Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Замок Глубока над Влтавою

Якщо стародавня Прага як місто і зразок культури вже наситила вас своєю красою і таємничістю вуличок - вирушайте за її межі і відкривайте нові грані величі і витонченості цієї багатющої землі. Будете ви в околицях міста, або на шанобливому від нього відстані - не має значення, адже практично в будь-якому старому містечку можна знайти пам'ятки, гідні вашої уваги.

На туристичних сайтах багато замків викликають захоплені відгуки відвідувачів, але один є істинною коронованої перлиною, і це Глубока над Влтавою На туристичних сайтах багато замків викликають захоплені відгуки відвідувачів, але один є істинною коронованої перлиною, і це Глубока над Влтавою. Незрівнянний, як його часто називають, Чеський Віндзор, є найбагатшим і красивим з усіх, що збереглися до наших днів, замків.

Історія цієї колись фортеці починається приблизно ближче до середини XIII, а першу достовірну згадку відноситься до 1253 році. Перші півстоліття фортеця (а тоді ще й фортеця в кращих традиціях фортифікації) була свого роду ласим шматочком і розмінною монетою заможних людей свого часу і, з різних причин, переходила з рук в руки більш 26 раз.

Настільки часта зміна господарів не могла не відбитися на зовнішньому вигляді Настільки часта зміна господарів не могла не відбитися на зовнішньому вигляді. В результаті, замок Глубока над Влтавою, спочатку створений в строгому готичному стилі, плавно перетворився в ренесансне маєток, а пізніше, в XVIII столітті, разом з усією Європою, ступив в розкіш Бароко. Однак війна за австрійську спадщину, яка зробила фортеця стратегічним об'єктом і чимало її покалічивши, назавжди змінила прилеглі пейзажі - князь Йозеф Адам вирішує знести все фортифікації і на їх місці розбиває красивий парк.

Свій остаточний образ і струнке оздоблення замку Глубока набуває лише на початку XIX століття, відображаючи смаки і звичаї своїх останніх господарів - Яна Адольфа II Шварценберга і княгині Елеонори з Ліхтенштейну. Їх тонкий смак, новаторські погляди і захопленість англійською романтизмом перетворили це нашарування епох і стилів в квітучий білосніжний палац, яким донині пишається вся Чехія.

Знаходиться він в 140 км від столиці, поблизу містечка Чешске Будейовіце, на найвищій точці берега р Знаходиться він в 140 км від столиці, поблизу містечка Чешске Будейовіце, на найвищій точці берега р. Влтава, що: а) зробило замок стратегічно важливим об'єктом під час завойовницьких битв, чому він і зобов'язаний левовою часткою своєї історії і остаточного видозміни; б) надає вашому погляду казковий пейзаж удивительнейшей краси.

Місце це цікаво в будь-який час року. Архітектурна композиція в рівній мірі вражає уяву як в яскравих літніх променях, так і під сніговими шапками. Внутрішня ж обробка замка просто не піддається опису завдяки витонченому смаку і захопленості своїх останніх господарів.

Глубока над Влтавою славиться багатющим убранням і інтер'єрними рішеннями Глубока над Влтавою славиться багатющим убранням і інтер'єрними рішеннями. Якщо ви цього не бачили - значить, ви знаєте про Сонце тільки з розповідей. Щоб закріпити враження, рекомендуємо відвідати також чеський Крумлов - ще одну рукотворну перлину і, звичайно ж, саксонську Швейцарію , Від неповторної краси якої просто захоплює дух. Усе екскурсії доступні для бронювання на нашому сайті.

Новости