Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Найглибше озеро Америки

У штаті Орегон, в національному парку розташовано найглибше озеро США

У штаті Орегон, в національному парку розташовано найглибше озеро США. Називається воно Кратер Лейк. Як випливає з назви, озеро має кратерне походження, що утворилися в кратері згаслого стародавнього вулкана. Цікаво, що самі високий пік і найглибше озеро Америки розташовані в Північній Америці. Озеро Кратер Лейк дивно красиво. У штаті Орегон, в національному парку розташовано найглибше озеро США Уявіть, вода дивовижної чистоти і прозорості кольору індиго, і це пишність розташоване в обіймах снігових гір. Виняткова прозорість води обумовлена ​​тим, що озеро позбавлене приток, а вода поповнюється за рахунок танення снігів і опадів. Чистота води така, що видимість становить близько 30-40 метрів. Найглибша точка в озері знаходиться під 594 метрам і води. Це озеро - сьоме за глибиною у світі, перше місце займає, зрозуміло, Байкал. А ще Кратер Лейк - єдине в світі озеро, що знаходиться вище рівня моря.

Є у знаменитого озера і своя пам'ятка: величезна колода з прізвищем «Озерний старий». Це колоду понад сто років плаває в озері в вертикальному положенні, і не псується за рахунок низької температури вод. Туристи Національного парку дуже люблять і старого, і саме озеро з чудовим кольором індиго, а влада США навіть зобразили в 2005 році озеро на реверсі монети.

Туристи Національного парку дуже люблять і старого, і саме озеро з чудовим кольором індиго, а влада США навіть зобразили в 2005 році озеро на реверсі монети

Новости