Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Голодування на воді для схуднення, відгуки та результати схудлих

  1. Схожі статті Зміст статті: На сьогоднішній день відомо величезна кількість різноманітних дієт....
  2. Плюси і мінуси голодування на воді
  3. Види голодування на воді і їх особливості
  4. Як правильно вийти з голодування на воді
  5. Відгуки людей які голодували на воді

Схожі статті

Зміст статті:

На сьогоднішній день відомо величезна кількість різноманітних дієт. Одні дозволяють позбутися від значної кількості надлишкової ваги за короткий проміжок часу, інші припускають перехід на спеціальну систему харчування протягом тривалого періоду.

Дієти можуть бути різними за механізмом схуднення, але практично завжди вони несуть в собі стрес для організму. Не позбавлене цього властивості і голодування на воді, яке ми пропонуємо вашій увазі сьогодні.

Це, мабуть, одна з найсуворіших дієт, так як під час неї вживати дозволяється тільки воду!

Тим не менш, вона пропонує досить якісні результати: в разі успішного проходження тижневого курсу голодування на воді ви не тільки якісно почистіть свій організм від скупчилися там шкідливих речовин, але і позбавитеся від 5-7 кг зайвої ваги.

Детально про голодування на воді

Голодування на воді може бути як короткостроковими і триватиме 1, 2, 3, 5 днів, так і довгостроковим - з тривалістю в 10-14 днів. Крім цього, існує жорсткий варіант цієї дієти - голодування без води. Однак далеко не кожна людина зможе провести навіть тиждень, вживаючи виключно воду.

Тому початківцям використовувати для схуднення практику голодування на воді рекомендують спочатку спробувати добове голодування на воді Тому початківцям використовувати для схуднення практику голодування на воді рекомендують спочатку спробувати добове голодування на воді.

Далі, якщо голодування не викликало у вас сильного дискомфорту і проблем із самопочуттям, можна спробувати триденне голодування на воді.

І тільки в разі успішного проходження цього періоду дозволяється спробувати себе в тижневому голодуванні на воді.

Суть голодування на воді полягає в тимчасовому відмову від вживання твердої їжі в будь-якому вигляді, а також будь-яких рідин, крім води. В цей час в організмі запускаються очисні процеси і процеси розщеплення підшкірних жирів.

Хронологія цих процесів наступна:

  • перші 36 годин голодування на воді організм, не отримуючи підживлення з зовнішнього світу, активно витрачає вуглеводні сполуки, накопичені у внутрішніх органах і м'язах;
  • далі, витративши всі наявні в його розпорядженні оперативні резерви, організм починає активно розщеплювати підшкірні жирові відкладення, прагнучи забезпечити нормальне функціонування організму. У цей час відбувається найбільша втрата ваги. Даний період триває з другого по четвертий день голодування на воді;
  • і, нарешті, приблизно на п'ятий день голодування на воді організм переходить в режим економії енергії, прагнучи якомога довше підтримати своє нормальне функціонування. У цей період втрата ваги падає до 300-400 м в день. Може виникнути відчуття радості, оновлення і посилення всіх почуттів.

Плюси і мінуси голодування на воді

Голодування на воді має цілий ряд незаперечних переваг:

Мінуси голодування на воді полягають у наступному:

  • це важкий процес, який вимагає вдумливої підготовки і певної сили волі для повного проходження;
  • голодування на воді може викликати загострення захворювань організму, про які ви раніше могли і не здогадуватися.

Голодування на воді протипоказано:

  • дітям і людям похилого віку;
  • вагітним жінкам і жінкам, які годують груддю;
  • при проблемах з серцево-судинною системою;
  • в разі захворювання на туберкульоз;
  • діабетикам;
  • людям, що страждають від проблем з печінкою і нирками;
  • при порушенні гормонального балансу щитовидної залози;
  • при проблемах з травленням;
  • в разі хронічної втоми або психічних розладів;
  • в період гострих стадій будь-якої хвороби.

Якщо ви вибрали для себе одноденне голодування на воді, оптимально буде приділяти йому 1 день в тиждень, не більше.

Якщо ви голодуєте по 3 дня, робіть це раз на місяць, не більше. Ну а якщо ви приділяєте голодування на воді цілих 7 днів, повторюйте цей досвід не більше 4 разів на рік.

