Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

П'ять станцій метро в Києві, де можна сховатися від бомбардування

Під час екстреної ситуації укриттям теоретично зможуть послужити все станції метро / Фото: Григорій Салай

П'ять станцій метро в Києві, де можна сховатися від бомбардування Аліса Ревнова https://cdn.segodnya.ua/img/article/5492/53_main.jpg https://cdn.segodnya.ua/img/article/5492/53_tn. jpg 2014-09-03T16: 06: 05 + 03: 00 Метро в Києві Метрополітен зможе евакуювати людей в безпечні райони

Станції київського метро "Арсенальна", "Університет", "Хрещатик", " Золоті ворота "І" Політехнічний інститут "- це ті станції, які зможуть найкраще захистити людей під час можливого бомбування. Про це заявив головний інженер метрополітену Володимир Зель.

"Це ті станції, де стоять два ескалатори. На них глибина більше 60 метрів", - пояснив він.

За його словами, під час екстреної ситуації укриттям теоретично зможуть послужити все станції метро, ​​крім станцій відкритого типу ( "Дніпро", "Гідропарк"). " метрополітен призначений як для перевезення пасажирів, так і для укриття. Всі люди, які встигнуть зайти в метрополітен, зможуть там врятуватися ", - зазначив інженер.

Якщо в Києві буде електрику, то метрополітен зможе евакуювати людей з місць бомбардування в безпечні райони. Однак, якщо світла не буде, то максимальна кількість осіб, яке зможе в середньому вмістити одна платформа станції - близько 1,5 тисячі киян.

"Якщо, звичайно, не буде електрики, то в метрополітені є запускной здатність: можна запустити стільки, скільки зможе вмістити станція метро. Якщо ж електрику буде, то люди з району бомбардування евакуюються в інші райони міста", - додав Зель.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Підписуйтесь на нашу розсилку

Новости