Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Голодування для схуднення - відгук дієтолога

  1. Лікувальне голодування для схуднення
  2. Після голодування вага повертається - що робити?

Багато хто задається питаннями: «Насправді ефективно голодування для схуднення, відгуки про який настільки суперечать одна одній? Які приносить результати сухе голодування для схуднення і лікувальне голодування на воді? »У цьому матеріалі ми відповімо на всі ці питання!

Напевно, в житті кожна третя людина худнув, або хотів схуднути, або худне зараз. Способів, щоб скинути зайву вагу більш ніж достатньо. Але який спосіб вибрати, щоб не завдати шкоди власному здоров'ю? Дуже багато хто віддає перевагу голодування. Наскільки ж воно виправдовує себе?

Лікарі не рекомендують голодувати

Якщо проконсультуватися у лікарів-дієтологів, то вони в один голос скажуть, що вдаватися до голодування небажано, краще підібрати низькокалорійну дієту Якщо проконсультуватися у лікарів-дієтологів, то вони в один голос скажуть, що вдаватися до голодування небажано, краще підібрати низькокалорійну дієту. Найсильнішим ворогом для здоров'я є голод. Під час голодування організм захищається і переходить на режим внутрішніх резервів.

Але якщо все-таки ви зважилися позбутися від зайвої ваги таким способом, то, перш за все, необхідно обстежитися у лікаря. Організм кожної людини має певну ступінь на витривалість. Дуже важливо визначити її, щоб згодом не виникало проблем зі здоров'ям.

Лікувальне голодування для схуднення

Що значить голодувати правильно? Саме слово «голодувати» говорить за себе - нічого не їсти. Але при такій процедурі потрібно пити воду не менше 2-3 літрів в день. Дуже корисні під час голодування прогулянки і масаж. Не варто забувати про те, що важливим елементом при такому схудненні є клізми.

Голодування буває двох видів:

  • короткий, яке триває менше 10 днів;
  • тривале, яке може тривати від 10 днів до 3 тижнів.

Тривалість голодування може визначити тільки лікар, враховуючи стан здоров'я, вікову категорію, масу тіла та ін. Крім того, існує каскадне і одноденне голодування для схуднення, але їх ефективність досить мала.

Після голодування вага повертається - що робити?

Як визнають фахівці, скидати вагу за допомогою голодування не найкращий спосіб Як визнають фахівці, скидати вагу за допомогою голодування не найкращий спосіб. Під час голодування людина в середньому втрачає 10% ваги (за 3 тижні), але як тільки він починає їсти, то вага набирається відразу ж. Ефективно застосовувати голодування не для схуднення, а для лікування організму.

Виходити з процесу голодування потрібно дуже обережно. У разі якщо ця процедура тривала 10 днів, тоді в наступні (теж 10 днів) харчування повинно бути помірним. Тиждень потрібно пити тільки натуральні соки (Як овочеві, так і фруктові), які слід розводити з водою. Пропорція соку і води приблизно 1: 2 відповідно. Соки можна пити будь-які, крім тих, до складу яких входить багато цукру. Через тиждень сік можна пити з м'якоттю, і, не розводячи його. Навіть після голодування клізми необхідно робити хоча б 2 рази протягом тижня.

Після голодування знову до лікаря

Не все так просто, як здається! Після такого схуднення дуже багато проходять курс лікування у терапевтів, гастроентерологів, кардіологів та психіатрів. Провідні фахівці стверджують, що худнути за допомогою голодування зовсім марна і безглузда річ. Правильно підібрана дієта дасть куди кращий результат.

Інша справа, коли голодування викликано не силою волі, а прийомом таблеток для схуднення . До питання вибору таблеток слід підходити дуже обережно. Не менш ефективно знижує голод чай для схуднення , Але побічних ефектів набагато менше.

Це цікаво: Вода для схуднення і Соки для схуднення

Багато хто задається питаннями: «Насправді ефективно голодування для схуднення, відгуки про який настільки суперечать одна одній?
Які приносить результати сухе голодування для схуднення і лікувальне голодування на воді?
Але який спосіб вибрати, щоб не завдати шкоди власному здоров'ю?
Наскільки ж воно виправдовує себе?
Після голодування вага повертається - що робити?

Новости