Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Смажений сир - сирний не буває!

Фото: Ондржей Томша   Це одне з найпопулярніших страв чеської кухні, особливо улюблене дітьми Фото: Ондржей Томша Це одне з найпопулярніших страв чеської кухні, особливо улюблене дітьми. Для його приготування використовують різні сири, але перевагу віддають напівтвердих сортам з високим показником жирності. Про те, який сир ідеально підходить для смаження, розповідає кухар Ольга Саприкіна:

- Я закінчила Костромської технікум торгівлі та харчування за спеціальністю кухар-кондитер, потім переїхала до Праги. Тут мені вдалося носторіфіціровать диплом і я стала працювати за професією. Звичайно, довелося вчитися готувати деякі страви. Але «смажений сир» відноситься до найбільш легким з них, досить вибрати правильний сорт сиру - самі чехи віддають перевагу свій класичний едам, мені більше подобається Емменталь або голландські сири. Важливо, щоб сир був максимально свіжим - якщо по краях є заветревшася скоринка, смак буде зіпсований.

Подають сир як самостійну закуску або у вигляді головної страви з гарніром. Чехи дуже люблять соуси і використовують їх в більшості страв. Не є винятком і смажений сир. Найчастіше до нього пропонують тартар. Цінителі вишуканих страв можуть покуштувати брусничний або журавлинний соус, який прекрасно гармонує з смаженим сиром «Гермелін» (чеська сир з білою цвіллю). На гарнір - картопля відварна або фрі, як варіант - овочева нарізка. Але можна обійтися без гарніру, замовивши сир з хлібом або листям салату. Секрет приготування смаженої сиру з хрусткою скоринкою і ніжною начинкою нам відкрила Ольга Саприкіна:

Фото: Ондржей Томша   - Приготувати смажений сир дуже просто - його потрібно як слід обваляти в паніровці: спочатку борошно, потім у збитому яйці, потім в сухарях Фото: Ондржей Томша - Приготувати смажений сир дуже просто - його потрібно як слід обваляти в паніровці: спочатку борошно, потім у збитому яйці, потім в сухарях. Найголовніше - смажити на максимально розігрітій сковорідці. Для ідеальної скоринці краще смажити сир у фритюрі або на сковороді, але щоб він при цьому був повністю занурений в масло. Звичайно, якщо смажити на меншій кількості масла, то страва буде не таким жирним, але при цьому під час смаження верхня панірування може злегка відволожитися і тоді не буде такої хрусткою.

Але що ж найголовніше в чеському смаженому сирі? Найголовніше - з'їсти його гарячим, коли під хрусткою паніруванням ховається розплавлена ​​тягуча сирна маса. Ця страва нікого не залишить байдужим!

Фото: Dezidor / CC BY 3 Фото: Dezidor / CC BY 3.0

Але що ж найголовніше в чеському смаженому сирі?

Новости