Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Глибоководний апарат веде пряму трансляцію з Маріанської западини / Моя Планета

Національне управління океанічних і атмосферних досліджень (NOAA) США веде в інтернеті прямий ефір з камер глибоководного дослідницького апарату, спущеного з корабля Okeanos Explorer в Маріанську западину - найглибше місце на Землі

Національне управління океанічних і атмосферних досліджень (NOAA) США веде в інтернеті прямий ефір з камер глибоководного дослідницького апарату, спущеного з корабля Okeanos Explorer в Маріанську западину - найглибше місце на Землі.

Трансляція ведеться з трьох камер, встановлених на апараті, в період з 20 квітня по 10 липня. Посилання на трансляцію: камера 1 , камера 2 , камера 3 . Ті, хто приєднався до трансляції раніше, змогли побачити різноманітних живих істот: глибоководних медуз, губок, анемони і інших, передає Gismeteo .

Судно знаходиться в дослідної експедиції з квітня цього року. Завдання проекту - картографувати дно і каталогізувати його «мешканців». Крім того, дослідники вивчать грязьові вулкани, гідротермальні джерела серединно-океанічних хребтів і інші об'єкти.

Нагадаємо, місія вже принесла важливі наукові результати. Так, в ході експедиції був виявлений невідомий раніше вид медузи з двома типами щупальців, а також ряд інших химерних тварин.

Маріанська западина, або Маріанський жолоб, - океанічний глибоководний жолоб на заході Тихого океану, найглибший з відомих на Землі. Названий по перебувають поруч Марианским островам. Найглибша точка Маріанської западини - «Безодня Челленджера». Глибина - 10 994 м. Люди опускалися в Маріанську западину всього кілька разів. Одним з цих дослідників був знаменитий кінорежисер Джеймс Кемерон, який скоїв занурення в 2012 році.

Новости