Види голодування на воді і їх особливості

Кожен з видів голодування на воді по тривалості (1, 3, 7 днів) має свої особливості. Для максимізації ефективності голодування по кожному з його видів ми радимо виконати наступні рекомендації до них, якщо ви прийняли рішення спробувати одноденне голодування на воді, чітко виконуйте всі його правила:

  • за кілька днів до його початку потихеньку виключайте з раціону всі продукти тваринного походження;
  • перейдіть на виключно рослинну їжу, харчуйтеся дрібно;
  • починайте процес голодування у вечірній час;
  • для збільшення користі одноденного голодування на воді зробіть очисну клізму;
  • займіть себе в добу голодування цікавою справою, щоб воно пройшло непомітніше.

При 3-х денному голодуванні на воді необхідно:

У разі семиденного голодування на воді:

  • перші 3 дні вживайте виключно воду, а ввечері ставте клізму;
  • на четвертий і п'ятий день вода замінюється розведеними овочевими соками без цукру;
  • на шостий і сьомий день додайте в свій раціон овочі та каші;
  • для зручності можна завести щоденник голодування на воді.

Не піддавайте себе тижневого голодування без попередньої консультації з фахівцем.

Необхідна підготовка до голодування на воді включає в себе повний перехід на овочеву дієту за 2-3 дні до початку голодування. В останній день перед голодуванням вживаються виключно соки, а ввечері ставиться клізма. Це необхідно для розвантаження кишечника і підготовки його до роботи без твердої їжі.

Як правильно вийти з голодування на воді

Щоб закріпити результати голодування на воді, потрібно знати, як правильно вийти з нього.

Правильний вихід з голодування на воді - процес не швидкий, і в оптимальному варіанті повинен бути в два рази довше, ніж сам період голодування. Вихід з одноденного голодування на воді триває 2 дні.

При тижневому голодуванні на воді процес виходу з нього займає 14 днів При тижневому голодуванні на воді процес виходу з нього займає 14 днів. Перші три дні після закінчення голодування дозволяється вживати виключно овочеві і фруктові соки, компоти і морси.

З 3 по 10 день в раціон додаються варені або приготовані на пару овочі, які поступово замінюються сирими овочами, рідкувато кашами і нежирним кефіром. В останні 4 дні вже можна вживати в їжу невеликі порції дієтичного м'яса, яйця, мед і дари моря.

Оптимально продовжити харчуватися в такому ключі і далі, хоча в принципі обмежень по прийому їжі в цей період вже немає.

Відгуки людей які голодували на воді

На спеціалізованих ресурсах ми вивчили відгуки людей які голодували на воді і підібрали для вас найцікавіші.

Голодування на воді 7 днів - відгуки та результати:

Вікторія, 35 років:

Раз на півроку стабільно присвячую тиждень голодування на воді. Для мене це оптимальний спосіб тримати себе у формі і оздоровити свій організм. При це ще і практично безкоштовно, що теж радує. За тиждень голодування в середньому позбавляються від 6-7 кг і вага ще тривалий час не повертається.

Анна, 30 років:

За тиждень голодування на воді я втратила 5 кг ваги. Відчувала себе при цьому відмінно, правда, було важко перші 3 дні. На жаль, не змогла зберегти досягнуті результати - через пару днів після закінчення голодування була запрошена на застілля, під час якого не втрималася від того, щоб спробувати стоять там смакоту.

Після цього у мене з'явилося просто пекельне почуття голоду, яке виявилося вище моїх сил, і я почала поглинати все, до чого могла дістатися. В результаті втрачена вага повернувся, і я додатково поправилась на 3 кг.

Галина, 33 роки:

Не змогла просидіти тиждень на воді. Так, за ті 5 днів, які я витримала, втратила 4 кг ваги, але одночасно з цим у мене почалися головні болі, розболівся шлунок. Це було просто нестерпно. Мабуть, голодування на воді - не для мене.

Катерина, 25 років: Катерина, 25 років:

Зуміла протриматися тиждень на цій дієті, схудла на 6 кг. Правда, в останні дні від виснаження 2 рази мало не зомліла.

Але це через те, що в період голодування працювала. Наступного разу буду голодувати тільки в період відпустки, або на вихідних.

Людмила, 30 років:

У голодуванні на воді головне - правильно до нього підготуватися і в процесі голодування виконувати всі рекомендації до нього. Тоді все проходить відносно без проблем. У моєму випадку я позбулася 7 кг зайвої ваги і зараз відчуваю себе прекрасно.

А що ви думаєте про голодування на воді? Пробували ви його на собі або тільки збираєтеся? Пишіть свої враження про даний спосіб схуднення в коментарях до цієї статті!

А що ви думаєте про голодування на воді?
Пробували ви його на собі або тільки збираєтеся?

Новости