Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

У Кенії вирощують голландські троянди і збирають урожай чаю кожні два тижні

  1. АВТОР:
  2. Орфографічна помилка в тексті:

13 липня 2011, 8:40 Переглядів: 13 липня 2011, 8:40 Переглядів:   Чай

Чай. Збирачі поколіннями і живуть, і працюють на плантації. Фото: С. Миколаїв.

Пагорби, де росте чай, розкинулися до самого горизонту. Між невисокими кущами снують темношкірі збирачі з величезними плетеними кошиками за спиною. Вдалині видніється невелике село з круглими будиночками. Ті, хто присвятив життя чаю, і живуть, і працюють на плантації.

інтерв'ю: Посол України в Кенії і Танзанії: "Кенія зацікавлена в українських товарах"

- Мій дід приїхав до Кенії з Британії в 1910 році, - розповідає 60-річна власниця чайної плантації Фіона Ванен. - Спочатку він працював на заводі, який випускав деревину для будівництва залізної дороги. А потім два його земляка привезли сюди з Індії насіння чаю, посадили їх і зібрали прекрасний урожай. Тоді дід купив землю, найняв робітників і теж почав вирощувати чай.

ФОТО Кенія: чайні плантації і заповідник з жирафами

Будинок Фіони Ванен - ​​білосніжний особняк в колоніальному стилі - варто в прекрасному парку. Її мати була старшою з чотирьох дочок першого господаря, і все майно дісталося їй у спадок.

- Раніше моя плантація займала 30 гектарів, - каже вона. - Але половину я продала. Мої працівники - онуки тих збирачів, які працювали ще на мого діда. Трудяться вони з ранку до першої години дня. Норма на одну людину - 1,5 гектара в день. Урожай ми збираємо кожні 2 тижні цілий рік. В цілому Кенія експортує більше чаю, ніж Шрі-Ланка.

На жаль, українці отримують високоякісний кенійський чай (а також кава-арабіку, який також тут вирощують) із Західної Європи. Безпосередньо ці товари до нас чомусь не привозять. Тому у нас вони і коштують дуже дорого. У 7-8 разів дорожче, ніж в супермаркеті Найробі, де півкіло кави можна придбати всього за $ 5 $ 6. Така ж картина з морепродуктами і квітами. Мало хто знає, що знамениті голландські троянди вирощують в Кенії ...

ФОТО З масаї - $ 11

Массана
Массана. Вимагають за фото $ 11 і продають прикраси з бісеру. Фото: С. Миколаїв

Стародавній народ масаї - одна з основних визначних пам'яток Кенії. Його представники живуть невеликими селищами посеред савани, в будинках з гілок дерев, і одягаються в червоне. Щоб житла залишалися прохолодними навіть в саму спекотну погоду, їх обмазують глиною і козячим гноєм. Заробляють масаї продажем кіз і ювелірних виробів з бісеру та каміння (численні прикраси щільно обвивають їх шиї і руки, відтягують вуха практично до плечей), а також отримують чималий дохід від фотосесій з туристами. Побачивши на під'їзді до селища машину, масаї вбираються в новий одяг, набирають повні пригорщі сувенірів і готуються торгуватися. Зазвичай за одну фотографію вони просять $ 11. Але в деяких поселеннях позують і за продукти. Цікаво, що за давньою традицією масаї повинні підносити всім гостям напій з крові і урини кіз і корів, а також молока. Але до "білим" мандрівникам цей звичай уже не належить. Хоча самі масаї продовжують неухильно слідувати своїм законам. Якщо, наприклад, до них в гості загляне масаї з іншого села, вони запропонують йому і напій, і ніч з будь-якої вподобаної жінкою роду.

Массана-Мара
Массана-Мара. Тут можна побачити жирафів, левів і антилоп. Фото: С. Миколаїв

Крім того, в Кенії можна відвідати і заповідник "Масаї-Мара". Його справжньою гордістю є тварини так званої "великої п'ятірки": леви, чорні носороги, буйволи, слони і леопарди. А ще гіпопотами і гепарди.

Але багато мандрівники приїжджають в "Масаї-Мара" аж ніяк не для "сафарі", а щоб побачити міграцію мільйонів антилоп гну. Щорічно в липні ці тварини йдуть з південних рівнин на північ в пошуках свіжої трави. А в жовтні повертаються назад. При цьому в заповіднику мешкають ще й газелі Томпсона і Гранта, імпал і топи ... А також великі стада зебр (вони кочують по всій території парку), два види жирафів, плямиста гієна і, нарешті, 450 видів птахів!

Втім, для більшості українців відпочинок в Кенії поки недоступний. Так як наші турагентства поки тільки ведуть переговори з авіакомпаніями і готелями про вигідні умови продажу турів для наших громадян. А переліт звичайним рейсом коштує недешево, близько 20 тисяч гривень на двох. Тим часом вся необхідна інфраструктура для відпочинку в Кенії створена, в тому числі і прекрасні курорти на березі Індійського океану. Але поки цим користуються лише туристи з США і Західної Європи.

РОЖЕВИХ ФЛАМІНГО ТАК забарвлюється ... ВОДОРОСЛИ І рачків

Красені
Красені. Рожеві фламінго живуть колоніями по кілька сотень пар

На березі озера Великий Рифтової долини живуть рожеві фламінго. Примітно, що рожевими вони стають тільки на третьому році свого життя. Пташенята цих чудових створінь мають брудно-біле забарвлення. А рожевий колір пір'я птаха отримують від водоростей і дрібних рачків. Живуть фламінго колоніями по кілька сотень і навіть тисяч пар.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "У Кенії вирощують голландські троянди і збирають урожай чаю кожні два тижні". інші Світові новини дивіться в блоці "Останні новини"

АВТОР:

Золотухіна Інна

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Новости