Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Блакитне озеро, Крим - як дістатися

На цікавить наших читачів питання «Блакитне озеро, Крим - як дістатися» відповідає редакція сайту «В Отпуск.ру» Питання:

Хотіла б побачити Голубе озеро в Криму. Кажуть, воно знаходиться у Великому каньйоні. Як до нього доїхати?

29.06.2018 tatianna


Відповідає редакція сайту «В Отпуск.ру»

ру»

Блакитне озеро було утворено річкою Аузун-Узень, яка протікає по дну Великого каньйону в Криму. Влітку ця річечка підсихає, перетворюючись в невеличкий струмок, зате навесні під час повені вона набирає силу і несамовито мчить по ущелині, створивши небезпеку для туристів. Дістатися до Великого каньйону можна як з боку Ялти , Так і з Бахчисарая .

Великий каньйон розташований в Кримських горах. Орієнтиром може слугувати гора Ай-Петрі. З Бахчисарая потрібно доїхати на рейсовому автобусі до селища Соколине. Каньйон починається в 5 км від Соколиного. Туди всі туристи йдуть пішки.

З Ялти громадський транспорт до початку каньйону не ходить. Дорога складна, прокладена по схилу гори, поїздка по ній буде під силу тільки досвідченому, впевненому в собі водієві.

Досвідчені мандрівники воліють їздити до Великого каньйону в складі організованих екскурсій. Вхід на територію каньйону, який визнаний заказником, платний. Широка стежка приведе до першої пам'ятки маршруту - Поштовому дуба. За ним стежка згортає і виводить до Блакитного озера. Його прохолодна навіть у найспекотніші дні вода відрізняється чистотою і прозорістю. В озері можна і потрібно купатися. Кажуть, що занурення в його води надає людині сил і додає здоров'я.

Як до нього доїхати?

Новости