Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Шліфування та полірування

Відшліфовані і відполіровані вироби виглядають набагато ефектніше

Шліфування та полірування виробів з полімерної глини виконується після запікання перед лакуванням . Якщо виріб добре відполіроване, то лакування може і не знадобитися.

У яких випадках не обійтися без шліфування?

Полірування може знадобиться, якщо ви не збираєтеся покривати лаком свої вироби. Полірування з бджолиним воском дає приголомшливий ефект готового виробу.

Вироби з полімерної глини краще шліфувати під струменем води або в тазі з теплою мильною водою. Так пил від шліфування НЕ буде розлітатися по вашому робочому місцю і потрапляти в ваші легені.

Починайте шліфування з шліфувального інструменту з більшою зернистістю. Знявши відчутні нерівності, переходите на більш дрібну зернистість для видалення відбитків і подряпин. Завершуйте шліфування інструментом з найдрібнішим зерном, щоб прибрати сліди шліфування, залишені попередніми інструментами. При необхідності відполіруйте виріб тканиною .

При роботі з електроінструментами необхідно дотримуватися кількох правил:

Дрібні подряпини, відбитки пальців і прилип сміття можна зняти також неабразивні - за допомогою рідини для розведення лаку (не для зняття, а саме для розведення, тому що сучасні рідини для зняття лаку мають щадний для нігтів склад і не всі підходять для цих цілей ). Змочіть ватяну паличку, пензлик або шматочок тканини в рідини і акуратно, не притискаючи, протріть виріб.

У яких випадках не обійтися без шліфування?

Новости