкрився Будинок відпочинку «Опухлікі». Два дерев'яних опалювальних корпусу (чоловічий, жіночий) і їдальня. Будинок відпочинку був цілорічним. Люди приїжджали відпочивати, ловити рибу, кататися на прогулянковому катері і купатися. Взимку влаштовували катання на фінських санях. Була в Будинку відпочинку і своя танцмайданчик.

Була в Будинку відпочинку і своя танцмайданчик

Серйозні зміни почалися в 60-х роках минулого століття. Було вирішено звести 3-х поверховий корпус. Але на місці його споруди знаходився пам'ятник солдатам і вчительці, розстріляним німцями під час Великої вітчизняної війни. Згідно з ухваленим рішенням, поховання і меморіал був з почестями перенесено в село Опухлікі 2, колишнє місце розташування військової частини.

Будівництво почалося. Було зведено два триповерхові корпуси та шести поверхову будівлю, збудовано їдальню і лікувально-діагностичний центр. До 1991 року на території санаторію були розташовані літні будиночки на 52 місця, в яких любили зупинятися відпочиваючі. В цей час Будинку відпочинку «Опухлікі» було присвоєно статус лікувального пансіонату, а в двохтисячних роках він став санаторієм «Блакитні озера».

В цей час Будинку відпочинку «Опухлікі» було присвоєно статус лікувального пансіонату, а в двохтисячних роках він став санаторієм «Блакитні озера»

Дивитися історію санаторію в фотографіях

Новости